Ένα περίεργο όνειρο είναι αν δούμε ότι έχουμε συρρικνωθεί. Αυτό το όνειρο μπορεί να το δει ένα άτομο που πρόσφατα έχασε μαζεμένα κιλά στον ελάχιστο χρόνο. Αν μικραίνουμε εμείς χωρίς να βλέπουμε τα πράγματα να μικραίνουν γύρω μας  έχει κι άλλη ερμηνεία, δηλώνει ότι φερόμαστε ανώριμα ή παλιμπαιδίζουμε. Όμως, δηλώνει ότι θέλουμε να ξαναγίνουμε παιδιά και ζητάμε της μανούλας τη στοργή.  Τώρα τη χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ. Όμως κατά μία άλλη έννοια δείχνει ότι δεν έχουμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.  Είναι πολύ άσχημο να νιώθουμε ασήμαντοι και ξένοι μέσα σε μια αφιλόξενη κοινωνία.  Το ίδιο ισχύει όταν συρρικνώνονται οι άλλοι.

– Ποτέ δεν θα καταλάβω τι έγινε μεγάλωσες ή μίκρυνα; – Και τι έγινε; Μη σε παίρνει κάτω παρ’ το όπως θες. Κανείς δεν θα βρεθεί να σου πει την αλήθεια. Πρέπει να την ανακαλύψεις μόνος σου.

 

Όμως, αν δούμε ότι ο κόσμος γύρω μας μικραίνει,  δηλώνει ότι υποτιμάμε την κοινωνία και νιώθουμε κυρίαρχοι αυτής. Αυτό το όνειρο μπορεί να το δει ένας τηλεοπτικός αστέρας ή ένας αδιάφορος πολιτικός. Επίσης, μπορεί να το δει κάποιο άτομο που αδιαφορεί για τους άλλους, ένας εγωιστής, εγωκεντρικός ή ναρκισσιστής. Επίσης, όσα μας καλούν να κάνουμε είναι λίγα για την μεγάλη μας αξία. Είμαστε γεννημένοι για πιο δύσκολα πράγματα.

Γενικά, ό,τι μικραίνει στο όνειρο έπαψε να είναι σημαντικό για μας από ανθρώπους και αντικείμενα. Σε μέγεθος κατσαρίδας μπορεί να δούμε τον πρώην μας. Άρα, τότε γίνεται πια ασήμαντος. Φαντάσου να γίνει τόσο μικρός που δεν θα φαίνεται πια.
Άρα, μικραίνουν τα συναισθήματα που τρέφουμε γι’ αυτόν και όχι η όψη του. Όσο εκείνα μικραίνουν τόσο απομακρύνεται από μας,  κι αυτή η απομάκρυνση τον κάνει μικρό στα μάτια μας. Άρα, στα μηδαμινά συναισθήματα δεν θα φαίνεται πια. Όσο τρέφουμε αισθήματα έρχεται στα όνειρά μας. Πελώριο μπορούμε να τον δούμε αν τρέφουμε πολλά αισθήματα γι’ αυτόν και δυνατά. Ούτε πελώριο πρέπει να τον δούμε, ούτε μικρό. Γι’ αυτό πρέπει στην αγάπη τα αισθήματα να είναι κανονικά και σταθερά. Το έντονο πάθος υπάρχει μόνο στον έρωτα. Από το μέγεθος που έχει θα φανεί τι νιώθουμε.

 

Σμίκρυνση ή συρρίκνωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.