Είναι τα όνειρα που κάποιος φροντίζει για μας και μας προστατεύει ή εμείς φροντίζουμε τους άλλους. Μπορεί να είναι ένας φίλος, οι συγγενείς, ένας άγνωστος. Όταν δούμε να μας προστατεύει ο σύντροφός μας πρέπει να είναι καρμικός έρωτας, αληθινός,  για να ισχύει, αλλιώς θα χωρίσουμε.  Μοιάζει με τα καθοδηγητικά όνειρα, αλλά εδώ δεν μας προστατεύει μόνο στην πορεία που θα πάρουμε. Εδώ γίνεται και σε άλλους τομείς αυτή η προστασία. Μας συμβουλεύουν, μας προειδοποιούν, ακολουθούν το δρόμο μας για να δούμε τι θα πάθουμε. Τα όνειρα με άγιους είναι μόνο καθοδηγητικά. Εδώ μπορεί να μας προειδοποιήσει για κάτι ή να μας εμποδίσει να μην το κάνουμε. Σαν να είναι ένας αόρατος μανδύας πολλές φορές ή τοίχος και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Ούτε μπρος πάμε, ούτε πίσω. Μένουμε εκεί. Καταλαβαίνουμε ότι κάνουμε λάθος και παίρνουμε τη σωστή απόφαση. Πολλά προστατευτικά όνειρα είναι παραπλανητικά. Μακάριο το άτομο που θα το αντιληφθεί νωρίς αυτό.

Σ’ αυτό το όνειρο βλέπουμε ότι μας φιλά η μαμά, μας σκεπάζει, βλέπουμε ότι μας κρατάνε οι γονείς μας ο ένας από το ένα χέρι κι ο άλλος από το άλλο. Είναι τα όνειρα που μας παρέχουν σιγουριά και θωρακίζουν την ψυχή μας. Συμβολικά μπορεί να  είμαστε ένα φυτό που το ποτίζουμε οι ίδιοι, ένα καναρινάκι που το φροντίζουμε, ένα σκυλάκι που το φροντίζουμε. Επίσης, βλέπουμε ότι προσέχουμε το δάσος, προσέχουμε την βλάστηση, δεν πατάμε το πράσινο, μας αρπάζουν το τσιγάρο από το στόμα και το πετάνε, μας αρπάζουν το ποτήρι και το σπάνε  για να μην πιούμε. Κακό όνειρο είναι να μας κλείσουν σε μια γυάλα ή μια  χρυσή φυλακή και να πάρουν τα κλειδιά, για να μας προστατέψουν, αλλά αυτό δεν είναι προστασία. Άλλο προστατευτικά όνειρα κι άλλο υπερπροστατευτικά.  Εδώ γίνεται μια παθολογική προστασία που πνίγει το άτομο, δεν το εξασφαλίζει, όύτε το βοηθάει. Νιώθει παγιδευμένος και δέσμιος αυτής της αγάπης.  Αγάπη δεν είναι, γιατί δεν γίνεται για το καλό του ατόμου που προστατεύεται, αλλά για να ηρεμήσει το άτομο που προστατεύει ότι δεν κινδυνεύει.

Άρα, είναι τα όνειρα που προστατεύουν ψυχή- σώμα – και πνεύμα, για να διατηρούνται και να μπορούν να επιβιώνουν και να παίρνουν δύναμη.  Αυτή η δύναμη χάνεται όταν η προστασία δεν είναι αληθινή.

Προστατευτικά όνειρα

6 σχόλια στο Προστατευτικά όνειρα

 • Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018 στο 13:57
  Σύνδεσμος

  Ήταν μεγάλο όνειρο, πήγαινα σε κτίρια, σε υπηρεσίες, έμπαινα, έβγαινα, ο τελευταίος που είδα ήταν ο τελευταίος εργοδότης μου, μου έδωσε να κάνω κάποια δουλειά, πήγα στην υπηρεσία, τελείωσα.. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όλα τα κτίρια ήταν παλιά, με πατώματα από μωσαικό, φθαρμένα από το χρόνο, σαν τα πρώτα χρόνια που άρχισα να δουλεύω. Θυμάμαι πως βγαίνοντας από την τελευταία πόρτα έξω, για να πάω λέει στη δουλειά μου, το δάχτυλό μου, ο δεξιός μου δείκτης πιάστηκε στο άνοιγμα της πόρτας. Ένας κύριος που ήταν εκεί μου είπε, τοδάχτυλό σας προσέξτε, το είχα ήδη δει και γω όμως, το πήρα, βγήκα και πήρα το λεωφορείο. Περισσότερο τα παλιά λεωφορεία θυμιζε, όχι τα τελευταίας τεχνολογίας. Πηγαίνοντας το λεωφορείο, περνούσαμε μάλιστα από το πανεπιστήμιο εκείνη την ώρα, έβλεπα φοιτητές απέξω να καπνίζουν, διαπιστώνω ότι δεν βρίσκομαι σε λεωφορείο, αλλά σε ένα ιδιότυπο όχημα σαν βαγονέτο, και ότι νόμιζα ότι ήμουν σε λεωφορείο γιατί μία κυρία είχε τυλίξει το κεφάλι μου μέσα στα χέρια της. Τα μάτια μου ήταν έξω, αλλά και να μιλήσω δεν είχα πρόβλημα. Κάνω να τη δω, σκεφτόμουνα τι είναι πάλι ετούτο, και βλέπω μία κυρία μεγάλη, με κοντά καστανοκόκκινα μαλλιά, σοβαρή με ένα γκρι παλτό. Καθηγήτρια λέω είναι, καλή είναι, εγώ σε προστατεύω μου λέει, και από εδώ είναι οι βοηθοί μου. Όταν την είδα ηρέμησα και ένοιωσα πράγματι προστασία, (έμοιαζε με την Γλυκατζή-Αρβελέρ). Στο πισω κάθισμα ήταν 3 άτομα οι βοηθοί, μία ξανθιά κοπέλα, ο κύριος που μου είχε πει για το δάχτυλο νωρίτερα, και άλλος ένας.. Μόνο εμείς οι 5 είμαστε στο όχημα, το οποίο ήταν ανοιχτο από τη μέση και πάνω..Ένοιωθα ότι βγαίναμε στην παραλιακή..

  Απάντηση
  • Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 στο 12:15
   Σύνδεσμος

   Απόψε είδα ένα όνειρο που σε αφορά. Επέμενα ότι το Βάκη είναι συντομία της Βασιλικής. Ότι αυτό είναι το όνομά σου. Κάποιος μου έλεγε ότι είναι όνομα που δεν γνωρίζω. Ένα άγνωστο όνομα. Ποια είναι η αλήθεια; Έτσι, για να δω αν έχω καλή διαίσθηση.
   Πάμε στην ερμηνεία του ονείρου. Γιατί έφερες τον εαυτό σου σ’ αυτό το σημείο; Το όνειρο δείχνει ότι μια γυναίκα 91 ετών έχει περισσότερη δύναμη από εσένα και μπορεί να σε φροντίζει, αντί να το κάνεις εσύ. Έχεις χωρίσει πρόσφατα; Έφαγες κατραπακιά, κάποια ερωτική απογοήτευση; Τι συμβαίνει; Μοιάζει σαν να γέρασες, αλληγορικά. Όλα είναι παλιά. Αν καταρρεύσουν, θα υπάρχει πρόβλημα.

   Απάντηση
  • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 στο 09:52
   Σύνδεσμος

   Δεν δημοσίευσα το μήνυμά σου όπως μου ζήτησες. Θέλω να κρατήσω μόνο την απάντησή σου, αν μου επιτρέπεις, ότι το όνομά σου είναι πράγματι συντομία της Βασιλικής. Αυτό είναι σημαντικό για την διαίσθησή μου.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.