Πολλά όνειρα δείχνουν ανοικτούς ή κλειστούς δρόμους, ανοικτά ή κλειστά δοχεία, ανοικτές ή κλειστές τσάντες, ανοικτές ή κλειστές πόρτες, ανοικτά ή κλειστά μαγαζιά κ.λ.π. Είναι δύο καταστάσεις που δείχνει πόσο ανταποκρίνεται το ερέθισμα αυτό στην ψυχή ή το υποσυνείδητο.

Τα κλειστά μάτια δηλώνουν  ότι κάτι μας τυφλώνει ή δεν πρέπει να  το δούμε, να δώσουμε καν σημασία σ’ αυτό,  τα ανοικτά μάτια ότι πρέπει να το δούμε, είναι στη δική μας συχνότητα και είναι ακόμα καλύτερα αν φοράμε γυαλιά. Δεν ισχύει αυτό αν στην πραγματικότητα φοράμε γυαλιά.

Ένας κλειστός δρόμος με εμπόδια δείχνει ότι δεν πρέπει να τον διασχίσουμε ούτε να πορευτούμε σ’ αυτόν. Εξαίρεση αποτελεί αν ο κλειστός δρόμος ανοίξει. Ο ανοικτός δρόμος δείχνει καλή έκβαση της πορείας μας αν φτάσουμε στο τέρμα και δεν κλείσει. Πολλές φορές ο κλειστός δρόμος είναι ένα προειδοποιητικό όνειρο ότι ο δρόμος που βαδίζουμε οδηγεί σε αδιέξοδο, αλλά σ’ αυτό το όνειρο κλείνουμε όλοι τα μάτια ή το θεωρούμε αντίθετο, μέχρι που συνεχίζουμε την βάδιση, κλείνουμε τα μάτια και όταν πια φτάσουμε ως το τέρμα βλέπουμε την αλήθεια κατάματα και μετράμε ένα λάθος ακόμη στα πολλά που έχουμε κάνει. Αν είναι το πρώτο, η θλίψη είναι μεγάλη.  Μας κακοφαίνεται. Τα πολλά λάθη όμως μας φέρνουν σε μια συνηθισμένη κατάσταση και μετράμε ακόμη ένα λάθος.

Η κλειστή πόρτα είναι ένας περιορισμός να μην δούμε το περιεχόμενο που κρύβει. Ένα τέτοιο όνειρο είδα απόψε, αλλά έγινε ένα θαύμα.  Ήταν μεν κλειστή η πόρτα, αλλά… Υπάρχει ένα αλλά. Υπήρχε  πάνω  στην κλειδαρότρυπα τοποθετημένο ένα κλειδί και με κάλεσαν εγώ η ίδια να την ανοίξω. Σαν να μου δώσανε την ευκαιρία να δω τι κρύβεται πίσω από την πόρτα, με τη δική μου μεσολάβηση. Ειλικρινά, το περιεχόμενο δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι σκόρπιες εικόνες. Όμως θυμάμαι ότι μου άρεσε αυτό που είδα. Άνοιξα την πόρτα και μπήκα.  Αυτό έχει σημασία. Οι σκόρπιες εικόνες που είδα αφορούν το μέλλον. Δεν αφορά το παρόν, αλλιώς θα θυμόμουν καθαρά τι είδα.  Είχα πέσει σε περισυλλογή πριν γίνει αυτό. Κάποιος με καθοδήγησε και μου είπε να ανοίξω την πόρτα. Είναι σωστό του είπα, μη με θεωρήσουν κλέφτρα. Όχι, μη φοβάσαι, αυτή η πόρτα είναι δική σου και το περιεχόμενο αυτής. Μόνο που πρέπει εσύ να την ανοίξεις. Αυτό έκανα με φόβο ψυχής!!! Αν δεν υπήρχε όμως κλειδί, τότε έπρέπε να φύγω. Η πόρτα δεν θα ήταν για μένα.  Αυτή η πόρτα όταν είναι κλειστή μας διώχνει, κρατάει καλά φυλαγμένα  τα μυστικά της. Όμως η ανοικτή πόρτα δείχνει ότι αυτή τη στιγμή χωρίς κόπο πρέπει να μπούμε μέσα, αφορά το παρόν.  Άρα, είναι καλό να δούμε το περιεχόμενο μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε καν τον κόπο να την ανοίξουμε, γιατί είναι ανοικτή.

Αν αγοράζουμε κάτι δηλώνει ότι αποκτάμε νέες εμπειρίες, νέες καταστάσεις, νέα δεδομένα μπαίνουν κ.λ.π. Αν λοιπόν δούμε ανοικτό μαγαζί είναι καιρός να τροφοδοτήσουμε το υποσυνείδητο με νέες εμπειρίες. Να θέσουμε ένα σχέδιο σε εφαρμογή κ.λ.π. Κάθε φορά που βλέπουμε κλειστό μαγαζί, η μνήμη είναι γεμάτη και πρέπει να σβήσουμε αρχεία, άρα να κάνουμε απελευθερωτικό όνειρο. Το ανοικτό είναι λοιπόν το σήμα ότι  έχουμε ελεύθερη μνήμη, ενώ το κλειστό πάντα μας διώχνει αλληγορικά,  ή μας εμποδίζει να τροφοδοτήσουμε τον εαυτό μας με νέα δεδομένα. Με το κλειστό μαγαζί πρέπει να αδρανήσουμε, να μην πάρουμε καμιά σοβαρή απόφαση, ούτε να προχωρήσουμε κάτι που ετοιμάζουμε, αν δεν απελευθερώσουμε πρώτα το υποσυνείδητο και δεν αδειάσουμε τη γεμάτη μνήμη μας.

Ανοικτή εκκλησία δηλώνει ότι έχουμε πίστη και ότι ο θεός μας αγαπάει. Κλειστή εκκλησία κι εμείς μέσα παγιδευμένοι δείχνει ότι ψάχνουμε να βρούμε το θεό κι εκείνος δεν βρίσκεται κοντά μας. Μισάνοικτη εκκλησία δείχνει άτομο με πίστη, αλλά όχι βαθιά. Έχει αμφιβολίες. Γι΄ αυτό έχει ανάγκη την εκκλησία για να εμβαθύνει την πίστη του.

Το ίδιο ισχύει αν δούμε ανοικτό ή κλειστό δοχείο. Το δοχείο συνήθως έχει φαγητά μέσα. Είναι η τροφοδότηση της μνήμης μας. Αν είναι ανοικτό έχουμε την ανάγκη να την τροφοδοτήσουμε. Με το κλειστό δοχείο δεν χρειάζεται. Έχει όσα ακριβώς χρειάζεται και δεν πρέπει  να μπουν νέα δεδομένα. Σαν ένα αυτοκίνητο που όταν είναι γεμάτο από βενζίνη δεν χρειάζεται να βάλει, αλλά αυτό θα γίνει όταν αδειάσει.

Το ανοικτό βιβλίο είναι η δυνατότητα να διαβάσουμε κάτι ή να το αποκρυπτογραφήσουμε. Το αντίθετο συμβαίνει όταν είναι κλειστό.

Το ανοικτό ασανσέρ μας δίνει την δυνατότητα να μπούμε και να δράσουμε σε μια κατάσταση. Η αποδοσή μας θα μας ανεβάσει ή θα μας κατεβάσει ή θα μείνουμε εκεί που είμαστε.  Το κλειστό ασανσέρ μας ζητά να μείνουμε αδρανείς προς το παρόν. Καλό είναι όταν το ανοίξουμε εμείς. Προκαλούμε την τύχη μας.

Όταν βλέπουμε σαν αντιφατικό όνειρο το κλειστό και το ανοικτό παράλληλα, πρόκειται για μπερδεμένη ψυχή, για μπερδεμένο υποσυνείδητο που δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς χρειάζεται.

Το ανοικτό και κλειστό στα όνειρά μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.