Ροδάκινα
Αν ονειρευτείτε ότι βλέπατε ή τρώγατε ροδάκινα, προμηνύεται αρρώστια για τα παιδιά σας, απογοητευτικές αλλαγές στη δουλειά σας και ματαίωση προγραμματισμένων διασκεδάσεων. Αν όμως τα ροδάκινα βρίσκονταν πάνω στα δέντρα, είναι σημάδι πως θα αποκτήσετε μια θέση που επιθυμείτε ή πως θ’ ασχοληθείτε με την υγεία και την οικονομική σας κατάσταση.
Αν δείτε ξερά ροδάκινα, σημαίνει πως οι εχθροί σας θα σας αποσπάσουν κάτι.
Αν μια κοπέλα δει πως μάζευε γερά ροδάκινα, προβλέπεται ότι με τη γοητεία και τη μόρφωση της θα κερδίσει έναν πλούσιο και κοσμογυρισμένο άντρα. Αν τα ροδάκινα ήταν άγουρα και χτυπημένα, προβλέπεται πως θα γνωρίσει την κακία των συγγενών και πως η κακή υγεία θα της στερήσει προσωρινά τα θέλγητρα της.

Ροδάκινα

24 σχόλια στο Ροδάκινα

 • Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017 στο 00:17
  Σύνδεσμος

  Νεκταρία μου γεια σου μετα απο πολυ καιρό! Είδα τη νεκρη γιαγιά μου να εχει ενα πιατο και να κοβει ροδάκινο. Ηταν γεματο με κομματια ροδακινου αλλα ήταν για τον γιο της ο οποιος ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο κρεβατι που συνηθιζε να κοιμάται ο επίσης νεκρος παππούς μου. Εγω εφερνα μαζι μου ενα κομμάτι ροδάκινο γινωμενο και πεντανοστιμο το οποίο θα της το εδινα. Δεν θυμάμαι να το δίνω ωστόσο.

  Απάντηση
  • Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017 στο 10:17
   Σύνδεσμος

   Εσύ απλά ήσουν το μέσον για να λάβει ο γιος της το ροδάκινο. Το όνειρο δείχνει ότι ο γιος της έχει καλή υγεία ή θα έχει μετά από ταλαιπωρία. Αν δεν υπήρχε το ροδάκινο θα πέθαινε.

   Απάντηση
 • Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 στο 10:01
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα
  Είδα πως ήμουν με την αδερφή του πρώην άντρα μου κ ψωνίζαμε ροδάκινα. Μου είπε να της διαλέξω εγώ κ μου ζήτησε να μην της βάλω παραγινωμένα. Στο τέλος μου ζήτησε κ 2 παραγινωμένα κ της τα έβαλα στην τσάντα. Μετά διάλεξα κ 2 για μένα που τα έβαλα σε μια σακούλα. Μου λέει “μη διαλέγεις τα πολύ μαλακά. Να κρατάνε κ λίγο” και της είπα “μα ναι τα κοίταξα. Είναι τόσο όσο για να τα φάω τις επόμενες μέρες”. Τα ροδάκινα ήταν πολύ μεγάλα. Μάλιστα σκεφτόμουν την στιγμή που τα διάλεγα ότι με ένα μόνο χορταίνει κάποιος.

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 στο 17:34
   Σύνδεσμος

   Ποια είναι η σχέση σου σήμερα μαζί της;

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 στο 17:39
    Σύνδεσμος

    Σχετικά τυπική. Ούτε μαλωμένες ούτε φίλες. Θα μιλήσουμε στις γιορτές κ όλα καλά. Κράτησε πολύ ουδέτερη στάση με το διαζύγιο.

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 στο 17:45
     Σύνδεσμος

     Στο όνειρο όμως έκανε μια υπερβολή. Πήρε περισσότερα ροδάκινα απ’ όσα χρειάζονται για να φανεί καλή. Γι’ αυτό σου έθεσα την ερώτηση. Προσπαθεί στο όνειρο να σου δείξει ότι είναι με το μέρος σου, αλλά το κάνει με πολύ υπερβολικό τρόπο που φαίνεται ότι προσποιείται.

     Απάντηση
     • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 στο 17:50
      Σύνδεσμος

      Οπότε το όνειρο, από ότι κατάλαβα, αναφέρεται μόνο στην σχέση μου μαζί της.

      Απάντηση
      • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 στο 18:18
       Σύνδεσμος

       Δυστυχώς, ναι!!! Κρίμα τα ροδάκινα που έχουν καλή ερμηνεία. Όμως, αν ήταν καλό όνειρο δεν θα σε χόρταινε το ένα.

       Απάντηση
 • Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 στο 13:43
  Σύνδεσμος

  Ονειρεύτηκα πως ήμουν στο ίδιο κρεβάτι με ένα αγόρι (στην πραγματικότητα βγαίναμε για λίγο καιρό και μου άρεσε αλλά έγινε μια παρεξήγηση και έληξε). Είδα ότι σε κάποια στιγμή τον φίλησα και αυτός δεν ήθελε, μάλιστα σκούπισε τα χείλη του όταν το έκανα σαν να αηδίασε. Και εγώ ήθελα και συνέχεια στη βραδιά αλλά αυτός αδιαφόρησε και αποκοιμήθηκε. Εμένα δεν με έπιανε ο ύπνος και μετά από την απόρριψη που δέχτηκα σκέφτηκα να φύγω. Καθώς ήμουν καθιστή στο κρεβάτι έπιασα και τον σάκο μου και είδα ότι είχε μέχρι πάνω πολλά γερά νεκταρίνια τα οποία λέει ότι μου τα ‘χε δώσει το αγόρι που βγαίνω τώρα εδώ και κάποιο καιρό. Ήταν ξημερώματα, ωστόσο μιας και δεν είχα ύπνο άρπαξα ένα απ αυτά και το ‘φαγα με ευχαρίστηση. Τί σημαίνει άραγε;

  Απάντηση
  • Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 στο 13:52
   Σύνδεσμος

   Είναι δύο τα άτομα, κατάλαβα καλά; Ένα που έγινε η παρεξήγηση και χωρίσατε και το άλλο που βγαίνεις τώρα;

   Απάντηση
   • Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 στο 13:56
    Σύνδεσμος

    Ναι ακριβώς! Ερμηνεύεται με κάποιον τρόπο ή απλώς αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα;

    Απάντηση
    • Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 στο 14:06
     Σύνδεσμος

     Θα θέλήσεις να ξεπεράσεις τον πρώτο, θα τον αηδιάσεις. Είναι το αντίθετο, αφού στο όνειρο τον ήθελες και στην πραγματικότητα δεν τον θες. Θα αποκοιμηθεί αυτή η ανάμνηση. Καλό θα ήταν να τον έδιωχνες, αλλιώς θα επανέλθει όταν ξυπνήσει. Για κάποιο λόγο δεν τον έδιωξες, κρατάς ακόμη αυτό το ερέθισμα. Δεν το απέβαλες. Με τον άλλο ζεις την απόλυτη ευτυχία ή είναι μια υγιεινή σχέση.

     Απάντηση
     • Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 στο 14:28
      Σύνδεσμος

      Ευχαριστώ πολύ! Έχετε δίκιο για τον πρώτο – δεν είναι κάποιος με τον οποίο θα μπορούσα να έχω υγιή σχέση και ούτε το επιδιώκω σαν γεγονός. Είναι ίσως απλά η ανάμνηση της σπίθας που μπορεί να με κάνει να βλέπω τέτοια όνειρα και επίσης το γεγονός ότι δυστυχώς μένουμε σχετικά κοντά οπότε κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα – καθώς ελπίζω στο να μην γίνει τυχαία συνάντηση. Η δεύτερη είναι όντως μια υγιής σχέση, δυστυχώς όμως χωρίς να αισθάνομαι την απόλυτη ευτυχία.

      Απάντηση
      • Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 στο 14:36
       Σύνδεσμος

       Ξέρω ότι το νεκταρίνι περιεχει σαν φρούτο την υγεία ή σαν συμβολικό όνομα την ευτυχία. Πολλές φορές είναι και τα δύο, άλλες φορές είναι ένα από τα δύο. Έγραψα και τις δύο ερμηνείες για να δούμε ποια ταιριάζει στη δική σου περίπτωση.

       Απάντηση
 • Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 στο 12:05
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα Νεκταρία!Ονειρεύτηκα λέει ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο μόνο που αντί για διακοσμητικές μπάλες ήταν γεμάτο ωραία και ώριμα ροδάκινα.Κάποια στιγμή κιόλας κάποιος με σήκωσε για να του βάλω στην κορυφή του ένα χρυσό αστέρι.Αυτά θυμάμαι.Τι ερμηνεία θα του έδινες;

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016 στο 19:46
   Σύνδεσμος

   Σημαίνει ότι θα αποκατασταθεί η ψυχική ή σωματική σου υγεία και σ’ αυτό θα σε βοηθήσει η ζωή που κάνεις, αλλά το αποκορύφωμα θα είναι κάποια ευχάριστη εξέλιξη στη ζωή σου που θα σε ανεβάσει ψηλά.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 στο 18:30
    Σύνδεσμος

    Ευχαριστώ για την ερμηνεία.Απλά εγώ είχα φοβηθεί λίγο γιατί δεν είναι η εποχή των ροδάκινων τώρα.Τι συμβολίζουν γενικά τα ροδάκινα;Και ειδικά που είδα και τόσα πολλά.

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 στο 18:35
     Σύνδεσμος

     Καλή υγεία. Αυτά με τις εποχές ισχύουν μόνο για τα σύκα. Τα ροδάκινα όποια εποχή κι αν τα ονειρευτείς, συμβολίζουν την ζωτικότητα, την ευεξία και την υγεία. Μην ανησυχείς λοιπόν.

     Απάντηση
     • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 στο 18:43
      Σύνδεσμος

      Δεν ισχύει δηλαδή ότι σχετίζονται με την ευτυχία και τον έρωτα;

      Απάντηση
      • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 στο 18:50
       Σύνδεσμος

       Αν έβλεπες κεράσια ή φράουλες ναι. Όμως τα ροδάκινα έχουν τις παραπάνω ερμηνείες που έδωσα. Κάλό είναι κι αυτό. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Ένα άλλο όνειρο όταν είσαι καλά θα σου τα φανερώσει κι αυτά. Μπορεί αυτό που σε ανέβασε ψηλά στο δεύτερο σκέλος του ονείρου, να είναι ο έρωτας. Δεν διευκρινίζει τι είναι. Αλλά δεν αποκλείεται. Να έχεις πίστη.

       Απάντηση
       • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 στο 18:52
        Σύνδεσμος

        Μα είμαι καλά.Δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας.Απολύτως κανένα.Γι’αυτό σε ρώτησα.

        Απάντηση
  • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 στο 18:57
   Σύνδεσμος

   Αυτό δείχνει και το στολισμένο δεντρο, ότι είσαι όμορφη, υγιής και γεμάτη ευεξία. Δεν είπα εγώ ότι έχεις πρόβλημα υγείας. Θα είσαι πολύ καλά και κάτι θα σε ανεβάσει ψηλά. Έγραψα αποκατασταθεί επειδή δεν σε ξέρω. Σ’ αυτά τα όνειρα δεν ξεχωρίζει ο χρόνος αν είναι παρόν, παρελθόν ή μέλλον. Εγώ απλά διαβάζω τη γλώσσα του ονείρου. Όμως, με βεβαιώνεις ότι είναι παροντικό το όνειρο και αφορά την υγεία που έχεις τώρα. Είδα πολύ καλή υγεία, γι” αυτό το έγραψα έτσι. Μην κολλάς στα λόγια, η ουσία είναι μία. Είσαι καλά και κάτι θα σε ανεβάσει ψηλά. Μακάρι να έρθει μια ουρανοκατέβατη ευτυχία που θα σε ανεβάσει ψηλά. Όλες αυτό θέλουμε. Στο εύχομαι!!!

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 στο 21:35
  Σύνδεσμος

  Ειδα τις προαλλες ενα περιεργο ονειρο…Ειδα οτι βρισκομουν σε μια πανεμορφη πολυ ησυχη παραλια με γκριζοπρασινα νερα μαζι με την μητερα μου και εναν πολυ παλιο πρωην μου…λεει οτι περπαταγαμε στην παραλια και σε καποια φαση η μητερα μου μας αφησε επιτηδες να μιλησουμε μονοι μας και στη συνεχεια με βοηθησε να κατσω σε εναν βραχο καθομασταν και μιλαγαμε…μετα ξαφνικα βλεπω οτι εμφανιζεται διπλα μας μια χαρουμενη παρεα παιδιων ηλικιας 10-12 οπου επεαιζε παιχνιδια στην θαλασσα και ερχετε η μητερα μου με ενα τσαμπι ροδακινα παει να μας τα δωσει αλλα τα βουτηξε η παρεα παιδιων και τα εφαγε…τι σημαινει;

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 στο 11:22
   Σύνδεσμος

   @pepy,

   Δεν είναι καλό όνειρο δυστυχώς. Έπρεπε να φάτε εσείς τα ροδάκινα.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.