Είναι τα όνειρα που σαν περιεχόμενο τους έχουν τις άγιες μέρες του Πάσχα. Την μεγάλη εβδομάδα, την Ανάσταση.  Αν κοντεύει το Πάσχα ή το διανύουμε είναι ένα φυσιολογικό όνειρο. Όταν όμως αργεί,  το όνειρο έχει αλληγορική ή ψυχολογική σημασία.

Το πιο βαρύ είναι το άτομο να δει επιτάφιο και μεγάλη Παρασκευή. Περνά πολλά βάσανα και πεθαίνει όπως ο Χριστός. Η σταύρωση είναι σημείο ότι το άτομο βασανίζεται και σταυρώνεται όπως ο Χριστός. Περνά την εβδομάδα των παθών του, μεταφορικά.

Αν είμαστε θεατές στην ανάσταση του Χριστού είναι το καλύτερο όνειρο. Όπως επίσης να ψήνουμε αρνιά ή να τσουκρίζουμε αβγά. Το γλυκό του Πάσχα και τα κουλουράκια είναι χαρά. Δεν έχουν καμία σχέση με τα άλλα γλυκά που γνωρίζουμε, ακόμη κι αν έχουν επικάλυψη σοκολάτας.

Αν γιορτάζουμε το Πάσχα όλοι μαζί οικογενειακά δηλώνει ότι τα βάσανά μας πέρασαν, το ίδιο και οι δύσκολες στιγμές. Όλα ανήκουν στο παρελθόν. Τελειώνει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας και ανοίγεται ένα άλλο. Κάνουμε το πέρασμα από τη θλίψη και τον πόνο στην ανάσταση και την χαρά. Μέσα από τον πόνο ξεχωρίζει η χαρά. Το γέλιο διαδέχεται το δάκρυ. Με πίστη και ισχυροποίηση της δύναμης της θέλησης μπορούμε το δάκρυ να το κάνουμε χαρά. Ήρθε η κατάλληλη στιγμή με το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα.  Έτσι, όλες μας οι επιθυμίες ήρθε η στιγμή να πάρουν σάρκα και οστά.

Το άγιο φως είναι το καλύτερο όνειρο που μπορεί να δει κάποιος, αν δεν κοντεύει το Πάσχα.

Αν δεν ξέρουμε αν είναι Πάσχα ή Χριστούγεννα, δηλώνει ότι είναι όνειρο αντιφατικό ή συναισθησίας. Έχουμε μπερδέψει την ψυχή. Αναγεννηθήκαμε ή αναστηθήκαμε τελικά;  Τι από τα δύο συμβαίνει; Ούτε και οι ίδιοι ξέρουμε.

Όλα αυτά τα όνειρα αν τα δούμε τώρα, που σε μια εβδομάδα θα έχουμε Πάσχα είναι επηρεασμένα από τις άγιες αυτές Μέρες. Όμως, αν το δούμε ντάλα καλοκαίρι ή χειμώνα, ή φθινόπωρο, σε μια ανυποψίαστη στιγμή, έχει τις παραπάνω  ερμηνείες που έδωσα. Μόνο τότε!

Πασχαλινά όνειρα

2 σχόλια στο Πασχαλινά όνειρα

 • Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 στο 16:27
  Σύνδεσμος

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, πάντως καμμια φορά συμβαίνει και το αντίθετο. Για παράδειγμα εγώ, όταν μια φορά είδα στον ύπνο μου Μ.Παρασκευή, παρότι αρχικά ανησύχησα, τελικά ακολούθησε κάτι καλό. Αντίθετα η περίοδος των Χριστούγεννων, παρά το ότι είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρονου, στον ύπνο μου σημαδοτούσε πάντα κάτι άσχημο. Βέβαια το Χριστουγενιάτικο δέντρο (γιατί συνήθως αυτό έβλεπα), ήταν πάντα παλιό και ξεφτισμενο. Ηταν αυτό που είχαμε όταν ήμουν παιδί, και το οποίο έχει αντικατασταθεί εδω και 15 χρόνια τουλάχιστον, ακριβώς για αυτό το λόγο.

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο 12:48
   Σύνδεσμος

   Κάποιες λεπτομέρειες που ίσως δεν θυμάσαι έδιναν το αντίθετο μήνυμα. Επίσης, μπορεί εμμονικά να ένιωσες ότι ήταν μεγάλη Παρασκευή και να την ονειρεύτηκες και να συνέβηκε κάτι καλό. Όμως το ξεφτισμένο δέντρο δείχνει ότι τελείωσαν τα Χριστούγεννα. Είναι για πέταμα. Φυσικό είναι να έχει κακό μήνυμα αυτό το όνειρο και να αλλάξει απότομα το σκηνικό. Πολλές φορές αναπολούμε τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα και τα βλέπουμε σαν όνειρο επιθυμίας. Τότε δεν έχουν κάποιο μήνυμα να δώσουν. Απλά, θέλουμε να χαρούμε αυτές τις γιορτές που αγαπάμε.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.