Στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων έχει εισχωρήσει πλέον το facebook σαν προέκταση μιας συνειδητής έκφρασης επικοινωνίας.

Τι συμβαίνει όμως με την εισχώρηση του facebook στο υποσυνείδητο; Πόσο επηρρεάζεται άραγε το υποσυνείδητο μας από τις εικόνες, τα βίντεο και τα παιχνιδια που περικλείονται σε αυτό;

Το βράδυ που βυθιζόμαστε στην αγκαλιά του Μορφέα, θα δούμε ένα όνειρο που σίγουρα κάτι θέλει να μας τονίσει.


Βλέπουμε ότι ο συνάδελφος μας, μας έκανε αίτημα φιλίας και δεν το αποδεχθήκαμε. Σαν προφητικό όνειρο θα γίνει έτσι ακριβώς. Σαν αντίθετο, θα το δεχθούμε. Αν είχε ήδη συμβεί αυτό στο παρελθον, είναι όνειρο από εξωτερικά ερεθίσματα. Υπάρχει όμως και η ψυχολογική ερμηνεία. Εδώ χρειάζεται το όνομα του συναδέλφου. Παραδείγματος χάριν αν ο συνάδελφος ονομάζεται Αναστάσιος, αυτό που ζητά από την ζωή μας αποδοχή, είναι η Νέα αρχή!Μία ανάσταση της ψυχής μας. Αν δεχθουμε το αίτημα θα έρθει το νέο ξεκίνημα. Αν το απορρίψουμε, θα χάσουμε συνειδητά και υποσυνείδητα την ευκαιρία.

Χωρίσαμε και απορούμε αν ο πρώην μας, επιθυμεί επανασύνδεση. Στο όνειρο μας βλέπουμε ότι ο πρώην μας, ανάρτησε στο προφίλ μας ένα ερωτικό τραγούδι που στο άκουσμα του εκπληρώνονται οι επιθυμίες μας ως προς τα συναισθήματα του για εμάς. Δυστυχώς συνήθως είναι αντίθετο όνειρο και επιθυμίας. Αν όμως το τραγούδι το αναρτήσει στο προφίλ μας ένας άλλος, τότε θα τα ξαναβρούμε!

Αν στην πραγματικότητα μας συστήσουν έναν ενδιαφέρον άνδρα ή αντίστοιχα μία γυναίκα, ανυπομονούμε να κάνει μία κίνηση προς ένδειξη ενδιαφέροντος. Παλιά η πιο συνηθισμένη κίνηση θα ήταν να ζητήσει από τον κοινό μας γνωστό, να οργανώσει για εμάς μία προσωπική συνάντηση. Αργότερα θα ζήταγε το κινητό μας. Σήμερα όμως αρκεί να μάθει το όνομα μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μας εντοπίσει εύκολα στο facebook. Αν δούμε στο όνειρο μας ότι μας έκανε αίτημα φιλίας ο πολυπόθητος αυτός άνδρας, μπορεί να συμβεί αυτό σαν προφητικό όνειρο, μπορεί όμως να μην συμβεί ποτέ ως αντίθετο όνειρο. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί απαραίτητα μία άλλη κίνηση. Τα όνειρα είναι πολύπλευρα. Μετά από ένα τέτοιο ονειρο ίσως να μην μας κάνει αίτημα φιλίας στην πραγματικοτητα αλλά να ζητήσει το τηλέφωνο μας! Αυτό είναι προγνωστικό όνειρο!

Αν δούμε ότι συνομιλούσαμε στο chat και λάβαμε ένα μήνυμα που δεν μπορούσαμε να το διαβάσουμε, αυτό δείχνει (ανάλογα με το ποιος μας έστειλε το μήνυμα) σαν ψυχολογικό όνειρο ότι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει στην πραγματική ζωή αυτός που στέλνει το μήνυμα. Σαν αντίθετο, δείχνει ότι θα τον κατανοήσουμε. Υπάρχει όμως ακόμα μία ερμηνεία. Πρόκειται για την τεχνική που χρησιμοποιεί ο μηχανισμός της ψυχής όταν έχει λάβει κάποιο σήμα, το οποίο το υποσυνείδητο μας δεν το έχει διαλευκάνει ακόμη.

Αν είμαστε ήδη φίλοι στο fb με κάποιον και δούμε ότι μας έκανε αίτημα φιλίας, τότε πιθανότατα θα τσακωθούμε ή αν στην πραγματικότητα έχουμε χαθεί, ζητά επαναπροσδιορισμό της φιλίας. Ακόμη και εδώ ίσως ισχύει η ψυχολογική ερμηνεία.

Αν μας κάνει στο όνειρο αίτημα φιλίας ένας άγνωστος, αυτό δείχνει μία νέα φιλία, μία νέα σχέση ή μία νέα κατάσταση στην ζωή μας αν το όνομα του είναι συμβολικό. Αν το αποδεχθούμε θα γίνουν αυτά. Αν το απορρίψουμε, δείχνει φοβία στο άγνωστο και στο καινούριο. Επίσης μπορεί να δείχνει ότι δεν θα μας ενδιαφέρει αυτό που θα έρθει. Αν εμείς κάνουμε αίτημα φιλίας σε άγνωστο άνθρωπο, δείχνει την ανάγκη μας για κάτι καινούριο.

Αν το αίτημα φιλίας το έκανε ο σύντροφός μας σε εμάς, το όνειρο δείχνει χωρισμό. (εδώ εξαιρούνται οι παντρεμένοι και τα διορατικά άτομα υπό περιπτώσεις). Αν δούμε ότι ο σύντροφος μας, έκανε αίτημα φιλίας σε άλλη γυναίκα είναι καλό για την σχέση μας.

Όσοι έχουμε φωτογραφίες στο facebook με τον σύντροφό μας, αν δούμε όνειρο την φωτογραφία αυτή με το ίδιο φόντο αλλά με διαφορετικό άντρα η γυναίκα δίπλα μας, τότε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η σχέση κινδυνεύει. Στις φωτογραφίες όπως στον καθρέφτη και στα αυτοκίνητα μπορούμε να βλέπουμε άφοβα δίπλα μας τον σύντροφό μας.

Ένα όνειρο που σίγουρα είναι επηρροή από εξωτερικά ερεθίσματα, είναι η ίδια η εικόνα του facebook. Οι πολλές ώρες που ασχολούμαστε με αυτό μας έχουν επηρρεάσει. Αν όμως δεν έχει κάποιος fb και δει αυτήν την εικόνα, ίσως σαν προγνωστικό όνειρο, να δημιουργήσει στο μέλλον λογαριασμό.

Είμαστε από αυτούς που περνάνε την ώρα τους στο facebook παίζοντας παιχνίδια; Το υποσυνείδητο μας έχει λάβει αυτές τις εικόνες. Μπορεί να δούμε ότι φυτεύαμε σε ένα λιβάδι κόκκινα τριαντάφυλλα. Αυτό είναι όνειρο από εξωτερικά ερεθίσματα ή κρύβει κάποιο ερωτικο μήνυμα; Η απάντηση κρύβεται στο άτομο που είδε το όνειρο! Μπορεί να δούμε ότι ταιριάζαμε διαφόρων σχηματισμών και χρωματισμών τουβλάκια. Αυτό το όνειρο, δείχνει ότι θα ταιριάξουμε ορθά τους διάφορους τομείς της ζωής μας. Αν χάσουμε έναν ή παραπάνω σχηματισμούς, τότε κάποιος τομέας δεν θα συγκλίνει με τους άλλους! Άραγε πριν από το facebook θα έβλεπε κάποιος τέτοιο όνειρο; Σίγουρα ναι! Όμως τώρα υπάρχει η περίπτωση των εξωτερικών ερεθισμάτων!

Καθώς περιηγούμαστε στην αρχική σελίδα του facebook, βλέπουμε μία δημοσίευση ενός βίντεο που ανάρτησε ένας φίλος. Το ανοίγουμε και παρακολουθούμε μία αισχρή κακοποίηση ενός σκύλου. Περνάνε 3-4 μέρες, νομίζουμε ότι το υποσυνείδητο μας θα αποβάλλει αυτές τις εικόνες; Μπορεί να δούμε όνειρο οτι ο σύντροφος μας, σκότωσε έναν άσπρο σκύλο. Αν μας έλεγε κάποιος ένα τέτοιο όνειρο ξεχνώντας το βιντεο που είχε δει, θα απαντάγαμε ότι αλληγορικά σκοτώνει ψυχολογικά έναν καλό άνθρωπο! θα ήταν άδικο…αν όμως βλέπαμε ότι έσωζε τον σκύλο θα ήταν όνειρο επιθυμίας λόγω των εικόνων που είχαμε δει!

Το Fb στην πραγματική συνειδητή ζωή μπορεί να προκαλέσει την ζήλια ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ή φίλους και κατ’ επέκταση όνειρα φοβίας. Μπορεί να λειτουργήσει σαν αναζωογόνος δύναμη σε σχέσεις εξ’ αποστάσεως και κατ’ επέκταση να φέρει όνειρα επιθυμίας η αντίθετα. Μπορεί να λειτουργήσει ως χρυσή τομή επικοινωνίας όταν ντρεπόμαστε να δούμε κάποιον κατάματα και έτσι να φέρει όνειρα προγνωστικά. Όλα όμως είναι εξαρτημένα από πολλούς παράγοντες.

Εν τέλει το υποσυνείδητο μας και η ψυχολογία μας επηρρεάζονται από την χρήση του fb. Για κανέναν λόγο δεν είναι θεμιτή η αναμονή επί ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, ενός αιτήματος φιλίας, ενός μηνύματος ή μίας ανάρτησης. Όσα είναι να ρθουν θε να ρθούν αλλιώς θα προσπεράσουν!!!!

Τα όνειρα μας ειναι εκφράσεις του υποσυνείδητου από σήματα που λαμβάνει για το παρόν, μέλλον και από το παρελθόν. Οι εκφράσεις αυτές όμως αποδίδονται σε όνειρο ανάλογα με το άτομο και τα ερεθίσματα του. Έτσι είναι επόμενο, αν χρησιμοποιούμε συχνά το facebook, οι εικόνες που βλέπουμε σε αυτό, να εισχωρούν στις εικόνες που χρησιμοποιεί το υποσυνείδητο.

Ας διατηρήσουμε το μέτρο στην χρήση του για να έχει το υποσυνείδητο μας χώρο για έμπνευση στα όνειρά!

Εύχομαι την σωστή χρήση του facebook από όλους μας!

Το Facebook στα όνειρα μας

7 σχόλια στο Το Facebook στα όνειρα μας

 • Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 στο 18:52
  Σύνδεσμος

  Καλή αρχή φίλη αετέ! Με χαρά βλέπω ότι δημοσίευσες το πρώτο σου άρθρο, ένα άρθρο πολύ χρήσιμο σε μια εποχή που το fb έχει μπει για τα καλά στις συνειδήσεις και στο υποσυνείδητο όλων μας. Είναι κι αυτό μια σκέψη. Άραγε πόσο επιδρά στα όνειρά μας; Με ωραίο και παραστατικό τρόπο η αετός μας μας έδειξε ότι κι αυτά επηρεάζουν κατά πολύ τα όνειρά μας. Πολύ ωραίο! Συνέχισε αετέ την προσπάθεια. Είσαι πολύ καλή!!!

  Απάντηση
  • Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 στο 19:36
   Σύνδεσμος

   Ευχαριστώ πολυ Νεκταρία μου!Να είσαι καλά!!!!!! Σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσω το επόμενο άρθρο μου με θέμα την οικονομική κρίση στον ονειρόκοσμο. Ελπίζω να φανούν χρήσιμα!

   Απάντηση
   • Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 στο 19:47
    Σύνδεσμος

    Να είμαστε καλά ως τότε να το διαβάσουμε!!!

    Απάντηση
    • Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 στο 20:21
     Σύνδεσμος

     Να το που βγήκε το όνειρο της προηγούμενης Δευτέρας!!Το θυμάσαι Νεκταρία;;;Είχα δει αυτά που γράφατε στον Ονειροκριτη και είχα πει τι ωραία πράγματα είναι αυτά που γράφουν τα κορίτσια;;Το ίδιο είπα τώρα!!Φανταστικό αυτό που έγραψες Αετε!!Όπως φανταστικά είναι αυτά που γραφείς Νεκταρία στο φροντιστήριο!!Μπραβοοοοοοο κορίτσια!!
     Νεκταρία τελικά το όνειρο αυτό δεν ήταν το ότι θα γινόμουν διαχειρίστρια!!Ήταν αυτό που κάνετε εσείς!!Άρα το ένα μέρος βγήκε!!

     Απάντηση
     • Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 στο 09:34
      Σύνδεσμος

      Άντε, σειρά σου Ντόρα είναι τώρα να γράψεις κι εσύ ένα άρθρο. Αν δεν μπορείς με όνειρα υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες παιδικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, ό,τι θέλεις. Ας περιέχει και νομικές συμβουλές. Περιμένουμε!!!

      Απάντηση
      • Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 στο 10:40
       Σύνδεσμος

       Θα προσπαθήσω!!Ακόμη δεν έχω έμπνευση!!Θα μου έρθει όμως!!Προς το παρόν θα διαβάζω αυτά που γράφετε!!

       Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.