Συντρίμμια τα όνειρά μας, χαμένες ελπίδες, όλα πεταμένα σε μια άκρη, επικρατεί ακαταστασία. Επικρατεί το χάος. Η σημασία του ονείρου αυτού δείχνει ότι το άτομο είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή ή βρίσκεται σ’ αυτή ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί μέσα του. Αφορούν φυσικά το παρελθόν. Δεν είναι όλα σκουπίδια, όμως κάποια απ’ αυτά χρειάζονται τακτοποίηση. Είναι παλιά συναισθήματα, ιδέες, γεγονότα, μυστικά, ενοχές που μας βαρύνουν και δεν χρειάζεται να τα κουβαλάμε μέσα μας. Πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτά. Δεν μας χρειάζονται, πρέπει να ακολουθήσουν τα όνειρα κάθαρσης και τακτοποίησης. Όσο μένουν μέσα μας  χαλούν την ψυχολογία μας.Το ίδιο ισχύει με τα ερείπια.

Αν όμως αναφερόμαστε σε έναν αρχαιολογικό χώρο,  τον οποίο επισκεπτόμαστε και βρίσκεται στην πραγματική του κατάσταση ή ένα ερειπωμένο σπίτι  υπαρκτό τότε αναφέρεται στο παρελθόν μας ή την επιθυμία μας να δούμε αυτό το χώρο. Αλληγορικά,  δηλώνει ότι αφήνουμε το παρελθόν  μας ως έχειν, δεν αλλάζουμε τίποτα στο παρόν σχετικά μ’ αυτό.

Όταν δούμε όμως ότι αυτός ο αρχαιολογικός χώρος δεν είναι στη μορφή που βρίσκεται αλλά χτίστηκε όπως ήταν τότε. Π.χ. το παλάτι του Μίνωα στο Ηράκλειο της Κρήτης κτισμένο όπως ήταν τότε, στην μορφή που είχε,  τότε δηλώνει ότι τακτοποιούμε το παρελθόν μας με τον καλύτερο τρόπο, δεν υπάρχουν πια εκκρεμότητες.

Έτσι εικάζεται ότι ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού. Μόνο τότε τα όνειρα αυτά έχουν καλή ερμηνεία. Τακτοποιείται το παρελθόν μας ή μένει ως έχειν όταν δούμε την Κνωσό όπως ακριβώς είναι τώρα. Νομίζω είναι κατανοητός ο συλλογισμός μου.

Όμως ανύπαρκτα ερείπια  δεν είναι καλοί οιωνοί. Δείχνει ότι αμελούμε  τον εαυτό μας και θα καταρρεύσει. Νοιώθουμε ότι  τον καταστρέφουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Όταν τα κατεδαφίσουμε είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την σωστή κίνηση και να ελέγξουμε τη ζωή μας διορθώνοντας τα λάθη μας και τραβώντας τον σωστό δρόμο.

 

 

 

Συντρίμμια, αρχαιολογικοί χώροι και ερείπια

2 σχόλια στο Συντρίμμια, αρχαιολογικοί χώροι και ερείπια

 • Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 στο 22:29
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα σας. Είδα στον ύπνο μου ότι ήρθε η αρχαιολογική υπηρεσία στο σπίτι μου γιατί στα θεμέλια βρέθηκαν τα σώματα αρχαίων Σπαρτιατών πολεμιστών (δεν μένω Σπάρτη). Μάλιστα ρώτησα έναν συγγενή μου να μου πει τι συνέβη και μου έκανε εντύπωση ότι ενώ στην πραγματικότητα ο συγγενής μου αυτός έχει ένα ψυχιατρικό θέμα, στο όνειρο μου απάντησε με διαύγεια σαν να είχε γιατρευτεί.
  Σας ευχαριστώ

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 στο 10:17
   Σύνδεσμος

   Η ασθένεια γλυκιά μου είναι μόνο στο σώμα. Η ψυχή του είναι καθαρή. Κακώς λέμε έχει ψυχολογικό πρόβλημα. Η ψυχή είναι καθαρή. Το πνεύμα έχει πρόβλημα και εκεί πρέπει να αποδίδεται η ασθένεια. Συνεκδοχικά λοιπόν επικράτησαν οι όροι αυτοί και αποδόθηκαν στην ψυχή. Σου απάντησε η ψυχή του λοιπόν. Οι Σπαρτιάτες ήταν τα άτομα που είχαν μια ιδιαίτερη διατροφή, είχαν κάποιους κανόνες πειθαρχίας. Ήταν μια ιδιάζουσα ελληνική φυλή της εποχής που ακολουθούσε κανόνες, το σκάρτο πράγμα πετιόταν στον Καιάδα. Τα ξέρεις όλα αυτά. Δείχνει λοιπόν ότι η ζωή σου πρέπει να μπει σε τάξη. Η υπηρεσία σε ενημέρωσε γι’ αυτό. Ήρθε η ώρα της κρίσης. Τι θα κρατήσεις και τι θα πετάξεις στον Καιάδα; Για σένα το άτομο αυτό αν και άρρωστο είναι αγαπητό.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.