Στα όνειρα αυτά υπάρχει ένα ρήμα που τα χαρακτηρίζει. Το ρήμα ρισκάρω. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, που οι περισσότερες είναι επικίνδυνες και  δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Εδώ ή θα τα καταφέρουμε ή όχι. Δεν υπάρχει μέση οδός.  Πολλές φορές τα όνειρα αυτά είναι αληθινά ή δείχνει την κατάσταση που βρισκόμαστε μπαίνοντας στον χορό χωρίς να ξέρουμε χορό. Αλληγορικά εκφράζομαι.  Μπορεί π.χ. να δούμε ότι προσπαθούμε να μπούμε σε μια ομάδα ναρκομανών, να γίνουμε μέλη της,  για να πιάσουμε τη σπείρα και να σώσουμε το παιδί μας που χάθηκε άδικα. Τα δίνουμε όλα για όλα, και δεν μας νοιάζει ο θάνατος.

Είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ο φόβος μας δίνει εφιάλτες στα όνειρα αυτά και η αγωνία είναι μεγάλη. Η ψυχή δεν ηρεμεί. Σκέφτεται και φοβάται την αποτυχία. Τα όνειρα αυτά τελειώνουν όταν βγει κάποιο αποτέλεσμα και το άτομο απεγκλωβιστεί από την κατάσταση αυτή. Δεν γιατρεύεται ποτέ από τα όνειρα αυτά, όταν η αποτυχία το έχει κάνει έρμαιο της κατάστασης αυτής. Τότε οδηγούμαστε σε άλλα μονοπάτια.

Όμως, κι η μεγάλη ταχύτητα είναι ένα ρίσκο στα όνειρα, διότι δείχνει ότι τρέχουμε πολύ και χάνουμε την ουσία ή δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε και πέφτουμε σε λάθη.

Να ρισκάρουμε μια νέα σχέση είναι καλό όταν περνάμε καλά. Όταν δεν ρισκάρουμε, μένουμε μόνοι γεμάτοι από φόβους και ανασφάλειες. Καλό είναι να ρισκάρουμε κι ας χάσουμε. Αν δεν είναι εντάξει, το αντιλαμβανόμαστε και φεύγεουμε νωρίς πριν γίνει πληγή. Σημασία έχει να έχουμε καλά όνειρα και να μην τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα. Μια ήρεμη ταχύτητα μας δίνει την χαρά να χαρούμε το τοπίο και να τα προλάβουμε όλα. Να κυλά υπέροχα η κάθε μας στιγμή. Αυτό ισχύει και στα όνειρα. Από εμάς και τις επιλογές μας εξαρτώνται πολλά.

Πολλές καταστάσεις είναι βατές και βλέπουμε έναν εαυτό που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Μαθαίνουμε μέσα απ’ αυτό τις κρυφές μας δυνάμεις, αλλά στις πολύ ακραίες καταστάσεις το ρίσκο είναι μια αυτοκτονία που μας οδηγεί στον ψυχικό ή στο σωματικό θάνατο πολλές φορές. Τα όνειρα πια δεν τα προσέχουμε, εφόσον  μας καθοδηγεί η ίδια η ζωή και μας παίρνει εκεί που εκείνη θέλει. Ρίσκο είναι και μια επικίνδυνη αγάπη, αλλά,  ευτυχώς,  στον τομέα αυτό τα όνειρα είναι αντίθετα τις περισσότερες φορές κι αυτό δεν φαίνεται.

Ριψοκίνδυνα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.