Είναι το όνειρο που συνετίζει τους τσιγκούνηδες και τους ανάποδους ανθρώπους. Το όνειρο που τους δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουν ριζικά χαρακτήρα και να αγαπήσουν τα Χριστούγεννα, να αγαπήσουν όσα αγαπά ο φυσιολογικός άνθρωπος, να ξοδέψει, να ζήσει, να χαρεί όσα δεν χαίρεται.   Με κάποια ταξίδια στο χρόνο στο Παρόν, παρελθόν και μέλλον με την συνοδεία των αντίστοιχων φαντασμάτων και  βλέποντας την κατάντια του συνεργάτη του, ο Σκρουτζ του Ντίκενς μέσα από τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αλλάζει.  Βοηθά ένα φτωχό ανάπηρο παιδί και δίνει στον υπάλληλο αύξηση. Είναι η αρχή να γίνει αγαπητός,  γιατί δεν του αρέσει το μέλλον που του παρουσίασε η παγερή μορφή του μέλλοντος.

Τέτοια όνειρα δεν είναι απλά προειδοποιητικά, είναι η παρουσίαση της αλήθειας. Πώς μπορούμε λοιπόν να επηρεάσουμε την ελεύθερη βούληση, να αλλάξουμε δρόμο; Όταν  δούμε την αλήθεια κατάματα, όταν μας την δείξει κάποιος. Τότε είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να πράξουμε αυτό που πρέπει.  Όταν δεν ακούμε έναν άνθρωπο που μας μιλά με πόνο ψυχής και τον περιφρονούμε, μόνο ένα όνειρο εφιάλτης μπορεί να το κάνει και να το πετύχει. Όλα αυτά τα όνειρα που σκοπό έχουν να συνετίσουν το άτομο να αλλάξει χαρακτήρα και απόψεις γιατί δεν πάει καλά, ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία.

 

 

Πνεύμα των Χριστουγέννων, Το όνειρο του Σκρουτζ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.