Είναι τα όνειρα που δεν θυμόμαστε. Ως γνωστόν, εμείς οι άνθρωποι βλέπουμε πολλά όνειρα, αλλά τα όνειρα της φάσης REM  δεν τα θυμόμαστε.  Για να ισχύει αυτό, κάποιος λόγος θα υπάρχει.  Κάποιος λόγος που κανένας δεν μπόρεσε να απαντήσει ξεκάθαρα γιατί. Ο εγκέφαλος λειτουργεί όλο το οκτάωρο που κοιμόμαστε, αλλά το άτομο θυμάται λίγα, πολύ λίγα. Ένας λόγος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι τα συγκεκριμένα όνειρα δεν μας αφορούν. Είναι κάποια δεδομένα που μπαίνουν στο υποσυνείδητο, με λειτουργικό τρόπο,  διότι είμαστε μηχανές που την ώρα του ύπνου βάζουμε νέα δεδομένα και αφαιρούμε παλιά. Γίνεται ο προγραμματισμός. Στην είσοδο των νέων δεδομένων δεν θυμόμαστε τίποτα. Στην αφαίρεση γεγονότων θυμόμαστε τα όνειρα, αλλά είναι κουραστικά.  Αυτή τη νύχτα που δεν θυμόμαστε τα όνειρα γίνεται η συγκεκριμένη λειτουργία. Η ψυχή όμως τα θυμάται και κρατά όσα χρειάζεται.  Αυτή είναι μια δική μου σκέψη που δεν έχω πιστοποιήσει πόσο αξιόπιστη είναι, γι’ αυτό την αναφέρω με επιφύλαξη.

http://api.ning.com/files/*CW*LqnTNoDSzhdazfnp-pgmhq2IuLWe3pYYDEYuhmha1v2UvUrMg0kZMDcvyFVQYw1*1Tgx*SVaDdM381BWXrg-3cfhpolr/forgetmenotflowersbu4.jpg
Αφού δεν ταιριάζει κάποια εικόνα στο συγκεκριμένο όνειρο. Αφού είναι λησμονημένο, ας βάλουμε το λουλούδι μη με λησμόνει. Έτσι, για λογοπαίγνιο.

 

Υπάρχουν άτομα που λένε ότι δεν ονειρεύονται. Θα έλεγα ότι δεν θυμούνται τα όνειρά τους. Μόνο όσοι έχουν εγκεφαλικά προβλήματα υγείας, οι ψυχικά ασθενείς (σχιζοφρενείς)  και αυτοί που έχουν διαλύσει το ψυχικό τους κόσμο δεν ονειρεύονται. Ένας άνθρωπος ψυχικά υγιής πάντα ονειρεύεται, απλά δεν το θυμάται.  Όταν το άτομο είναι κουρασμένο από τη δουλειά δεν θυμάται εύκολα τα όνειρα. Όταν όμως είναι ξεκούραστο θυμάται περισσότερες λεπτομέρειες, και μάλιστα τις καταγράφει σε ένα ημερολόγιο, που λέγεται ονειρολόγιο. Μέσα απ” αυτό γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του και τις ανάγκες του.

Τα λησμονημένα όνειρα

4 σχόλια στο Τα λησμονημένα όνειρα

 • Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 στο 18:09
  Σύνδεσμος

  Μια ερώτηση έχω!Τα λησμονημένα όνειρα είναι πάντα βαθιά ή μπορεί να είναι και όνειρα υποσυνειδήτου,επιθυμίας,αυθυποβολής,εξωτερικών ερεθισμάτων κτλ, κτλ;Ξέρει κανείς να μου απαντήσει;Ευχαριστώ.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 στο 20:13
   Σύνδεσμος

   Τα λησμονημένα όνειρα είναι κάποια βαθιά όνειρα που νιώθουμε ότι τα είδαμε, όσο ονειρευόμαστε τα θυμόμαστε με κάθε λεπτομέρεια, αλλά στην πραγματική μας ζωή δεν μπορούμε να τα αποδώσουμε με λόγια ή να τα διηγηθούμε ή να έρθουν στην μνήμη μας. Πολλές φορές μοιάζει σαν να μην ονειρευτήκαμε καθόλου. Έτσι, δεν είμαστε σε θέση να πούμε ξεκάθαρα ποιο είναι το περιεχόμενο τους, διότι ουτε εμείς το ξέρουμε.

   Απάντηση
  • Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 στο 21:48
   Σύνδεσμος

   Ευχαριστώ για την απάντηση.Από ότι κατάλαβα πιστεύεις ότι είναι βαθιά τα λησμονημένα όνειρα αλλά χωρίς να είσαι και 100% σίγουρη λόγω του ότι δε θυμόμαστε το περιεχόμενο τους σωστά;Γιατί το τελευταίο καιρό μου έχει κάνει εντύπωση, βλέπω ένα όνειρο επαναλαμβανόμενο με τα ίδια άτομα, με παραλλαγές κάθε φορά,και σε διαφορετικούς χώρους, αλλά δε το θυμάμαι καθόλου,το έχω ξεχάσει.Έχω την αίσθηση ότι είναι σημαντικό αλλά δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως, παρά πολύ θολές και αμυδρές εικόνες…

   Απάντηση
   • Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 στο 10:32
    Σύνδεσμος

    Όσα δεν μπορεί να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος λέγονται βαθιά όνειρα. Ναι, αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στα όνειρα αυτά.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.