Είναι τα όνειρα που μπορεί κάποιο αντικείμενο να συμβολίζει εμάς. Π.χ. ένα ποτάμι ήρεμο να είμαστε εμείς, ή ένα λουλούδι που είναι μπουμπούκι και σιγά – σιγά ανθίζει. Ο παραλληλισμός του εαυτού μας με ένα σύμβολο ήταν το πάθος του Φρόιντ. Ήταν τα αγαπημένα του όνειρα με σύμβολα.  Έτσι πετύχαινε να κάνει ψυχανάλυση. Π.χ. έλεγε ότι ο ουρανοξύστης για μια γυναίκα ήταν το φαλλικό σύμβολο του άνδρα. Επίσης, το κάστρο έδειχνε την ανδρική  προστασία όταν το έβλεπε μια γυναίκα.

http://www.longfield-gardens.com/_ccLib/image/plants/DETA2-207.jpg
Νάρκισσος: Αν δείτε αυτό το υπέροχο εύωσμο λουλούδι στον ύπνο σας, δηλώνει ότι αυτός που αγαπάτε είναι κατά του γάμου ή της δέσμευσης. Θέλει να νιώθει ελεύθερος. Δεν έχει αισθήματα. Ο μόνος που αγαπάει είναι ο εαυτός του.

Ανάλογα υπήρχαν λοιπόν τα ανδρικά και τα γυναικεία σύμβολα γι” αυτόν. Στα όνειρά μας ένα πρόσωπο μπορεί να συμβολίζει μια ικανότητά μας, μια ιδέα μας, μια απόφαση που θα πάρουμε. Το όνομα ή το επίθετό του ή ακόμα και η ίδια του η παρουσία να δηλώνει κάτι που θα μας συμβεί ή ακόμα και κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Τα όνειρα έχουν μια δική τους κωδική γλώσσα και θα πρέπει το άτομο να κρατάει το σωστό κλειδί, ώστε να μπορεί να αποσαφηνίσει με βεβαιότητα το νόημά τους ή να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα που θέλει να μας δώσει. Πολλά όνειρα έχουν παραπάνω από μία ερμηνεία,  που αυτές οι εναλλακτικές άλλοτε ωφελούν το άτομο που ονειρεύεται, άλλοτε όχι.

Πολλές φορές τα συμβολικά όνειρα συνδέονται με τα τηλεπαθητικά, τα προγνωστικά και άλλα είδη ονείρων  και ανήκουν πια στα μικτά όνειρα.

Συμβολικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.