Το όνειρο δείχνει την προσπάθεια να βρούμε κάποιο διαθέσιμο για  να πάμε στον προορισμό μας ή να μας δεχτεί κάποιος στη ζωή του, στη δουλειά του, στην κοινωνία. Νιώθουμε μόνοι κι αυτή η κατάσταση πρέπει να γίνει με την δική μας επέμβαση, διότι δεν υπάρχουν λεωφορεία να μας μεταφέρουν,  τα έχουμε χάσει. Τα ταξί απεργούν και γενικά δεν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσαμε να μοιραστούμε τη θέση του συνοδηγού μαζί του. Το ωτοστόπ δεν είναι ο προορισμός μας πάντα, αλλά το μέσο που μας οδηγεί σ’ αυτόν. Είμαστε τυχερές αν σταματήσει κάποιος να μας πάρει. Όταν το προκαλέσουμε εμείς και δεν περιμένουμε το κέλευσμα της μοίρας.

Αυτό δεν γίνεται αν η αναμονή είναι άσκοπη και μέχρι το τέλος του ονείρου μένουμε μάταια να περιμένουμε κάποιο μέσο να μας πάει. Αν προλάβουμε το λεωφορείο έχει καλώς, αλλιώς μπορεί να βρούμε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει στην επόμενη στάση πριν το λεωφορείο που πάει πιο αργά για να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό τελικά με το λεωφορείο. Αν μας πάρει όμως αυτός που κάναμε ωτοστόπ εκεί πρέπει να θυμόμαστε ποιος ήταν, διότι αυτός ήταν ο τελικός μας προορισμός. Σαν αλληγορικό όνειρο δηλώνει ότι μας αρέσει να φτάνουμε στον προορισμό μας δωρεάν χωρίς να πληρώνουμε κάποιο τίμημα.

Ωτοστόπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.