Είναι μεταφυσικά και ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού. Όμως, ανήκουν και σε ξεχωριστή κατηγορία, λόγω της θεματολογίας τους, διότι είναι πολύ σημαντικά για κάποιο άτομο. Του δίνουν δύναμη όταν όνειρεύεται. Είναι οι δυνάμεις που δεν έχει πραγματικά και θα ήθελε ή δεν θα ήθελε  να είχε. Στα όνειρα καταφέρνει να τις έχει και να τις ενεργοποιεί. Όχι πάντα να τις πραγματοποιεί. Όμως κάνει την προσπάθεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Η δυνατότητα να γίνει κάποιος αόρατος: Είναι η ύπαρξη κάποιου στο χώρο, αλλά κάποιος άλλος  δεν μπορεί να τον δει ή να τον αντιληφθεί, παρά μόνο αν δει κάποια πράγματα να κινούνται ή να αιωρούνται μόνα τους,  διότι  δεν υπάρχει ορατή δυνατότητα του ατόμου που τα κρατά.   Ένα πείραμα στη Φιλαδέλφεια κατάφερε να εξαφανίσει ένα ολόκληρο πλοίο. Τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια και τραγικά για το πλήρωμα, όταν επανεμφανίστηκε.  Επικεφαλής του πειράματος ήταν ο Αϊνστάιν. Αν ζούσε περισσότερα χρόνια θα μαθαίναμε περισσότερα για τη δύναμη αυτή και σήμερα θα την είχαμε σίγουρα πετύχει.

Η δυνατότητα κάποιου να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων:  Είναι μια κατάσταση, όπου εγώ μπορώ να ακούσω καθαρά και να αντιληφθώ τι σκέφτεται ο διπλανός μου για μένα και τους άλλους. Το μειονέκτημα γι’ αυτόν είναι να του κλέψω τις ιδέες του και να τις υλοποιήσω πριν από αυτόν, αλλά για μένα είναι πλεονέκτημα. Όμως κατά βάθος, δεν θα είναι κάτι τίμιο, και ίσως αν έχουμε συνείδηση να καταλάβουμε τι κακό μπορεί να προκαλέσουμε στον άλλο με την κίνηση αυτή.

Η δυνατότητα κάποιου να πετάει:  Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την ανθρώπινη δύναμη, αλλά μόνο με τεχνικά μέσα. Μέσα στο όνειρο γίνεται με φυσικό τρόπο. Βλ. όνειρο διαφυγής.

Επιστροφή στο παρελθόν: Είναι αυτό που δεν μπορεί να γίνει και θα ήθελα πολύ να γινόταν.  Αν ήξερα το μέλλον θα μου άρεσε να γυρίσω στο παρελθόν και να αλλάξω τις αποφάσεις που πήρα, να  μην γίνουν κάποια πράγματα. Να μου δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία σε μια φιλία να διατηρηθεί. Να διορθώσω λάθη που έχω κάνει.  Όμως αυτή η αλλαγή δεν ξέρω πόσο καλό ή κακό θα έκανε στην περαιτέρω ζωή μου.  Πόσο θα την επηρέαζε. Δεν ξέρω τι θα γινόταν,  αν στην αλλαγή που έκανα  έπαιρνα τον άλλο δρόμο απ’ αυτόν που πήρα στην πραγματική μου ζωή.  Κάποιοι λένε πως αν ξαναγεννιόμουν τις ίδιες επιλογές θα έκανα. Εγώ δηλώνω πώς θα έκανα εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Σταμάτημα της κίνησης της γης, του χρόνου, αγαλματοποίηση όλων των ανθρώπων, ζώων κλπ, αλλά να κινούμαι μόνο εγώ:   Αυτό θα ήταν πλεονέκτημα για μας και μειονέκτημα για τους άλλους. Καταλαβαίνουμε το λόγο φυσικά.

Η δυνατότητα να βλέπει κάποιος εικόνες από το μέλλον:  Είναι η κατάσταση που βιώνουν  χαρισματικά άτομα,  ενώ ζουν κανονικά τη ζωή τους, αλλά μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα βλέπουν όνειρα με ανοικτά μάτια χωρίς να είναι κουρασμένοι, και συγκεκριμένα  ένα μελλοντικό γεγονός. Μοιάζει σαν να τους έπιασε ζαλάδα ή είδαν όραμα.  Μετά από λίγο το άτομο επανέρχεται και συνεχίζει τη ζωή του  κανονικά. Όμως αυτό που είδε επαληθεύεται, όπως ακριβώς το είδε, μετά από  λίγες ώρες ή και λίγες μέρες. Είναι προόραση.

Η δυνατότητα κάποιου να βλέπει νεκρούς στο χώρο: Είναι η κατάσταση που παρουσιάζεται στην ταινία «Έκτη αίσθηση» και στο επεισόδιο από το σήριαλ ιστορίες από την απέναντι όχθη  (Σεργιανόπουλος- Ματίκα)  με τίτλο:  «Τους βλέπω».

Υψηλή ακοή: Η δυνατότητα να ακούει κάποιος καθαρά ψιθύρους ή ομιλίες μακρινές, που δεν μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο αυτί.  Κάποιες απ’ αυτές είναι παιχνίδια του μυαλού. Αν είναι πραγματική δυνατότητα  λέγεται βιονική ακοή.

Υψηλή όραση: Η δυνατότητα να βλέπει κάποιος πολύ μακριά, θεάσεις που δεν είναι δυνατόν να συλλάβει το ανθρώπινο μάτι.  Αυτή η όραση λέγεται βιονική.  Μάλιστα, άτομα που έχουν αυτή τη δύναμη έχουν λέιζερ στα μάτια.

Υψηλή όσφρηση: Είναι μια δυνατότητα που δεν έχουν οι άνθρωποι, αλλά μόνο κάποια ζώα. Είναι μια δύναμη σημαντική για την επιβίωση τους.

Φωνητικές οδηγίες:  Η δυνατότητα των συσκευών και άλλων εξαρτημάτων να υπακούν στην ανθρώπινη φωνή.  Αυτό τείνει να γίνει πραγματικότητα με τις έξυπνες και λειτουργικές συσκευές.

Συμβιώσιμος σύντροφος βασισμένος στα θέλω μας: Αυτό είναι ένας μύθος.  Πρέπει να δεχτούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το είδος υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό μας.  Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.  Ο πραγματικός άνδρας είναι όπως εμείς με αδυναμίες και δικά του θέλω, που δεν συμβαδίζουν πάντα με τα δικά μας. Ακόμα και στο Μπρούσκο αυτός ο άνδρας δεν υπάρχει. Θα μπορούσαν να τον πλάσουν, αλλά είναι κάτι ανύπαρκτο. Στα όνειρα αυτό γίνεται άνετα.

Η δυνατότητα κάποιου να βρίσκεται σε διάφορους χώρους ταυτόχρονα: Είναι η μυριοϋπόστατη υποτιθέμενη  κατάσταση που θα μπορούσε να πέσει  κάποιος,  ώστε να βρίσκεται ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη.

Ανύψωση από το έδαφος:  Είναι η δύναμη που αποκτούν οι ασκητές και οι άγιοι. Αυτό το όνειρο δεν το βλέπουν άτομα με χαμηλή πνευματικότητα.

Θαύματα: Είναι η δύναμη που έχουν μόνο οι άγιοι να κάνουν θαύματα.

Αυτόματη τακτοποίηση σπιτιού:  Είναι η υποτιθέμενη δυνατότητα να τακτοποιείται μόνο του το σπίτι μας,  με μαγικό τρόπο, με μια δύναμη που του υποβάλλουμε εμείς. Αυτό είναι στον κόσμο της φαντασίας.

Αλλαγή της μοίρας μας στα δικά μας θέλω: Αυτό γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια της ελεύθερης βούλησης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει  τη στιγμή του πεπρωμένου. Η δύναμη όμως αυτή, υποθετικά, κάνει όλη μας τη ζωή να ορίζεται μόνο με την ελεύθερη βούληση. Αυτό είναι το πιστεύω πολλών από μας, ότι πεπρωμένο δεν υπάρχει και όλα γίνονται κατά την ελεύθερη βούληση. Όμως, γιατί αφού κάνουμε πάντα αυτό που εμείς θέλουμε δεν είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή μας; Γιατί υπάρχουν αναποδιές, εμπόδια και λοξοδρομήσεις;

Για πάντα νέος: Μια άλλη δύναμη είναι να πεθαίνουν τα υπάρχοντα κύτταρα και να γεννιούνται στη θέση τους νέα. Μ’ αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαμε να μένουμε πάντα νέοι. Άκουσα  ότι βρέθηκε το ελιξίριο της ζωής και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά σε 15 χρόνια θα έχει εφαρμογή στην Ελλάδα, αν πετύχει. Στα ποντίκια όμως, που έγινε το πείραμα αυτό, είχε απόλυτη επιτυχία.

Αθάνατος άνθρωπος:  Μια υποθετική δύναμη είναι η κατάργηση του θανάτου. Όμως υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα, ώστε να εφαρμοστεί αυτό  και να γίνει κάποτε πραγματικότητα και θα τα αναφέρω:

1) Αν δεν πεθαίνουμε και συνεχώς γεννιούνται νέοι άνθρωποι, δεν θα μπορεί η γη να μας θρέψει όλους.  Είναι ασφυκτική και μόνο η σκέψη αυτή.

2) Ο σκοπός μας στη γη είναι προσωρινός, μόνο για να ολοκληρώσουμε την αποστολή που μας ανατέθηκε.  Η παραπάνω ζωή είναι άσκοπη.

3) Θα ξεπερνούσαμε το όριο του γαλαξία μας και θα ταξιδεύαμε μέχρι την άκρη του σύμπαντος, με μειονέκτημα να συναντήσουμε το θεό ή να ανακατευτούμε σε άλλους πλανήτες με γάμους ή φιλίες με εξωγήινους, αν τελικά υπάρχουν.

4) Κανένας δεν θα φοβόταν θεό και θάνατο και η αμαρτία θα είχε εισχωρήσει βαθιά  ακόμα περισσότερο.

Παράλληλη ζωή:  Η υποτιθέμενη δυνατότητα κάποιων να ζουν ταυτόχρονα δύο παράλληλες ζωές.  Αυτά μόνο σε όνειρα και ταινίες τα βλέπουμε.

Αλλαγή ζωής: Η υποτιθέμενη μετακίνηση σε μια άλλη παράλληλη ζωή μας, ανταλλαγή, επειδή κάνει αυτά που μας αρέσουν και σε εκείνη δεν αρέσουν και αντίστοιχα εμείς κάνουμε αυτά που δεν μας αρέσουν, και αρέσουν σ’ αυτή για να νιώσουμε αμφότεροι αντίστοιχα τα βιώματα του παράλληλου εαυτού μας για δικά μας. Αυτό γίνεται μόνο στα όνειρα αυτά.

Το νερό της λησμονιάς: Η υποτιθέμενη δύναμη να ξεχνάμε και να σβήνουμε από τη μνήμη μας όλες τις στεναχώριες, τα βιώματα, τις πίκρες, τα πένθη, τα διαζύγια  που έχουμε περάσει.

Σωστή επιλογή: Είναι η υποτιθέμενη λαχτάρα κάθε ανθρώπου να πέφτει με την πρώτη στο σωστό άλλο του εγώ, με αποτέλεσμα να καταργηθεί το διαζύγιο και να μην υπάρχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Όνειρο επιθυμίας.

Τέλεια κοινωνία: Είναι η λαχτάρα κάθε ανθρώπου να ζει σε μια τέλεια κοινωνία χωρίς ανθρώπους με πάθη, χωρίς τρομοκρατία, βαριά φορολογία, εγκληματικότητα, οικονομική κρίση, βρομιά, μαστροπεία κ.λ.π.  Το περίεργο είναι,  όλα αυτά να είχαν γίνει πραγματικότητα, αλλά δεν θα ήμασταν άνθρωποι, αλλά κάτι πνευματικά ανώτερο. Όλα αυτά περιέχονται στην ανθρώπινη φύση  δυστυχώς και όποιος ισχυριστεί ότι μπορεί να καθαρίσει τη λάσπη και την βρωμιά που υπάρχει, μπορεί  να κριθεί ανεδαφικός, ότι ζει σε έναν δικό του ζαχαρένιο κόσμο με ροζ σύννεφα και ουράνια τόξα. Η κοινωνία δεν καθαρίζεται και το ξέρουμε. Μπορούμε όμως να προλάβουμε κάποιους, που απλά κολυμπάνε στη λάσπη, αλλά δεν έχουν κολλήσει ακόμα σ’ αυτή. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και έτσι έχουμε μάθει να ζούμε δυστυχώς.

Τεχνητά μέλη: Είναι τα μέλη (τεχνητά πόδια, χέρια, καρδιά), που δίνουν την δυνατότητα σε ένα άτομο που είναι με ειδικές ανάγκες να μην ξεχωρίζει στο πλήθος από τα αρτιμελή άτομα.

Τηλεκίνηση:  Η δύναμη που έχει το άτομο να κινεί αντικείμενα με το μυαλό του.

Τηλεμεταφορά: Ήταν γνωστή από την εποχή του σταρ τρεκ. Είναι  μια δύναμη που σήμερα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.  Αν πετύχει, μελλοντικά θα μπορέσουμε  να διακτινιστούμε σε μακρινές αποστάσεις χωρίς καν να κινηθούμε,  με τη βοήθεια της κβαντομηχανικής.

Ταξίδια στο χρόνο: Όλοι γνωρίζουμε αυτή τη κατάσταση στη θεωρία, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν έχει γίνει πράξη.

Επικοινωνία με τα ζώα: Είναι η υποτιθέμενη δύναμη ή χάρισμα που έχει κάποιος να συνομιλεί με τα ζώα.  Ανήκουν στα όνειρα προσωποποίησης.

Επικοινωνία με τα θεία: Είναι η επικοινωνία ή χάρισμα που έχει κάποιος να συνομιλεί με το Χριστό, το Θεό, την Παναγία, με τους αγγέλους ή τους αγίους στα όνειρά του.

Επικοινωνία με το Σατανά: Είναι η αντίστοιχη επικοινωνία με το πνεύμα του κακού.

Ταχυδακτυλουργός: Είναι ο μάγος και καλλιτέχνης που ασχολείται με τρικ ή εφφέ, τα οποία φαίνονται στα μάτια μας μαγικά, ενώ είναι στρατηγικές τεχνικές, που πολλές φορές ξεγελούν τα μάτια.  Ο τρόπος που τα εκτελεί είναι πραγματικά  δύσκολο να τον καταλάβει ένας ανίδεος, αλλά πολύ εύκολο να τον καταλάβει ένας επαγγελματίας.

Δυνάμεις που ξεπερνούν τους νόμους της φυσικής.  Είναι εύκολο κάποιος να το καταλάβει αυτό. Δεν χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις. Υπάρχουν άτομα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να νικήσουν και να μεταβάλλουν τους νόμους της φυσικής. Αυτοί μόνο μπορούν να μας πουν αν τα έχουν καταφέρει ή όχι.

Είδη μαγείας: Όλα τα είδη μαγείας είναι δυνάμεις που έχει ο άνθρωπος ή παίρνει με τη βοήθεια δαιμόνων, ώστε να πετύχει με κάθε τίμημα το σκοπό του. Ακόμα και η λευκή δεν είναι αθώα. Η μαύρη μαγεία όμως είναι η πιο επικίνδυνη.

Προφητικά όνειρα: Είναι η δυνατότητα που έχουν χαρισματικά άτομα να βλέπουν το μέλλον μέσα από τα όνειρά τους.  Κάποτε φοβόμουν ότι ο σατανάς ήταν αυτός που έφερνε αυτά τα όνειρα, αλλά έμαθα κατόπιν ότι ο σατανάς δεν γνωρίζει το μέλλον μας, πώς είναι δυνατόν να μας το φανερώσει;  Μπορεί να μας παρουσιάσει ένα εικονικό μέλλον,  για να δελεαστούμε και να πέσουμε στην παγίδα που μας έστησε. Όμως το πραγματικό μέλλον, εγγυημένα,  μάς το φανερώνει πάντα ο θεός.

Η δύναμη του Spiderman:  Έμαθα ότι βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και πρόκειται να γίνει στο μέλλον πραγματικότητα με τους νανοσωλήνες, που θα μπορούν να εκτοξεύονται γάντζοι, που θα μας επιτρέπουν να ανεβούμε σε δύσκολες επιφάνειες, όπως ακριβώς κάνει ο συγκεκριμένος ήρωας.  Ο εφευρέτης αυτών των νανοσωλήνων μπόρεσε να κρεμαστεί από το ταβάνι.

Υπερδύναμη της ταχύτατης επούλωσης των πληγών  με αναγέννηση των κυτταρικών ιστών:  Αυτό  μπορεί κάποιος να το δει σε ταινίες θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας. Ο ήρωας  είναι ματωμένος και έχει πολλές πληγές και ξαφνικά βλέπεις ένα μηχανισμό μαγικό να λειτουργεί και το άτομο δεν έχει ούτε γρατζουνιά.

Νεκρανάσταση: Αυτή την υπερδύναμη την είχε μόνο ο Χριστός. Αυτό δεν είναι πάντα  υπερδύναμη στις μέρες μας, αλλά συμβαίνει να γυρίζει το άτομο στη ζωή αν δεν έχει πραγματικά πεθάνει. Βρίσκεται  σε ένα είδος κώματος ή νεκροφάνειας. Αυτός είναι και ο λόγος που περνάνε 24 ώρες για να ταφεί.  Κατά τη γνώμη μου, αν είναι νεαρό  το άτομο σε ηλικία ή πέθανε από δυστύχημα θα έπρεπε να το θάβουνε μετά από 48 ώρες, και όχι 24,  διότι μπορεί να επανέλθει στην ζωή λίγο αργότερα. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να πεθάνει μετέπειτα  από ασφυξία, εφόσον έχει πια ταφεί.  Έχω ακούσει ότι συνέβησαν πολύ σπάνια τέτοιες περιπτώσεις, αλλά έχουν συμβεί, περισσότερο στο εξωτερικό. Πραγματικά, είναι λυπηρό αυτό.  Έτσι γεννήθηκε ο μύθος των ζόμπι.  Δεν είναι ζόμπι, απλά πέθαναν αργότερα. Μπορεί να έχουν πεθάνει κι εδώ μ΄ αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν τον ξεθάβουν, να του κάνουν νεκροψία, για να διαπιστωθεί. Έτσι,  παίρνει το μυστικό στον τάφο του.  Στο εξωτερικό όμως,  η νεκροψία συνηθίζεται.

Ραβδοσκοπία: Είναι η δυνατότητα κάποιων να ανακαλύπτουν νερό ή πετρέλαιο  με τη βοήθεια μιας ράβδου.

Μεγάλη αντοχή στον πόνο:  Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων, που υποβάλλουν τον εαυτό τους σε βασανιστήρια, για να αντέξουν τον μεγάλο πόνο.  Ειδικά, οι φακίρηδες είναι ένα παράδειγμα που κάθονται σε καρφιά, οι αναστενάρηδες που χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα, είναι άλλο παράδειγμα και φυσικά, αυτοί που περπατάνε πάνω σε καρφιά, γυαλιά ή βγάζουν φωτιές από το στόμα ή καρφώνουν τα χέρια τους με μαχαίρια για να τρέξει το αίμα και να προκαλέσουν βαθύ πόνο. Για μένα όμως, ρεαλιστικοί ήρωες είναι οι πυγμάχοι που παρόλο το ξύλο που τρώνε, παρόλο που έχουν ματώσει και υποφέρουν, δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα, αλλά μένουν μέσα μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό το έχω δει να συμβαίνει και σε άλλους ανθρώπους ή αθλητές, ακόμα και σε ηθοποιούς, που ενώ πονούσαν συνέχισαν την παράσταση για να μην αναβληθεί η ματαιωθεί.

Τεχνητές υπερδυνάμεις: Είναι οι υπερδυνάμεις που αποκτώνται με ειδικά σκευάσματα, αναβολικά και πολυβιταμίνες, σκευάσματα που κάνουν τον άνθρωπο  υπεράνθρωπο και του δίνουν την δυνατότητα να βγάλει σε πέρας δουλειά που ξεπερνάει τις δυνάμεις του. Θα μπορούσε μ’ αυτόν τον τρόπο να σηκώσει με το ένα του χέρι ένα ολόκληρο αυτοκίνητο (βλ. εικόνα).

Καλλιτεχνικές υπερδυνάμεις: Είναι οι καταστάσεις που βρίσκονται οι καλλιτέχνες δοκιμάζοντας ένα νέο σόου, που ξεπερνά τη δύναμη,  τη γνώση και την αντοχή τους. Π.χ. πρέπει να πει ένα γαλλικό τραγούδι,  ενώ δεν μιλά γαλλικά, να φιλήσει κάποιον που σιχαίνεται, να μιμηθεί ένα δύσκολο ρόλο κ.λ.π.  Αυτό μπορεί να το καταφέρει με τη βοήθεια του ταλέντου του, όμως αυτό συνεπάγεται και σκληρή δουλειά. Αυτό που βλέπουμε και θαυμάζουμε εμείς, είναι ο κόπος που κάνει για να πετύχει. Στις πρόβες περνάει πολλά  βάσανα, για να βγάλει μια σκηνή, και δεν την πετυχαίνει πάντα απόλυτα.  Γι’ αυτό χρειάζεται να επιβραβεύουμε πάντα το άτομο, κι ας μην τα καταφέρει απόλυτα, διότι προσπάθησε  και κόπιασε γι’ αυτό.

Ταξίδια σε άλλους γαλαξίες:  Αν ήμασταν αθάνατοι θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό. Όμως θα θέλαμε όλοι να είχαμε τη δύναμη αυτή, να μπορούσαμε να κατασκευάσουμε ένα διαστημικό σκάφος με τις δυνατότητες του Enterprise, ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ένα διαστημικό ταξίδι σε λιγότερο χρόνο και να έχουμε τη δυνατότητα εν ζωή να δούμε άλλους κόσμους πέρα από το γαλαξία μας.

Φάρμακο για όλες τις ασθένειες:  Όποιος το πετύχει αυτό θα δοξαστεί και θα υμνηθεί από όλους. Η γη θα τον τιμήσει σαν ευεργέτη.  Πραγματικά, αν ξημερώσει ποτέ η μέρα που ο ιατρικός κλάδος μας ενημερώσει γι’ αυτό, θα είναι η Παγκόσμια μέρα της γης.  Όλος ο κόσμος θα γιατρευτεί από την επάρατη νόσο και θα μπορεί επιτέλους να γελάσει το στόμα κάθε πικραμένου.  Μπορεί να δέσει άριστα με το προχθεσινό επίτευγμα  που ακούσαμε όλοι ότι βρέθηκε το ελιξίριο της νεότητας. Αν αυτό πετύχει πειραματικά  και στους ανθρώπους ο ογδοντάρης θα είναι μαθητής του νηπιαγωγείου.

Όραση Χ: Είναι η δυνατότητα υποθετικά που έχει κάποιος όταν μπορεί να δει τι γίνεται πίσω από μια κλειστή πόρτα ή πίσω από τους τοίχους ή πίσω από αντικείμενα.

Να μπορούσαμε να αλλάζαμε μορφή: Είναι η υποτιθέμενη δυνατότητα να μπορούσαμε να γίνουμε κάτι άλλο απ’ αυτό που είμαστε.

Η ημερομηνία θανάτου και ο τρόπος αυτού:  Είναι η δυνατότητα να γνωρίζει κάποιος πότε θα πεθάνει και πως.

Προηγούμενες ζωές: Η υποτιθέμενη δυνατότητα κάποιου να αντιλαμβάνεται τις προηγούμενες του ζωές, αν υπάρχουν, και να έχει αναμνήσεις απ’ αυτές.

Επικοινωνία με εξωγήινους: Είναι η υποτιθέμενη δυνατότητα κάποιων  να επικοινωνούν μ’ αυτά τα όντα ή να έχουν συναντηθεί μαζί τους σαν πειραματόζωα.

Επικοινωνία με φαντάσματα: Είναι η  υποτιθέμενη δυνατότητα κάποιων να επικοινωνούν με άυλες μορφές, στοιχειώματα και φαντάσματα ή απλά να τα βλέπουν.

Κατοικία σε άλλους πλανήτες: Είναι η υποτιθέμενη δυνατότητα του ατόμου να μετακομίσει εν ζωή από τη γη και να εγκατασταθεί σε άλλο πλανήτη με τις ίδιες συνθήκες της γης.

Λάθος ψυχές σε λάθος σώματα: Είναι το υποτιθέμενο λάθος μιας ψυχής να μπει σε άλλο σώμα, εν ζωή, μετά από αστρικό ταξίδι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ, διότι μας συγκρατεί η ασημένια χορδή. Άρα, είναι μόνο επιστημονική φαντασία. Στα όνειρα μπορεί να γίνει εφικτό.

Έκτη αίσθηση: Να αντιλαμβάνεται όσα δεν μπορούν οι άλλοι.

Παλάμη: Να έχει την ικανότητα του χειρομάντη.

Καφές: Να έχει την ικανότητα του καφεμάντη.

Ονειρομάντης: Να έχει την ικανότητα να ερμηνεύει όνειρα.

Χαρτομάντης: Να διαβάζει μέσα από την τράπουλα το μέλλον.

Τώρα θα αναφερθώ σε κάποιες άλλες δυνάμεις που το άτομο θα ήθελε να είχε, αλλά δεν μπορεί. Στα όνειρα τα καταφέρνει θαυμάσια.

Ελάχιστος:  ικανότητα να γίνεσαι ελάχιστος, να εισχωρείς μέσα στο καθετί,  ακόμα και σε ένα μόριο ύλης.

Τεράστιος:  ικανότητα να διαπερνάς τα πάντα μέσα στο διάστημα και να βλέπεις τη λειτουργία των  ηλιακών συστημάτων.

Βαρύς: ικανότητα να γίνεσαι πολύ βαρύς σαν το ατσάλι και να ακινητοποιείς οποιοδήποτε αντικείμενο.

Ελαφρύς: ικανότητα να γίνεσαι πολύ ελαφρύς και να εξουδετερώνεις την ελκτική δύναμη που ασκεί η βαρύτητα στο σώμα σου.  Αυτό αν γινόταν  θα σε βοηθούσε να πετάξεις.  Αυτός είναι ο λόγος που τα πουλιά μπορούν να πετάξουν.

Μεταφορά:  ικανότητα να μεταφέρεσαι σε δευτερόλεπτα εκεί που σκέφτηκες, ακόμα και στο διάστημα.

Σιδηρά θέληση: Η ικανότητα να πραγματοποιούνται όλες οι επιθυμίες και τα όνειρά μας.

Κάποιες άλλες δυνάμεις που λίγοι θα θέλαμε να είχαμε ή πολλοί να μην είχαμε είναι:

Έλεγχος των ανθρώπινων εγκεφάλων από μηχανές:  Είναι η δυνατότητα των ανθρωποειδών μηχανημάτων να αποκτήσουν μυαλό και  κινήσεις ανθρώπων από την ενέργεια που τους δίνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Συνεννόηση με το μυαλό: Η δυνατότητα να μιλούν και να επικοινωνούν  δύο άνθρωποι με τη βοήθεια του εγκεφάλου, χωρίς να κινήσουν τα χείλη τους.

Νόμοι του Μέρφυ: Ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει. Είναι η μαγική τακτοποίηση των πραγμάτων,  αντίθετα απ’ ό,τι προγραμματίζουμε ή θα θέλαμε να συμβεί. Η ζωή τα φέρνει έτσι, ώστε να γίνει αυτό που δεν πρέπει.

Έλεγχος του καιρού: Η υποθετική δυνατότητα να επηρεάζουμε τον καιρό και τη θάλασσα με τα δικά μας θέλω.  Αν θέλουμε π.χ. να ταξιδέψουμε να γαληνέψουμε τη θάλασσα. Αν δεν θέλουμε να πάμε κάπου να φέρουμε κατακλυσμό.

Η δυνατότητα της Μεταμόρφωσης: Η υποθετική δυνατότητα να μεταμφιεζόμαστε σε κάθε δύσκολη στιγμή σε κάτι άλλο απ’ αυτό που είμαστε,  για να μην γίνουμε αντιληπτοί.

Η δυνατότητα της μόρφωσης: Η υποθετική δυνατότητα να αποκτούμε γνώσεις χωρίς να έχουμε διαβάσει. Αυτή τη δύναμη την είχαν μόνο οι απόστολοι του Ιησού όταν το άγιο πνεύμα με πύρινες γλώσσες τους έμαθε σε δευτερόλεπτα όλες τις γλώσσες,  για να μπορέσουν να διδάξουν το Χριστιανισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ο άνθρωπος λάστιχο:  Η ικανότητα κάποιων ανθρώπων να λικνίζουν και να κινούν το σώμα τους σε σημεία που οι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν. Αυτά τα άτομα έχουν μεγάλη και μοναδική ευελιξία.

Η δυνατότητα τα άψυχα να γίνονται έμψυχα: Αυτό γίνεται μόνο στις ταινίες και στα όνειρα.

Το μαγικό ραβδί:  Η υποθετική δυνατότητα να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε πιο όμορφο με την κίνηση ενός ραβδιού. Οι γκρίζοι τοίχοι να γίνονται ροζ, και η Αθήνα να είχε πολύ πράσινο, ακόμα και στο κέντρο, όπως ακριβώς εχει η καταπράσινη Βαρκελώνη.  Δυστυχώς ή ευτυχώς,  μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, ο κόσμος είναι αυτός που είναι,  και πρέπει να μάθουμε να ζούμε σ’ αυτόν. Αν μπορούμε να τον φτιάξουμε ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, αλλιώς αν γίνει αυτό ατομικά, ας τον αφήσουμε για να μην μας παρασύρει στη  δική του κόλαση.

Επίσης,  υπάρχουν οι ικανότητες ανθρώπων,  που έχουν να κοιμηθούν πολλές μέρες και δεν νυστάζουν,  κάποιοι έχουν πολύ καιρό να φάνε και αντέχουν,  κάποιοι μπορούν να σου πουν τι θα σου συμβεί χωρίς να σε ξέρουν. Κάποιοι άλλοι θυμούνται όλη τους τη ζωή με λεπτομέρειες.  Έχουμε διαβάσει στα ανεξήγητα και στα περίεργα τα μεγαλύτερα κατορθώματα, κι όμως τα έπραξαν άνθρωποι που ούτε ρομποτ είναι, ούτε  ανθρωποειδή, ούτε μεταλλαγμένοι.

Όλα αυτά λοιπόν τα όνειρα δίνουν κάποιο μήνυμα στον ονειρευόμενο.  Είναι μεν φανταστικά, αλλά του δίνουν τη δυνατότητα να τα πραγματοποιήσει αν αλλάξουν οι συνθήκες ζωής. Τότε θα είναι μια ρουτίνα. Δεν θα είναι μαγεία. Θα ψάχνουμε για κάποιες άλλες ικανότητες που δεν μπορούμε να αναπτύξουμε. Καλό είναι να μείνουν όνειρα. Έτσι κρατάνε τη μαγεία τους.

Όσα δεν μπορούμε να κάνουμε αλληγορικά είναι μια αποτυχία και όσα μπορούμε να πετύχουμε είναι ένα θαύμα η πραγματοποίησή τους. Π.χ. ξεκινάς με ένα αυτοκίνητο και προχωράς.  Εμφανίζεται μπροστά σου μια μικρή σχισμή. Αν ήταν  πραγματικότητα δεν θα χωρούσαμε να περάσουμε. Στο όνειρο πετυχαίνουμε. Αυτό δείχνει ότι στενεύουν τα περιθώρια, αλλά εμείς θα περάσουμε. Αυτό ισχύει αν δεν είναι στενό πέρασμα και βλέπουμε γεφύρι. Όλα αυτά τα όνειρα μπορεί να είναι ένα θαύμα,  αλλά μέσα απ’ αυτά μαθαίνουμε πολλά κι αν κάποτε τα πραγματοποιήσουμε θα νιώσουμε ότι τα έχουμε αντιληφθεί πρώτοι εμείς μέσα από τα όνειρά μας.

 

Υπεράνθρωπα όνειρα

5 σχόλια στο Υπεράνθρωπα όνειρα

 • Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 στο 22:51
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα σας. Προχθές είδα όνειρο πως στεκόμουν και έβλεπα αρκετά άτομα να τρέχουν και να περνούν μέσα από ένα μαγικό τοίχο(όχι κακό αλλά σκεφτόμουν πού σε πάει αυτός ο τοίχος;) σαν να πήγαιναν σε μια άλλη διάσταση, σαν να είχαν υπερδύναμη. Και ενώ στεκόμουν μπροστά τους δεν με έβλεπαν. Αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω το ίδιο. Ήθελα να δω πού πήγαιναν και αν μπορούσα κι εγώ να το κάνω. Έτρεξα και πέρασα μέσα από το μαγικό τοίχο. Σας ευχαριστώ και πάλι για όλες τις φορές που απαντήσατε στα μηνύματα μου.

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 στο 12:08
   Σύνδεσμος

   Μετέφερα το όνειρό σου εδώ, διότι εκεί είναι το αντίστοιχο άρθρο. Μόνο στα είδη ονείρων και στο αλφαβητικό ευρετήριο δίνω ερμηνείες. Είναι οι αόρατες δυνάμεις που μας ωθούν να προχωρήσουμε. Μάλλον στα όνειρα ώθησης θα ταίριαζε καλύτερα. Αν δεν έβλεπες αυτή την κίνηση τίποτα δεν θα σε ωθούσε να προχωρήσεις. Όμως ταιριάζει και σ’ αυτή την κατηγορία διότι κρύβεις δυνάμεις μέσα σου που δεν ξέρεις ότι υπάρχουν και μπορείς να κάνεις τα μεγαλύτερα θαύματα, φτάνει να το τολμήσεις.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 στο 20:34
    Σύνδεσμος

    Ισχύει για κάτι συγκεκριμένο; Γιατί στη δουλειά μου μού πρότειναν μια θέση υψηλότερη και αρνήθηκα γιατί τα πράγματα είναι γενικά δύσκολα (δεν υπάρχει σωστή οργάνωση, κάποια άτομα με ζηλεύουν και δεν τους εμπιστεύομαι). Και αν αποτύχω σ’αυτήν δεν θα με εμπιστευτούν στο μέλλον στην πιο σημαντική που στοχεύω. Και η 2η ευκαιρία έχει να κάνει με σχέση (μέσω παρέας) που και πάλι είπα όχι στη γνωριμία γιατί θέλω χρόνο να μάθω με τί άτομο έχω να κάνω. Γενικά δεν θα επιχειρήσω κάτι αν δεν είμαι σίγουρη και αν δεν ξέρω όσα χρειάζεται. Το ένστικτό μου και η λογική μου μού λένε να μην βιαστώ, πως δεν έχει έρθει η ώρα μου.

    Απάντηση
    • Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 στο 11:10
     Σύνδεσμος

     Όχι, το όνειρο σε ωθεί να πεις ναι και να τολμήσεις. Ποτέ δεν θα είναι η ώρα σου όταν λες πάντα όχι. Τις ευκαιρίες δεν πρέπει να τις αφήνουμε. Πίστεψέ με, σαν κι εσένα έλεγα κι εγώ και τώρα περιμένω να έρθει η ευκαιρία και δεν έρχεται. Όχι, δεν είναι καλός, το ένστικτό μου αυτό μου λέει έλεγα, μέχρι που φτάνεις στο σημείο να πεις ας έρθει κι ας είναι όπως θέλει. Μη φτάσεις σ΄ αυτό το σημείο.

     Απάντηση
     • Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 στο 15:29
      Σύνδεσμος

      Ευχαριστώ Νεκταρία μου νά ‘σαι καλά και επιτέλους μου έτυχε μια ερμηνεία αισιόδοξη και θετική. Πάντα λαμβάνω υπόψην τα σχόλια σου και προσπαθώ όσο μπορώ. Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά και ευτυχισμένη.

      Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.