Ένα όνειρο  πολύ συχνό που βλέπουμε όλοι μας είναι τα φυτά. Όπως υπάρχουν επικίνδυνα και ακίνδυνα φυτά, έτσι και στο όνειρο δείχνει πόσο επικίνδυνο ή ακίνδυνο είναι αυτό που πάμε να κάνουμε.  Είναι καλό να υπάρχουν στα όνειρά μας γνωστά φυτά, δέντρα, λουλούδια, καρποί. Κάθε τι άγνωστο μπορεί να αποδειχθεί δηλητήριο.

Όμως, όλοι ξέρουμε ότι το αθώο μήλο στάθηκε για τους πρωτόπλαστους ένας πειρασμός, γι’ αυτό στα όνειρα έχει την σημασία του πειρασμού, φυσικά αν είναι κόκκινο.  Όχι όταν απλά το τρως,  αλλά αν στο δίδει κάποιος. Είναι σαν να σε παρασύρει λοιπόν σε μια κατάσταση που ο ίδιος έχει πέσει. Αν απλά το τρως δηλώνει  υγεία όπως και τα άλλα φρούτα. Επίσης, πειρασμοί είναι αντίθετα όσα για την πραγματικότητα είναι αδιάφορα. Όσα για την πραγματικότητα δεν είναι αξιοπρόσεκτα και δεν αναφέρομαι στους ανθρώπινους πειρασμούς.

Τι γίνεται όμως αν δούμε ότι βρισκόμαστε σε έναν κήπο; Ο κήπος αντιπροσωπεύει όπως το σπίτι και το σούπερ μάρκετ την ψυχή μας. Όλα τα λουλούδια είναι τα συναισθήματά μας. Δεν αναφέρομαι σε υπαρκτούς κήπους που μπορεί να αφορά αυτούς.  Έτσι λοιπόν ο κήπος της ψυχής πρέπει να είναι περιποιημένος με όλα τα λουλούδια του σε καλή κατάσταση. Κάποια λουλούδια δηλώνουν πένθος, κάποια άλλα χαρά. Δείχνουν λοιπόν την κατάσταση που βρισκόμαστε ή θα πέσουμε.

Η ανθοδέσμη του γάμου είναι το πιο ωραίο όνειρο, φτάνει να μην περιέχει μοβ, μαύρα ή κίτρινα λουλούδια. Οι Πασχαλιές είναι πένθιμα λουλούδια,  όπως και το λίλιουμ.  Η Ορχιδέα δεν έχει καλή ερμηνεία, όπως και η ανεμώνη.  Όλα τα άλλα έχουν καλή.

Όμως γενικά τα λουλούδια δηλώνουν ομορφιά και γαλήνη, αλλά ενημερώνουν και για τα τσάκρα μας πώς λειτουργούν ανάλογα με το χρώμα. Όμως από παλιά γνωρίζουμε ότι το μίσος και η στεναχώρια φαίνονται μέσα από τα κίτρινα λουλούδια. Για μένα, μόνο στην ανθοδέσμη ισχύει αυτό. Για τα όνειρα αυτά γενικά ευθύνονται τα τσάκρα. Το κίτρινο είναι το 3ο τσάκρα.  Το πένθος μέσα από μοβ λουλούδια, αλλά για μένα είναι το 7ο τσάκρα κ.λ.π., Πάντα αναφέρω τις παλιές ερμηνείες, χωρίς να τις αποκλείω, διότι στις ανθοδέσμες ισχύουν.

Αν προσφέρουμε λουλούδια είναι όσα κρύβουμε στην ψυχή που τα χαρίζουμε απλόχερα στους άλλους. Η αγάπη μας, τα συναισθήματά μας, η φιλία μας. Ναι, είναι  αυτά που δίνουμε στους άλλους. Η χαρά που τους δίνουμε, η αγάπη, η καρδιά μας και φυσικά η χαρά να είναι δίπλα μας. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει αν δούμε ότι κάποιος μας προσφέρει λουλούδια. Σίγουρα ενδιαφέρεται. Όμως, θα πρέπει να προσέξουμε αν τα λουλούδια που μας προσφέρει είναι μαύρα, μοβ ή κίτρινα. Τότε δεν έχει καλά αισθήματα για εμάς και αν υπάρχουν κι άλλων χρωμάτων λουλούδια ανάμεσα σ’ αυτά,  δείχνει ότι κάποια αισθήματα υπάρχουν, αλλά όχι απόλυτα, διότι συμπεριλαμβάνεται μέσα και η θλίψη, και το πένθος και οι στεναχώριες. Σαν να σου λέει δέξου τον άλλο με τον κακό του χαρακτήρα. Κάπου στο βάθος σ’ αγαπάει. Ο τρόπος όμως που μας αγαπάει δεν είναι αρεστός σε εμάς.

Χαρά είναι επίσης όταν μυρίζουμε και όταν φυτεύουμε  λουλούδια.  Κακό είναι όταν κάποιος μας τα ξεριζώνει. Είναι τα αισθήματα που τρέφουμε για κάποιον  κι εκείνος μας τα ξεριζώνει με την αδιαφορία ή δεν ενδιαφέρεται για μας.

Τα πλαστικά λουλούδια ή τα χάρτινα είναι ψεύτικη αγάπη.

Το στεφάνι από άνθη λεμονιάς δηλώνει γάμο, αλλά κάποιο στεφάνι από άλλα λουλούδια δηλώνει νέα ερωτική σχέση. Βάσανα και πόνος είναι το ακάνθινο στεφάνι, ενώ γενικά τα αγκάθια δηλώνουν εμπόδια, πόνο και στεναχώρια. Γάμος με ακάνθινο στεφάνι είναι ματωμένος. Ένας από τους δύο θα μείνει χήρος. Επίσης, μπορεί το ζευγάρι να πάρει διαζύγιο. Τα αγκάθια δείχνουν ότι έχουμε αγκάθια στην ψυχή που δεν μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε απ’ αυτά ή εμπόδια στα όνειρά και τις φιλοδοξίες μας. Επίσης, όταν ο ένας φορά κανονικό στεφάνι κι ο άλλος ακάνθινο ο γάμος είναι από συμφέρον ή γίνεται με τη βία.

Τα μαραμένα λουλούδια δείχνουν κάποια πεθαμένα μας συναισθήματα,  που έχουν πια κάνει τον  κύκλο τους και αργοπεθαίνουν. Κάθε φορά που ξεπερνάμε κάτι ή κάποιον δημιουργούνται μαραμένα φυτά μέσα στον κήπο μας. Η καλή ψυχική κατάσταση πάντα βραβεύεται γιατί δείχνει έναν  καταπράσινο περιποιημένο κήπο. Η μεγάλη υπερβολή όμως φαίνεται όταν τα φυτά μεγαλώνουν επικίνδυνα και φτάνουν ως τον ουρανό. Ξεφεύγουμε πια στη χώρα του φανταστικού και ανεβαίνουμε στην μαγεμένη φασολιά του Τζάκ μέσα από το παραμύθι. Μόνο η σκάλα που φτάνει ως τον ουρανό δείχνει υψηλή πνευματικότητα και ένωση του ανθρώπου με τον θεό.  Αυτό ανήκει στα ανώτερα πνευματικά όνειρα.

Τα δέντρα είναι καλό το όνειρο αν έχουν φύλλα ή αν είναι φυλλοβόλα και δεν έχουν φύλλα πάλι καλή ερμηνεία έχει. Αν είναι όμως μαραμένα ή καμένα δείχνουν άσχημη ψυχολογική ή σωματική εικόνα και θα πρέπει να προσέξουμε. Εκτός, αν είναι κάποιο συγκεκριμένο δάσος που φοβόμαστε ότι θα καεί πάλι το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές. Γι’ αυτό το λόγο οι ονομαστικές ερμηνείες από τον ονειροκρίτη δεν έχουν πάντα ισχύ εδώ. Εξαρτάται από ποιο ερέθισμα γεννήθηκε το όνειρο. Ακόμα και μαραμένο να δούμε ένα δέντρο μπορεί να μην δηλώνει θάνατο, διότι είναι ο φόβος μας ότι το δεντράκι που έχουμε στην αυλή τώρα που θα πάμε ταξίδι δεν θα ποτίζεται και θα μαραθεί. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι για να ερμηνευθεί σωστά ένα όνειρο πρέπει να ξέρουμε πως γεννήθηκε.

Το δέντρο αλληγορικά είναι το μέσο που μας δροσίζει, το μέσο προστασίας και το μέσο που δείχνει ανάπαυλα από τον κάματο της μέρας και δροσιά. Επίσης δηλώνει αλληγορικά το γενεαλογικό μας δέντρο. Π.χ. πρέπει να προσέξουμε ένα δέντρο με πολλά κλαδιά όταν είναι επαναλαμβανόμενο το όνειρο. Αυτός που αγαπήσαμε είναι ξάδερφος και δεν το γνωρίζουμε. Είναι μια παρατραβηγμένη ερμηνεία, αλλά για το υποσυνείδητο τίποτα δεν είναι άγνωστο ή περίεργο. Πολλές φορές ξέρει περισσότερα από εμάς και μας ενημερώνει. Αυτό είναι ένα παράδειγμα στα χιλιάδες της ζωής.  Τα ανθοφόρα δέντρα και αυτά που έχουν καρπό έχουν πολύ καλή ερμηνεία. Αφθονία και υγεία δηλώνουν. Αυτό ισχύει διότι ο καρπός δείχνει την αφθονία και το περιποιημένο δέντρο την υγεία. Άρα, όλα δείχνουν καθαρά ότι το άτομο αυτό οδεύει προς την ευτυχία. Ο κήπος της ψυχής του θα το φανερώσει αυτό.

Όμως, πολλές φορές ένα μαραμένο λουλούδι επανέρχεται ή βγάζει νέους βλαστούς και δεν πεθαίνει. Άρα, το άτομο ελπίζει. Δεν έχει βουλιάξει στην θλίψη του. Ένας μικρός βλαστός είναι η ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Μια μικρή πίστη κάνει θαύματα και ο κήπος από ξερός γίνεται καταπράσινος. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή βλέπουμε τα πράγματα.

Φυτά, λουλούδια, καρποί, κήποι, δέντρα στα όνειρά μας

16 σχόλια στο Φυτά, λουλούδια, καρποί, κήποι, δέντρα στα όνειρά μας

 • Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019 στο 11:20
  Σύνδεσμος

  Καλημερα σας!ειδα εχτες στο σπιτι μου οτι στα πλακακια στο πατωμα βγαινανε λουλουδια πρασιναδες ηταν..και καποιες πρασιναδες ηταν μεγαλες σαν δεντρακια μικρα.

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 στο 22:36
  Σύνδεσμος

  Η φτέρη γενικα σαν φυτό τι ερμηνεία έχει;
  Η αν είναι μέσα στο δάσος ας πούμε;

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 στο 11:52
   Σύνδεσμος

   Το δάσος είναι το μέσο που μας βοηθάει να κρυφτούμε, να αναπνεύσουμε, να προστατευτούμε. Από ένα παραμύθι γνωρίζουμε ότι ένα ζώο πήγε πίσω από τη φτέρη να κρυφτεί. Όταν ένιωσε ότι ο εχθρός έφευγε, άρχισε να την τρώει. Ο εχθρός όμως ήταν εκεί και τον έπιασε. Δηλώνει λοιπόν το φυτό που μας δίνει κρυφή προστασία, φτάνει να μην την χάσουμε από κάποιο δικό μας λάθος.

   Απάντηση
   • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 στο 16:29
    Σύνδεσμος

    Ποιο παραμύθι λες; Θύμησε μου σε παρακαλώ για να το κοιτάξω.

    Απάντηση
    • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 στο 17:19
     Σύνδεσμος

     Δεν ξέρω αν είναι απλό παραμύθι ή μύθος του Αίσωπου. Το έχω ακούσει από τα ανίψια μου όταν είχαν πάει στο νηπιαγωγείο. Αν ήξερα ακριβή τίτλο θα το είχα γράψει στην παιδική γωνιά.

     Απάντηση
    • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 στο 17:47
     Σύνδεσμος

     Βρήκα ένα παρόμοιο. Το ελάφι και το αμπέλι. Έχει το ίδιο νόημα. Όταν βρεθεί κι ένα αμπέλι μόνο του σε ένα δάσος, σαν να είναι κρυμμένο, την ίδια ερμηνεία με τη φτέρη έχει. Όταν το αμπέλι όμως είναι φανερό έχει άλλη ερμηνεία. Γι’ αυτό πολλές φορές ερμηνεύω το όνειρο και όχι τα σύμβολα.

     Απάντηση
 • Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 στο 14:50
  Σύνδεσμος

  Γιασου Νεκταρια

  Προχθές είδα πος φυτεβα σε ένα παρτέρι κάτω από ένα Δένδρο μεγάλο πανσέτες
  Στο βάθος ειταν όλα άσπρα και μπροστά ειταν ροζ όχι πολύ ανοιχτό ροζ και ειταν πολύ πιο πολλά από τα άσπρα
  Με βοηθού ένας άνδρας τα φυτέψαμε μαζί
  Και πριν λινές μέρες είδα πος ειμουν σε ένα δωμάτια με μια Γεωργία και γύρω μας ειταν πολλές μικρές γλάστρες όλες με ροζ λουλούδια μα δεν θύμα με ακριβώς τι ειταν.
  Συγνώμη που τα γράφω μαζί μα σκέφθηκα πος συνδέονται
  Να διευκρινήσο πος εδώ που ζω είναι άνοιξη
  Ευχάριστο πολύ
  Ουρανια

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 στο 13:19
   Σύνδεσμος

   Πανσέδες θα ήθελες να πεις, διότι με τις πανσέτες μας άνοιξες την όρεξη! Και είναι ώρα φαγητού σε λίγο.

   Απάντηση
  • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 στο 10:38
   Σύνδεσμος

   Νομίζω ότι είσαι παντρεμένη. Για μια ελεύθερη αυτά τα όνειρα δηλώνει ότι θα κάνει νέα σχέση. Μια παντρεμένη μπορεί να απατήσει τον άνδρα της ή μεταφορικά να αλλάξει κάτι στη ζωή της. Ο πανσές όμως θεωρείται ερωτικό λουλούδι.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 στο 13:58
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα, είδα στον ύπνο μου ότι κάποιος έκοψε και μου πρόσφερε ένα κόκκινο γαρύφαλλο. Εγώ το πήρα και το μύρισα. Ξύπνησα πριν δω το πρόσωπό του, αλλά αισθανόμουν ότι μου το έδωσε αυτός που μου αρέσει (τον είδα σε άλλο σημείο του ονείρου).
  Με το συγκεκριμένο άτομο γνωριστήκαμε πρόσφατα, αλλά πέρα από μια καλημέρα δεν έχουμε άλλη επικοινωνία, και δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν ξέρω τι σκέφτεται.
  Ευχαριστώ

  Απάντηση
  • Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 στο 10:25
   Σύνδεσμος

   Δείχνει το φλογερό πάθος που αισθάνεσαι για εκείνον. Δεν τον είδες, αλλά τον ένιωσες. Εκείνη την ώρα ήθελες να σου το δώσει εκείνος.

   Απάντηση
 • Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 στο 11:41
  Σύνδεσμος

  Νεκταρια καλημερα.Ειδα πικροδαφνη στο ονειρο μου μεγαλο και ψηλο δεντρο με πολλα λουλουδακια προς το ροζ χρωμα και αυτη που εχουμε στον κηπο μας ειχε μεγαλωσει παρα παρα πολυ.Ημουν στο δρομο και σηκωσα το κεφαλι μου και την χαζευα.Μου εκαναν εντυπωση τα λουλουδακια τα πολλα.Δεν την εχω στο νου μου ωστε να την ονειρευτω η κατι παρομοιο.

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 στο 10:20
   Σύνδεσμος

   Είναι μια μελλοντική ευτυχία για σένα. Κακό είναι μόνο να τρως τα φύλλα της, κατά τα άλλα δηλώνει σχέση μελλοντική, δηλαδή τη στιγμή που θα είναι μεγάλη και θα φουντώσει κάτι θα γίνει!!!! Αν όμως αυτό το φυτό μαραθεί ή χαλάσει και δεν μεγαλώσει, τότε το όνειρο δεν θα βγει. Αυτός είναι ο λόγος που δεν βραβεύεται. Έχει καλή ερμηνεία. Η ερμηνεία του όμως είναι συνυφασμένη με την πορεία του εν λόγω φυτού.

   Απάντηση
   • Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 στο 13:46
    Σύνδεσμος

    Τι εννοεις την στιγμη που θα μεγαλωσει και φουντωσει κατι θα γινει ?Αν δεν μεγαλωσει ποιο ?Αυτο που ειπα οτι εχω ειδη στην αυλη που ειναι ιδιο ?Γιατι αυτο στην αυλη μου ειναι πολυ ποιο μικροτερο σε σχεσει με αυτο που ειδα στο ονειρο ,δεντρο μεγαλο δηλαδη .Καθολου μαραμενο ισα ισα με πολλα λουλουδακια και πρασσινο ανοιχτο φυλλωμα και σαν νεα να ηταν τα φυλλα του και το χαζευα το δεντρο .Οποτε κατι ευχαριστο ..

    Απάντηση
    • Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 στο 10:39
     Σύνδεσμος

     Λοιπόν, είπαμε ότι το είδες μεγάλο, ενώ στην πραγματικότητα είναι μικρούλι. Αυτό το φυτό όταν γίνει στο μέγεθος που το ονειρεύτηκες, θα γίνει το καλό που περιμένεις. Όταν μαραθεί ή δεν φτάσει σε τόσο ύψος, δεν θα γίνει. Εξαρτάται από την πορεία του φυτού. Γι’ αυτό πρέπει να το προσέξεις πολύ, να ευδοκιμήσει, να βγάλει λουλούδια, να ψηλώσει. Τότε θα έρθει και το καλό.

     Απάντηση
 • Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018 στο 10:52
  Σύνδεσμος

  Ειδα οτι ειχα μπροστα μου μια τεράστια γλάστρα και θα φυτευα καποια λουλούδια. Πρωτα εριξα παρα πολυ νερο για να μαλακώσει το χώμα(τοσο πολυ νερο που το περίσσιο ετρεχε απο κάτω κι εφερα τη σφουγγαριστρα). Και μετα κρατουσα τα φυτα που θα φυτευα. Αυτα τα φυτα λοιπον ήταν ετοιμα να μαραθούν. Ηταν με τις ριζες τους, ακομα δεν ειχαν βγάλει ανθη και θα τα εβαζα στο χωμα να ξαναζωντανεψουν(απλα λιγο μαραζομενα ηταν οχι χαλασμενα).

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.