Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μέρος των ονείρων περιπλάνησης. Είναι ένα αποτέλεσμα αυτών.  Η όαση στα όνειρα είναι ένα διάλειμμα, μια ανάπαυλα των ονείρων αυτών. Είναι το σημείο που θέλουμε να βρεθούμε όταν είμαστε στην έρημο ή σε μια έρημο αλληγορικά. Είναι το σημείο που μπορούμε να κάνουμε μια ανάπαυλα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την περιπλάνηση ή να καταλήξουμε στο στόχο μας. Να ξεκουραστούμε από την διαρκή προσπάθεια, φεύγοντας από την δύσκολη κατάσταση,  πριν πάθουμε εξάντληση από την έλλειψη νερού. Π.χ. βλέπεις ότι περιπλανάσαι στην έρημο μεταφορικά ή  κυριολεκτικά, αλλά το σημείο που σταματάς για να πάρεις ανάσα μέσα σ’ αυτή την κατάσταση αποτελεί την όαση. Πρέπει όμως να είναι η αληθινή όαση και όχι μια ψευδαίσθηση, οφθαλμαπάτη.

Αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά προβλήματα και βρισκόμαστε στο σημείο να έχουμε την ανάγκη να σταματήσουμε για λίγο, τότε αν την βρούμε θα ηρεμήσουμε και θα ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και  τον εαυτό μας, μεγαλώνοντας την αντοχή μας. Αν την δούμε από μακριά κι είναι αληθινή δηλώνει ότι δεν ήρθε ακόμη ο καιρός να ξεκουραστούμε, όμως πλησιάζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν όμως είναι μια οφθαλμαπάτη, δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε ποτέ. Καθρεφτίστηκε η ανάγκη μας και όχι η πραγματική όαση που θα μας τονώσει και θα μας δώσει δυνάμεις  να συνεχίσουμε το κοπιώδες έργο μας. Όταν την εγκαταλείπουμε δηλώνει ότι φορτίστηκαν οι μπαταρίες μας, ξεκουραστήκαμε αρκετά και μπορούμε να συνεχίσουμε το επίπονο έργο μας, με μεγαλύτερες δυνάμεις αυτή τη φορά. Άρα, έχουμε πια τις κατάλληλες δυνάμεις για να αντέξουμε κάθε πρόκληση που θα φανεί στο δρόμο μας. Κακό είναι όταν μείνουμε μόνιμα σ’ αυτή την όαση, αφήνοντας στην μέση την περιπλάνησή μας. Δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημά μας.

Η όαση αλληγορικά είναι η συναισθηματική ασφάλεια και κάλυψη μέσα στη μοναξιά μας. Αν αυτό είναι ο στόχος μας πρέπει να μείνουμε εκεί.  Όμως δείχνει και την ανάγκη μας για διακοπές ή ότι έχουμε χάσει αρκετή ενέργεια. Πάντα εξαρτάται από το άτομο και τις ανάγκες του τι ερμηνεία θα δώσουμε στο όνειρο αυτό.

Τέλος, αν είναι ξερή ή άγονη τότε εξανεμίζονται όλες μας οι ελπίδες και θα πρέπει να φύγουμε το γρηγορότερο από εκεί, να αναζητήσουμε κάποια άλλη πριν μας πιάσει η απελπισία.

 

Όαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.