Σχολείο
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι βρισκόσαστε στο σχολείο, σημαίνει πως θα διακριθείτε στα γράμματα. Αν δείτε πως είστε νέος και βρισκόσαστε στο σχολείο, σημαίνει πως οι λύπες και οι δυσκολίες θα σας κάνουν να αναπολήσετε το ξέγνοιαστο παρελθόν.
Αν ονειρευτείτε πως διδάσκατε σε σχολείο, σημαίνει πως έχετε κλίση για τα γράμματα, αλλά οι συνθήκες της ζωής θα σας εμποδίσουν ν’ ασχοληθείτε με αυτά στο άμεσο μέλλον.
Αν ονειρευτείτε πως επισκεφθήκατε το σχολείο όπου πηγαίνατε παιδιά, προβλέπεται πως τη ζωή σας θα σκιάσουν ορισμένες απογοητεύσεις.

Σχολείο

163 σχόλια στο Σχολείο

 • Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 στο 11:50
  Σύνδεσμος

  Γεια σας κυρία Νεκταρία. Είμαι 15 χρονών και είδα στον ύπνο μου ένα παράξενο όνειρο που θέλω να μου εξηγήσετε γιατί μπερδεύτηκα. Είδα λέει ότι ήμουνα στο παλιό μου το δημοτικό όμως πήγα σαν μαθήτρια Γυμνασίου και το γνώριζα αυτό,σαν επίσκεψη δηλαδή κάτι. Θυμάμαι εκείνη τη μέρα που πήγα ήτανε η γιορτή που γινόταν στο τέλος της χρονιάς για το καλοκαίρι όπως την ήξερα εγώ όμως υπό την τότε διεύθυνση επειδή άλλαξε στην πορεία. Πήγα λέει εκεί αλλά αντί για τους καθηγητές του Δημοτικού είδα τους καθηγητές του γυμνασίου μου. Από τους καθηγητές του Δημοτικού είδα μόνο τη δασκάλα που είχα στην τελευταία τάξη η οποία με ρώταγε τι έκανα αυτά τα χρόνια που έλειπα και γενικά για τα κατορθώματά μου και την πρόοδο μου. Μαζί μου ήταν κι άλλα τρία παιδιά απο τα οποία ο ένας είναι ένας φίλος μου από το δημοτικό με τον οποίο είμαστε φίλοι ακόμα και τώρα και έχουμε επαφή. Το άλλο παιδί ήταν η παλιά κολλητή μου με την οποία δεν κρατάμε επαφή γιατί είχαμε μία σύγκρουση αν και δεν θυμάμαι το λόγο,και το τελευταίο παιδί ήταν ένα παιδί το οποίο δεν το ήξερα. Κάποια στιγμή λοιπόν προχωράω μαζί με την παλιά μου την κολλητή μπροστά από το κτίριο εκεί που συνηθίζονταν να πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις (χορός ,χορωδία και τα λοιπά )και ξαφνικά άρχισα να χορεύω μαζί της δημόσια κάτι το οποίο με παραξένεψε γιατί εγώ δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες αυθόρμητες κινήσεις κι επίσης ντρέπομαι μπροστά στον πολύ κόσμο. Έπειτα θυμάμαι βγάλαμε μία φωτογραφία με όλους τους τότε συμμαθητές μου αλλά και εδώ κάτι με παραξένεψε. Καθώς στεκόμασταν στα σκαλοπάτια για να βγάλουμε φωτογραφία εγώ στέκομαι στο πάνω πάνω σκαλοπάτι μαζί με τη φίλη ενός παιδιού το οποίο κατηγόρησα χωρίς να έχει κάνει κάτι και έχω τύψεις για αυτό όμως η φίλη αυτή στεκόταν δίπλα μου. Βασικά ήμασταν καθισμένες εμείς οι δύο στο σκαλοπάτι ενώ οι άλλοι όχι και ενώ ήταν γυρισμένη προς το πλευρό μου στάθηκε εκεί και μου χαμογελούσε. Μετά με είδα να περιφέρομαι στο προαύλιο μόνη μου ενώ περνούσε δίπλα μου ένας καθηγητής από το γυμνάσιο και με έπιασε από τον ώμο ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς. Τί μπορεί να εξηγείται απο αυτό;

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 στο 12:24
  Σύνδεσμος

  Καλησπερα… ειδα ξημερώματα Τεταρτης οτι βρισκομουν στο παλιο μου σχολειο οπου πηγαινα δημοτικο. Περιφερομουν στις αίθουσες και κοιτουσα μεσα με ενα ηρεμο γαληνιο συναισθημα… Σαν νοσταλγια…Κατεβαίνοντας τις σκαλες για να φυγω απο εκεί κάτι μου εκλεινε το δρομο. Δε μπορουσα να δω τι ειναι, σαν ενας αορατος τοίχος. Και τοτε… αποφάσισα να πετάξω. Πεταξα πανω απο το εμπόδιο και βγηκα εξω στην αυλή του σχολείου… Ειδα το κυλικείο μας και ο κυριος που το ειχε μου προσφερε το αγαπημενο μου μπισκότο που συνήθιζα να παιρνω στα διαλείμματα…

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 στο 10:15
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα , Νεκταρία,
  Είδα ένα όνειρο τόσο βαθύ.
  Βρισκόμουν σε ένα κτίριο , έμοιαζε με σχολείο. Ο Δάσκαλος έδινε κάτι για να διαβάσουμε στο σπίτι ή να αντιγράψουμε , δεν θυμάμαι καλά τι ήταν αυτό.
  Ειδικά αυτό δεν το θυμόμουν , και ήρθε ξαφνικά στην μνήμη σαν ξύπνησα.
  Και βγήκαν από το κτίριο, στα δεξιά όπως το βλέπουν αυτοί όπως το βλέπει ένα τρίτο πρόσωπο (αριστερά ) παρατηρητής.
  Και είπαν οι δυο κοπέλες γιατί μας τα δίνεις τώρα και άλλοι έχουν;
  Εμείς το είχαμε .
  Και αποκρίθηκε ο δάσκαλος σε αυτές, το ξέρω ότι θα τα καταφέρετε.
  Η αλήθεια , μας έπιασε σαν παράπονο , κοίτα σχέση κοντινή που έχουνε με τον δάσκαλο.
  Και πήγα στο σπίτι και έβγαλα τα παπούτσια μου , και στο ένα παπούτσι είχε ένα κομμάτι χώματος , σαν κύβος ήταν και το άφησα δίπλα στο κομοδίνο.
  Και τότε εμφανίστηκε μια κατσαρίδα. Αλλά αυτήν η κατσαρίδα ήταν διαφορετική , δεν έχω ξαναδεί τέτοια . έμοιαζε με πεταλούδα τα φτερά της , ήταν πορτοκαλί και μαύρα.
  Και δεν θυμάμαι αν μου είπαν να την σκοτώσω ή σκέφτηκα να την σκοτώσω. Προσπάθησα να την σκοτώσω . Και της πέταξα μια μπορντό πετσέτα μεγάλη από πάνω της , και προσπάθησα να την σκοτώσω. Και είδα τα φτερά της , να βγαίνουν από την πετσέτα. Δεν ξέρω αν την σκότωσα. ένοιωθα αηδιαστικά που έπρεπε να την σκοτώσω.
  Μάλλον για το δάσκαλο , είναι ότι πάντα ήθελα να είχα ποιο στενή σχέση μαζί του. Και πόσο καταλυπήθηκα , μου το άφησε μέχρι τώρα να το νοιώθω. Σαν ξένοι..
  ΗΡΩ

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 στο 12:11
   Σύνδεσμος

   Είναι υπαρκτό πρόσωπο αυτός ο δάσκαλος. Αν ναι, σου αρέσει;

   Απάντηση
   • Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 στο 15:10
    Σύνδεσμος

    όχι δεν το ήξερα . Δεν ήταν από άποψη αν μου αρέσει αλλά από άποψη ότι δεν έδειχνε ενδιαφέρον για το πώς τα πηγαίνω .
    Δεν λένε στο σχολείο κάποιος να σε προσέχει , κάτι σαν αδυναμία. Δεν ξέρω εάν το εξηγώ σωστά.
    Έλειπα για διακοπές για αυτό δεν σου απάντησα συντόμως.
    ΗΡΩ

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 στο 13:50
     Σύνδεσμος

     Τότε είναι όνειρο βαθύ, όπως σωστά αξιολόγησες και η ίδια. Διάβασε για τα όνειρα αυτά στα είδη ονείρων.

     Απάντηση
     • Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 στο 15:53
      Σύνδεσμος

      Ευτυχώς απάντησες , μου έχει κολλήσει η σελίδα σας στις 12 Ιουνίου.
      Η αλήθεια μου ήρθε ένα όνειρο που είχα δει με τρεις κοπέλες που μου έιχαν φέρει τρεις κωδικούς εισόδου και ένα μικρό δώρο. Μόνο στην τρίτη κοπέλα φαινόταν ο κωδικός.
      Έτσι και αλλιώς είχαμε δηλώσει ότι δεν μπορούμε εμείς να πράξουμε να το πράττουν το πνεύμα μας και η ψυχή μας. Αυτόβουλα.
      Να υποθέσω οι άλλες δύο έχουν καλύτερη σχέση με τον δάσκαλο ενώ η τρίτη η συνείδησή της δεν την αφήνει να έχει καλύτερη σχέση με τις άλλες δύο.
      Σαν μια κατάσταση που δεν θέλει να αποβάλλει ο εαυτός γιατί ΄έτσι έχει συνηθίσει. Είναι δύσκολο να φαίνεσαι ευάλωτος και ότι αγαπάς. ένα σκληρό πρόσωπο είναι δύσκολο να το προσεγγίσεις , αλλά και αυτό είναι μια μάσκα που ξεγιελιούνται οι περισσότεροι και έτσι σε αποφεύγουν.
      Τελικά την σκότωσα την κατσαρίδα με πετσέτα , μόλις χθες. Και μου φώναξαν , σκότωσε την. Σαν το όνειρο.
      αυτά.
      ΗΡΩ

      Απάντηση
      • Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 στο 10:36
       Σύνδεσμος

       Έδιωξες το κακό με το σκότωμα της κατσαρίδας. Στο όνειρο τα τρία πρόσωπα είναι η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα ή κάποια από τα αιθερικά σου σώματα. Δείχνει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ σας. Μόνο το πνεύμα κατέχει τον κωδικό πρόσβασης. Τα άλλα δεν τον χρειάζονται. Είναι λειτουργικά θέματα ψυχής. Δεν υπάρχει ερμηνεία σε ένα λειτουργικό όνειρο.

       Απάντηση
 • Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018 στο 08:39
  Σύνδεσμος

  Είδα ότι κάποιο βράδυ, μετά από έξοδο, βρέθηκα στην αυλή του σχολείου μου. Ανεβαίνοντας την σκαλίτσα μπροστά στην πόρτα που σε βάζει στο κτίριο ήταν ένας νεαρός που κάτι σημειώνε από κάτι που του λέγε κάποιος (δεν ασχολήθηκα, μου φάνηκε σα να μάζευε συμμετοχές). Τον παρακάμπτω και μπαίνοντας (πλέον το σχολείο παύει να εχει σχέση με την πραγματικότητα) περνάω απο πεντακάθαρες αντρικές τουαλέτες με πλακάκια και αφού τις αφήσω και αυτές βλέπω έρημο το σχολείο και να περιπολεί ένας άσπρος και ένας μαύρος δράκος. Ένιωσα σα να ήξερα ότι δράκοι περιπολούν το σχολείο, δεν ένιωσα έκπληξη. Οπισθοχωρώ στις μύτες και βγαίνοντας κλείνω μια καγκελόπορτα και λέω στον νεαρό: να προσέχεις. Με ρωτάει τί, και γυρίζω το βλέμμα μου στην πόρτα και βλεπουμε τον μαύρο δράκο να οσμίζεται. Μετά συνέχισα τον δρόμο μου.

  Απάντηση
    • Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 στο 12:08
     Σύνδεσμος

     Το όνειρο δείχνει ότι δεν αφήνεις τις αναμνήσεις σου να χαθούν. Τις φυλάς σαν κόρη οφθαλμού. Δεν είναι χρήσιμες για σένα , αλλά δεν θέλεις να απαλλαγείς απ’ αυτές. Είναι σαν τα αρχεία που ξέρουμε ότι είναι άχρηστα, αλλά τα κρατάμε για να θυμόμαστε ό,τι περάσαμε. Δεν ήταν δράκος αυτός που είδες, αλλά κέρβερος. Είναι αυτός που φυλάει κάτι που στην ουσία έχει πεθάνει και δεν υπάρχει πια. Τον είδες με ένα κεφάλι γιατί δεν είναι ο φύλακας του άδη, αλλά ο φύλακας ο δικός σου, των παλιών αναμνήσεων σου.

     Απάντηση
 • Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 στο 18:03
  Σύνδεσμος

  καλησπέρα .σημερα είδα ένα όνειρο που τολμώ να πω με τρόμαξε. είδα ότι ήμουν έτοιμη να παω σχόλιο μεταξύ πήγα και εκεί που πήγαινα με σταμάτησαν δυο παλιοί οικογενειακοί φίλοι. ήταν πολύ ωραία πολύ χαρά κι ευτυχία. παλιά μαυτούς είχαμε πολύ φιλιες μα οι άνθρωποι “αυτοι δε” είναι καλοί. δε έχουμε επαφές μαζί τους , ωραία μέχρι εδώ. μετά είπα αχ πρέπει να παω πάλι στο σχόλιο γιατί η μάνα μου θα θυμώσει πολύ. θα εχω θέματα πρέπει όπως δήποτε να παω. τελικά βρέθηκα στο σχόλιο στην αρχή ήμουν σένα θρανίο λέυκο χαλαρά καθόμουν . μετά είδα πως ήμουν κανονικά σχόλιο με όλα τα παιδιά μάθημα. είδα ότι δε ειχα τα βιβλία μαζί μου και είπα ox πάλι “ξεχασα τα” βιβλία μου θα εχω τιμωρία. η δασκάλα ήρθε κοντά και είπε εσύ τι κανεις ??? εγώ της απολογήθηκα ότι είμαι νέο άτομο εδώ έχω δυσλεξία και δυσγραφία και να με προσέχει. αυτή αντίθετος “μεβαλε” να αντιγράψω ένα τεράστιο πάκο με σελίδες και είπε ολα αυτα θα τα αντιγραψεις . εγώ είπα μα είναι παραπόλα , αυτή επέμενε τελικά και εγω με είδα ως δεύτερο πρόσωπο υπομονετικά ,να αντίγραφο ολα αυτα τα κείμεναπου ήταν ένα χοντρό πάκο. εγώ σιχαίνομαι όταν βλέπω τέτοια όνειρα γιατί μετα απ μερικό καιρό μου έρχονται άγριες καταστάσεις .μυρίζομαι δυσκολίες να περνάω όπως πριν μερικά χρονια …….

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 στο 19:08
   Σύνδεσμος

   Πρέπει να ξέρω την ηλικία σου για να απαντήσω ένα τέτοιο όνειρο ή τουλάχιστον να ξέρω αν είσαι μαθήτρια ή το έχεις τελειώσει.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018 στο 18:57
    Σύνδεσμος

    είμαι 35 η αλήθεια είναι λόγο προβλημάτων που αντιμετώπισα και μαθήσεος και mpoulink από συμμαθητές, το παράτησα το σχόλιο στην “τελευτεα ταξη του λυκείου. στο ονειρο όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα πως έγινε στην πρώτη φάση είδα ότι ήμουν έφηβος και καθόμουν σε θρανίο άσπρο φωτεινό. το κακό είναι ότι όταν βλέπω παρόμοια όνειρα μετά από καιρό τρώω παλούκια. ελπίζω να μην βγει κάτι άσχημο πάλι . στην δεύτερη φάση καθόμουν στο θρανίο “διπλα σε” συμμαθητή άγνωστο , δε είχα πάρει μαζί μου βιβλία και δικαιολογήθηκα στην καθηγήτρια. της είπα έχω μαθησιακές δυσκολίες.η καθηγήτρια στο όνειρο μου έδωσε ένα βιβλίο και μου είπε θα αντιγράψεις όλο το βιβλίο. μετά είδα τον εαυτό μου να το αντιγραφει το βιβλίο αυτό. σε μια “κολα χαρτι” α 4 αυτή την κλασική που βγάζουν φωτοτυπίες .κοίταζα σα να είμαι παρατηρητής όμως. ευχαριστω 🙂

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018 στο 19:14
     Σύνδεσμος

     Το όνειρο για σένα είναι μαθητικά βόλια και τραύματα ή χαστούκια που σου έδωσε η ζωή στη μαθητική σου ζωή. Θα σου πω κάτι που θα χαρείς. Ξέρεις τόσο καλή ορθογραφία, όση δεν γνωρίζει ένας απόφοιτος, που πήρε το πτυχίο του. Αν σε βάλουν δίπλα σε έναν απόφοιτο, θα βγάλουν το πόρισμα ότι εσύ έχεις πτυχίο. Μην λες σε κανένα ότι δεν τελείωσες το σχολείο. Δεν φαίνεται αυτό.

     Απάντηση
     • Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018 στο 19:26
      Σύνδεσμος

      είναι πραγματικά ανακουφιστικό αυτό που είδα εδώ που μου λέτε καλή μου νεκταρία . το κείμενο το διορθώνω στον μετατροπέα “γιαυτο” δε “φενοντε τα” λάθη μου. κάνω δυο ώρες να το γράψω το αλαζει ο μετατροπέας από γκρίκλις και μετά ελληνικά και πάλι θέλει διόρθωση .στην “πραγματικοτιτα έχω ” πρόβλημα με την γραφή μου και δυσλεξία. αν δει κάποιος πως γράφω θα νομίζει ότι είναι μουτζούρα. είμαι καλή στο λέγιν πόλυ όμως και στην φιλοσοφία. αγαπώ πολύ ότι έχει σχέση με φιλολογικά. να διαβάζω φιλολογικά κείμενα και τέτοια. δε μπορώ να γράψω καλά όμως δε έχω υπομονή και τέτοια. χίλια ευχάριστο όμως για την ερμηνεία . με ανακούφισε πολύ . είχα τρομάξει πολύ συνήθως τέτοια όνειρα είναι δυσκολίες που έρχονται. έχω φάει τέτοια στραπάτσα από παιδί που δε αντέχει άλλο η ψυχή.ξέρω υπάρχουν και χειρότερα μα ο καθένας όσο αντέχει τραβα τον γολγοθά της ζωής του. σε συναισθηματικό επίπεδο και γενικά στην ζωή. .και πάλι χίλια ευχάριστο για το ενδιαφέρον και την όμορφη διάθεση σας προς εμενα νεκταρία μου. 🙂

      Απάντηση
      • Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018 στο 19:43
       Σύνδεσμος

       Αυτή τη φορά σου ξέφυγαν κάποια λαθάκια. Μάλιστα, καταλαβαίνω. Εγώ τα καταφέρνω καλύτερα στο γραπτό λόγο.

       Απάντηση
       • Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 στο 23:32
        Σύνδεσμος

        ετσι !!!προσφέροντας κι όλας πολύτιμη βοήθεια σε προβληματισμούς ανθρώπων, που ζητούν απαντήσεις κι βοήθεια ,στο να ξεμπερδέψουν το κουβάρι της ψυχής τους, μέσα από τα όνειρα τους . 😀

        Απάντηση
 • Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 στο 15:10
  Σύνδεσμος

  Είδα πως είμαι στο σχολείο μου κ πως είχαμε αυτό που λέμε αθλητική μέρα. Από μακριά είδα αυτόν που μου αρέσει να έρχεται αλλά ενώ στην αρχή ήταν εκείνος μετά άλλαξε έγινε κάποιος άλλος με σκούρα δέρμα κ μπλε γυαλιά ηλίου. Μια φίλη μου μου είπε να τον κοιτάξω κ τότε είδα πως εγώ κ εκείνος φορούσαμε τα ίδια ρούχα. Μάλιστα αυτός κρατούσε κ μια ρακέτα στο χέρι του. Εγώ κι αυτός προχωρούσαμε με σκοπό να κατέβουμε κάτι σκαλιά κ να μπούμε σε μια αίθουσα αλλά πριν φτάσουμε στα σκαλιά το όνειρο σταμάτησε εκει. Τι σημαίνει;

  Απάντηση
  • Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018 στο 14:30
   Σύνδεσμος

   Γεια σου Ελένη! Απ’ότι κατάλαβα είσαι ακόμα μαθήτρια. Αν ναι τότε δείχνει ότι αυτός που σου αρέσει σαν να μην έχει σταθερό χαρακτήρα. Τη μία σου παρουσιάζεται έτσι και την άλλη αλλοιός. Παρόλα αυτά έχετε κάποια κοινά στοιχεία και τα χρησιμοποιεί για να σου τραβήξει την προσοχή. Αν κατεβαίνατε στ’αλήθεα αυτά τα σκαλιά δεν θα είχε καλή κατάληξη η ιστορία σας. Αφού όμως το όνειρό σταμάτησε εκεί δεν μας δείχνει τι θα γίνει στη πορεία.

   Απάντηση
 • Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 στο 11:17
  Σύνδεσμος

  Καλημεραα ειδα οτι ειχα παει καπου με την μαμα μου και φοραγα φουστα νμζ κοκκινη και μετα πηγα σχολειο και μπηκα μεσα και πηγα στν διευθυντρια να της πω γιαυτο

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 στο 12:52
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα,τι ερμηνεία να πρωτοδωσω σε αυτό το όνειρο,, ερμηνείες πολλές αλλά δεν κατάλαβα τι στο καλό μου λέει! Παρεμπιπτόντως τα όνειρα μου βγαίνουν ΠΑΝΤΑ!!!! Σε καινουριο σχολείο βρέθηκα ολοκαίνουριο,τώρα στα 27 μου να ξανακανω καποιες τάξεις για να τις εμπεδωσω καλύτερα απλα κοιτουσα το κτιριο μέσα εξω δεν εκανα μαθημα, έβλεπα αν μου κανει,με ενημέρωσαν πως ξεκίνησε ο αγιασμός έτρεχα να προλαβω τελικά τον εκανα τον σταυρό μου.Το βράδυ μου ειπαν έχει πάρτυ κ πηγα,πολλοί αλλοδαποί κ πολλά παιδάκια ηταν εξω απο το σπίτι κ μέσα στο σπίτι είχα παντού σκατά παντού προσπαθούσα να μη λερωθω ενιωσα μια αηδία αλλά δεν μου χάλασε το κέφι η μάνα μου κ ο αδερφός μου σε εναν καναπέ καθοντουσαν το σπίτι μιας θείας μου μακρινής με κοιτούσε η καημένη σαν να μου λέει συγνώμη για την βρωμιά αλλά παιδικό πάρτυ είναι τι να κάνω.κάποια στιγμη βγαινω στο μπαλκόνι με την μαμά μου να παρακολουθήσουμε ενα τσουνάμι,ενα κυματακι για την ακρίβεια το μπαλκόνι ενα μέτρο απο την θάλασσα σε υψος το κύμα όμως πήγαινε προς την πόλη θα το βλέπαμε δηλ απο απόσταση χωρίς να κινδυνευαμε ,πως κοιτάμε τα πεφταστέρια του καλοκαιριού,έεεε κάτι τέτοιο. Κ πιάνει ένας αέρας τρελός κ με σηκώνει ψηλά ,πιανομαι απο την μπαλκονοπορτα αυτές τις παλιές τις άσπρες τις ξεχαρβαλωμενες κ ραγιζω με τα νύχια μου το τζαμί κ σπάει όλο μες το προσωπο μου αλλά δεν κοβομαι κ ο αέρας με ενεβαζει ψηλά στον ουρανό πανω απο μια καταμαυρη κ Βρωμερή θάλασσα κ σταματάει το οοολο φαινόμενο κ αρχίζω κ πεφτω ,απο κάτω καμία 30 άρια δύτες να σώσουν οποίον κινδυνεύει ,φοβηθηκα στην αρχή μετα ειχα μια αυτοπεποίθησή άλλο πράγμα προσγειώνομαι στη θάλασσα στην επιφάνεια της σαν πουπουλο κ κολυμπαω σαν αστραπή προς το μπαλκόνι που είναι η μαμά μου ,στην επιφάνεια έτσι δεν βουλιαξα ουτε βραχηκα καθόλου ,δεν άφησα κανέναν να με βοηθήσει ανέβηκαν στο μπαλκόνι σταμάτησε κ η μαμά μου να φωνάζει απο την τρομάρα της.κύρια εγώ εστρωσα την φούστα μου τα μαλλια μου χωρίς ίχνος νερου πανω μου κ ετοιμαστηκα να ξαναμπω μέσα στο πάρτυ!!!
  Εεε κ τι ερμηνεία να διαβάσω ποιο απ’ολα??? Βοήθησε με παρακαλώ,είναι κάτι κακό?

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017 στο 10:51
   Σύνδεσμος

   Το όνειρό σου παντρεύει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Κάτι ριψοκίνδυνο που ετοιμάζεσαι να κάνεις θα χαλάσει όλη σου τη ζωή και θα σε απομακρύνει από το στόχο σου. Θα πρέπει να σκεφτείς καλά πριν κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Θα σε πάρει ο άνεμος και θα σε ρίξει σε μια αβέβαιη θάλασσα. Θα επηρεάσει την πρόοδό σου στη ζωή και παράλληλα θα σε γεμίσει με πολλές φοβίες και δυσκολίες να βρεις το στόχο σου. Μην κάνεις αυτό που σκέφτεσαι, θα ζημιωθείς. Μια νέα σχέση ή μια νέα εργασία αυτό τον καιρό είναι μια αποτυχία. Ό,τι νέο σκεφτείς να κάνεις από ένα μικρό ταξίδι έως έναν γάμο θα είναι αποτυχία.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 στο 11:37
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα. Είδα σήμερα ότι ήμουν με την γυναίκα μου στο σχολείο, ήταν γεμάτο από μαθητές και θέσεις είχε μόνο στο πρώτο θρανίο. Καθόμαστε μαζί και ο δάσκαλος (που σε ηλικία ήταν λίγο μεγαλύτερος από εμάς) αφού καθόμαστε εκεί μας ρωτάει αν είμαστε μαζι και εμείς του δείχνουμε τις βέρες μας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 στο 19:41
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι πρέπει να μάθετε πολλά για τη ζωή και να δείξετε στον εαυτό σας και να τον πείσετε πόσο αγαπημένοι είστε. Τον δάσκαλο δεν τον πείσατε. Ήθελε αποδείξεις. Άρα, κάτι δεν κάνετε σωστά.

   Απάντηση
 • Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 στο 14:02
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα, σήμερα είδα ότι ο Φάνης είχε ανοίξει το μπαράκι στο νηπιαγωγείο, στο χωριό (εκεί μεγάλωσα, δούλευε η γιαγιά μου, και είναι πίσω από το σπίτι μας) . Ήταν μετανιωμένος για ότι είχε γίνει, εγώ όμως τον απέφευγα. μπήκα στο μαγαζί όταν έλειπε για να το δω. Είδα το κινητό του στο τραπέζι, κάποια του έστειλε μήνυμα, που έγραφε “Είσαι και πονηρούλης ε?”. Σκέφτηκα να πάρω το κινητό του να δω τι γράφει στα μηνύματα για μένα. Εκείνη την ώρα μπήκε μέσα ο Φάνης και του είπα “πολύ ωραίο το έκανες το μαγαζί” κι έφυγα τρέχοντας στο σπίτι. Τον κρυφοκοίταζα απο μια γωνιά, κάποια στιγμή ήρθε και μιλήσαμε, ήθελε να έχουμε ξανά επαφές. Στεναχωρέθηκε με μένα κι έφυγε κι εγώ τον έψαχνα. Ήρθε ένα λεωφορείο με τουρίστες, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού. Τους είπα να πάνε στο μαγαζί του, να πιουν καφέ, και γέμισε το μαγαζί. Ρώτησα τον συνέταιρο του, πως είναι ο Φάνης τελευταία λέει, “καλύτερα τώρα που του μίλησες”, Οι τουρίστες ήθελαν να δουν το χωριό κι εγώ προσφέρθηκα να τους ξεναγήσω. Χάσαμε τον δρόμο και βρεθήκαμε σε ένα άλλο χωριό. Γυρνώντας είδα ότι είχα ένα ποδήλατο παιδικό με τρεις ρόδες κι έτρεχαν από πίσω μου τρία κανελί κουταβάκια, το ένα ανέβαινε πάνω στο ποδήλατο μου, εγώ το έδιωχνα εκείνο ανέβαινε ξανά και με καθυστερούσε να προχωρήσω σ έναν κατηφορικό δρόμο, ευχαριστώ.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 στο 20:26
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα, είδα ότι ο Φάνης είχε ανοίξει το μπαράκι του μέσα σ ένα σχολείο (έχω να τον δω δυο μήνες). Είχε μετανιώσει για ό,τι έγινε ανάμεσα μας και ήθελε να κάνουμε νέα αρχή. Μe έβαλε να διδάξω τους υπαλλήλους του, ενώ αυτός ξαναγράφτηκε στο σχολείο για να πάρει το απολυτήριο του λυκείου. Προχώρησα σ έναν διάδρομο του σχολείου, όπου είχε γκρεμισμένα παλιά κτίρια. Ένα επιστάτης μου λέει ότι η περιοχή αυτή είναι κλειστή για τους επισκέπτες. Τον ρώτησα γιατί άφησαν μόνο τον Φάνη να έχει μαγαζί μέσα στο σχολείο. Μου είπε ότι ο πρόεδρος του σχολείου δεν προλαβαίνει να διαβάσει τις πολλές αιτήσεις. Του πρότεινα να βοηθήσω και δέχτηκε. Καθώς περπατούσαμε του έλεγα τις αλλαγές που θα κάνουμε, για να γίνει τουριστικό. Και ξαφνικά σε έναν διάδρομο του σχολείου, εξαφανίστηκε το ταβάνι , οι τοίχοι και βρεθήκαμε σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη (σε μια παρόμοια μένει ο Μάνος). Ρώτησα που βρισκόμαστε, κι ο επιστάτης μου απάντησε ότι είμαστε ακόμη μέσα στο σχολείο. Είδα μια πανέμορφη εκκλησία που έλαμπε, με κόκκινη σκεπή και μπλε, σπίτια μαγαζιά όλα καινούρια. Κατεβήκαμε στο λιμάνι, στο τέλος ήμουν ζευγάρι με τον επιστάτη. Ευχαριστώ.

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 στο 12:10
   Σύνδεσμος

   Τα όνειρα δείχνουν ότι φεύγει από σένα και αλλάζεις πορεία.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 στο 10:55
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα!!!Είδα ότι ήμουν σε αίθουσα σχολείου και πήγα να κάτσω στο θρανίο μαζί με μια παλιά φίλη αλλά τελικά έκατσα στο 2ο θρανίο από πίσω της γιατί καθόταν με την Θεοδώρα.Τότε την ρώτησα τι έχει γίνει με την θέση μου γιατί κανονικά εγώ κάθομαι εκεί.Μου είπαν και η δύο ότι θα πρέπει να βγω από την τάξη γιατί με θέλουν για πολύ καλή δουλειά τύπου ανώτερη γραφείου και γω σκεφτόμουν αυτό που λέμε ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.Μετά θυμάμαι καθόμουν σε κάποιο άλλο θρανίο και έβλεπα σε άλλο θρανίο αριστερά μου την Εμμανουέλα να πιάνει το απόκρυφο του Αριστοτέλη.Επίσης κάποια στιγμή σκεπτόμενη την δουλειά που μου έτυχε ενώ ήμουν στην τουαλέτα του σπιτιού άκουγα το τραγούδι του Αντώνη Ρέμου ”Μείνε ” στο ραδιόφωνο και ήμουν χαρούμενη και κοίταζα στον καθρέφτη τον εαυτό μου είχα κόκκινα χείλη.Τι σημαίνει;

  Απάντηση
   • Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 στο 18:48
    Σύνδεσμος

    Είναι εύκολο να μου κάνεις μία πιο λεπτομερή ανάλυση γενικώς;Και επίσης γιατί η Εμμανουέλα έπιασε του Αριστοτέλη, τι δείχνει αυτο;

    Απάντηση
    • Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 στο 10:09
     Σύνδεσμος

     Με τη βοήθεια του Χριστού θα πιάσεις τον στόχο σου. Άρα, θα βρεις δουλειά.

     Απάντηση
     • Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 στο 17:55
      Σύνδεσμος

      Ευχαριστώ.Και το τραγούδι του Αντώνη Ρέμου στο ραδιόφωνο σημαίνει κάτι;

      Απάντηση
      • Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 στο 17:58
       Σύνδεσμος

       Μείνε λέει. Σου εύχεται να είναι μόνιμη η δουλειά που θα βρεις και να μείνεις εκεί. Όλα είναι συνδεδεμένα με την πρόταση που έχω γράψει. Θα βρεις δουλειά πια.

       Απάντηση
       • Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 στο 18:06
        Σύνδεσμος

        Μακάρι να είναι μόνιμη!!!!Αυτο θέλω και εγώ!!!Να σαι καλά!!!

        Απάντηση
 • Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 στο 09:40
  Σύνδεσμος

  Καλημερα! Ειδα οτι βρισκομουν στο δημοτικο σχολειο που πηγαινα μικρη και συγκεκριμενα τη στ’ ταξη. Στην ταξη οπου θα ειχα μαθημα, ειδα να καθεται στην εδρα αυτος που μου αρεσει (αλλα εχουμε χαθει εδω και αρκετο καιρο). Φορουσε κατι πρασινο και ηταν χαμογελαστος. Εγω φορουσα ενα κοκκινο μπουφαν και τις παντοφλες μου. Με ειδα λοιπον, να μπαινω στην ταξη, χωρις να του δινω καμια σημασια, ενω αυτος με κοιτουσε, πηγα στο θρανιο μου και πηρα μια οδοντοκρεμα και ενα σαπουνι καθαρισμου προσωπου που βρισκονταν κατω απο το θρανιο. Τα πηρα, και βγηκα εξω. Ενω εβλεπα το ονειρο αυτο, λεω, κοκκινο? Αφου εγω δεν φοραω τετοια χρωματα… Τι σημαινει?

  Απάντηση
  • Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 στο 19:53
   Σύνδεσμος

   Σημαίνει ότι πολύ γρήγορα θα τον ξεχάσεις και θα καθαρίσεις την ψυχή σου απ’ ό,τι τον θυμίζει, αλλά θα κρατήσεις το παρελθόν που είναι πιο πολύτιμο για σένα.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 στο 07:44
  Σύνδεσμος

  Ονειρεύτηκα πως ήμουν σε δημοτικό σχολείο. Εκεί ήτανε και άλλα παιδιά και τρέχαμε και παίζαμε στο προαύλιο. Κάποια στιγμή κάθισα σε ένα παγκάκι εκεί στο σχολείο και εμφανίστηκε ένα λευκό περιστέρι που με κοιτούσε. Πετούσε γύρω μου και με κοιτούσε. Μετά σηκώθηκα και πάλι και έπαιζα. Κάποια στιγμή μας κάλεσαν να πούμε προσευχή. Είδα πως συγκεντρωθήκαμε όλα τα παιδιά. Είδα τότε ότι δίπλα μου υπήρχε ένα μικρό κορίτσι τραυματισμένο και γεμάτο αίματα. Είχε χτυπήσει. Το αίμα ήταν άφθονο και κόκκινο. Τότε είπα να ανοίξουν όλοι δρόμο να πάει στο φαρμακείο του σχολείου να περιποιηθούν το τραύμα του όπως και έγινε. Μετά είπαμε την προσευχή αλλά ήτανε μια παραλλαγή του Πάτερ Ημών . Και μετά μας άφησαν να πάμε στο μάθημα. Εγώ ακολούθησα μια τάξη που πήγαινε μια εκπαιδευτική εκδρομή. Τους ακολούθησα σε κτίρια όπου εκεί βλέπαμε διάφορα εκθέματα και τεχνολογικά επιτεύγματα. Στο τέλος βρεθήκαμε σε μία αίθουσα όπου γινόταν μία παρουσίαση. Επειδή βαριέμαι τις παρουσιάσεις εγώ έφυγα χωρίς να γίνω αντιληπτή και άρχισα να παίρνω τον δαιδαλώδη δρόμο της επιστροφής. Δεν ήταν δύσκολο για μένα γιατί θυμόμουν από ποια κτίρια είχαμε περάσει. Αλλά στην πορεία κουράστηκα και ξαφνικά ξύπνησα. Τι να σημαίνει το όνειρο μου; Είναι αρκετά τα χρόνια που έχω τελειώσει το δημοτικό σχολείο.

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 στο 18:55
   Σύνδεσμος

   Είδες ότι ήσουν παιδί ή πήγαινες δημοτικό με τη μορφή που έχεις τώρα; Έχει σημασία που σε ρωτώ.

   Απάντηση
   • Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 στο 22:52
    Σύνδεσμος

    Με την μορφή που έχω τώρα με είδα. Όπως είμαι σήμερα.

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 στο 12:38
     Σύνδεσμος

     Το φαντάστηκα. Είναι όνειρο σκιές. Ενώ βλέπεις το παρελθόν συμπεριφέρεσαι σαν να ζεις το παρόν. Διάβασε λοιπόν στα είδη ονείρων τα όνειρα σκιές.

     Απάντηση
 • Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 στο 15:53
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα!Ονειρεύτηκα ότι ήμουν στο δημοτικό σχολείο που πήγαινα όταν ήμουν παιδί και ήταν μαζί μου και ένας παλιός συμμαθητής του λυκείου,ο Τρύφωνας.Έχω στην πραγματικότητα να τον δω πολλά χρόνια.Τι σημαίνει;

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017 στο 09:23
   Σύνδεσμος

   Ανήκει στα εξεταστικα όνειρα.Με αυτά τα όνειρα ουσιαστικά εξετάζουμε υποσυνείδητα σε ποιο στάδιο,επιπεδο βρισκόμαστε στην ζωή μας.Ο Τρύφωνας είναι το άτομο κλειδί του ονείρου διότι δηλώνει τους στόχους σου.Στοχους για την δουλειά,για την οικογένεια και την φιλία.Το όνειρο αυτό λοιπόν ήρθε να σου υπενθυμήσει είτε ότι έχεις ξεχάσει τους στόχους που είχες είτε να σου δείξει ότι τους υλοποιησες.Αν στο όνειρο είχες τον εαυτο σου στην παιδική εκείνη ηλικία μάλλον δείχνει ότι τους έχεις ξεχάσει.Αν ήσουν στην σημερινή σου ηλικία δείχνει ότι τους υλοποιησες.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017 στο 13:42
    Σύνδεσμος

    Καλησπέρα αετέ.Στην σημερινή μου ηλικία ήμουν αλλά δεν τους έχω υλοποιήσει ακόμα.Θα τους υλοποιήσω δείχνει το όνειρο μήπως;

    Απάντηση
   • Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 στο 15:37
    Σύνδεσμος

    Χάθηκε το σχόλιο μου ή δεν δημοσιεύτηκε ακόμη;

    Απάντηση
    • Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 στο 12:19
     Σύνδεσμος

     Απλά δεν είχε δημοσιευτεί.Εγω φταίω γι αυτό διότι προσωπικοί μου λόγοι με καθυστερουν από την έγκριση και ερμηνεία ονείρων.
     Δείχνει λοιπόν ότι πρέπει να ανασυνταχθεις και να υλοποιήσεις τους στόχους σου.

     Απάντηση
 • Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017 στο 09:08
  Σύνδεσμος

  Γεια σας είδα χθες στον ύπνο μου ότι η κόρη μου,μου έφερε απο το σχολείο τους βαθμούς της και ήταν πολύ χαμηλή.

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017 στο 10:04
   Σύνδεσμος

   Είναι όνειρο φοβίας η προγνωστικό.Την αλήθεια θα στην δείξει η πορεία της κόρης σου.

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 στο 14:43
  Σύνδεσμος

  Γεια σ’όλους-ες!Ονειρεύτηκα ότι θα πήγαινα σε κάποιο καινούργιο σχολείο και θυμάμαι κοίταζα έξω από την αίθουσα την δασκάλα μέσα και έβλεπα ότι είχε ελάχιστα άτομα στην τάξη λέει.Κάποια στιγμή μπήκα και εγώ μέσα και κάθισα.Η δασκάλα φαινόταν ok.Μετά από λίγο μπήκαν μέσα 2 συμμαθητές μου του γυμνασίου-λυκείου, ο Σταύρος και ο Νίκος(και οι δύο κακοί μαθητές ήταν αν έχει σχέση).Να πω ότι στην πραγματικότητα είμαι ενήλικη και τα συγκεκριμένα άτομα έχω πολλά χρόνια να τα δω,δεν υπάρχουν επαφές καν.

  Απάντηση
  • Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 στο 20:21
   Σύνδεσμος

   Ο Σταυρός και ο Νίκος δηλώνουν την ψυχή και το πνεύμα σου.Εισαι ένας καλόκαρδος ανθρωπος και πίστη συντροφος και φιλη.Θα βιωσεις λοιπον μια νέα κατασταση στην ζωή σου και εκεί θα είσαι παρούσα σωμα πνεύμα και ψυχή.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο 20:13
  Σύνδεσμος

  Γεια σας. Είδα χθες στον ύπνο μου αυτόν που μου αρέσει. Κρατούσα μια βαλίτσα κ είχα κ μια πολύ φορτωμένη τσάντα. Βρισκόμασταν στο προαύλιο ενός τεραστιου σχολείου που δεν έχω ξαναδεί κ προσπαθούσα να σηκώσω τη βαλίτσα κ να φύγω. Υπήρχε κόσμος στο προαύλιο. Εκείνος με κοιτούσε. Αφού κουράστηκα λίγο τελικά κατάφερα να φτάσω ως την πόρτα. Εκείνος συνέχιζε να με κοιτάζει καθώς έφευγα ενώ έφερνε βόλτες. Τι σημαίνει αυτο;

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο 15:50
   Σύνδεσμος

   Δείχνει ότι προσπαθείς να απομακρυνθεις από αυτόν λόγω μιας ανωριμης κατάστασης.Κουβαλας πολύ βάρος από όσα έχουν συμβεί.Εσυ όμως βρίσκεις την δυ αμη να ωριμάσεις ψυχολογικα.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 στο 10:00
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα, είδα ότι πήγαινα στο λύκειο, και άλλαξα σχολείο για να μαι μαζί με αυτόν που αγαπάω, τον είδα ως έφηβο, ευχαριστώ.

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο 15:54
   Σύνδεσμος

   .
   Αν κατάλαβα καλά,εχετε τελειώσει το σχολείο έτσι? Το όνειρο δείχνει ότι εξαιτίας του είσαι ικανή να αλλαξεις τρόπο ζωής.Να αλλαξεις τα δεδομένα σου για να είσαι κοντά του.Οταν είμαστε σε μία σχέση δεν πρέπει να προσπαθουμε να αλλάξουμε τον σύντροφό μας.Η έλλειψη ωριμότητας όμως απο την πλευρά του,σε κάνει να αλλαζεις εσύ για να μην χωρισετε.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο 12:19
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα. Είδα ότι ήμουν σε ένα σχολείο (έμοιαζε σαν αυτό που έδωσα πανελλήνιες πέρσι αλλά δε πέρασα και θέλω να ξανααδωσω φέτος) να κάνουν κάποιοι μαθητές φιλανθρωπικό πάρτυ και το μετέτρεψαν σε κλαμπ. Με είχαν καλέσει αλλά δεν ήθελα να πάω. Τραγουδούσε μία Κασσανδρα το αγαπημένο μου τραγούδι. Εγώ και μία Ευριδικη βλέπαμε από μακριά δεν θέλαμε να πάμε μέσα πως ήταν το πάρτυ και πήγαινε πολύ καλά. βλέπαμε και έναν Νικο να χορεύει.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο 12:33
   Σύνδεσμος

   .

   Αυτό το όνειρο δείχνει καθαρά ότι δεν πιστεύεις ότι θα περάσεις την επόμενη φορά και διστάζεις να ξαναδώσεις πανελλήνιες. Το όνειρο σου δίνει τη δυνατότητα να το ξανακάνεις, αλλά εσύ δεν θέλεις, έχεις απογοητευτεί.

   Απάντηση
   • Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο 12:48
    Σύνδεσμος

    Ή αλήθεια είναι πως θέλω να ξαναδωσω αλλά δεν ξέρω αν θα περάσω όντως γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει στην ζωή μου. Από την άλλη είναι και εκείνοι στο υπουργείο που δεν λένε κάτι ξεκάθαρο ύλη, κτπ μόνο τι θέλουν να κάνουν του χρόνου. Οπότε είμαι σε αδιέξοδο.

    Απάντηση
 • Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 στο 12:07
  Σύνδεσμος

  Καλή σας μέρα!! Είδα ότι έδινα εξετάσεις στο μάθημα των αγγλικών,όμως αντεγραφα από κάποιον άλλον συμμαθητη μου. Η κόλλα μου ήταν γραμμένη με πολύχρωμα στυλό. Είχε επάνω της τον αριθμό 33. Μετά έδωσα το γραπτό μου στην καθηγήτρια, όμως θυμήθηκα ότι έπρεπε να γράψω το όνομα μου και στα αγγλικά και στα ελληνικά ενώ εγώ το έγραψα μόνο στα ελληνικά ενώ πάνω πάνω έπρεπε και στα αγγλικά. Μετά προσπαθούσα να της πω να μου το δώσει για να το γράψω γιατί δεν θα ξέρουν τίνος γραπτό είναι αλλά μου είπε ότι το γράφω και στα ελληνικά.

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 στο 13:11
   Σύνδεσμος

   Παρασκευή μου οι εξετάσεις αυτές γίνονται μέσα σου.Ήταν εξετάσεις αγγλικών διότι όλα αυτά που ζεις είναι ξένα για την ψυχή σου όμως αν ξέρεις στην πραγματικότητα αγγλικά,παρόλο που είναι ξένα για την ψυχή σου,αντιλαμβανεσαι την ερμηνεία τους.Η αντιγραφή δηλώνει ότι φερεσαι σαν να εισαι κάποιος άλλος.Δεν λειτουργεις σαν τον πραγματικό σου εαυτό.Χάνεις την ταυτότητα σου.Το ότι δεν σου εδισε πίσω το γραπτό για να γράψεις το όνομα σου στα αγγλικά,δηλώνει ότι αυτά στα οποία εξεταζεσαι παρόλο που αντιγραφεις,είναι δικές σου πράξεις.Υπήρχε το ονομα σου στα ελληνικά…Ουσιαστικά μπορεί να φερεσαι ξένα ως προς τον χαρακτήρα σου όμως είναι και αυτά πράξεις δικές σου.
   Ο αριθμός 33 δηλώνει αν τον προσθέσεις 3+3=6 την αποτυχία…Νιώθεις ότι ο τρόπος που φερεσαι δεν σου φέρνει θεμιτα αποτελέσματα.Λειτουργεις σκεπτόμενη τους άλλους όχι τον εαυτό σου.

   Απάντηση
   • Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 στο 10:33
    Σύνδεσμος

    Αετέ!!!! Το 33 είναι ο Χριστός συμβολικά στα όνειρά μας.

    Απάντηση
    • Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 στο 15:26
     Σύνδεσμος

     Το γνωρίζω.Έλαβα τον αριθμό 33 με την κυριολεκτική του ερμηνεια διότι σε σύνολο με το υπόλοιπο όνειρο δεν μου έδενε να συμβολίζει τον Χριστο.Ισως δειχνει ότι οι πράξεις της συνοδεύονται από την προστασία του Χριστου, τότε ομως πως δένει?Θα ήθελα την βοήθεια σου Νεκταρια μου.

     Απάντηση
     • Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 στο 19:43
      Σύνδεσμος

      Έχω πει αετέ μου ότι όταν περνάμε τα 17-18, άντε και τα φοιτητικά μας χρόνια, τα όνειρα είναι εξεταστικά, είναι η πορεία μας στη ζωή, οι επιδόσεις μας. Η φίλη μας η Παρασκευή εξετάστηκε από τον ίδιο το Χριστό.

      Απάντηση
 • Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016 στο 05:28
  Σύνδεσμος

  Καλημερα!!
  Ειδα στον υπνο μου οτι ημουν στο σχολειο,στην ταξη κ ο δασκαλος μας εκανε μαθηματικα.στο δημοτικο ημουν.ηρθε σε καποια στιγμη κ μου εδειξε καποια πραγματα σχετικα με ενα προβλημα.τον μονο που αναγνωρισα ηταν το παιδακι που καθοταν διπλα μου.ενας παλιος μου συμμαθητης στα γαλλικα.ολοι οι αλλοι κ ο δασκαλος ηταν αγνωστοι.ο δασκαλος ηταν γκριζομαλλης κ κανονικου αναστηματος.σας ευχαριστω πολυ!!

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 στο 14:10
   Σύνδεσμος

   Έχω μία ερωτηση. Τον εαυτό σου τον έβλεπες στην ηλικία που είσαι σήμερα η στην ηλικία του δημοτικού?

   Απάντηση
   • Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 στο 15:13
    Σύνδεσμος

    καλησπερα σας!!εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ημουν περιπου στην ηλικια του δημοτικου.αυτη την αισθηση ειχα.σας ευχαριστω πολυ!

    Απάντηση
    • Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 στο 13:21
     Σύνδεσμος

     Το όνειρο δείχνει ότι νιώθεις μαθητευομενη,χωρις γνωσεις σε ένα θέμα που αφορά την σημερινή σου ζωή.Έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο ώριμο,με γνωσεις που σου βάζει αλληγορικά μαθηματικές ασκήσεις και εσύ προσπαθείς να τις λύσεις.
     Ουσιαστικά δείχνει μία κατάσταση που δεν ξέρεις πως να την χειριστεις και σε καθοδηγεί κάποιος σωστά
     Διάβασε το άρθρο της Νεκταριας για τους συμβολισμούς των ονομάτων ώστε να καταλάβεις τι δηλώνει ο συμμαθητής σου που καθόταν δίπλα σου.Πάντως το ότι ήταν συμμαθητής στα γαλλικά συμπληρώνει το ότι δεν ξέρεις πως ακριβώς να λειτουργησεις στο θεμα που σε απασχολεί.

     Απάντηση
     • Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 στο 08:10
      Σύνδεσμος

      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ!!

      Απάντηση
 • Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 στο 10:07
  Σύνδεσμος

  Είδα ότι ξαναπηγαινα λύκειο, για δεύτερη φορά. Όμως δεν ήθελα να πάω για μάθημα, και αποφάσισα να κάνω κοπάνα τις πρώτες ώρες γιατί ήμουν κουρασμένη και είχα μαλωσει και με την μητέρα μου (μεγάλο καυγά, της μιλούσα πολύ άσχημα) και δεν είχα όρεξη να πάω,μετάνιωσα για την επιλογή μου να ξαναπάω στο λύκειο, στο δρόμο βρηκα μια συμαθητρια μου και της ζήτησα να μην πάει και να έρθει μαζί μου, όπως και έκανε. Μετά βρεθήκαμε σε ένα μαγαζί να αγοράζω δώρο για τα γενέθλια φίλου μου (όπως έγραψα στο λήμμα γενέθλια)

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016 στο 13:35
   Σύνδεσμος

   Θα μπορούσε να είναι μια αξιολόγηση προόδου για σένα, αλλά ενώ το θέλεις δεν μπορείς με τίποτα να υποστείς μια τέτοια δοκιμασία αυτό τον καιρό. Θέλεις να νιώσεις έτοιμη. Έχεις παρασύρει και την ψυχή σου σ’ αυτό και σε υπακούει. Ίσως κι εκείνη θεωρεί ότι δεν είσαι έτοιμη για αυτά ακόμη. Η συνείδησή σου όμως δεν συμφωνεί (μητέρα σου εδώ) και έρχεστε σε ρήξη. Όμως ξέρεις ότι χρειάζεται να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σου να δημιουργηθεί ξανά, από την αρχή, να αναδομηθεί. Να φτιάξει η ψυχολογία σου. Άρα, μετά απ’ αυτό ίσως αντέξεις τη διαδικασία της εξέτασης. Τώρα αδυνατείς.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στο 19:10
  Σύνδεσμος

  Ναι ‘ αυτο δεν το ηξερα για την ηλικια.
  Παντως το διαγωνισμα δεν ηταν το τελικο , ηταν για να δουμε αν θα μπορεσουμε να περασουμε στο πανεπιστημιο, ενιωσα δηλαδη οτι αυτο με εκανε να καταλαβω οτι χρειαζομαι καλυτερη προετοιμασια. Σαν προειδοποιηση. Στην δουλεια εκανα λαθος εκτιμησεις για καταστασεις και ανθρωπους, τωρα θελω μια δευτερη ευκαιρια.
  Σου λεει τιποτα αυτο;
  Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, εχω ταλαιπωρηθει πολυ απο τον σεμπτεμβρη με την δουλεια , σαν παρθενος με ωροσκοπο καρκινο.(26/08/74. 02:00)

  Απάντηση
  • Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στο 19:13
   Σύνδεσμος

   Ναι, μου λέει. Έπαιξε κι αυτό σημαντικό ρόλο. Εκμεταλλεύσου σωστά την δεύτερη ευκαιρία που σου δόθηκε και θα πάς καλά. Το κατάλαβα, γι’ αυτό έγραψα μια αποτυχία και δεν έγραψα αποτυχία. Με μια σωστή προετοιμασία θα τα πας καλά. Αλληγορικά εκφράζομαι βέβαια! Αυτού του είδους οι αποτυχίες εμφανίζονται στα όνειρα, για να προετοιμαστούμε καλύτερα την επόμενη φορά, φτάνει να μας δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Είσαι από τις τυχερές, διότι δεύτερη ευκαιρία δεν δίδεται πάντα.

   Απάντηση
  • Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 στο 18:30
   Σύνδεσμος

   Έχει σχέση με την δουλειά σου. Βλέπω ότι όλα σου τα όνειρα εκεί περιστρέφονται. Προετοιμάσου κατάλληλα, δεν χάθηκε τίποτα. Την επόμενη φορά όταν θα σου δοθεί δεύτερη ευκαιρία θα την εκμεταλλευτείς.

   Απάντηση
  • Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στο 18:56
   Σύνδεσμος

   Όχι, το σχολείο στις δικές μας ηλικίες μετά τα σαράντα έχει κυριολεκτική ερμηνεία. Είναι η πρόοδός μας στη ζωή.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στο 17:26
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα.Είδα σήμερα οτι έδινα εξετάσεις για πανελλήνιες και απέτυχα. Έδωσα μόνο έκθεση και μαλιστα όλοι πέρασαν εκτός από εμένα. (Είμαι 42 χρονών ).Περιμένω με αγωνία μια αλλαγή Διευθυνσης στη δουλειά, ελπίζω να έχει σχέσει καλή. Ευχαριστώ.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στο 17:38
   Σύνδεσμος

   Δυστυχώς, είναι μια αποτυχία το όνειρο. Εύχομαι η ζωή να σου τα φέρει αλλιώς.

   Απάντηση
 • Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 στο 13:33
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα σας,
  Είμαι μαθήτρια 3ης Λυκείου και ονειρεύτηκα πως ο καθηγητής μου μου έλεγε πως ίσως θα με αφήσει στην ίδια τάξη επειδή δεν ήξερα να απαντήσω μια του ερώτηση…
  Άραγε να ισχύει αυτό που λένε πως ότι βλέπεις στον ύπνο σου ισχύει το αντίθετο ή να ανησυχήσω;;;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  Απάντηση
  • Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 στο 17:14
   Σύνδεσμος

   Καλησπέρα Εύα!!Το όνειρο σου το είδες Κυριακή;;Αν το είδες Κυριακή είναι κυριακάτικο όνειρο και δες για αυτά στα είδη ονείρων!!!
   Αν δεν το είδες Κυριακή τότε είναι όνειρο υποσυνείδητου και από εξωτερικά ερεθίσματα!!!

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 στο 19:25
    Σύνδεσμος

    Αν το είδε Κυριακή καλά έκανε και μας το είπε για να γίνει ο άνθρακας θησαυρός. Αν όμως το είδε καθημερινή ή είναι αντίθετο ή είναι όνειρο φοβίας. Οι μαθητές έχουν πολλά όνειρα φοβίας Ντόρα μου.

    Απάντηση
 • Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 στο 09:34
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα Νεκταρία. Είναι τώρα αρκετές μέρες που δεν βλέπω όνειρα, καλό είναι?

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 στο 11:13
   Σύνδεσμος

   Καλημέρα,δεν είμαι η Νεκταρία και δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, εάν μας έλεγες ακριβώς τι βλεπεις θα σε βοηθούσαμε ακόμη πιο πολύ. Πριν κοιμηθείς, κάνε όμορφες σκέψεις, μην αφήνεις τα προβλήματα και το άγχος της παγματικότητας να διεισδίουν στο υποσυνειδητό σου και να σου χαλάνε τον ύπνο με άσχημα όνειρα.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 στο 11:33
    Σύνδεσμος

    Πριγκίπισσα αυτό το έχω πει πολλές φορές, αλλά δεν έγινε δεκτό. Συνεχίζουν να έχουν προτιμήσεις. Τα άλλα μέλη της ονειρομαντικής το σέβονται αυτό και δεν απαντάνε σε ερωτήσεις που απευθύνονται σε συγκεκριμένο άτομο. Αν θέλεις απάντησε και καταπάτησε το αυτό, αλλά ο εκνευρισμός για μένα εδώ είναι αδικαιολόγητος. Δεν με λένε Νεκταρία. Όπου κι αν πας σε γιατρό, σε κομμωτήριο, οπουδήποτε υπάρχουν κάποιες επιλογές των ατόμων και πρέπει να τις σεβαστούμε. Αν θες να το καταπατήσεις αυτό και να απαντήσεις είναι δεκτό, όμως αυτή η συμπεριφορά σ’ αυτό το σημείο είναι αδικαιολόγητη. Να απαντάς λοιπόν σε μηνύματα που δεν αναφέρεται το όνομά μου, αφού σε ενοχλεί. Και η Μαρία απάντησε σε ένα μήνυμα που απευθυνόταν σε μένα, αλλά το παράβλεψε. Αν θέλεις κάνε το ίδιο, αλλα αν δεν μπορείς να συγκρατείσαι, να το παραπέμπεις σε μένα, αλλά τέτοιου είδους αντιδράσεις καλό είναι να λείπουν όταν δεν χρειάζεται. Όσο για τις γενικεύσεις πάλι δεν ισχύουν. Αν είχες διαβάσει τα είδη ονείρων θα είχες βρει την απάντηση στο ερώτημά της. Επίσης, είπε ότι δεν βλέπει όνειρα, δεν είπε ότι βλέπει άσχημα όνειρα. Οι συμβουλές που της δίνεις είναι για άτομο που βλέπει κακά όνειρα, όχι για άτομο που δεν βλέπει όνειρα. Πρόσεξε τα αυτά!!!

    Απάντηση
 • Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στο 08:46
  Σύνδεσμος

  Είδα ότι ήταν αρχή σχολικής χρονιάς και περίμενα με πάρα πολύ κόσμο σε ουρές για να πάρουμε κάτι έγγραφα και άλλο υλικό που χρειαζόμαστε για την φοίτησή μας, όπως επίσης και δώρα, τα οποία δεν έιχαν σχέση με σχολείο. Για να τα πέρναμε όμως θα έπρεπε να μας ονομάσει κάποιος άλλος σαν δικαιούχους.

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στο 09:42
   Σύνδεσμος

   Ένα νέο νόμο θα καθιερώσω από σήμερα. Όταν γράφετε όνειρα με σχολείο θα γράφετε αν είστε μαθήτρια ή το έχετε τελειώσει,έτσι ώστε να με βοηθήσετε να δώσω σωστή ερμηνεία.

   Απάντηση
   • Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στο 10:05
    Σύνδεσμος

    Νεκταρία, δεν είμαι μαθήτρια. Έχω τελειώσει το σχολείο αρκετά χρόνια πριν.

    Απάντηση
    • Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στο 10:27
     Σύνδεσμος

     Σημαίνει ότι έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο στη ζωή σου τέλειωσες μια τάξη και τώρα πας στην επόμενη. Είναι η αρχή. Για να γίνει αυτό πρέπει να περιμένεις το κέλευσμα της μοίρας που θα ορίσει πότε θα γίνει αυτό για σένα. Πέτυχες μια άνοδο. Δεν έμεινες στάσιμη, προχώρησες. Αν ήσουν μαθήτρια θα είχε την εξήγηση ότι ανυπομονείς να πάς στην νέα τάξη το Σεπτέμβριο. Όπως είδες έχει άλλη ερμηνεία, γι’ αυτό ζητώ αυτή τη διευκρίνηση από όσους βλέπουν αυτό το όνειρο. Κάποια άτομα γνωρίζω ότι είναι ενήλικες. Όμως, όχι όλα.

     Απάντηση
 • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 18:49
  Σύνδεσμος

  Νεκταρία καλησπέρα. Για αυτό λέω το μουσικό είναι το καλύτερο. Δημοσιο με επιλεγμένους καθηγητές. Εγώ δεν προέρχομαι από καλή οικογένεια, ενδιαφέρουσα μεν αλλά σκληρούς γονείς,. Και κακο περιβάλλον. Ειχα μια τεράστια τύχη. Να παω σε καλό σχολείο. Πρώτο πλάκας. Δημοσιο είναι. Οποίος καθηγητής έμπαινε στην τάξη έλεγε:το δικό μου μάθημα είναι το καλύτερο, αν το ξέρετε καλά τα ξέρετε όλα. Χρωστάω σε αυτούς τους δασκάλους όλη την ισορροπία στην ζωή μου. Και στα 26 μου συνάντησα ένα πολύ μεγάλο δάσκαλο στην τέχνη μου , και επαληθεύτηκε αυτό, αν ξέρεις κάτι καλά, τα ξέρεις όλα, από μαθηματικά στην γεωγραφία, στην τέχνη, στην μεταφυσική κτλ. Να εμβαθηνεις σε όλα, αυτό είναι το νόημα, .εγώ και καθαρίστρια να γινομουν, θα φτιαχνα δικά μου απορρυπαντικά, θα βρισκα ενδιαφέρον.

  Απάντηση
 • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 13:00
  Σύνδεσμος

  Εσένα δεν σου χρειάζεται Άννα καλό σχολείο. Καλά παιδιά πρέπει να ελέγξεις αν υπάρχουν. Όλα τα σχολεία καλά είναι. Πού όμως βρίσκονται τα καλά παιδιά που θα βοηθήσουν το παιδί σου να μορφωθεί σωστά με τη συμπεριφορά τους;

  Απάντηση
  • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 15:34
   Σύνδεσμος

   Κορίτσια ,

   Ειμαι μάνα και σας λέω οτι όλα τα παιδιά είναι καλά. Στην ουσία ειναι αγγελούδια που μας έστειλε ο θεός . Εμείς όμως τα παίρνουμε και καταστρέφουμε την αθώα, αγνή κι αγγελική τους μορφή.

   Δυστυχώς η αλήθεια είναι οτι ενώ εσυ προσπαθείς να βοηθήσεις το παιδί σου να χτίσει έναν ευγενικό, ειλικρινή χαρακτήρα. Ταυτόχρονα προσπαθείς να το βοηθήσεις να κρατήσει αυτή την αγνότητα κι αθωότητα του , το περιβάλλον δεν ενδείκνυνται για κατι τέτοιο. Προσπαθείς να του μάθεις ομαδικότητα, συμπόνια, ανθρωπιά . Τι γίνεται όταν ο άλλος θα προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί να το ποδοπατήσει και να το βγάλει στην απ έξω. Όλα όσα εσύ με κόπο του έχεις διδάξει να μοιάζουν τόσο αλλοπρόσαλλα.

   Τότες το μόνο που κάνεις είναι να μείνεις πιστός στις αξίες σου. Να διδάξεις το παιδί σου να μάθει να διαλέγει ανθρώπους. Να μη τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Το μαθαίνεις να ξεχωρίζει την ήρα από στάρι.

   Απάντηση
   • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 17:01
    Σύνδεσμος

    Δυστυχώς, αυτά είναι και τα δικά μου πιστεύω. Όλα τα παιδιά γεννιούνται καλά. Το περιβάλλον τους αλλοιώνει κατά πολύ τον χαρακτήρα τους. Δυστυχώς, είναι μια διαπίστωση που κάνουμε πολύ αργά. Το πρώτο σχολείο είναι η οικογένεια. Από αυτή εξαρτάται η διάπλασή τους. Αυτό όμως που ανοίξαμε είναι σοβαρό θέμα και θα το μεταφέρω μόλις είναι εφικτό στην κουβεντούλα.

    Απάντηση
 • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 12:46
  Σύνδεσμος

  Στα μικρά μέρη, υπαρχει ή κυρίαρχη ομάδα.Αυτή η ομάδα καθορίζει τα πράγματα. Παντού υπάρχει αυτό, και ο γιος μου ευτυχώς είναι παιδί που δεν τα βάζει μέσα του. Εδω είναι ο καλύτερος μαθητής, αλλά είναι τρία παιδιά ή τάξη. Κάποιες φορές προτιμα να πάει αδιαβαστος, για να είναι σαν τους άλλους.δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 12:53
   Σύνδεσμος

   Τι λες βρε παιδί μου; Τέτοια κατάσταση επικρατεί εκεί; Ειλικρινά, δεν το ήξερα. Και λένε στις ειδήσεις μας ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γιατρό. Έχει πολλά προβλήματα τελικά. Φύγε το γρηγορότερο. Χαραμίζεται εκεί το παιδί. Πρέπει να μάθει. Ευτυχώς, που δεν τα βάζει μέσα του. Πρόσεξε μόνο μην προσποιείται για να μην σε στεναχωρήσει και τα συσσωρεύει μέσα του κρυφά.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 12:14
  Σύνδεσμος

  Εχω πάρει πληροφορίες για τα σχολεία εκεί. Το μουσικό είναι μακρά καλύτερο από όλα τα αλλά αυτή την στιγμή. Το θέμα είναι η δουλειά μου. Πρέπει να μετακινηθω πάλι. θα δω τι θα κανω, αν σφιξουν και άλλο εδώ τα πράγματα , θα αναγκαστω να φυγω. Από άποψη μπουλινγκ το λέω.σε ευχαριστώ Νεκταρία.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 12:26
   Σύνδεσμος

   Έχει μπούλινγκ και στην Τήλο; Χαχαχα Χάλασε ο κόσμος!!! Πρέπει να δεις τι θα κάνεις. Θα πικραθεί η ψυχούλα του. Θα μισεί το σχολείο. Πρόσεξε, γιατί όπου κι αν πας υπάρχει δυστυχώς. Δεν ξέρουμε αν θα σωθεί αν έρθει στη Ρόδο. Να μη δείξει στους άλλους αδύναμο χαρακτήρα πρέπει. Αν είναι λίγο παχουλός και καλομαθημένος το εκμεταλλεύονται. Αν έρθεις στη Ρόδο γι’ αυτό, δεν ξέρω αν θα τα βρεις καλύτερα. Παντού υπάρχει αυτό. Η συχνότητα μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη, σαν λίγο πιο πολιτισμένοι. Όμως υπάρχει παντού να έχεις υπόψη σου. Είναι θέμα τύχης σε τι συμμαθητές θα πέσει. Να προσέξει λίγο τις παρέες του πρέπει.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 09:30
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα κορίτσια . πόσες μετακινήσεις να κάνω? Αν και ή Ρόδος είναι από τις πολλη ωραίες κοινωνίες για παιδιά. Θα δούμε. Μήπως μπορείτε ερμηνεύεται στο φροντιστήριο, τι είναι οι φωτογραφίες, το τελευταίο χρόνο βλέπω, άλμπουμ , ότι με φωτογραφίζουν, ότι φωτογράφισω , και αλλά. Επίσης τι είναι να βλέπεις ότι ονειρεύεσαι με στο όνειρο σου . φιλια αννα

  Απάντηση
  • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 09:54
   Σύνδεσμος

   Αν έρθεις στην Ρόδο θα ενθουσιαστείς και δεν θα χρειαστεί να κάνεις άλλη μετακίνηση. Έχει πολλές επιλογές για το παιδί σου. Δύο κολλέγια το Ροδίων Παιδεία και το Κολέγιο, που εκεί μπορεί επί πληρωμή να μάθει το παιδί σου. Μπορεί να πάει στο μουσικό λύκειο αν έχει μουσική κλίση, μπορεί να πάει σε καλά σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης της επιλογής σου. Δεν είναι μια η λύση που όλοι την ακολουθούν. Βέβαια δεν είναι σαν την Αθήνα, αλλά τέλος πάντων το κάθε μέρος έχει τις δικές του επιλογές. Η τελευταία επιλογή θα είναι δική σου. Κατά βάθος θες να έχει μια καλύτερη γνώση. Γι’ αυτό είδες το όνειρο. Έμαθα ότι δεν έχετε και γιατρό στην Τήλο εδώ και έναν χρόνο και αυτό δεν είναι ασφαλές και για σένα και για εκείνον.

   Απάντηση
  • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 12:57
   Σύνδεσμος

   Όσον αφορά τις φωτογραφίες δείχνει ότι αναπολείς την παλιά σου ζωή. Δεν σε ευχαριστεί αυτή που ζεις. Το φροντιστήριο είναι ότι έχει πολλά ακόμη να σε μάθει η ζωή.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο 11:13
  Σύνδεσμος

  Σε ευχαριστώ ντορα. Ή αλήθεια είναι ότι με απασχολει η εκπαίδευση του παιδιού. Ή Ρόδος ειναι η πρωτεύουσα εδώ, αλλά για μένα είναι πολύ δύσκολο να παω ρόδο το χειμώνα, γιατί είμαι από Αθήνα. Πάντως κάπου θα παω. Πριν μέχρι δύο χρόνια, εκανε την μισή χρόνια εδώ , και την μισή στην Αθήνα. . να είσαι καλά.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 5 Απριλίου 2016 στο 09:59
   Σύνδεσμος

   Αν δεν μπορείς να πας Ρόδο, πήγαινε στην Κω που είναι πιο κοντά. Έχει κι αυτή τις δικές της επιλογές.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 στο 10:50
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα από το ακριτικό νησάκι. Είδα σήμερα, ότι πηγα με τον γιο μου στην ρόδο, να τον γραψω σε ένα καλό σχολείο. Αφού έκανα την μεταγραφή, είδα στο γραφείο της διευθύντριας, την νονα του γιου μου, που στην πραγματικότητα είναι στην ροδο, να γράφει και αυτή τον γιο της εκεί. Γεμάτη καμάρι μιλήσαμε λίγο με την νονα για την σωστή επιλογή μας. Μετά μπηκα ξανά στο γραφείο της διευθύντριας, για να της ζητησω το τήλ της, και εκεί είδα,καρότα ,ή πατζαρια, κρεμασμένα σαν διακοσμητικά, ακόμα και σε ένα δέντρο σαν χριστουγεννιάτικο, και μου είπε ότι τα καλλιεργεί σπίτι της , και τα φέρνει στο σχολείο,.κάποια είχαν σχήμα καμπάνας. Μετά φεύγοντας, με τον γιο μου, άρχισα να ξανασκευτομαι την απόφαση μου, πως σε τέτοια ηλικία, 12 χρόνων είναι, θα παίρνει το λεοφωριο, μόνος του. Του εδειξα την στάση, και μετά σκεφτηκα, ότι έπρεπε, να κάνω συμφωνία με τον σπανό για τα εισητήρια, και πως θα πληρωνω 25 ευρώ κάθε μερα, για το εισητήριο του πλοίου, άρχισα να εχω άγχος για την απόφαση μου, και πως να ακυρωσω την εγράφη. Χρειάστηκαν 2 λεπτά όταν ξυπνησα ότι αυτό είναι όνειρο ,και δεν χρειάζεται να ακυρωσω τίποτα. Ευχαριστώ. Αννα

  Απάντηση
  • Σάββατο, 2 Απριλίου 2016 στο 11:32
   Σύνδεσμος

   Καλημέρα Αννα!!Άννα στην πραγματικότητα θα γράψεις το γιο σου σε σχολείο της Ρόδου;;
   Αν όντως υπάρχει αυτό τότε το όνειρο σου σημαίνει ότι έχεις κάποιους ενδοιασμούς για αυτήν σου την απόφαση!!Έχεις άγχος και φόβο!!
   Αν δεν υφίσταται κάτι τέτοιο τότε το όνειρο σου σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξεις καλύτερα για το μέλλον του παιδιού σου όσον αφορά την εκπαίδευση!!Και η λύση βρίσκεται στο νησί της Ρόδου!!
   Εδώ η νονά συμβολίζει την ψυχή σου!!

   Απάντηση
   • Σάββατο, 2 Απριλίου 2016 στο 11:38
    Σύνδεσμος

    Αυτό είναι άτοπο να γίνει. Τα πλοία του Σπανού δεν επισκέπτονται κάθε μέρα την Τήλο. Άρα, η συμφωνία αυτή ακυρώνεται έτσι κι αλλιώς. Μήπως το όνειρο σου λέει να έρθεις να ζήσεις στη Ρόδο για χάρη του παιδιού σου;

    Απάντηση
    • Σάββατο, 2 Απριλίου 2016 στο 11:53
     Σύνδεσμος

     Από την Τήλο είναι;;
     Όλοι νησιώτες εδώ στον Ονειροκριτη!!Καλό!!!
     Να σου πω την αλήθεια την δεύτερη ερμηνεία πίστευα ότι έρχεται πιο κοντά!!Δεν ήξερα ότι είναι από την Τήλο και πως γίνετε η ακτοπλοϊκή μεταφορά εκείνων των κατοίκων!!!Αν το ήξερα θα έδινα κατευθείαν την δεύτερη ερμηνεία!!

     Απάντηση
 • Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 στο 18:41
  Σύνδεσμος

  Ειδα οτι πήγα σε ένα σχολείο στη διευθύντρια και κρατούσα ένα μωρό κοριτσάκι και της έλεγα όλα τα προβλήματα με τον πρώην άντρα μου, εκείνη την ώρα βλεπω ένα 16 χρόνο να οδηγάει ένα Infiniti αμάξι πολύ ακριβό και λέω κοιτά τι κάνει ο πρώην μου για το παιδι του! Φεύγουμε απο το σχολείο και δεν κρατάω πλέον το μωρό αλλα λέω στην διευθύντρια οτι εχω δουλειές να κάνω μπαίνω στο παιδικό σταθμό και ήταν άδειος και ήταν νύχτα και περνώ τηλ την φίλη μου την Αρτεμις και μου λέει ρε βάλε τα ρούχα σου που εγείρει μόνη σου εκει μέσα και ντύνομαι και βγαίνω έξω και βλεπω οτι ήταν μέρα και είχε πολύ κοσμο μπαίνω σε ένα αμάξι και κάθομαι στη θέση τπυ συνοδηγού και βάζω μπρος το αμάξι και ποιανω το τιμόνι και πάω μπροστά και βλεπω ένα ζευγάρι την Αφροδίτη και τον Βασίλη και λέω πολύ μοντέρνα Παντρεύονται εγω θέλω κάτι πιο κλασικό στιλ για να μου μείνει και εκείνη την ώρα σκεφτόμουν προσκλητήρια

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 στο 18:54
   Σύνδεσμος

   Είσαι γεμάτη προβλήματα Άννα που σε απασχολούν και επηρεάζουν την εργασία σου και την απόδοσή σου. Επειδή απαλλάχτηκες από το παιδί και είδες ότι είναι μέρα και όλα τα υπόλοιπα θα έρθει η στιγμή που τα πράγματα θα αλλάξουν πορεία και η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Τότε θα παντρευτείς. Τώρα αυτό δεν φαίνεται, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν τροπή και πορεία όταν ηρεμήσεις. Σου εχω ξαναπεί να μην συνδέεις τα προσωπικά με τη δουλειά σου, είσαι εκπαιδευτικός και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη στα παιδιά. Εκείνη τη στιγμή τίποτα άλλο δεν πρέπει να υπάρχει στην σκέψη σου. Όταν το καταφέρεις αυτό θα έρθει η ευτυχία σε σένα.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 στο 11:33
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα σας! Είδα ενα περίεργο όνειρο σήμερα ειδα τον εαυτό μου γυναίκα με μαλλιά και ντακουνια να ξαναπηγαινω στο σχολείο αλλά γραφτηκα με ψεύτικα γυναικεία στοιχεία. Να τονίσω οτι το έκανα επίτηδες εισ γνωση μου ντυθηκα γυναίκα ώσπου ήρθε ένας στη τάξη άσχημος με μουσι και μαλλιά μεγάλος σε ηλικία που τν φοβηθηκαμε όλοι και μας είπε “ποιος εξανε αυτό το έγκλημα να τον τιμωρησω;” Και παρότι τν φοβήθηκα του είπα “Εγω ρε γιατί τι θα μου κάνεις; “μετα θυμάσαι άρχισε να μη κυνηγάει και ξύπνησα! Τι σημαίνει;

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 στο 14:25
   Σύνδεσμος

   Πως φαίνεται ότι είσαι άνδρας!!! Έγραψες λάθος τα τακούνια ντακούνια ε;
   Είναι κακό όνειρο ένας άνδρας να δει ότι είναι γυναίκα. Αυτό σημαίνει ότι είσαι αδύναμος και δεν μπορείς να παλέψεις παλικαρίσια. Έχεις χωρίσει ή πρόκειται να χωρίσεις και αυτό δείχνει ότι απέκτησες ευαισθησίες. Ο άνδρας που φοβηθήκατε είναι η συνείδησή σου. Δεν σε συγχωρεί να υποβιβάζεσαι έτσι. Εσείς οι άνδρες το έχετε σαν καμάρι να είστε δυνατοί. Όμως εσύ λύγισες και είσαι στη διάθεση των ίδιων σου των συναισθημάτων. Το έγκλημα που έκανες φίλε μου ήταν να δείξεις πόσο ευαίσθητος είσαι. Για έναν άνδρα αυτό είναι ασυγχώρητο.

   Απάντηση
 • Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 στο 16:01
  Σύνδεσμος

  ειδα στο ονειρο μου οτι πηρα τους βαθμους του 4μηνου στο σοχλειο μου κι ολα τα μαθηματα ειχα -0,1 αυτο τωρα ειναι καλο η κακο?

  Απάντηση
  • Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 στο 20:21
   Σύνδεσμος

   Είσαι ακόμη μαθήτρια ετσι? Είναι η υποσυνείδητη φοβία σου για την πρόοδο σου.επίσης ειναι αντιθετο όνειρο.θα τα πας καλά μην ανησυχεις.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015 στο 21:00
  Σύνδεσμος

  Ειδα πως ξυπνησα επειδη ειχα αργησει για το σχολειο,σηκωθηκα γρηγορα, κ ετρεξα προς στο σαλονι αλλα πριν κατευθυνθω εκει βλεπω την πεθαμενη γιαγια μου ξαπλωμενη στο κρεβατι της..το αγνοησα κ μετα βλεπω το ρολοι..η ωρα ηταν 10 δηλαδη οι εξετασεις σχολειου ειχαν τελειωσει στο ονειρο.κ ξαφνικα ακουω τη γιαγια μου να με φωναζει..εκει ξυπνησα! Τι σημαινει?

  Απάντηση
  • Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015 στο 13:11
   Σύνδεσμος

   Αν είσαι ακόμη μαθήτρια,το όνειρο δείχνει οτι η γιαγιά σου σε προτρέπει να γίνεις πιο επιμελής μαθήτρια και να μην παραμελεις την μόρφωση σου.
   αν εχεις τελειωσει το σχολειο και η γιαγιά σου ζούσε όσο ήσουν μαθήτρια τοτε είναι νοσταλγικό όνειρο.στιγμές που είχε αντιληφθεί εκεινη την εποχή το υποσυνειδητο σου.
   αν όμως δεν ισχυει ουτε η δεύτερη περιπτωση ουτε η πρωτη,ισχυει η αλληγορική ερμηνεία οπου η γιαγιά σου ανησυχεί για την πορεία σου στην ζωή σου και θέλει να μην σπαταλάς ανούσια τον χρονο σου.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015 στο 22:16
  Σύνδεσμος

  καλησπερα ειμαι 14,5 χρονων και πριν αρχισουν τα σχολεια στις 11 σεπτεμβρη στις 3 σεπ[τεβρη το βραδυ στον υπνο μου θυμαμαι οτι ειδα σχετικα υψηολο και για εμενα βαθμο και χαρηκα τι σημαινει αυτο?ο βαθμος ηταν 16,8

  Απάντηση
  • Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015 στο 10:45
   Σύνδεσμος

   Είναι όνειρο επιθυμίας. Όταν διαβάσεις καλά φέτος δεν αποκλείεται να πάρεις αυτό το βαθμό. Όλα γίνονται. Και καλύτερα μπορείς να πάς και χειρότερα από πέρσι. Στο χέρι σου είναι. Να σου ευχηθώ λοιπον “Καλή σχολική χρονιά”.

   Κάτι που βρήκα για σένα ενδιαφέρον:

   https://www.youtube.com/watch?v=WPni755-Krg

   Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ να γίνεις καλός μαθητής όταν το βάζεις την ώρα που διαβάζεις σε χαμηλή ένταση.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015 στο 10:20
  Σύνδεσμος

  Γεια σας! Είμαι 18 χρονών και φέτος δίνω πανελλήνιες εξετάσεις και είδα ότι πήγαμε σχολείο να γράψουμε και γράφαμε μέσα στο σκοτάδι και εγώ δεν είχα κόλλα χαρτί να γράψω και μπροστά μου καθόταν κάτι παιδιά μικρότερης ηλικίας που έγραφαν και εκείνα και γελουσανε και εγώ κάνω διάβαζα τα θέματα της έκθεσης ως πρώτο μάθημα είχε και αγγλικά και δεν ήξερα τι έπρεπε να απαντήσω και όταν ζήτησα κόλλα χαρτί για να γράψω μου είπαν ότι δεν έχουν και ότι αναβαλλονται και θα γράψουμε την επόμενη μέρα την τρίτη και εγώ είδα ότι ξύπνησα απότομα σήμερα 4/5 το πρωί κατά τις 7:20 γιατί νόμιζα ότι θα έχανα το μάθημα που έγραφα…

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015 στο 20:10
   Σύνδεσμος

   @Ειρήνη,

   Έχεις πολύ άγχος για τις εξετάσεις σου. Καλή επιτυχία!!! Διάβασε τα ιδιαίτερα όνειρα στα είδη ονείρων. Σ’ αυτά ανήκει το συγκεκριμένο όνειρο.

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 στο 11:12
  Σύνδεσμος

  Είμαι 17 ετών και φέτος δίνω πανελλήνιες.προχθές είδα όνειρο ότι έγραψα 17.000 μόρια και από την μία ήμουν χαρούμενη από την άλλη κάτι με απασχολούσε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη και φοβάμαι, παρόλο που η οικογένεια μου και οι καθηγητές μου στο φροντιστήριο πιστεύουν σε εμένα εγώ δεν μπορώ. Τι σημαίνει το όνειρο μου ?

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 στο 12:00
   Σύνδεσμος

   @Γεωργία, Καλημέρα Γεωργία…μην ανησυχείς…έχεις άγχος για τις εξετάσεις!!μπες στα είδη ονείρων και η κ.Νεκταρία έχει κάνει ανάλυση με τέτοιου είδους όνειρα!!όλα καλά θα πάνε!!!

   Απάντηση
  • Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015 στο 20:13
   Σύνδεσμος

   @Γεωργία,

   Εφόσον εκείνοι πιστεύουν σε σένα. Εσύ γιατί αμφισβητείς τις δυνάμεις σου; Το όνειρό σου δείχνει ότι έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης και ενώ θα πας καλά δεν το πιστεύεις. Ίσως η δική τους πίστη σε βοηθήσει γιατί αν περιμένουν από τη δική σου, “σώθηκες”!!! Διάβασε στα είδη ονείρων τα ιδιαίτερα όνειρα. Σ’ αυτή την κατηγορία ονείρων ανήκει κι αυτό το όνειρο. Αυτά που σου λέει η Ντόρα είναι σωστά. Μπράβο Ντόρα!!!

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015 στο 04:40
  Σύνδεσμος

  καλησπέρα Νεκταρία, ελπίζω να με βοθήσεις στην εξήγηση του ονείρου μου! δεν είναι πρόσφατο, το είχα δει τέλη ιουνίου του 2014 και αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να ήταν σάββατο προς κυριακή, οπότε και ελπίζω ότι θα μπορέσεις να με βοηθήσεις σε αυτό στην εξήγησή του! εκείνη την περίοδο που λες, νταραβεριζόμουνα για ένα μήνα και κάτι με μία μαθήτρια λυκείου 16 χρονών, εγώ είμαι 27. μέχρι να δω το όνειρο που θα σου περιγράψω τότε όλα καλά μεταξύ μας, μου άρεσε και της άρεσα και είχαμε πει να το προχωρίσουμε και βλέπουμε μετά…. τέλοσπαντων για να μην σε κουράζω άλλο με τον πρόλογό μου την είδα στο όνειρό μου μαζί με μία φίλη της την οποία δεν γνωρίζω, (φανταστικό πρόσωπο) να είμαστε μαζί και οι 3 μας σε ένα μέρος που έμοιαζε με το πρώην δωμάτιό μου του προηγούμενου σπιτιού μου και να καθόμαστε να κουβεντιάζουμε χαλαρά, ενώ αυτές ασχολούντουσαν με τα μαθήματα τους έχοντας να κανουν κάποιες εργασίες και τα λοιπα… ξαφνικά εμφανίζονται στον χώρο εκεί 2 αγόρια μικρότεροι σε ηλικεία απο μένα έδειχναν, και ή τότε κοπέλα μου άρχισε να δίνει σημασία στον έναν απ τους 2 αρκετή γράφοντάς σε εμένα εντελώς, αυτός της την έπεφτε μπροστά μου σαν να μην υπήρχα εγώ και σε μια φάση την έπιασε και την φίλησε, εγώ αισθάνθηκα πολύ άσχημα εκείνη την στιγμη και μετα απο λίγο ξύπνησα ανήσυχος! από κείνη την μέρα και μετά σιγά σιγά άρχιζε να αλλάζει η συμπεριφορά της απέναντί μου λες και το όνειρο ήταν προφητικό, απομακρυνόταν μέρα με τη μέρα, δεν ήταν πλέον τόσο θερμή απεναντί μου, έδειχνε σαν να μην ήξερε τι ήθελε πλέον και μετά από ένα μικρό διαστημα μου είπε να το αφήσουμε καλύτερα διότι δεν μπορεί να αισθάνεται να έχει κάτι με κάποιον αρκετά μεγαλύτερό της, ενώ στην αρχή δεν την πείραζε, παρα ταύτα συνέχιζε να μου λέει πως της αρέσω ακόμα σαν χαρακτήρας και εμφάνιση! αργότερα αυτή η κοπέλα κάτι έκανε με κάποιον αλλόν ο οποίος ήταν σχεδόν 20 χρονών για κάποιο διαστημα! είχαμε κάτι τσακωμους τότε λόγω των γεγονότων και ουσιαστικά ξεκόψαμε δυστυχως! δεν ξέρω για κείνη αλλά εγω την είχα ερωτευτεί και την ήθελα στη ζωή μου, όπως και ακόμα αισθάνομαι έτσι παρ ότι εδω και 4 μήνες έχω σχέση με μια άλλη κοπελα! από τα σκινηκά και μετά έχουμε μιλησει μονο 2 φορές και όπως καταλαβαίνεις μεταξύ μας υπάρχει μία σταση αμηχανίας αμοιβαία! ντάξει δεν ξέρω και ούτε σου ζητώ να μου προβλέψεις το μέλλον ποιό θα είναι μαζί της, ολα ρευστά ειναι, αλλά θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για το όνειρο που σου περιέγραψα και για το αν ήταν όντως προφητικό στην περιπτωσή μας!

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015 στο 11:06
   Σύνδεσμος

   @Γιάννης,

   Ναι, ήταν. Είσαι από τα άτομα που είδες ένα προγνωστικό, και όχι προφητικό όνειρο. (Περισσότερα γι’ αυτό το όνειρο δες στην κουβεντούλα).

   Απάντηση
 • Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015 στο 02:10
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα ειμαι 25 χρόνων κ περίπου εδώ και 1 χρόνο βλέπω συνέχεια στον ύπνο μου οτι πηγαίνω σχολειο στην τελευταία τάξη του λυκείου κ γράφω διαγωνισμα για να περάσω την τάξη κ να παρω το απολυτήριο μου συνήθως με περιβάλλει ενα άγχος στο όνειρο οτι μήπως δν περάσω κ οτι πρεπει να παρω το απολυτήριο μου γτ εχω μεγαλώσει συνήθως βλέπω οτι ειμαι στο παλιό μου Λύκειο σήμερα είδα οτι βρησκομουν στο παλιό μου δημοτικό κ έγραψα φυσική κ πήρα 15 ένιωσα οικανοποιημενη κ ξυπνησα παλι με αυτο το άγχος ενώ ξερω οτι εχω παρει το απολυτήριο μου κ δν εχω μείνει ποτε στην ίδια τάξη

  Απάντηση
  • Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015 στο 14:50
   Σύνδεσμος

   @Ελένη,
   Ελένη,
   αν και η Κυρία Νεκταρία ξέρει πολύ καλύτερα από αυτά, θα σου πω το εξής:είμαι 33 χρονών και πού και πού βλέπω ένα αγχωτικό όνειρο ότι είμαι ξανά στο δημοτικό ή στο γυμνάσιο ή στο λύκειο και έχω άγχος να περάσω την τάξη, ενώ σκέφτομαι – στον ύπνο μου -” μα καλά, όχι μόνο έχω τελειώσει το σχολείο, αλλά έχω πάρει και πτυχίο πανεπιστημίου!Τι κάνω εδώ;;;;;”. Στο λέω αυτό γιατί ακόμη και ως ενήλικες, πολλές φορές στον ύπνο μας επιστρέφουμε στα θρανία και μας γεμίζει άγχος αυτό. Ίσως έχουμε βιώματα από τα μαθητικά μας χρόνια ή μπορεί τα τωρινά μας άγχη , ως ενήλικες, να ‘μεταμφιέζονται” στον ύπνο μας και ουσιαστικά κάποια αγχώδη κατάσταση του παρόντος να παρουσιάζεται αλληγορικά στο όνειρό σου ως μαθητικό άγχος. Πάντως, ακόμη και άνθρωποι 50 χρονών ονειρεύονται ότι είναι στο σχολείο και βιώνουν ξανά ότι έζησαν εκεί.

   Απάντηση
   • Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015 στο 10:17
    Σύνδεσμος

    @Ιωάννα Κ.,

    Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην δική σου περίπτωση Ιωάννα. Έχεις τελειώσει το σχολείο και το πανεπιστήμιο, αλλά στο όνειρο δεν το έχεις τελειώσει ακόμα. Έχεις να κάνεις ακόμα πολλά. Πολλές φορές όπως σωστά λες είναι και τα άγχη που έχουμε περάσει, αλλά σε γενικές γραμμές αυτή είναι η εξήγηση του ονείρου. Όταν δεις ότι τελείωσες το πανεπιστήμιο και πήρες πτυχίο, χωρίς ποτέ να έχει γίνει αυτό στην πραγματικότητα, έχεις ολοκληρώσει αυτό για το οποίο ήρθες. Τώρα, πόσα χρόνια ζωής έχεις, εξαρτάται από τη θέληση του θεού ή την υγεία σου.

    Απάντηση
    • Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015 στο 16:58
     Σύνδεσμος

     @Νεκταρία,
     Σας ευχαριστώ για την απάντηση, Κυρία Νεκταρία. Θα το εκλάβω ως κάτι θετικό, γιατί και εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχω να κάνω στη ζωή. Και μακάρι όλοι να ζήσουμε ως τα βαθιά γεράματα και να κοιτάζουμε τη ζωή μας και να νιώθουμε χαρούμενοι για αυτά που έχουμε κάνει.

     Απάντηση
  • Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015 στο 20:04
   Σύνδεσμος

   @Ελένη,

   Το ίδιο όνειρο, πίστεψέ με, για πολλά χρόνια έβλεπα κι εγώ. Το έψαξα και είδα ότι αφορά την αποστολή μας πάνω στη γη. Όποιος πάρει απολυτήριο είναι κακό διότι έχει φτάσει στην αποστολή του. Όσο όμως δεν παίρνουμε πτυχίο σημαίνει πως έχουμε αρκετά ακόμη να κάνουμε πριν γίνει αυτό. Μια τάξη στο όνειρο δεν είναι ένας χρόνος, αλλά έχουμε ακόμη έναν τομέα να τελειώσουμε. Άρα, δεν θα πεθάνεις σε έναν χρόνο, όπως πολλοί φοβούνται αυτή την ερμηνεία. Απλά, έκανες όσα έπρεπε να κάνεις και έμεινε ένας τομέας που μπορεί να περάσουν και 10 χρόνια ή 20 ή και παραπάνω για να τον τελειώσεις. Σ’ αυτό δεν έχει όριο. Άρα, ένας τομέας ακόμη μένει. Είναι ο τομέας δουλειά, ο τομέας οικογένεια, κάτι άλλο; Εσύ ξέρεις, ανάλογα τις ανάγκες σου. Άρα, είναι ένα όνειρο που δεν πρέπει να σε ανησυχεί.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 στο 17:14
  Σύνδεσμος

  Ειδα στον υπνο μου οτι ειμουν στο σχολειο και ολοι οι καθηγητες και οι μαθητες ηταν εξω στο προαβλιο και το σχολειο μεσα ηταν αδειο και εγω και η κολλητη μου πηγαμε μεσα για να αφησω το μπουφαν μου και μεσα ηταν μια καθηγητρια(μαθηματικων) και εκανε επιτηρηση στον πανω οροφο. Την ειδαμε και την ρωτησαμε αν μας αφηνει να παμε να αφησω το μπουφαν και μας αφησε. Την ωρα που πηγαινα στο ντουλαπακι μου ειδα να ανεβαινει απο τις σκαλες το αγορι μου και ταυτοχρονα να χτυπαει το κουδουνι και να αρχισουν να μπαινουν ολοι μεσα και το αγορι μου ερχοταν προς το μερος μου και εκεινη την ωρα ξυπνησα… τι σημαινει αυτο;

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014 στο 10:21
  Σύνδεσμος

  Ειδα λεει εμενα και την κολλητη μου που ειμαστε 23 και 27χρονων αντιστοιχα οτι πηγαιναμε σχολειο και ηταν να παμε μια εκδρομη και ενω ετοιμαζομασταν στο σπιτι μου λεει η κολλητη μου εγω θα βαλω γοβες και της λεω καλα γοβες για να παμε εκδρομη και μου λεει ναι και της λεω ενταξει θα βαλω και εγω και τελοσπαντων εγω βαζω μπεζ γοβες.και παμε στο σχολειο και ειχε δυο σκαλακια και ολο το υπολοιπο ηταν πετρωδες εδαφος και εγω δεν μπορουσα να το περπατησω φοβομουν μην πεσω και εμφανιζεται εκει ενα παιδι που πηγαιναμε μαζι στο γυμνασιο και μου λεει τι κανεις και τετοια και τον πιανω αγκαζε και με βοηθαει να κατεβω τις σκαλες και στα ξαφνικα ερχεται και ενα αλλο παιδι που δεν τον ξερω καν ψηλος και με πιανει και αυτος απο την αλλη και με βοηθαει.αργοτερα περιμεναμε με την κολλητη μου το πουλμαν και ερχεται και η βαση του λεωφορειου εκει που παταμε για να μπουμε ηταν πολυ υπερυψωμενο και δεν φταναμε και η κολλητη μου πιανει το στηλο του λεωφορειου και σκαρφαλωνει σαν τσιτα και μπαινει μεσα και της λεω πως το κανες αυτο και τελικα το εκανα και εγω και μπηκαμε και μετα καθομασταν και βλεπαμε παλιες φωτογραφιες.

  Απάντηση
 • Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014 στο 23:04
  Σύνδεσμος

  Καλησπερα σας ειδα στον υπνο μου οτι βρισκομουν στο δημοτικο που πηγαινα μικρη ..ειμαι πλεον μαθητρια Λυκειου και εκανα παρεα με μια παλια μου φιλη με την οποια εχω ξεκοψει εδω κ πολλα χρονια κ στο σχολειο βρισκοταν και η φιλη μου με την οποια εχουμε καποια προβληματα τους τελευταιους μηνες κ δεν τα εχουμε ξεκαθαρισει οποτε δεν πολυμιλαμε και βρισκοταν μονη της…τι σημαινι το ονειρο;; σας παρακαλω απαντηστε μου

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 στο 18:29
   Σύνδεσμος

   @Μairi,

   Αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι είχα ζητήσει να μην γράφετε τα κυριακάτικα όνειρα. Μια άλλη μέρα ευχαρίστως θα το κάνω.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014 στο 16:15
  Σύνδεσμος

  Εγω ειδα οτι ημουν στο σχολειο και ειδα εναν παλιο μου συμμαθητη που πηγαιναμε μαζι δημοτικο ενω τωρα εχει αλλαξει σχολειο. Αυτος με αγκαλιασε και ενιωσα πολυ ωραια. Μετα ειχαμε μαθημα χημεια και πηγαμε στο χημειο και εκει υπηρχε ενα κρεβατι στον αερα. Εγω και η παλια κολλητη μου καθομασταν πανω στο κρεβατι ενω οι υπολοιποι συμμαθητες μου καθοντουσαν κατω στα θρανια. Ηταν και ο καθηγητης μεσα και μας εκανε διαφορες ερωτησεις για το μαθημα. Το κρεβατι ομως κουνιοτανε και εγω φοβομουν παρα πολυ για να μην πεσω προς τα πισω..

  Απάντηση
 • Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014 στο 11:22
  Σύνδεσμος

  Το σχολείο για έναν ανήλικο είναι ένα φυσικό όνειρο που μπορεί να δει. Εφόσον αυτό τον ανησυχεί θα βλέπει ότι πέρασε, έμεινε στην ίδια τάξη, πέτυχε ή δεν πέτυχε στις εξετάσεις κ.λ.π.
  Το σχολείο για έναν ενήλικα όμως δηλώνει ότι έχει να μάθει ακόμα πολλά. Γενικά γίνεται μια εξέταση και αν περάσεις δηλώνει ότι βαδισες σωστά το δρόμο του πεπρωμένου ή έκανες κάτι αξιόλογο για το θεό και περνάς την τάξη. Το αντίθετο γίνεται αν δεν τα πήγες καλά. Όταν δεν πάρεις πτυχίο δηλώνει ότι δεν ολοκλήρωσες την αποστολή που σου ανατέθηκε ακόμη σωστά. Όταν φτάσεις πια στο σκοπό της ζωής σου βλέπεις ότι πήρες πτυχίο.

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 στο 14:14
  Σύνδεσμος

  Εγω ειδα στο ονειρο μου οτι φιλουσα μια κοπελα στο στομα μεσα σε ενα σχολικο κτιριο.Μετα απο αυτο νομιζω ξυπνησα.Το ονειρο αυτο με μπερδεψε πολυ.

  Απάντηση
 • Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 στο 09:36
  Σύνδεσμος

  Egw eida oti eimouna sxolei kai se mia e8ousa eixe ena megalo krebati kai xaplwna tote hr8e to agori pou mou aresei kai me filise meta pigame pisw apoto gumnasio kai me xanafilise sto stoma kai tis 2 forres. eimai12 xronwn sta alleifia ti mporei na sumenei auto to oneiro

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 στο 22:11
  Σύνδεσμος

  Εγω ειδα χθες στον υπνο μου οτι ειχα παει στο δημοτικο ,και ειδα τον αγαπημενο μου δασκαλο αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν επισκεψη ή αν ξαναζουσα παλι αυτη την πρωτη μερα…..τι σημαινει;;;;

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013 στο 18:15
  Σύνδεσμος

  Εγω ειδα οτι ημουν στο σχολειο που πηγαινω μαζι με το αγορι που μου αρεσει και τον κολλητο του και κεγω οιμηθικαμε στο σχολειο μετα α το πρωι εγω εφηγα και πηγα taekwodo(παω και στα αλιθεια Taekwodo)και οταν τελειωσα πηγα παλι στο σχολειο και μου βγηκε ενα σπιρακι και το εσπασα αλλα εμεινε σημαδι και καποιος μου το ακπυμπισε και εφυγε και δεν υπηρχε μετα ο κολλητος του αυτου που μ αρεσει ηθελε να φυγει και τον ρωτησα αν ερθει μετα και μου ειπε οτι δεν ξερει και θα δει επισης δεν ειπα οτι ο κολλητος του τετιου ειναι ο αδερφος της κολλητης μου και μετα με πειρε τηλεφωνο η κολλιτη μου και μου με ρωτησε τι γηνεται στο σχολειο και ξυπνισα.

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 στο 21:06
  Σύνδεσμος

  ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΤΙ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΓΤΡΙΑ….ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ???

  Απάντηση
 • Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013 στο 00:59
  Σύνδεσμος

  καλησπερα είδε η αδερφή μου στο ονειρό της οτι έδωσα πανελλήνιες κ πέρασα πρώτη των πρώτων!! και για την επιτυχία μου πήρα ενα αμάξι!! τι σημαίνει???

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 στο 08:24
  Σύνδεσμος

  Σημερα ειδα στο ονειρο μου οτι αυτος που μου αρεσει ηρθε στο σχολειο μου και συγκεκριμενα στην ταξη μου,ειμουν πολυ χαρουμενη!Μπορειτε να μου το εξηγεισετε;

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012 στο 11:58
  Σύνδεσμος

  ΕΤι συμβολίζουν τα όνειρα? αξίζει να τα πιστεύουμε?εγώ και πάλι είδαείδα ένας όνειρο πολύ μπερδεμενο,λέει ότι είχαν βγει τα αποτελεσματα των πανελληνίων εξετάσεων και. Πηγα στο σχολείο (να σημειωθεί ότι έδωσα πανελλήνιες φέτος) και πηγα στο γραφείο της διεύθυνσης μου είπαν ότι έγραψα 4.μετά εφυγα λυπημενη πηγα στο μαγαζί μιας φίλης μου κ της ζητησα δανεικά και αυτή μου έδωσε έναν φάκελο γεμάτο λεφτά αλλά ρωσσικα χρήματα κ μετά πήγαμε για να τα κάνουμε ευρώ και πήρα τον φάκελο ξ εφυγα και πηγα για καφέ με τον φιλο μου και πίναμε τον καφέ σ’ένα πεζοδρομιο με τραπέζια και πέρασε ένας γνωστός με τον οποίο δεν εχω ιδιαίτερες επαφές και αφού μς είδε πατησε την όπισθεν κ ήρθε κ έκατσε μαζί μας.και μετά είδα ότι η μαμα μου πέθανε και πιασμενη στην εκκλησία και η μαμα μου ήταν στο φέρετρο και ειχα πάει και την φιλουσα και την αγκαλιάζα και δεν την άφηνα εκλαγα με λιγμους ωστόσο έκλαιγα και στην πραγματικότητα και ξύπνησα συνεχιζοντας να κλαίω!τι σημαίνειτο όνειρο?

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 στο 12:44
  Σύνδεσμος

  εγώ ρε παιδιά,σήμερα παίρνω βαθμούς και δεν πήγα σχολείο γιατί έχω μια ίωση απ’την Τετάρτη με διαλειμματα και το προχθεσινό βράδυ είδα στον ύπνο μου ότι ήμουν λέει στο σχολειο μου και ήταν η μέρα των βαθμών (η σημερινή μέρα)και η μέρα πέρασε κυριολεκτικά σ’ένα δευτερόλεπτο (!) και φτάσαμε στην τελαιυταία ώρα που η καθηγήτρια της Ιστορίας της Τεχνης (δυστυχώς αυτό είχαμε τελευταία ώρα 🙁 ) μας είπε ίσα με 2 κουβέντες και μετά χτύπησε το κουδούνι και ήταν η ώρα για τους βαθμούς (και για τη κηδεία μου πιθανόν D: ) και ήρθε η μαμά μου (είμαι 13) και πάνω που πηγαίναμε…ξύπνησα.Τώρα,η μαμά μου θα πάει και δεν ξέρω πως τα πήγα.Αναλογα θα δω τι σημαίνει αλλά έχω άπειρα ερωτήματα:Mήπως είναι σημάδι ότι έπρεπε ή δεν έπρεπε να πάω,ότι αν πήγαινα η μέρα θα περάσει γρήγορα και ότι δεν έχει σημασίαμ αν θα πάω ή όχι;

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 στο 23:09
  Σύνδεσμος

  Pedia, Ego eida ena oneiro sto opoio hmoun ma8iths se ena sxoleio toulaxiston 200 eton prin, eida oti me kinigousan eida pos afto to sxoleio htan san kastro kai ego diefevga apo katapaktes kai diafores ejodous akrovatontas gia na vro thn ejodo.En telh kapoios katalave thn kripsona m kai ekei teliose.

  Meta prin jipniso eixa thn es8isi oti kapoios me akoumpage oti kapoios htan sta podia m kai prospa8ouse na mpei sthn kouverta, ego vevea tinaxtika mipos htan kapoios klefths alla afto sinexise na kanei thn kinisi tou mexri pou ego anoixa to fos, pos to ejigite afto???

  Απάντηση
 • Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 στο 20:02
  Σύνδεσμος

  eida oneiro oti epiga sto persino m sxoleio kai piga stin katina kai etroga mpiskota

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 στο 18:14
  Σύνδεσμος

  paidia emena exei pethanei o papusmou edw kai 3 mhnes kai sto oneiro mu velpw oti zei ….afto to vlepei kai o pateras mu sto oneiro tu!!!
  TII SHMAINEI?????????

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011 στο 16:22
  Σύνδεσμος

  Egw eida oti eimouna sto palio mm sxoleio me ayton pou agapaw kai filiomastan kai xafnika hrthe enas prwhn mm kai plakwthikane alla telika aytos poy agapaw nikhse.ti mporei na shmainei ayto?

  Απάντηση
 • Σάββατο, 7 Μαΐου 2011 στο 11:03
  Σύνδεσμος

  egw exw dei pola me to sxoleio eida oti htan enas p eixe er8ei sto sxoleio m to opio htan entelos diforetiko kai mas kinigouse gt xrostagame kai kt mlks exw dei pos pigena gimni xoriss mlouza h pantelooni eixa dei pos pigena se ena alo sxoleio pataga tn sinagermo fwtias g na xasoun kapia pedia t ma8ima kai meta me koinigage enas me mixani ti smnoun ola aftaaaaa?????????????

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011 στο 11:01
  Σύνδεσμος

  egw eimoun sto sxoleio kai ekeinh thn wra mphke mesa enas 3enos kai ekane kako se olous ektws apo mena.ustera ka9ise kai etroge(den prose3a ti etroge) sthn edra.Na episimanw oti to sxoleio m htan teleiws diaforethko apo auto pou to exw shni9isei!Ti shmainei auto?

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 στο 13:24
  Σύνδεσμος

  i kolliti mou eide sto oneiro tis oti eimastan sto sxolio ke ego eixa sxeci me enan apo to sxolio mou kai kati egine me ayto to agorii ke ego eklega ti simenei ?

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 στο 13:23
  Σύνδεσμος

  pedia eyo ixa dei sto oneiro mou oti eimoun sto sxolio moni ke leei apo pano oti tha diakritho sta grammata ke vgika simeoforos sto sxolio!

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010 στο 23:47
  Σύνδεσμος

  h prwth mera meta ths diakopes kai egw eixa paei sto sxoleio gumnh alla eixa parei ena forema mazi mou kai to foposa ka8e fora pou evgena eksw alla otan ebena msa to se mia e8ousa h opoia eixe 2 krevatia to evgaza to forema ayto kai emena gumnh….htan kai mia fili mou mazi mou panta sto domatio…se kapoia fasi vgenw palli eksw kai se nia gonia tou sxoliou vlepw to agori pou mou aresei kai autos htan me plati kai egw tou xaideuw ton lemo kai gurnaei kai mou leei pws den mporouse na moy apanthsh alla tha ta poume poio meta giati sthn pragmatikothta ttou stelnw minimata alla den apantaei…

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.