Είναι τα όνειρα που περιέχουν σεξουαλικές σκηνές και όργια.  Τα όνειρα που περιέχουν σεξ δεν είναι απαραίτητο να έχουν αυτή την ερμηνεία. Μπορεί να έχουν κάποια άλλη εξήγηση, μια ένωση, μια συνεργασία, σαν αντίθετο όνειρο δηλώνει χωρισμό ή απόλυση. Οι πιο βασικές κατηγορίες είναι οι εξής:

http://www.medicalland.gr/wp-content/uploads/2014/11/Dreams_Cloud_Sex.jpg

α)  Ακατάλληλος εραστής:  Είναι οι περιπτώσεις που ονειρευόμαστε ότι κάνουμε σεξ με τον αδερφό μας, τον πατέρα μας, τον άνδρα της φίλης μας, με έναν αστέρα, ο  ομοφυλόφιλος με μια γυναίκα, η καλογριά με έναν άνδρα κ.ά.. Όλες αυτές οι περιπτώσεις ανήκουν στα ειδικά όνειρα,  όπου η ψυχή θέλει να γνωρίζει και να βιώνει κάθε εμπειρία που της στερούμε στην πραγματικότητα. Από εμάς εξαρτάται αν θα το ονειρευτούμε δεύτερη φορά. Αν το αηδιάσουμε τελείωσε. Αν μας φανεί αρεστό, αυτό θα γίνεται μέχρι να το αηδιάσουμε ή να κάνει τον κύκλο του.

β)  Εραστής χωρίς πρόσωπο:  Αυτό το όνειρο το βλέπουν αδέσμευτα άτομα στην  πραγματικότητα.  Θέλουν να αγαπήσουν και να ερωτευτούν, αλλά δεν έχουν σύντροφο. Έτσι η ψυχή πλάθει ένα σύντροφο εικονικό, βλέπεις μια σιλουέτα, αλλά δεν ξεχωρίζεις πρόσωπο.

γ) Ομοφυλοφιλικά όνειρα: Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και το έχει ξεκαθαρίσει με τον εαυτό του  και το ξέρει,   είναι φυσικό να ονειρεύεται συνέχεια αυτή την κατάσταση.  Επειδή όμως  η ψυχή θέλει να τα ζήσει όλα,  ένας ομοφυλόφιλος βλέπει ετεροφυλοφιλικές σχέσεις μία έως καμία φορά, όπως εμείς βλέπουμε σπάνια ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι,  ανάλογα με τις ανάγκες της ψυχής  χωρίς αυτό να ισχύει πραγματικά. Π.χ. ένας άνδρας ομοφυλόφιλος βλέπει ότι κάνει έρωτα συνέχεια με έναν άνδρα, φυσικό. Το αφύσικο και το ξένο είναι να δει ότι κάνει έρωτα με τη γειτόνισσά του.  Μπορεί να το δει από περιέργεια μία φορά, αλλά θα είναι κάτι αηδιαστικό για τον εαυτό του. Αν αρέσει στην ψυχή του θα το δει κι άλλες φορές. Αν το αηδιάσει όμως θα το δει μια και τελείωσε.

 δ) Σεξ με τον/την πρώην: Αν έγινε στην  πραγματικότητα και είχαμε ολοκληρωμένες σχέσεις είναι μια ανάμνηση και μας ρωτά η ψυχή τι θα γίνει μ’ αυτό, θέλεις να το ξαναδείς; Αν το ευχαριστηθούμε θα το βλέπουμε συχνά. Αυτό όμως για να γίνει, δηλώνει ότι τρέφουμε ακόμα κάποια αισθήματα γι’ αυτόν. Αν έχουμε φτιάξει τη ζωή μας δεν πρέπει να μας απασχολεί πια. Πρέπει να το αηδιάσουμε για να μας εγκαταλείψει.  Αν δεν την έχουμε φτιάξει, δηλώνει ότι κάποιος άλλος θα έρθει στη ζωή μας και θα τα ζήσουμε όλα αυτά πραγματικά, ή μας προειδοποιεί να προσέχουμε ότι αυτός που θα έρθει θα έχει κάτι από τον πρώην μας, να προσέχουμε. Συνήθως, σε όλα τα ειδικά όνειρα εμείς υποβάλλουμε τι θα ονειρευτούμε, αλλά αυτό γίνεται με την καθοδήγηση της ψυχής, σε αντίθεση με τα όνειρα αυθυποβολής που γίνονται με την επιθυμία και το μυαλό. Αυτό γίνεται,  μόνο στην συγκεκριμένη κατηγορία ονείρων. Γι’ αυτό, πολλές φορές επηρεαζόμαστε από τα ειδικά όνειρα κι αν μας αρέσει η ιδέα το κάνουμε πραγματικότητα. Αν όμως δεν έχουμε κάνει ποτέ  σεξ μαζί του, η ψυχή μας δείχνει ένα ειδικό όνειρο πώς θα ήταν αυτή η εμπειρία που χάσαμε.  Και σ’ αυτή την περίπτωση θα πάψει να έρχεται στα όνειρά μας αν τον αηδιάσουμε ή δεν τον σκεφτόμαστε πια.

ε) Σεξ με κάποιον διάσημο:  Αυτό θεωρείται ένα ειδικό όνειρο, αλλά συγκαταλέγεται και στα όνειρα επιθυμίας. Το απαγορευμένο πάντα γοητεύει.  Γιατί το όνειρο να αποτελέσει εξαίρεση; Αυτό το όνειρο το βλέπουν κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία.

στ) Σεξ σε δημόσιο χώρο ή με την παρουσία τρίτων: Αυτό το ειδικό όνειρο το βλέπουν άτομα που έχουν αυτοπεποίθηση, που δεν ντρέπονται γι’ αυτό που κάνουν.  Από τα συναισθήματα που έχουν, φαίνεται η πραγματική  εξήγηση του ονείρου.

ζ) Ομαδικό Σεξ: θεωρείται ανωμαλία, αλλά πολλούς τους ευχαριστεί. Κι αυτό το όνειρο ανήκει στα ειδικά. Πολλές φορές, ένα τέτοιο ειδικό όνειρο ακόμα και η ψυχή μας μπορεί να μην το επιλέξει και ποτέ δεν το ονειρεύεται. Φανταστείτε να το δούμε με τη θέλησή μας. Αν η ψυχή δεν το επιλέξει, είναι αδύνατο να το αποδεχτούμε εμείς.  Είναι σαν να μας προτείνει μια εμπειρία και μας ρωτάει αν τη δεχόμαστε. Αν η ίδια όμως δεν το προτείνει, είναι αδύνατον να το επιλέξουμε εμείς.  Γι’ αυτό δεν ονειρευόμαστε όλες τις εμπειρίες, αλλά όσες επιλέγει η ψυχή μας. Δεν είναι όμως απαραίτητο να τις αποδέχεται απόλυτα. Απλά, τις προτείνει. Αν κάποιος δει ένα τέτοιο όνειρο δεν σημαίνει ότι το αποδέχεται, αλλά γίνεται μια δοκιμασία, για να διαπιστώσει και ο ίδιος τι θέλει. Έτσι, κάνει μέσω ονείρου μια αυτογνωσία.

η)  Αδυναμία ολοκλήρωσης κατά την διάρκεια του σεξ:  Αυτό το όνειρο είναι όνειρο φοβίας και το βλέπουν περισσότερο οι άνδρες.

θ)  Σεξ με κάποιο ζώο:  Σε κάπ0ια όνειρα δείχνει μια ανώμαλη κατάσταση, αλλά στα περισσότερα όνειρα κάποιο συγκεκριμένο ζώο συμβολίζει το σύντροφό μας,  αν είναι π.χ. άλογο, αν είναι γαϊδούρι είναι το αφεντικό μας, αν είναι ποντίκι είναι μια βρώμικη σχέση, αν είναι λύκος είναι ένας εχθρός, αν είναι σκύλος είναι ο κολλητός μας  κ.λ.π.

ι) Σεξ με κάποιο πράγμα: Φετιχιστική σχέση: Μπορεί σαν όνειρο να δείχνει μια ανώμαλη κατάσταση, αλλά αλληγορικά δείχνει την προσκόλλησή μας σε κάποιο θέμα, παρατώντας τις άλλες υποχρεώσεις και καθήκοντα στην τύχη τους.

Σεξουαλικά όνειρα

5 σχόλια στο Σεξουαλικά όνειρα

 • Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017 στο 09:37
  Σύνδεσμος

  Εβλεπα ονειρο (Παρασκευη βραδυ προς Σαββατο) οτι ηρθε ο συντροφος μου να μου κανει εκπληξη για τη γιορτη μου στην πολη που σπουδαζω και σιγα σιγα και καθε φορα που πηγαιναμε να μεινουμε λιγο μονοι μας, εμφανιζονταν πολυ ακυρα ατομα (ο πατερας της συγκατοικου μου, η αδερφη μιας συμφοιτητριας μου, η μαμα μου, κι αλλα που δεν τα θυμαμαι). Σε καποια φαση οταν μπηκα στο δωματιο και εκλεισα την πορτα, μου ειχε ετοιμασει τα καλλυντικα στο κρεβατι και μου ειπε να φτιαχτω για αυτον και παλι καποιος μας ενοχλησε ξανα. Τι μπορει να σημαινει;

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 στο 11:58
   Σύνδεσμος

   Είναι φυσικό να γίνει αυτό. Δεν πρέπει να κοιμηθείτε μαζί στο όνειρο ούτε να συναντηθείτε. Η αγάπη σας δεν έχει ακόμη φτάσει στο στάδιο αυτό, ώστε να κοιμάστε στο όνειρο μαζί και να διατηρείται η σχέση στην πραγματικότητα. Αυτό για να γίνει χρειάζεται μεγαλύτερο βαθμό πνευματικότητας. Μάλλον είναι στην αρχή της αυτή η σχέση.

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 στο 07:16
  Σύνδεσμος

  Γεια σας,ειδα ονειρο οτι ημουν ξαπλωμένη στο δασυτριχο στήθος ενός γνωστού μου που τον συμπαθώ πολυ,δεν ηταν πονηρό κι ενιωθα απίστευτη ασφάλεια. Σας παρακαλω τα φώτα σας. Ευχαριστω εκ των προτέρων.

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 στο 19:12
   Σύνδεσμος

   Αν είσαι μόνη έχεις την ανάγκη να κάνεις σχέση ή ζητάς προστασία. Αν έχεις σχέση είναι σαν όνειρο αντικατάστασης ή ταύτισης, εκείνος που έχεις σχέση.

   Απάντηση
   • Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 στο 21:16
    Σύνδεσμος

    Ευχαριστω πολυ Νεκταρία!ετσι ακριβως νιωθω!θελω ασφάλεια!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.