Ψυχολογική Ερμηνεία:

Το σπίτι είναι η ψυχή μας. Εκεί που ανήκουμε.  Δείχνει την ασφάλεια.  Επίσης, το σπίτι μας υπενθυμίζει στο όνειρο ότι υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε και κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσουμε. Μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτή τη στιγμή θέλετε να παντρευτείτε, να δημιουργήσετε οικογένεια. Για να πετύχει πρέπει να μπαίνει  το φως του ήλιου μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα  ή να είναι ανοιχτά τα δωμάτια και οι τοίχοι να έχουν χαρούμενα χρώματα. Τα βάζα να είναι γεμάτα λουλούδια. Θυμηθείτε λοιπόν πως βρήκατε αυτό το σπίτι γεμάτο πράγματα, άδειο; Και η επίπλωση κανονική; Μήπως το σπίτι είναι αφιλόξενο; Μήπως σκέφτεστε να κάνετε μετακόμιση ή ανακαίνιση; Άρα, όλα εξαρτώνται από την εικόνα αυτού του σπιτιού. Αν ανακαλύψετε ένα νέο δωμάτιο που δεν ξέρατε την ύπαρξή του σημαίνει ότι κάνετε νέες ανακαλύψεις στη ζωή σας, στον εαυτό σας, στον τρόπο που ενεργείτε, που σκέφτεστε. Το σπουδαιότερο είναι ότι ξεκινάτε ένα νέο σχέδιο, παίρνετε μια  σημαντική απόφαση για τη ζωή σας και θα πετύχει ανάλογα με τη μορφή που θα δείτε το σπίτι σας. Άτομα με κατάθλιψη, άτομα που παραμελούν τον εαυτό τους  μπορεί να δουν το σπίτι τους γεμάτο σκουπίδια, βρώμικο  και παντού να υπάρχουν ιστοί από αράχνες.

Σπίτι

25 σχόλια στο Σπίτι

 • Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 στο 17:01
  Σύνδεσμος

  Είδα πως ήμουν σε ένα σπίτι σε χωριό, ηταν σχεδόν άδειο και φωτεινό, ήμουν μέσα στο σπίτι στο χωριό και ήθελα να βγω έξω πήγα στην πόρτα η οποία ήταν από τις παλιές με παραθυράκι κ κουρτίνες αλλά δεν μπόρεσα να βγω γιατί δύο παιδάκια τρέξανε λ κλείδωσαν την πόρτα, οπότε εγώ πήγα δίπλα στο δωμάτιο, βγήκα από την μπαλκονοπορτα που ήταν ανοιχτή και ξαναμπηκα σπίτι από την κανονική πόρτα η οποία μετά ήταν λιγο ανοιχτή για να μπω

  Απάντηση
 • Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 στο 19:56
  Σύνδεσμος

  τελευταία βλέπω συχνά μετακόμιση πως έχω ,σε σπίτι καινούριο με την μάνα μου. την πρώτη φορα είδα ότι μετακομίσαμε σε σπίτι “κοντα σε χωραφια”, που καλλιεργούσαν και μάλιστα λέγαμε θα έχουμε και λαχανικά εδώ να τρώμε .σήμερα είδα μετακόμιση πάλι σε νέο σπίτι ,με την μάνα μου και δείχναμε την τοποθεσία ,με “χαρα που” θα μέναμε. τι σημαίνει η μετακόμιση ??

  Απάντηση
  • Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 στο 19:58
   Σύνδεσμος

   Διάβασε τα όνειρα μετακόμισης. Επίσης, δηλώνει ότι συνέχεια θέλεις να αλλάζεις εικόνες και παραστάσεις. Βαρέθηκες να μένεις κολλημένη σε μόνιμες καταστάσεις. Αυτό το όνειρο μπορεί να το δει και άτομο που ο πατέρας του συχνά λόγω της δουλειάς του αλλάζει τόπο διαμονής ή άτομο που κάνει πολλά ταξίδια ή μετακινήσεις.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 στο 18:51
    Σύνδεσμος

    το έψαξα αυτό με τα ήδη ονείρων και την λέξη μετακόμιση, μα δε με παρέπεμψε σε κάτι τέτοιο. η απάντηση όμως, με κάλυψε απόλυτα. ο “πατερασ μου δε έχει επάγγελμα όπου χρειάζεται μετακομίσεις , το πρώτο σκέλοs της ερμηνείας, ανταποκρίνεται στην ψυχοσύνθεση μου . 🙂

    Απάντηση
    • Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 στο 12:21
     Σύνδεσμος

     Αυτό είναι στη δική σου περίπτωση λοιπόν. Μάλιστα, το αναγνώρισες στον εαυτό σου. Είναι η ψυχοσύνθεσή σου λοιπόν.

     Απάντηση
 • Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 στο 22:52
  Σύνδεσμος

  Είδα οτι καθαριζαμε με τη μαμα μου το σπιτι μου

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 στο 09:56
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο αυτό το μετέφερα εδώ από το λήμμα γιατρός που το είχες βάλει. Δηλώνει ότι με τη βοήθεια της μητέρας σου αρχέτυπο προσπαθείς να καθαρίσεις την ψυχή σου ή κυριολεκτικά δηλώνει ότι αισθάνεσαι πως το σπίτι χρειάζεται γενικό καθαρισμό, αλλά μόνη σου δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα.

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 στο 11:13
  Σύνδεσμος

  Ειδα σημερα Πέμπτη οτι άνοιξα την πόρτα και μπήκα σε ενα άλλο σπίτι στο οποίο υποτιθεται οτι θα έμενα πια. Δεν ηταν καινούριο αλλά ήταν το νέο μου σπιτι υποτιθεται! Ήμουν ενθουσιασμένη και ένιωθα ανακούφιση που θα μείνω πια στο δικο μου σπίτι. (Στην πραγματικότητα μένω σε δικο μου σπιτι εδω και 6 μήνες.)

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 στο 09:43
   Σύνδεσμος

   Δηλώνει την αίσθηση που έχεις ότι τώρα πια κανεις ένα νέο ξεκινημα,μία νέα αρχή για την ζωή σου.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 στο 14:44
    Σύνδεσμος

    Δεν νιώθω έτσι. Περνάω δύσκολη φάση.

    Απάντηση
    • Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο 12:33
     Σύνδεσμος

     Δείχνει τον παλιό σου ενθουσιασμό ότι θα έμενες σε νέο σπίτι μόνη σου, αλλά έρχεται σε αντιπαράθεση λοιπόν μ’ αυτά που περνάς. Δεν είναι ανακούφιση να μείνεις μόνη σου. Πολλές φορές αυτό δημιουργεί κάποια προβλήματα που πάνω στον ενθουσιασμό σου δεν μπορείς να υπολογίσεις και να σκεφτείς.

     Απάντηση
 • Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 στο 19:50
  Σύνδεσμος

  Ημουν στο σπίτι μου και ηταν μαζί ο φίλος μου ο Θεοχάρης. Ημασταν στο υπνοδωμάτιο. Καποια στιγμή μπαίνει στο σπίτι η μάνα μου με τα κλειδιά της χωρίς να χτυπήσει κουδούνι ή να την περιμένω! Πάω εξω να τη δω στο χώλ και αφήνω τον Χάρη στο υπνοδωμάτιο. Εκείνος σαν να ξαφνιάστηκε που ηρθε η μάνα μου αλλά και εγω σαν να μην ήθελα να τον δεί! Μετά σαν να βρεθηκα με τη μάνα μου στο υπνοδωμάτιο και ο Χάρης ελειπε. Αναρωτήθηκα πού κρύφτηκε!Πήγε η μάνα μου προς τη μπαλκονόπορτα και της είπα μη βγεί εξω γιατι κατάλαβα ο Χάρης ήταν εκεί! Τελικά βγήκε απο το δωμάτιο και είδα τον Χάρη στο μπαλκόνι που κοιτούσε την διπλανή πλευρά του σπιτιού μου να δεί κάπως τη μάνα μου (στην πραγματικότητα στο υπνοδωμάτιο μου εχει παράθυρο και οχι μπαλκόνι). (Με τον Χάρη κάνω παρέα αλλά με καλοβλέπει και προσφατα γνώρισε τη μάνα μου. Σχέση εχω με άλλον που δεν τον ξέρει η μάνα μου)

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 στο 14:35
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει το χωρισμό σου μ’ αυτόν που ήδη έχεις σχέση.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 στο 10:48
  Σύνδεσμος

  Ήμουν με συμμαθητές απ τη σχολή μου και μαζί μας ήταν και ένας συμφοιτητής από μικρότερο εξάμηνο και θα πήγαινα μαζί του να μου δείξει ένα σπίτι που θα έμενα ή για να το νοικιάσω, ήταν σα να ήταν μεσίτης. Μαζί μας ήρθαν και οι συμμαθητές εκτός από μία. Μπήκαμε στην οικοδομή και έβαλε το κλειδί και άνοιξε μία πόρτα ενός διαμερίσματος αλλά κατάλαβε ότι ήταν λάθος διαμέρισμα και μετά μπήκαμε στο σωστό. Το σπίτι μου φάνηκε πολύ στενό και μικρό όσο μου το έδειχνε. Ταυτόχρονα είχα φέρει μαζί μου και δύο πιάτα από αυτά τα διακοσμητικά για τοίχους. Το ένα είχα την αίσθηση ότι ήταν από εκκλησία και ότι είχε επάνω κάποια αγιογραφία αλλά στην πραγματικότητα έγραφε ένα στιχάκι επάνω. Δεν θυμάμαι τι. Το γυρίσαμε από την πίσω πλευρά και ενώ δεν φαινόταν ανοίξαμε ένα πορτάκι στο πιάτο και αποκαλύφθηκε ένα δωμάτιο. Σιγά σιγά φαινόνταν και άλλα πορτάκια πάνω στο πιάτο που αποκάλυπταν ένα ολόκληρο σπίτι! Ήταν περίεργο γιατί ήταν απλά ένα πιάτο και αρχικά δεν φαινόταν τίποτα. Αργότερα στο σπίτι αυτό που ήμασταν στην πραγματικότητα μου έδειξε την πόρτα του μπαλκονιού και είχε πολύ ωραία θέα σαν ένα μπαλκόνι που έβλεπε τα βουνά και είχε μεγάλη άπλα. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα βουνά αλλά η συγκεκριμένη θέα ήταν ωραία.

  Απάντηση
  • Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 στο 10:14
   Σύνδεσμος

   Εφόσον είσαι Φοιτήτρια είναι παιδικό όνειρο. Αυτό δείχνει το μαγικό κόσμο της φαντασίας όπου υπάρχουν πολλά δωμάτια και μεγαλη εξερεύνηση για τον κοσμο μας, τη ζωή μας μέσα από τη φαντασία. Αν είσαι ενήλικη το όνειρο δηλώνει ότι διατηρείς την παιδικότητά σου και την όρεξη να εξερευνήσεις τη ζωή με τον πιο όμορφο τρόπο.

   Απάντηση
   • Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 στο 11:40
    Σύνδεσμος

    Ευχαριστώ Νεκταρία! Ισχύει το δεύτερο. Τώρα άκου λίγο κάτι περίεργο και θέλω τη γνώμη σου! Τη επόμενη ημέρα βρέθηκα στο σπίτι των γονιών μου και καθάριζαν. Με έναν περίεργο τρόπο ένα αντικείμενο έπεσε πάνω σε ένα πιάτο διακοσμητικό και παραλίγο να πέσει. Το έπιασα και ασυναίσθητα γύρισα το πιάτο από την πίσω πλευρά…Έγραφε το όνομα του χωριού που απεικόνιζε και το όνομα του σπιτιού που ήταν μουσείο. Από αυτό το χωριό ήταν ο πρώην μου (μία κακή σχέση που τελείωσε) και το είχα επισκεφθεί αρκετές φορές πριν μήνες. Το πιάτο δεν το είχα προσέξει καθόλου πριν ούτε αναρωτήθηκα ποτέ τι απεικόνιζε. Περίεργη σύμπτωση ε?

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 στο 10:03
     Σύνδεσμος

     Το υποσυνείδητο το πρόσεξε. Είναι όνειρο ψυχογνωσίας. Σύμπτωση δεν το λέω. Ήταν όνειρο ψυχογνωσίας. Το υποσυνείδητο ξέρει και εντοπίζει πράγματα πολύ πριν από μας. Τα περισσότερα όνειρα αυτή την εξήγηση έχουν. Αν το αποδώσεις σε σύμπτωση, τότε δεν έχει καμία βάση το όνειρο.

     Απάντηση
     • Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 στο 18:43
      Σύνδεσμος

      Πραγματικά δεν πιστεύω ότι ήταν σύμπτωση. Άρα λες ότι πολυ πριν συμβει αυτή η σχέση το ήξερε το υποσυνείδητό μου και τώρα απλώς το υπογραμμίζει? Δηλαδή ήταν να γίνει έτσι κι αλλιώς? Αυτό λες?

      Απάντηση
 • Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 στο 10:40
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα. Είδα ότι θα έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και περίμενα τον σύντροφό μου να βγει από το μπάνιο να του το πω. Το τεστ το είχα αφήσει πάνω σε ένα τραπεζάκι- κομοδίνο. Η μαμά του ήξερε ότι θα έκανα τεστ και με κατηγορούσε σε καποιους. Αυτός βγήκε από το μπάνιο και εγώ του είπα ότι είναι αρνητικό. Τότε επειδή μπήκε πολύς κόσμος στο σπίτι.πηγα να πάρω να πετάξω το τέστ.Το σκέπασα με ένα καπέλο και το σήκωσα. Απο κάτω είχε λερωθεί λίγο το σεμεδακι και εγώ το ετριψα με το χέρι να φύγει.ομως αυτό έγινε άσπρο σε εκείνο το σημείο. Και εγώ δικαιολογισα στον σύντροφό μου ότι ήταν κάποιο υγρό από το τεστ.

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 στο 12:55
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι δεν πρέπει να ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά. Δεν εγκυμονεί η σχέση σου κανένα πρόβλημα. Όλα θα τα τακτοποιήσεις με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 στο 02:07
  Σύνδεσμος

  Καλήμερα σας.
  Απόψε είδα πος βρέθηκα σε κάποιο σπίτι,ανήκε σε δυο αδελφές και ζούσαν εκεί με τους άνδρες τους.
  Το σπίτι ειταν μεγάλο και σε καλή κατάσταση.
  Εγώ μπήκα στο πλυσταριό, είχε σορούς από άπλυτα ρούχα σκούρα ανδρικά.Δεν είδα να είναι ιδιετερα βρόμικα
  Ειθελα να πλύνω και τα δικά μου και είπα αν δεν προλάβω να τα στεγνώσο θα τα πάρω βρεγμένα
  Μετά είμαστε στον εσωτερικό εξώστη στον ημιόροφο όπου κρέμονταν κόκκινα κρυσταλενια πολυφωτα 4-5 όχι αναμενα!! Ειταν ημέρα .Η μητέρα τους ειταν κοντά μου κοίταζε τις κόρες τις με αγάπη,μάτια λαμπερά.
  Ευχαριστώ πολύ.
  ΥΓ
  Νεκταρια είναι 2-3 μήνες τώρα που δεν μπορώ να θυμηθώ παρά ελάχιστα όνειρα,συνήθως τα θυμάμαι ίσως όλα . Έχω διάβαση πολλά άρθρα σου μα για αυτό δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.
  Καταλαβαίνο πος είναι αδύνατον να καλύψεις τα πάντα, ίσως όμως και να μου ξεφύγε.Σε παρακαλώ πολύ πες μου την γνώμη σου.
  Ευχαριστώ.

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017 στο 11:21
   Σύνδεσμος

   Για να μπεις στο πλυσταριό και να σκεφτείς να πλύνεις τα ρούχα έμοιαζες με οικονόμο, με υπάλληλό τους. Σαν να σε είχαν να τους πλύνεις τα ρούχα. Ανάμεσα σ΄ αυτά και τα δικά σου. Επίσης, υπάρχει ο ρόλος της φιλοξενούμενης που ήθελες να κάνεις μια εξυπηρέτηση να πλύνεις τα ρούχα, ανάμεσα σ’ αυτά και τα δικά σου. Υπάρχουν λοιπόν οι διάφοροι ρόλοι. Μπορεί επίσης να νιώθεις ότι είναι το δικό σου σπίτι, ότι μέσα σ’ αυτό είσαι κυρά. Ότι μένεις και πληρώνεις ενοίκιο. Θα πρέπει λοιπόν να δεις και να διακρίνεις πως νιώθεις μέσα σ’ αυτό το σπίτι για να δοθεί η ερμηνεία. Έχεις δίκιο είναι ένα νέο είδος ονείρου τα όνειρα ρόλων αυτό το όνειρο. Ποτέ όσο ζω δεν θα φτάσω στο τέρμα της ονειρομαντικής. Μαθαίνω μέσα απ’ αυτή.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο 21:17
  Σύνδεσμος

  Γεια σας! Ειδα πως ημουν στο σπιτι του παιδιου που μαρεσει (χωρις να γνωριζομαστε ιδιαιτερα) και εμοιαζε να γινεται γιορτη, αφου η μητερα του ετοιαμζε φαγητο κ συγγενεις ηταν επισης παροντες. Εγω ρωταγα συνεχεια αν χρειαζονται βοηθεια. Μου προσεφεραν γλυκο νομιζω κ το πηρα.στη συνεχεια θυμαμαι οτι ηρθε διπλα μ το παιδι αυτο κ υποτιθεται ο μικρος του αδερφος( που στην πραγματικοτητα εχει μικροτεεη αδερφη) κ με αγκαλιασαν απο τη μεση κ οι δυο. Να σημειωσω οτι το σπιτι που ειδα kai τα προσωπα δεν ηταν ιδια με την πραγματικοτητα.το παιδι αυτο στεκοταν αμιλητο..

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 στο 12:57
   Σύνδεσμος

   Επειδή είδες ότι έχει αδερφή είναι κάποιος άλλος που τον αντικαθιστά ή ταυτίζεται μαζί του για να έχεις προοπτική να κάνεις πραγματικά σχέση μαζί του στην πραγματικότητα. Όμως αυτή η σχέση θα σου αφήσει πίκρα.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.