Είναι τα ενύπνια όνειρα που δεν έχουν λογική ερμηνεία.  Είναι τα αφύσικα όνειρα που παρουσιάζονται όχι με αστεία απλά, αλλά με γελοία μορφή που φέρνει πόνο και δάκρυα. Δεν παρουσιάζεται  η φαντασία εδώ, αλλά το άτοπο  που είναι ξένο σε έναν λογικό κόσμο.

Γιατί κοιμήθηκε ο τράγος; Βαρέθηκε να περιμένει το ελάφι, διότι μαζί δημιουργούν τραγελαφικές καταστάσεις.

 

Το αδιανόητο,  το ακατανόητο φαίνεται εδώ.  Σ’ αυτά τα όνειρα παρούσιάζεται μια υπόθεση που είναι για γέλια και για κλάματα, χωρίς να είναι κωμικοτραγική. Το γέλιο βγαίνει ξινό και συμπληρώνεται με το κλάμα.Όλα αυτά δείχνουν ένα κουρασμένο υποσυνείδητο και ότι η σκέψη του ατόμου αυτού δεν συμβαδίζει με τη λογική. Ξεφεύγει.  Όμως τα όνειρα  κουρασμένο υποσυνείδητο έχει πολλά περιεχόμενα γι’ αυτό αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία.  Γενικά, ξεφεύγει το άτομο από το κανονικό και οδεύει προς το γελοίο.  Επίσης είναι το αποτέλεσμα των πράξεων που γίνονται κατόπιν έλλειψης λογικής. Αυτό ισχύει και στο όνειρο. Μόνο που εκεί  μπορεί να είναι και αντίθετο, μπορεί αυτό το όνειρο να το δει και ένας έξυπνος. Γι’ αυτό λένε ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι κάνουν τα πιο ηλίθια πράγματα. Καλό είναι να γίνεται αυτό στο όνειρο.

Άρα:

– Τι βρήκαν ένας τράγος και ένα ελάφι στον πάτο ενός πηγαδιού;
– Τραγελαφικό θάνατο!
Τραγελαφικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.