Η ανθρώπινη φύση μας, όσο κι αν είναι τελειοποιημένη σε σχέση με τα άλλα ζώα,  έχει κάποιες αδυναμίες που ξεπερνάνε το μέτρο. Μερικοί επιτήδειοι το γνωρίζουν αυτό και ψάχνουν θύματα.  Τα βάζουν λοιπόν στις παγίδες  της ζωής και γελάνε για το χάλι τους.   Μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά ως φαίνεται όταν μια κατάσταση γίνει  πάθος, όταν είναι απαγορευμένο, όταν είναι πειρασμός όταν γίνεται εθισμός φτάνουμε στο ανώτατο σημείο των δυνάμεών μας και όταν το ξεπεράσουμε πέφτουμε σε λάθη. Λάθη μικρά τα οποία μας κάνουν πιο σοφούς, αλλά και λάθη μεγάλα, επιζήμια που μας φέρνουν  στο σημείο να βιώσουμε σε μια επίγεια κόλαση μέχρι να βγούμε απ’ αυτήν ή να μπούμε πιο βαθιά, χωρίς να μπορέσουμε να βρούμε το δρόμο της επίστροφής.

Οδηγούμαστε λοιπόν σε λάθη μέσα από τα ίδια μας τα πάθη.  Τα σημαντικότερα είναι:

Αλκοολισμός: Το άτομο πίνει υπέρογκες ποσότητες ποτού  από εθισμό για το εν  λόγω ποτό ή για να ξεχάσει. Όταν όμως βρίσκεται σε σημείο εθισμού δεν μπορεί πια να κάνει πίσω. Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Μαζί του υποφέρει και η οικογένειά του που ντρέπεται γι’ αυτόν .  Έχουν διαλυθεί οικογένειες εξαιτίας αυτού. Λύση: Οι ανώνυμοι αλκοολικοί.

Τζογαδόρος: Το άτομο αυτό μπορεί να πουλήσει τα πάντα, προκειμένου να παίξει στο τζόγο και στα τυχερά παιχνίδια. Όταν για πρώτη φορά παίξει κερδίζει και γλυκαίνεται μέχρι να γίνει εθισμός. Όταν αρχίζει να χάνει τότε θέλει να παίξει για να τα πάρει πίσω.  Δεν κερδίζει ποτέ. Έτσι, πέφτει περισσότερο στην παγίδα και φτάνει στο σημείο να αφανιστούν περιουσίες μέσα σε ένα βράδυ.   Λύση: Οι ανώνυμοι τζογαδόροι.  Όταν σταματήσει να έχει περιουσία, όταν την σκορπίσει όλη.

Το λάθος που κάνουν αυτά τα άτομα είναι μεγάλο. Όταν θελήσει ένα τέτοιο άτομο να υιοθετήσει παιδί θα εμποδιστεί, θα θεωρηθεί μειονέκτημα, ακόμα κι αν η γυναίκα του είναι αγία.   Επίσης, αν μάθει το αφεντικό του ότι ανήκει σ’ αυτούς, θα χάσει τη δουλειά του.  Έχει να αντιμετωπίσει πολλά και να ξεπεράσει πολλά. Ακόμα κι αν γιατρεύτηκε, υπάρχει ο φόβος να ξαναπέσει όταν πέσουν λεφτά στα χέρια του ή όταν δει άλλους να παίζουν.

Τοξικομανείς: Είναι τα άτομα που έχουν πάρει για μια φορά ναρκωτικά και λένε ότι είχαν την περιέργεια να δοκιμάσουν πώς είναι.  Όμως γίνεται εθισμός και το άτομο πέφτει στην  παγίδα. Μετά καταφεύγει σε σκληρά, σε πιο δυνατά ναρκωτικά. Εδώ δεν γιατρεύονται όλοι. Κάποιοι όταν  φτάσουν στο σημείο να πάρουν ενέσιμα ναρκωτικά, όπως είναι η ηρωίνη, θα βρεθούν νεκροί στα παγκάκια, με μια σύριγγα στο χέρι. Τα χαρακτηριστικά του ατόμου αλλοιώνονται, όπως η  ψυχή του και δεν το καταλαβαίνει. Το κακό είναι ότι στα ναρκωτικά δεν καταφεύγουν μόνο άτομα που έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Γνωρίζουν την παγίδα, αλλά δεν νιώθουν ότι είναι άρρωστοι, ότι είναι ένας απ’ αυτούς. Μια φορά λένε θα αναπνεύσω ή θα το πάρω, τι πειράζει; Αυτή η μια φορά είναι η καθοριστική! Το θέμα είναι να μην δοκιμάσει.  Λύση: Ανώνυμοι τοξικομανείς, ΟΚΑΝΑ.

Τα λάθη πληρώνονται ακριβά.  Όταν πάνε στους ανώνυμους ταξικομανείς  και γιατρευτούν βγαίνουν καθαροί στην κοινωνία. Ομως δύσκολα βρίσκουν δουλειά. Όταν μάθει το αφεντικό ότι κάποτε ήταν ένας τέτοιος χάνει τη δουλειά του ή δεν βρίσκει δουλειά.  Επίσης, δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδί.  Έχει πρόβλημα ο αδερφός του. Θέλει να παντρευτεί και εμποδίζεται επειδή έχει τέτοιο αδερφό.  Οι συγγενείς της νύφης δεν τον θέλουν και στιγματίζεται η ζωή του, χωρίς να φταίει.

Φυλακισμένος:  Η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, για πάθη ερωτικής φύσεως μας κάνει δολοφόνους. Εκτίουμε φυλάκιση κάποιων ετών και λόγω καλής διαγωγής βγαίνουμε στην κοινωνία για να γίνουμε άνθρωποι. Η κοινωνία όμως δεν μπορεί να μας δεχτεί πίσω.  Έχουμε τη ρετσινιά του τέρατος, του αλήτη, που στερήσαμε μια ζωή από τη σύντροφό μας. Άρα, το άτομο αυτό είναι περιφρονημένο, δεν το δέχεται κανένας σπίτι του, οι συγγενείς τον έχουν ξεγράψει, δεν μπορεί να βρει δουλειά και ζητιανεύει το φαί μήπως κάποιος που δεν ξέρει ποιος ήταν τον λυπηθεί.  Εδώ λύση δεν υπάρχει  Όμως, δεν αδικώ την κοινωνία. Έχει δίκιο. Όμως δεν έχει δίκιο αν ένα άτομο φυλακίστηκε χωρίς να φταίει. Έπεσε σε δικαστική πλάνη ή  μπήκε εξαιτίας χρεών. Δεν μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση και η μια περίπτωση και η άλλη. Θα πρέπει να εξετάσουν τις συνθήκες φυλακίσεως του ατόμου πριν τον κατηγορήσουν και τον καταδικάσουν. Αν σκότωσε ένα άτομο δεν πρέπει να παίρνει άδεια. Δεν πρέπει να ψηφίζει, ούτε να ταξιδεύει ή να έχει διαβατήριο. Να μην είναι μέλος της κοινωνίας μας. Να λιθοβολείται. Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν να λάβεις. Όμως αυτα δεν πρέπει να τα στερούνται οι άλλοι φυλακισμένοι. Μάλιστα,  θα πρέπει να υπάρχουν πιο ασφαλή κελιά για τους ισοβίτες και πιο υγιεινές συνθήκες κράτησης για τους άλλους. Δεν πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση από τους φύλακες. Εδώ μπορούμε να προλάβουμε κάποιον να τον ενημερώσουμε πριν κάνει το λάθος. Όταν το κάνει είναι πια πολύ αργά. Επιστροφή δεν υπάρχει.

Υπερφαγία: Είναι μια κατάσταση που λόγω ψυχολογικής κατήφειας, χωρισμού, πένθους, μοναξιάς καταφεύγουμε στην υπερβολική λήψη τροφής και γλυκών, χωρίς έλεγχο. Όταν πια φάμε νιώθουμε τύψεις. Αυτό είναι για κάποιους ασθένεια, αλλά για κάποιους άλλους πάθος. Δεν αναγνωρίζεται για ασθένεια. Εδώ διχογνωμούν. Τα άτομα αυτά είναι παχύσαρκα πάνω από 180 κιλά και δεν μπορούν να σταθούν στην κοινωνία με τους άλλους διότι είναι δαχτυλοδειχτούμενοι όλοι θα μιλάνε ψυθιριστά γι’ αυτούς, τους κοιτάζουν σαν να είναι από άλλο πλανήτη. Άλλοι γελάνε και οι ίδιοι έχουν λειτουργικά και κινητικά προβλήματα.  Κάποιοι απ’ αυτούς αποφασίζουν να κάνουν κάποια στιγμή δίαιτα και σε 2-3 χρόνια τα χάνουν. Άλλοι θέλουν να χάσουν 80 κιλά και δεν τα καταφέρνουν. Άλλοι με εγχείριση τα καταφέρνουν, (δακτύλιο στο στομάχι),  αλλά όταν πάνε στο ψυχίατρο  και πάρουν χαπάκια  σεροτονίνης βλέπουν ότι η υπερφαγία μειώνεται σημαντικά. Άρα, παράγοντας της πολυφαγίας είναι η έλλειψη σεροτονίνης. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι η παχυσαρκία σε άτομα που είναι μόνα τους, δεν έχουν σχέση, είναι πιο συνηθισμένη. Όταν το άτομο ερωτεύεται κόβεται η όρεξή του. Παράγει σεροτονίνη. Όταν η λεπτίνη επίσης είναι σε χαμηλά στρώματα, το άτομο είναι πολύ λεπτό. Όταν έχει μεγάλες στρώσεις, το άτομο έχει την τάση να παχαίνει. Είναι θέμα ορμονών και τοξινών περισσότερο πόση όρεξη έχεις ή πόσο θα φας. Γι’ αυτό λένε οι ψυχολόγοι ότι πρέπει να βρίσκουμε ευχάριστα ενδιαφέροντα που θα μας αποσπούν από την πολυφαγία, ώστε να παράγεται σεροτονίνη.  Μια λύση είναι ένας περίπατος στη λιακάδα,  ώστε να πάρουμε βιταμίνη Ε που βοηθά  στη λυποδιάλυση και αποτρέπει τον καρκίνο. Το φως του ήλιου, εκτός από τις τροφές, προσφέρει  στο σώμα βιταμίνη Ε.  Υπάρχουν οι ανώνυμοι υπερφάγοι γιατί γι’ αυτούς θεωρείται ασθένεια. Ό,τι κι αν είναι το άτομο δεν θεωρεί τον εαυτό του άρρωστο, ούτε θέλει να δει  ψυχίατρο. Προσπαθεί μόνο του να βρει τη λύση. Η χειρότερη στιγμή είναι όταν κολλά η ζυγαριά του. Για μένα δεν είναι ασθένεια, είναι εγκεφαλικό θέμα. Είναι ένα παιχνίδι ορμονών. Πολλές φορές και η δίψα έχει τα συμπτώματα της πείνας.  Άλλο θέλω αληθινά ένα γλυκό, κι άλλο ότι το τρώω λόγω έλλειψης ορμονών. Αυτός είναι ο λόγος που πέφτουμε με τα μούτρα στη σοκολάτα όταν χωρίσουμε. Ο άνδρας όμως πίνει για να ξεχάσει.  Η γυναίκα  όμως εδώ κλαίει τη χαμένη της  σεροτονίνη. Η σοκολάτα την αντικαθιστά. Υπάρχουν και γυναίκες που πίνουν για να ξεχάσουν.  Όπως και άνδρες που τρώνε γλυκά. Αυτό είναι σπάνιο. Ποια κίνηση θα κάνεις την ώρα του χωρισμού, θα δείξει τι αισθάνεσαι.

Αιρέσεις:  Κάποια άτομα  πέφτουν θύμα κάποιων επιτήδειων  και ασπάζονται  μια θρησκεία ή ένα δόγμα που κάποτε έβριζαν ή περιφρονούσαν.  Ειδικά, όταν αυτή η αίρεση είναι ο σατανισμός, το άτομο γίνεται πολύ κακό και κάνει πραγματικότητα ό,τι παλιά κατά διάνοια δεν θα έκανε. Κάνει ανθρωποθυσίες, βγάζει κραυγές και κάνει με τα χέρια το σύμβολο του σατανά.   Δείκτης, αντίχειρας  και μικρός έξω, μέσος και παράμεσος μέσα.  Κάποιοι βάζουν τον αντίχειρα μέσα.  Επίσης, σύμβολό τους είναι η πεντάλφα και ο ανάποδος σταυρός. Οι οπαδοί του σατανισμού δεν είναι φιλικοί με την οικογένειά τους, αν τους ζητηθεί θα την θυσιάσουν.  Το ευαγγέλιο τους είναι η σολομονική.  Όλες οι θρησκείες και οι παραθρησκείες έχουν τα δικά τους έθιμα, τους δικούς τους κανόνες, τα πρέπει και τα μη, τα οποία ο νέος πιστός τα τηρεί, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τα παλιά του πιστεύω που είχε σαν ορθόδοξος Χριστιανός.  Οι πεντηκοστιανοί έχουν την γλωσσολαλία, οι χιλιαστές αρνούνται τη σταύρωση του Χριστού, οι μονοφυσίτες ότι ο Χριστός ήταν και άνθρωπος κ.ά. Όταν κάποιος καταλάβει ότι αυτός ο δρόμος τον απομακρύνει από τα αληθινά του θέλω επιστρέφει μετά κόπων και βασάνων στην ορθοδοξία. Κάποιοι άλλοι μένουν εκεί και γίνονται πιο φανατικοί από τους φανατικούς.  Κάποιοι άλλοι εμποδίζονται να φύγουν από τους ανώτερους των αιρέσεων, ενώ καποιοι άλλοι επέλεξαν μόνοι τους να τους ασπαστούν χωρίς να τους επηρεάσει κανείς. Αν το μετάνιωσαν ή αν έχει γίνει πάθος μόνο οι ίδιοι μπορούν να μας το πουν. Εμείς σεβόμαστε την επιλογή τους και τους περιμένουμε να επιστρέψουν με αγάπη στην ορθοδοξία, χωρίς να τους κρίνουμε ή να τους πιέσουμε γι’ αυτό. Άλλωστε, ο ίδιος ο Χριστός λέει: όστις θέλει οπίσω μου ελθείν.

Ληστεία:   Μπορεί κάποιος που δεν το έχει ξανακάνει να γίνει ληστής λόγω ανάγκης και να το μετανιώσει μετά.  Όταν δεν τον πιάσει κανείς,  δεν τον αντιληφθεί και σταματήσει εκεί είναι μια χαρά. Το έκανε, το μετάνιωσε, εξομολογήθηκε, δεν θα ξαναγίνει. Αν είναι αγαθός,   μπορεί να επιστρέψει τα κλοπιμαία και να  ζητήσει συγνώμη, αλλά μπορεί να ρισκάρει να τον φυλακίσουν γι’ αυτή του την πράξη. Εξαρτάται από το χαρακτήρα του ατόμου που έχει ληστέψει. Όμως, κι  αν δεν τα  επιστρέψει μπορεί να φάει αυτά που πήρε και να μην το ξανακάνει.

Όταν όμως γίνει πάθος και εθισμός, το άτομο γλυκαίνεται δεν θα σταματήσει. Θα γίνει το απλό παιχνίδι χοντρό και δεν θα αρκεστεί να κλέψει ένα σπίτι ή ένα ψιλικατζίδικο, αλλά θα καταφύγει σε τράπεζες, σε βιομηχανίες ή να κλέψει το ίδιο το κράτος με φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με  χρήματα στις πιο πλούσιες τράπεζες της Ευρώπης.  Όμως, το κακό εδώ είναι ότι θα τιμωρηθεί ένας μικρός κλέφτης, ενώ ο μεγάλος, αυτός που έκανε τη ζημιά, μπορεί να γίνει και ήρωας.  Αυτή είναι η κοινωνία μας!

Δρόμος επιστροφής: είναι αδύνατον  να γυρίσει πίσω κάποιος που έχει δει την πόρτα της κόλασης. Όταν ανήκει σε  μια συμμορία και θέλει να ακολουθήσει τον τίμιο δρόμο εμποδίζεται. Όταν κάνεις το λάθος να ανήκεις σε μια ομάδα ανθρώπων που κυλιούνται στη λάσπη και λερωθείς, δεν θα σ’ αφήσουν να επιστρέψεις, με το φόβο μήπως τους καταδώσεις. Σε σκοτώνουν λοιπόν πριν προλάβεις να το πράξεις.

Εκβιασμοί και δημοσιεύσεις φωτογραφιών:  Είναι κάποιοι άνθρωποι που αρέσκονται να βιντεοσκοπούν κρυφά από το σύντροφό τους τις ερωτικές τους περιπτύξεις. Αυτό το κάνουν προς τέρψη τους για να βλέπουν και να ξαναβλέπουν όσα έχουν ζήσει. Πιο κακό γίνεται όταν αυτό το βιντεάκι βρεθεί δημοσιευμένο χωρίς την έγκρισή μας σε μια ιστοσελίδα του ίντερνετ.  Αυτό γίνεται και στα σχολεία με τα κινητά. Πολλά παιδιά έχουν εκτεθεί στα μάτια συμμαθητών και καθηγητών για μια στιγμή πάθους που είχαν. Είναι καταστάσεις αρρωστημένες, που δυστυχώς υπάρχουν και διαλύουν τις ψυχές μας. Επίσης, αυτό μπορεί να γίνει και με φωτογραφίες. Όταν κάποια άφησε κάποιον που την ήθελε πολύ για να την εκδικηθεί δημοσίευσε γυμνες φωτογραφίες της που έβγαλε εν αγνοία της με το κινητό του. Ενώ λοιπόν το κινητό μπορεί να μας εξυπηρετήσει, με τις άπειρες δυνατότητες που έχει μπορεί να γίνει το όπλο που θα μας σκοτώσει ψυχικά.  Το ίδιο ισχύει κι όταν γνωστοποιούνται προσωπικά δεδομένα εν αγνοία μας.

Διγαμία: Το λάθος που κάνουμε  είναι να παντρευόμαστε ένα άτομο που μας ενδιαφέρει χωρίς να ελέγξουμε το ποιόν του. Κακό είναι να παντρευτούμε βιαστικά  και μόλις επιστρέψουμε από το γαμήλιο ταξίδι, να μάθουμε ότι έχει ξαναπαντρευτεί και δεν έχει πάρει διαζύγιο…

Απόκρυψη ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί: Είναι άσχημο να γνωρίζει κάποιος ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά και το αποκρύπτει από τη σύντροφό του. Κακό είναι να της το πει μετά  το γάμο από φόβο.  Έτσι την καταδικάζει να μην χαρεί την μητρότητα.  Αν δεν το γνωρίζει,  δεν πειράζει δεν φταίει αυτός. Οταν όμως το γνωρίζει,   είναι για μένα κατακριτέο!!!

Απόκρυψη ασθενειών:  Το ίδιο άσχημο είναι να κρύβει από τη σύντροφό του ότι έχει μεταδοτικές ασθένειες που απέκτησε μετά από ελεύθερη βοσκή.

Απόκρυψη ερωτικής φύσης: Είναι ετεροφυλόφιλος αυτό είναι μια χαρά. Τι γίνεται όμως αν έχει σχέση μαζί μας και στο παρελθόν κοιμήθηκε με άνδρα; Οι αμφι δεν ξεχωρίζουν στα μάτια μας.  Ευτυχώς, για μένα παντρεύονται τώρα και θα μαζευτούν. Αν είχε σχέση με γυναίκα δεν πειράζει ήταν φυσιολογικός. Αν όμως αυτό δεν ισχύει;  Είναι σωστό πριν συνάψουν σχέση να της πει  τίμια ότι κάποτε κοιμήθηκα με τον Μήτσο, έχεις πρόβλημα; Κάποιες γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα, αλλά για κάποιες άλλες είνει πληγή. Πρέπει να ξέρουμε τη φύση του, να έχει το θάρρος να εξηγηθεί, όταν δεν ξέρει ποια έχει δίπλα του και πόσο ανεκτική μπορεί να γίνει σε τέτοια ζητήματα.

Απόκρυψη προηγούμενου γάμου: Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση αυτή. Πρέπει να πει ότι έκανα κι άλλο γάμο και χώρισα.

Πατέρας στα δεκαεπτά: Μια δύσκολη περίπτωση είναι κι αυτή. Ένα παιδί να αποκτήσει παιδί.  Είναι ένα λάθος που δεν διορθώνεται, αλλά είναι από τα πιο ωραία λάθη. Στην αρχή δεν το δέχεται και δεν το καταλαβαίνει. Στην πορεία όμως, αυτό δεν τον ενοχλεί και τόσο πολύ.  Ζητά όμως να τον λέει με το όνομά του, διότι η διαφορά ηλικίας είναι μικρή.

Πατριός ή εραστής; Να που ήρθε μια όμορφη στιγμή για τη μητέρα μας να βρει ταίρι, αφού είναι χωρισμένη τόσο καιρό με τον πατέρα μας. Ξέρετε τι κακό γίνεται όταν  ο πατριός που μας φέρνει στο σπίτι, κάθε άλλο παρά πατριός είναι; Ξέρετε πόσο κακό είναι να γίνουμε μαζί του εραστές με ή παρά τη θέλησή μας; Αυτό θα πληγώσει κι εμάς και τη γυναίκα που μας γέννησε. Κι όμως, συχνά βλέπουμε αυτό το θέμα να κυριαρχεί σε οικογένειες που έχουν μεγάλα παιδιά. Θα πρέπει να βρουν έναν αληθινό πατέρα για το παιδί τους, αλλά δεν ξέρουν που βρίσκεται. Όταν πια γίνει πάθος αυτός ο έρωτας, το τρίγωνο θα καταστραφεί και θα παγώσουν οι σχέσεις τους. Καλό είναι να αποδειχτεί παλιάνθρωπος και να τον αφήσουν και οι δύο μάνα και κόρη και να σταθούν ξανά μαζί στα πόδια τους. Τι θα γίνει όμως αν δεν γίνει έτσι; Τι γίνεται αν η ίδια η κόρη τον παρασύρει; Αυτά είναι τα μελανά σημεία αυτής της σχέσης.

Αιμομειξία: Έρωτας μεταξύ αδερφών ή ξαδέρφων, έρωτας μεταξύ μητέρας και γιού, πατέρα και κόρης και όχι μόνο έρωτας στα λόγια  που δεν βρίσκει ανταπόκριση, αλλά και έρωτας  με πράξεις και τεκνοποίηση.  Έρωτες αμοιβαίοι. Τότε αρχίζει το μπέρδεμα. Είναι πατέρας και παππούς, θεία και μητέρα. Άστα να πάνε, δεν βγαίνει άκρη. Τέτοιες σχέσεις ευτυχώς είναι σπάνιες, αλλά το κακό τους το κάνουν. Γεννιούνται αιμοφυλικά παιδιά  και πολλά απ’ αυτά πεθαίνουν στη γέννα. Όμως, για την κοινωνία τα άτομα αυτά δεν είναι αποδεκτά. Τα κρίνουν, τα κατακρίνουν και τα σταυρώνουν με βρισιές και προσβολές. Όχι άδικα νομίζω, έχετε άλλη γνώμη; Δεν μπορούμε σε όλα να είμαστε ανεκτικοί. Δεν είναι ρατσισμός αυτό, αλλά μια κατάσταση που είναι ξένη για τα μέλη της κοινωνίας μας.

Ερωτευμένη με το σύντροφο της αδερφής της:  Είναι μια κατακριτέα κατάσταση για τα μέλη της οικογένειας. Την κοινωνία εδώ δεν την ενδιαφέρει, δεν επεμβαίνει εδώ, διότι το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο. Επεμβαίνει μόνο και εισχωρεί στα άδυτα της οικογένειας όταν είναι παντρεμένο με παπά και με κουμπάρο. Τότε κρίνει, επικρίνει και καταδικάζει. Οι αδερφές γίνονται εχθροί και σπάνια τα ξαναβρίσκουν. Μια είναι η χαμένη και μια η κερδισμένη. Κάποιες κοπέλες τίμιες πνίγουν αυτή την αγάπη και  θυσιάζονται για την αδερφή τους  και κάποιες ζουν, χωρίς να υπολογίσουν τι αφήνουν στο πέρασμά τους. Το σωστό είναι να περιμένουν να χωρίσει το ζευγάρι, να δουν ότι δεν προχωρά αυτή η σχέση, να διαλυθούν και μετά, αν ταιριάζουν, να δέσουν. Ο πρώην σύντροφος γαμπρός μας, αστείο δεν είναι;

Κρυφές δουλειές: Έχουμε έναν  πλούσιο σύντροφο και δεν μας λείπει τίποτα. Ποτέ δεν ψάξαμε με τι μέσα απέκτησε αυτή την κολοσσιαία περιουσία. Μια μέρα ανακαλύπτουμε ότι έκανε κομπίνες και ένα τέλος άσχημο μαρτυράει μια αλήθεια που αγνοούσαμε. Έκανε βρωμοδουλειές πίσω από την πλάτη μας, αδικώντας κάποιους ανθρώπους. Αυτό το λάθος πια δεν διορθώνεται. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι, σαν τίμιες,  να επιστρέψουμε ένα μέρος των χρημάτων, ανθρώπων που έχει αδικήσει ή αν ξαναφτιάξουμε την  ζωή μας να μην κοιμόμαστε στον ύπνο του δικαίου. Πάντα τη δεύτερη φορά πρέπει να προσέχουμε όσα δεν προσέξαμε την πρώτη. Μπορεί να μας δοθεί δεύτερη ευκαιρία, μπορεί και όχι. Αν είμαστε από τις τυχερές πρέπει να το εκμεταλλευθούμε.

Σχέση ναρκοπέδιο:  Είναι η διαβεβαίωση εκ μέρους του ότι είναι δικός μας, μας αγαπάει, αλλά το ίδιο πλεονέκτημα έχει ακόμη μια γυναίκα που εμείς δεν γνωρίζουμε ότι είναι ζευγάρι. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα ναρκοπέδιο και όταν  μάθεις ότι είχε παράλληλο δεσμό πατάς την νάρκη. Τότε είναι δύσκολο να συνάψεις πια σχέση. Δεν θα εμπιστεύεσαι κανένα. Δεν σκεφτόμαστε όμως, ότι για να έχει παράλληλο δεσμό κάποιο λάθος κάνουμε σαν σύντροφος, εκτός αν το έχει στο αίμα του να παίρνει το μέλι και από άλλα λουλούδια.

Πατέρας ή σύντροφος;  Έρχεται μια στιγμή που ο πατέρας είναι αντίπαλος με το σύντροφο και πρέπει να πάρεις το μέρος ενός από τους δύο. Τι κάνεις; Εγώ δεν θα έπαιρνα το μέρος κάποιου για να μην αδικήσω κάποιον από τους δύο.  Αυτό είναι η μέση λύση στις περιπτώσεις αυτές. Όμως υπάρχουν στιγμές που θέλουν να ακούσουν τη γνώμη σου, να τους υποστηρίξεις. Αν δεν βρεις σημείο επαφής τότε είσαι υποχρεωμένη να  φωνάξεις ότι είσαι και με τους δύο κι ας είναι αντίπαλοι. Δεν τους ενδιαφέρει ποιο δρόμο θα τραβήξεις. Τους ενδιαφέρει να ακούσουν ότι είσαι με το μέρος τους κι ας είναι ψέμα!!!

Πάθος με τη δουλειά: Άτομα που δουλεύουν πολύ, που αφοσιώνονται απόλυτα  σ’ αυτή,  υπάρχει η περίπτωση να χάσουν την σύντροφό τους. Να αποκτήσει εραστή.  Δεν πρέπει να παραμελούμε έναν τομέα και να αφοσιωνόμαστε απόλυτα στον άλλο. Έτσι θα γίνει κι αν αφοσιωθούμε στην σύντροφο και αφήσουμε τη δουλειά. Όλα χρειάζονται την παρουσία μας.

Πάθος για χρήματα (τσιγκούνης): Είναι η παθολογική κατάσταση που ένα άτομο  μαζεύει παθολογικά χρήματα και δεν ξοδεύει. Αυτά τα άτομα δεν πρέπει να κάνουν οικογένεια. Θα την μαράνουν και θα ζει στη στέρηση.

Ρήξη με την οικογένεια: Είναι μια άσχημη κατάσταση που όταν γίνει πάθος γίνεται ακόμα πιο σκληρή, διότι βρίσκουμε αιτίες καβγά κι εκεί που δεν υπάρχουν.

Είναι ένα αστείρευτο θέμα που δεν τελειώνει, συνέχεια θα εμπλουτίζεται. Είναι μια κατάσταση που βιώνουμε, υπάρχει γύρω μας, ζούμε μ’ αυτή και λέμε η ζωή συνεχίζεται, κάτι θα αλλάξει. Αυτό θα γίνει για όλους μας;

 Τα πάθη μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο αποφασιστικούς. Τα λάθη διδάσκουν και καταστρέφουν το άτομο, ανάλογα αν είναι μικρά ή επιζήμια. Όταν μπει όμως το ψέμα στη μέση ένα μικρό λάθος γίνεται καταστροφή.

Συμπέρασμα: Αν τα λάθη διδάσκουν έχω καταπληκτική μόρφωση. Αν όμως με καταστρέφουν βρίσκομαι στο χείλος του γκρεμού.

Τελικά, το μόνο πάθος που δεν βλάπτει είναι το ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ!!!

 

 

 

 

 

 

Παγίδες της ζωής: Πάθη και λάθη

Ένα σχόλιο στο Παγίδες της ζωής: Πάθη και λάθη

 • Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο 11:41
  Σύνδεσμος

  Γράψτε κάτω από αυτή την απάντηση, ποιο θέμα θέλετε να αναπτυχθεί, ποιο σας απασχολεί κι εγώ θα το αναπτύξω μέσα στο κείμενο. Τι είναι πάθη και λάθη για σας ή τους γύρω σας;

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο