Ψυχολογική Ερμηνεία:

Το φως το λαμπερό και το άκτιστο είναι η πραγματική παρουσία του Χριστού στη ζωή μας. Υπάρχει όμως και ένα άλλο φως που τρυπάει την καρδιά μας. Που υπάρχει η  ίδια λαμπρότητα, αλλά η διαφορετικότητα είναι στην έλλειψη γαλήνης, στην ψυχή. Δίνει ψυχικό πόνο και ο χώρος μυρίζει σαν κάτι καμένο ή θειάφι. Άρα, καταλαβαίνει κανείς σε ποιο φως αναφέρομαι. Γενικά, τα φώτα είναι χαρά, τα φωτάκια του δέντρου είναι μια χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά παράλληλα και θλίψη, διότι πολλές φορές τα πολλά φώτα φέρνουν θλίψη, ακόμα και στην πραγματικότητα.  Τα φώτα της πόλης είναι ελπίδα, γιατί η ελπίδα είναι φως, αλλά μεγαλύτερό και αληθινό είναι το φως του ήλιου στα όνειρά μας. Το φως του φεγγαριού έχει δύναμη για τους ερωτευμένους. Το κίτρινο φως είναι θετικό σημάδι, το κόκκινο προειδοποίηση ότι πρέπει να σταματήσεις αυτό που κάνεις, γιατί δεν σε ωφελεί ή κάτι δεν πάει καλά με την υγεία τη σωματική και τη ψυχική. Το πράσινο σημαίνει ότι μπορείς να προχωρήσεις, το πορτοκαλί είναι ότι πρέπει να προχωρήσεις με προσοχή και δειλά βήματα. Όχι πολύ επιθετικά. Το μωβ σημαίνει πένθος, κατάθλιψη, στεναχώρια. Όλα μαζί δείχνουν ανάμικτα συναισθήματα και τα ανάμικτα φέρνουν μπέρδεμα και το μπέρδεμα θλίψη διότι δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Το φως, δηλώνει την παρουσία μιας σπρόσωπης παρουσίας στον χώρο, αν πρόκειται για όραμα. Επίσης  δηλώνει μια θεϊκή ή δαιμονική παρουσια στο όνειρό μας. Πώς ξεχωρίζουμε αν είναι θεϊκή ή δαιμονική παρουσία; Πολύ εύκολα θα νιώσουμε την ευτυχία στο μεδούλι μας όπως φανταζόμαστε το φως όταν κάνουμε ρέικι. Η αίσθηση ότι αυτό το φως είναι γαλήνιο και ζωηρό, όπως τα έντονα ζωηρά όνειρα, νιώθουμε μια λάμψη, ότι όλα λάμπουν γύρω μας, μια γαλήνη συναισθημάτων και γενικά μια ανακούφιση ή μυρωδιές από διάφορα αρώματα στο χώρο, αιθέριες μουσικές κ.λ.π. Το φως στο φάρο επίσης δηλώνει τον τελικό μας σκοπό. Μακάριος όποιος το ονειρευτεί. Το φως της πανσέληνου, χωρίς να βλέπουμε άλλες φάσεις είναι παρήγορο όνειρο ότι όλα θα πάνε καλά με τη σχέση μας, αλλά και το φως του ήλιιου όταν μπορείς να το δεις και δεν σε τυφλώνει. το Άγιο Φως του πανάγιου τάφου δηλώνει την ευτυχία που είναι εγγυημένη και μόνιμη, τη θεία επέμβαση κ.λ.π.
Το δαιμονικό φως είναι θαμπό και έχει σταχτιά χρώματα με αποχρώσεις του μπλε. Δεν βλέπεις άλλα όνειρα παρά μόνο ένα φωτεινό τοπίο μέσα στην ομίχλη. Ακούς μουσικές οι οποίες είναι βαριές στο αυτί. Νιώθεις έναν πανικό, δεν μπορείς να μιλήσεις. Αισθάνεσαι μυρωδιές από θειάφι και όταν ξυπνήσεις νιώθεις σαν να σου έκοψαν το κορμί στα δύο, ματώνει η ψυχή. Αυτό το όνειρο είναι φυσικό να κρύβει ένα φως, όπως το άλλο, αλλά είναι ανυπόφορο και λείπει εντελώς η ευτυχία. Φως το ένα, φως και το άλλο. Όμως οι διαφορές είναι μεγάλες και θα πρέπει να μπορεί κάποιος να μάθει να τα ξεχωρίζει αυτά. Έτσι θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει παραπέρα και ποιο δρόμο τραβά.

Φως

20 σχόλια στο Φως

 • Τρίτη, 16 Ιούλιος 2019 στο 11:50
  Σύνδεσμος

  Είδα ότι ήμουν σ΄έναν διάδρομο αποβιβάσεων και τότε η μητέρα μου μου λέει ότι έχει ξεχάσει τις βαλίτσες στο αεροπλάνο και καθώς γυρίζω πίσω να τις πάρω,βλέπω από ένα παράθυρο τις βαλίτσες μας έξω σε μια πλατφόρμα,τότε καθώς πηγαίνω να ανοίξω την πόρτα όπου ήταν η πλατφόρμα με τις βαλίτσες μας με τυφλώνει για λίγο ένα λαμπερό φως και δεν μπορώ να δω καθόλου(ο ουρανός ήταν καθαρός).Μετά καλύπτοντας για λίγο τα μάτια μου βγαίνω στην πλατφόρμα να πάρω τις βαλίτσες και έχοντας συνηθίσει το φως σηκώνετε ένας δυνατός αέρας
  και σηκώνει την πλατφόρμα ψηλά στον αέρα(φυσούσε δυνατά),όπου την κατεβάζει ύστερα από λίγο κάπως απότομα στην γη και εκεί που ήμουν έτοιμος να πάρω τις βαλίτσες και να φύγω εμφανίζετε ένας με απειλητικές διαθέσεις και τον πετάω κάτω από την πλατφόρμα.Σε όλη την διάρκεια τον ονείρου δεν ένιωσα φόβο,μόνο που ήμουν έκπληκτος.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 4 Απρίλιος 2019 στο 17:12
  Σύνδεσμος

  Καλησπερα σας. Σας παρακαλώ θα χαιρόμουν αν μου απαντούσατε. Το βράδυ πριν κοιμηθώ έκανα μια ευχή στον Χριστό να με βοειθήσει σε ενα πρόβλημα που έχω. Κατα την διάρκεια του ύπνου ξύπνησα (δεν είμαι σίγουρος αν είταν όνειρο ή όραμα) και βλεπω πάνω απο το κεφάλι μου ένα κατάλευκο φώς, ακτίνες φβτός να πέφτουν πάνο μου. Προσπαθούσα να δώ ποιός ειναι και βγάζει τόσο φως. Δεν κατάφερα να δώ ποίος ήταν. Τα συνεσθήματα μου ήταν περίεργα!! Είπα ουαααααουυυυ τι είναι αυτό? Ενιωσα ενθουσιασμό και επειδή δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά τα έκλεισα και σηκώθηκα το πρωί κανονικά!! Σας παρακαλώ απαντήστε μου!! Ευχαριστώ

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 στο 01:47
  Σύνδεσμος

  Είμουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ακούγεται διαφορές φωνές και ξαφνικά σταματάει η φασαρία βρέθηκα μπροστά στο τζάκι χωρίς φλόγα πάρα ένα κατα λευκό φως να βαίνει απο μέσα. Ενοιθα ενα φόβο

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 στο 20:18
   Σύνδεσμος

   Δεν είμαι εγώ, είναι πάλι συνωνυμία. Αφού ένιωσες φόβο δεν ήταν θεϊκό φως. Καταλαβαίνεις τι ήταν. Το θεϊκό φως δίδει χαρά και γαλήνη.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 στο 23:43
  Σύνδεσμος

  Εγω ειδα στο όνειρο μου οτι η μαμα μού πέθανε και εγω έλεγα παρα πολύ και μετά την βλέπω απο κάπου μακριά να με κοιτάει και εγώ να την βλέπω και να κλαίω και μετά η μαμα μου έστειλε ενα μεγάλο φώς πού δυνάμωνε συνέχεια και ηταν σαν να μου έλεγε μην στεναχωριέσαι και να μου δείχνει ότι ειναι καλά και να νοιώθω μια Αγάπη μια ζεστασιά και μετά να τρέχω να το προλάβω αλλα μετά έσβησε και όταν εφτασα Στο σημείο που ήταν η μαμα μου βλέπω ενα μαγαζί πού είχε πάρει φωτιά και κλέφτες μέσα.
  Η μαμα μου ζει στην πραγματικότητα

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 στο 18:32
   Σύνδεσμος

   Θα ζήσει. Απλά αυτό το όνειρο είναι από το παράλληλο σύμπαν και σε τάραξε άδικα.

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 στο 10:33
  Σύνδεσμος

  καλημερα σημερα τ βραδυ ειδα ενα περιεργο ονειρο. ειμουν σε ενα μερος που γινοταν ενα πανυγηρι πολυς κοσμος σα κομπαρσοι ενα πραμα γνωριμοι απο τον κυκλο μ οι πιο πολλοι κατι γιορταζαμε αλλα δε θημαμε ακριβως..καθομουν και ολοι μιλαγανε για ενα τοπο που υπαρχει εκει κοντα σαν παρτυ ενα πραμα…και μου λεγανε ολοι ν παω να δω πως ειναι και οτι εκει ειναι απολητη χαρα σαν θρησκευτικη αιρεση μ μιλουσαν.. για το χριστο αν θημαμαι καλα η καποιο φωτινο προσωπο και ποσο ωραια ειναι αλλα ειχα την εντυπωση οτι υποκρινονται καποιοι φιλοι μ ειχαν ιδη μπει..ξεκινισα ν ψαχνω λοιπον περασα απο διαφορα μερη και κατεληξα καπου σαν αδιεξοδο εψαξα ν δω αν υπαρχει εξοδος και βρηκα μια πορτα λεω ωραια απο δω θα μπενω..ανοιξα την πορτα και αντικρισα ενα εκτυφλοτικο φως ασπρο δε μπορουσα ν δω τπτ και αρχισα ν ζαλιζομαι και ν χανω την οραση μ εκλησα την πορτα κοιταξα γυρο μ και ακομα δε εβλεπα καλα ξανανοιξα την πορτα και παλι τ ιδιο ασπρο φως που σε τυφλωνε εκει τη ξαναεκλησα και αρχισα ν τρεχω προς τ πισω χωρις να βλεπω καλα τ εβλεπα ολα ασπρα διεκρινα μονο ορισμενα πραματα οσ που καπου εκει ξυπνισα αποτομα..

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 στο 18:40
   Σύνδεσμος

   Αυτό το όνειρο άργησε δυστυχώς να απαντηθεί, αλλά είναι τυχερό να απαντηθεί σήμερα. Το όνειρο σου δείχνει την παγίδα που μπορεί να πέσεις και να προσέξεις να μάθεις να ξεχωρίζεις το αληθινό φως της πίστης. Δείχνει μια ψυχή που ψάχνει να βρει το αληθινό φως και αν το αντικρίσει έχει σωθεί. Αν δει το ψεύτικο φως και το αναγνωρίσει πάλι έχει σωθεί. Καλό όμως είναι να φύγει το γρηγορότερο από εκεί. Μία χαρά μπορεί να τελειώσει άσχημα και μια άσχημη κατάσταση να αλλάξει προς το καλύτερο ανάλογα που σε βγάζει αυτή η περιπλάνηση. Όταν αναγνωρίσεις τι είδες, τότε έχεις πραγματικά αποφασίσει τι θες να κάνεις και που θα πας. Η αλήθεια είναι υποκειμενική. Ο κάθε άνθρωπος δρομολογείται από την πίστη του και φαίνεται πόσο δυνατή είναι. Σημασία έχει να κάνεις την αληθινή αναζήτηση και να φτάσεις στον πραγματικό προορισμό, όχι αυτό που εσύ θεωρείς πραγματικό. Αν βιώσεις κάτι τέτοιο, τότε έχεις πέσει στην παγίδα. Το όνειρο αυτό ήθελε να σε προετοιμάσει να πάρεις τον σωστό δρόμο. Ελπίζω να μην έρθει η απάντηση πολύ αργά σε σένα.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 στο 00:26
  Σύνδεσμος

  γεια σας <3
  αυτο το ονειρο το ειδα παρασκευη βρασυ προς σαββατο .. το μονο που θυμαμαι ειναι να ανοιγω το διακοπτη στο δωματιο μου για τα φωτα και τα φωτα να μην αναβουν ο υπολογιστης μου να αναβει μονος του και εγω να προσπαθω να τον κλεισω να ξαναπροσπαθω παλι αυτο με τα φωτα και το ιδιο μεχρι που νομιζα σε καποια φαση ανοιγοκλειναν. μετα απο αυτο βρισκομαι στο κρεβατι μου και κοιμαμαι και βελπω πως παθαινω μεσα στο ονειρο μου υπνικη παραλυση να φωναζω φυγε τη μια φορα και να φευγει αλλα δυσκολευομαι να ανοιξω τα ματια μου και ετσι με ξαναπιανει υπνικη παραλυση στο ονειρο ακομα ειμαστε εδω μεχρι που ξαναφωναζω φυγε και εκεινη τη στιγμη για καποιο λογο ηρθε η μαμα μου στο δωματιο με σκκουντηξε και ευτυχως ημουν καλα(βρισκομαστε ακομα στο ονειρο ολα γινονται εκει) και μου λεει κατι για ενα ασπρο εσωρουχο και εκει ξυπνησα καπου στις 5 τα ξημερωματα.. αυτο ηταν ηταν πολυ παραξενο ειδικα να παθαινω υπνικη παραλυση μεσα σε ονειρο που κοιμαμαι αμα θελετε και μπορειτε να μου δωσετε μια εξηγηση θα ηταν καλο σας ευχαριστω πολυ <33

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 στο 11:14
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο ήταν δαιμονικό. Όλο το σκηνικό αυτό δείχνει. Η υπνική παράλυση ήταν κατασκεύασμα του δαίμονα.

   Απάντηση
  • Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 στο 10:24
   Σύνδεσμος

   Ότι είναι ήρεμα τα πράγματα ΄τώρα.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 στο 11:15
  Σύνδεσμος

  Είδα στο όνειρο μου πως περπατούσα στην πόλη και δεν είχε φώτα έβλεπα μόνο κάτι θαμπά φώτα αυτοκίνητον και προσπαθούσα να περάσω απέναντι !!

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 5 Ιανουάριος 2017 στο 13:10
   Σύνδεσμος

   Αυτό σημαίνει ότι έχεις ανασφάλειες, δεν βλέπεις φως, αλλά έχεις την ελπίδα μέσα σου φωλιασμένη. Βαδίζεις στα τυφλά και βλέποντας την πορεία των άλλων προσπαθείς κι εσύ μέσα στο σκοτάδι να δρομολογηθείς, μήπως και βρεις κάπου ένα φως.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 2 Νοέμβριος 2016 στο 10:03
  Σύνδεσμος

  Ειδα πως μετα απο οδήγηση σε δρομο με στροφές, εφτασα σε ενα σημείο πολυ ψηλά οπου σταμάτησα και κοιτούσα εναν καθαρό ουρανό και μια θάλασσα λια γεμάτη καράβια. Ηταν ημέρα και ο ηλιος ήταν κοντρα στα ματια μου και με στραβωνε λιγο, και απορουσα πως μπορουν τα καραβια να ταξιδευουν με κοντρα τον ηλιο. Ενας άντρας (οχι ο αντρας μου) ψήλος μελαχρινός με διεκδικούσε ερωτικά και στο τελος με φίλησε. Στην συνεχεία ειδα τον γιο μου σε μικρότερη ηλικία πως έπρεπε να παει σε μια εκδηλωση, ενα αγνωστο ζευγαρι μου ειπε οτι τα ρουχα που φορουσε δεν ηταν ωραία, η γυναικά μπήκε μεσα στο σπιτι άνοιξε ενα συρτάρι – ντουλαπι και αφου έβγαλε εξω κάποια λευκά σεντόνια διπλωμένα, μου έδωσε καινούργια ωραία ρούχα να του φορεσω. Και μετα ξαναβγήκα στο μπαλκόνι και έβλεπα πάλι τον ουρανό, το ήλιο με τις ακτινες του και την θάλασσα.

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 στο 15:04
   Σύνδεσμος

   Αυτό δείχνει οτι σε εναν τομέα της ζωής σου μετα απο κόπο πολύ εφτασες στην κορυφη.Ακόμη και εκεί όμως δεν είσαι ικανοποιημένη.Έπρεπε να χαίρεσαι τον ήλιο όχι να σε τυφλώνει η λάμψη του.Αυτός ο άνδρας που σε διεκδικούσε είναι αλληγορικά μια πρόκληση.Μια πρόκληση στην οποία θα ενδωσεις.Το τι αφορα θα το κρινεις εσύ όπως και να χει όμως θα αλλάξουν κάποια πραγματα στην ζωή σου και παράλληλα στην ζωή του γιου σου.Θα αλλάξουν καταστάσεις.Απ οτι φαίνεται προς το καλυτερο.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 24 Μάιος 2016 στο 09:35
  Σύνδεσμος

  ειδα πως βρισκομουν σε ένα διαδρομο που ειχε αριστερα και δεξια πολλα παραθυρα. Ηταν μερα. Ξαφνικα βλεπω απο απεναντι ενα γνωστο να ερχεται προς το μερος μου. Το φως πεφτει πανω στο προσωπο του και φαινεται πιο λευκο απο οτι ειναι. Εγω λιγο πριν με φτασει ανεβαινω μια σκαλα και αυτος με ακολουθει. Τι σημαινει;

  Απάντηση
  • Τρίτη, 24 Μάιος 2016 στο 09:57
   Σύνδεσμος

   Το όνειρό σου βραβεύεται. Δείχνει ότι θα ανέβεις πολύ ψηλά και η ευτυχία θα σε ακολουθήσει. Διαβάζοντας το όνειρό σου μεταφέρθηκα νοερά στη Γαλλία και συγκεκριμένα στις Βερσάλλιες, όπου έβλεπες αίθουσες φωτισμένες με πολλά παράθυρα. Τι μου θύμησες!!! Υπέροχο όνειρο!!!

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 στο 08:05
  Σύνδεσμος

  Εγω ειδα οτι με το αγορι μου προσπαθουσανε να κρυφτουμε απο την μανα μου και ημασταν σε ενα πολυ νεγαλο κτιριο (που το εφτιαχναν ακομα δεν ειχε ουτε πορτες ουτε ηταν βαμεννο, κατω ειχε καρφια ακομα) και σε μια στιγμη με τραβαει απο το χερι για να τρεξουμε και του λεω που ειναι τα παππουτσια μας? (ειμασταν ξυπολυτοι)Και μου λεει εκει ειναι πισω μας
  Δε τα φορεσαμε κι αρχισαμε να τρεχουμε και πηδαμε απο λιγο υψος και αναβει ενα φως (απο κεινα που αν υπαρξει κινηση αναβουν) και χτηπησε και συναγερμος και γυρναω να δω προς το φως ετσι οπως ετρεχα και βλεπω εναν κυριο ξαφνικα γυρναει προς τα εμας αυτος ο κυριος……μετα ξυπνησα!
  Ααα και επισεις ηταν σκοταδι!
  Συγνωμμη για το μεγαλο κεινενο:)

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016 στο 12:52
   Σύνδεσμος

   Στην πραγματικότητα,γνωριζει για την σχέση σας η μητέρα σου?είναι κρυφή σχέση?

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο