Είναι τα όνειρα που  βλέπεις το άτομο να μην μπορεί να κινηθεί. Είναι σαν απενεργοποιημένο μηχάνημα, αλλά όχι νεκρό. Δεν μπορεί να πάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Βρίσκεται εγκλωβισμένο σε μια κατάσταση χωρίς να είναι περιορισμένος με την έννοια που δίδεται στον όρο. Είναι ελεύθερος  ψυχικά, αλλά δεν μπορεί να ενεργήσει. Του λένε να μην  το κάνεις αυτό. Είναι σαν να βλέπει τοίχο που ορθώνεται μπροστά του, αλλά παγιδεύει τις κινήσεις του, όχι την ελευθερία του σαν άτομο,  όπως τα περιοριστικά. Κανένας δεν το κλείνει στη φυλακή, ούτε του βάζει χειροπέδες, απλά βρίσκει δρόμο κλειστό στην αναζήτησή του και καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ενεργήσει τώρα. Του δίνει τον καιρό να σκεφτεί τι πρέπιε να κάνει παραπέρα.

Επίσης είναι το όνειρο που το άτομο τεμπελιάζει οικειοθελώς, δεν έχει αέρα να εκτελέσει σωστά αυτό που του δίδεται, ασχολείται με οτιδήποτε άλλο απ΄αυτό που πρέπει. Αναθέτει τη δουλειά που πρέπει να κάνει σε άλλους. Είναι το άτομο που δεν σκέφτεται, που δεν θέλει να ξεφύγει από μια φυλακή επειδή βαριέται.  Μένει θεατής σ’ αυτό που έπρεπε να κάνει. Μένει παγιδευμένος στις σκέψεις, αποφάσεις, ιδέες, απόψεις, από βαρεμάρα επειδή μια άλλη  φορά κουράστηκε και δεν πέτυχε τίποτα να τις αλλάξει ή να τις αναπτύξει.  Ανάλογα λοιπόν είναι και τα όνειρά του.

Όνειρα αδράνειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.