Είναι κι αυτό όνειρο της Κβαντικής φυσικής.

Για πρώτη φορά, το  1905 ο Albert Einstein κατέδειξε πρώτος τη δυνατότητα ενός ταξιδιού στο χρόνο καταρρίπτοντας, αρχικά, τη στερεότυπη Νευτώνεια άποψη του χρόνου και αντικαθιστώντας την με τη δική του έννοια του σχετικού χρόνου.  

Μίλησε  λοιπόν για τα ταξίδια του χρόνου και τα χρονικά παράδοξα. Η  ψυχή έχει πραγματικά συγκλονιστεί με την καλή έννοια. Είναι η σκέψη λοιπόν ότι κατά τον ύπνο πραγματοποιούμε υποθετικά χρονικά ταξίδια με ή χωρίς χρονομηχανή.  Έτσι δημιουργούνται τα λεγόμενα χρονικά παράδοξα.  Κατ΄αυτά τα όνειρα είμαστε όλοι χρονοταξιδιώτες.

Είναι λοιπόν τα όνειρα που βλέπουμε ότι σκοτώνουμε τους δικούς μας, γινόμαστε πιο νέοι, ταξιδεύουμε σε άλλα πολλαπλά σύμπαντα.  Όλα αυτά γίνονται υποθετικά, διότι αν επιστρέφαμε πίσω και σκοτώναμε κάποιο δικό μας αφού θα πέθαινε δεν θα γεννιόμασταν. Αν πιάναμε μια φωτογραφία μας λοιπόν θα έσβηνε το δικό μας είδωλο. Θα ήμασταν ανύπαρκτοι. Έτσι λοιπόν υποτίθεται ότι αυτό το ταξίδι δεν γίνεται στο δικό μας σύμπαν, αλλά σε κάποιο άλλο. Τρελό σαν σκέψη, αλλά φυσιολογικό σαν όνειρο.

Από το ίντερνετ διαβάζουμε:

Το χρονικο  παράδοξο των δίδυμων αδερφών

Ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα της διαστολής του χρόνου είναι το λεγόμενο παράδοξο των διδύμων. Θεωρούμε δύο δίδυμους αδελφούς. Ο “ακίνητος” Δίδυμος Α παραμένει στη Γη. Ο “κινούμενος” Δίδυμος Β επιβιβάζεται σε έναν πύραυλο, το έτος 2010, και ταξιδεύει σ’ ένα μακρινό αστέρι που απέχει απ’ τη Γη 10 έτη φωτός με ταχύτητα πολύ κοντά σ’ εκείνη του φωτός.                                                            

Μόλις φθάνει στον προορισμό του εκτελεί αναστροφή και κατευθύνεται πάλι προς την Γη με την ίδια ταχύτητα. Ο “ακίνητος” Δίδυμος Α διαπιστώνει ότι το ταξίδι του κινούμενου αδελφού του διαρκεί κάτι περισσότερο από είκοσι γήινα έτη. Όμως ο “κινούμενος” Δίδυμος Β βιώνει τον χρόνο διαφορετικά. Για αυτόν το ταξίδι διήρκεσε λιγότερο από τρία έτη.

Όταν φτάνει στη Γη εκπλήσσεται με τις αλλαγές που βλέπει γύρω του. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως τον περιμένει όταν πηγαίνει στο σπίτι του δίδυμου αδερφού του. Με την επιστροφή στη Γη διαπιστώνεται ότι είναι το έτος 2030 και ο “ακίνητος” Δίδυμος Α είναι κατά 17 έτη μεγαλύτερος από τον αδελφό του. Οι δύο δίδυμοι αδελφοί δεν είναι πια ίσοι στην ηλικία.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως δεν υπάρχει απόλυτος χρόνος, αλλά σχετικός χρόνος που εξαρτάται από την θέση και την κίνηση. Στο σύστημα αναφοράς του “ακίνητου” Δίδυμου Α αυτός έμεινε στη Γη ενώ ο “κινούμενος” Δίδυμος Β έφυγε για ταξίδι. Απ’ την άλλη πλευρά, κάποιος άλλος από αλλού μπορεί να πει ότι ο “ακίνητος” Δίδυμος Α μαζί με τη Γη ταξίδεψε με την προαναφερθείσα ταχύτητα και κατόπιν επέστρεψαν. Ακριβώς αυτό είναι το παράδοξο. Για να το κατανοήσουμε αυτό, πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι για να συναντηθούν κινήθηκαν με διαφορετική κατεύθυνση και ταχύτητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Συνεπώς, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τη διαστολή του χρόνου με βάση αποκλειστικά την ειδική θεωρία της σχετικότητας. Σύμφωνα λοιπόν με το παράδειγμα των δίδυμων αδελφών, αν ο ένας κατοικεί στην κορυφή ενός υψηλού βουνού και ο άλλος σε μια παραλιακή περιοχή τότε ο πρώτος θα γεράσει ταχύτερα από τον δεύτερο. Στην περίπτωση αυτή όμως η διαφορά ηλικίας είναι αμελητέα.

Οντολογικό παράδοξο

Ένα οντολογικό παράδοξο προκύπτει όταν ένα άτομο ή αντικείμενο στέλνεται στο χρόνο και ανακτάται από ένα άλλο άτομο, του οποίου οι πράξεις οδηγούν στο αρχικό άτομο ή αντικείμενο πίσω στην εποχή από όπου ήρθε στην αρχή, δημιουργώντας έτσι έναν ατέρμονα βρόχο χωρίς διακριτή πηγή.

Παράδοξο του προορισμού

Το παράδοξο του προορισμού είναι παρόμοιο με το οντολογικό παράδοξο στο οποίο η αιτία οδηγεί στο αποτέλεσμα που οδηγεί πίσω στην αρχική αιτία. Η βασική πηγή του παράδοξου του προορισμού είναι παρόμοιο με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία: το κίνητρο για το οποίο ο χρονοταξιδιώτης ταξιδεύει στο χρόνο οφείλεται τελικά σε λάθος του χρονοταξιδιώτη, λόγω της απόφασης του να ταξιδέψει στο χρόνο από την αρχή. Οι ιστορίες που περιέχουν το παράδοξο του προορισμού συχνά περιέχουν μία αίσθηση ειρωνείας – ο χρονοταξιδιώτης μπορεί να πάει πίσω στο χρόνο για να αλλάξει κάτι αλλά οι πράξεις του ακούσια οδηγούν στην ακριβή κατάσταση που ενέπνευσε τον ταξιδιώτη να πάει πίσω και να αλλάξει τα πράγματα. Έτσι, τίποτα δεν αλλάζει τελείως.

Το παράδοξο της πληροφορίας

Αυτό το παράδοξο αναφέρεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από το μέλλον και που δεν έχουν προέλευση. Για παράδειγμα, κάποιος φτιάχνει μια χρονομηχανή και ταξιδεύει στο παρελθόν, συναντά τον εαυτό του και του αποκαλύπτει τον τρόπο κατασκευής της.

Επομένως, η χρονομηχανή φτιάχνεται κατόπιν της γνώσης του μελλοντικού εαυτού του κατασκευαστή, η οποία γνώση -τελικά- δεν προέρχεται από πουθενά, άρα δεν είναι δυνατό να υπάρχει.

Το παράδοξο του Μπίλκερ

Αυτό το παράδοξο αναφέρεται σε κάποιον, ο οποίος ταξιδεύει στο μέλλον και μαθαίνει κάτι που πρόκειται να συμβεί, π.χ. ότι θα κερδίσει το λαχείο. Γυρνώντας πίσω στο παρόν, αποφασίζει να μην αγοράσει κανένα λαχείο για την υπόλοιπη ζωή του, επομένως καθιστά αδύνατο το μέλλον.

Υπόθεση πολλαπλών συμπάντων

Αυτή η θεωρία λέει ότι υπάρχουν άπειρα σύμπαντα, συλλογικά γνωστή και ως “πολυσύμπαν”. Αν ένα άτομο πρόκειται να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα δημιουργήσει ένα δικό του παράλληλο σύμπαν στο παρελθόν. Οπότε αν σκοτώσει τον παππού του, δεν θα συνέβαινε παράδοξο, διότι ο παππούς που θα σκότωνε δεν είναι ο παππούς του από το σύμπαν που ήρθε, αλλά της εκδοχής του εαυτού του από το σύμπαν που είναι τώρα.

Το παράδοξο του παππού

Πρόκειται για το γνωστότερο παράδοξο και είναι αυτό που συμβαίνει όταν τροποποιείς το παρελθόν με τέτοιο τρόπο ώστε να αδυνατεί να συμβεί το παρόν. Το παράδοξο αυτό μας λέει πως πηγαίνεις πίσω στο παρελθόν και σκοτώνεις τον παππού σου (ή τον πατέρα σου). Επομένως καθιστάς αδύνατη την ύπαρξή σου, άρα και το ταξίδι σου στο χρόνο, που όμως αν δε συμβεί τότε ο παππούς σου δεν σκοτώθηκε, επομένως γεννιέσαι, άρα ταξιδεύεις στο χρόνο και τον σκοτώνεις κ.ο.κ.

Το παράδοξο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην πασίγνωστη ταινία “Επιστροφή στο μέλλον”, όπου ο Μάρτι ταξιδεύει στο παρελθόν και συναντά τη μητέρα του σε νεαρή ηλικία, η οποία αρχίζει να τον ερωτεύεται, με κίνδυνο να μην παντρευτεί τον πατέρα του κι έτσι ο ίδιος να μη γεννηθεί ποτέ!

Το σεξουαλικό παράδοξο

Το παράδοξο αυτό μας λέει -με λίγα λόγια- ότι γίνεσαι πατέρας του εαυτού σου, πράγμα βιολογικά αδύνατο,  αλλά δυνατό στα όνειρα προσθέτω εγώ.

Όλα αυτά τα παράδοξα που αναφέρονται στο ίντερνετ και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε γεννήθηκαν από την ανθρώπινη φαντασία. Αυτή η φαντασία έχει εμπλουτιστεί  από τα όνειρά μας. Τα όνειρά μας λοιπόν κάθε φορά γεννάνε χρονικά παράδοξα, διότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη ένα τέτοιο ταξίδι στην πράξη, ή μήπως πραγματοποιήθηκε; Μήπως είμαστε οι ίδιοι χρονοταξιδιώτες;  Όλα στο όνειρο είναι ομαλά και δυνατά, όσο αντέχει η ανθρώπινη φαντασία.

Ας πούμε υποθετικά, ότι ονειρευόμαστε ότι στέλνουμε σε ένα γκαντέμη στρατηγό  που δεν γνώρισε καμία νίκη, γνωστό από την ιστορία,  μια ατομική βόμβα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε; Σίγουρα δεν θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει σωστά  και θα είχε αφανιστεί. Η ιστορία δεν θα άλλαζε κατά τη γνώμη μου. Απλά, τα θύματα θα ήταν πιο πολλά. Μετράει και το μυαλό ή οι σκέψεις που κάνουμε. Αν το έχουμε στο αίμα μας να είμαστε νικητές θα τα καταφέρουμε και με τα μέσα της εποχής.

Αν τώρα εγώ βρισκόμουν στο 1991 π.χ. και απέτρεπα από τον εαυτό μου από ένα λάθος θα είχε αλλαγή η ζωή μου; Σίγουρα όχι. Δεν συνετιζόμαστε με τα λάθη μας και τα ξανακάνουμε. Πάλι στο ίδιο σημείο θα βρισκόμουν. Μου λένε τόσοι να μην κάνω λάθη και δεν τους ακούω, τον εαυτό μου θα ακούσω από το μέλλον; Μπορεί να μην με έπειθε ότι ήταν αυτός.  Θα μπορούσα να πλουτίσω όμως αν μου λέγανε ότι οι αριθμοί του τζόκερ αυτοί θα κληρωθούν σίγουρα, αλλά θα είχα αμφιβολίες.

Όλα αυτά στα όνειρά μας πραγματοποιούνται και απορούμε πως τα ονειρευτήκαμε αυτά; Βλέπουμε ότι σκοτώνουμε τον εαυτό μας. Άρα, δεν θα πάρουμε τον άνδρα που μας προορίζει η μοίρα; Είμαστε ανύπαρκτοι; Τι γίνεται. Απλά, είναι όνειρο από το παράλληλο σύμπαν. Δεν αφορά το δικό μας. Πιστεύω ότι όταν πάμε σε παράλληλους κόσμους τότε μπορεί να κάνουμε τέτοια ταξίδια. Μόνο που απορώ όσο γίνονται αυτά τα ταξίδια θα λείπουμε; Θα έχουμε εξαφανιστεί ή θα είμαστε κι εδώ κι εκεί; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει απόλυτα εδώ. Λένε ότι είναι εφικτά αυτά τα ταξίδια. Στα όνειρα είναι, στην πραγματικότητα όχι.

Αναφορές για χρονοταξιδιώτες είναι η ιστορία του Titor

http://www.pronews.gr/portal/item/john-titor-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

Επίσης του  Μοναχού Ερνέτι

http://kemanakh.blogspot.gr/2008/02/blog-post_07.html

Αν θέλετε τους πιστεύετε, εγώ δεν ήμουν εκεί να το βεβαιώσω, αλλά αν το βεβαίωνα, θα με πιστεύατε; Σίγουρα όχι.  Αν όμως σας έλεγα ότι είδα ένα τέτοιο όνειρο θα με πιστεύατε σίγουρα.  Αυτό είναι πιο λογικό!!!

 

Χρονικά παράδοξα. Το όνειρο του Χρονοταξιδιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
  • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
  • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
  • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
  • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
  • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
  • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
  • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο