Ο χρόνος, ως γνωστόν, είναι ανθρώπινη επινόηση. Για τη ψυχή δεν υπάρχει χρόνος. Βλέπουμε τα πάντα, απλά λόγω του εγκεφάλου και του υποσυνείδητου θυμόμαστε πολύ λίγα.  Το μυαλό είναι κατασκευασμένο να γνωρίζει και να επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχει, όμως η ψυχή τα γνωρίζει και τα φανερώνει όλα. Για να τα αποκωδικοποιήσει το υποσυνείδητο απαιτείται χρόνος και γίνονται τα λειτουργικά όνειρα. Χωρίζονται στην βραχύχρονη και μακρόχρονη μνήμη. Όμως, κάποια όνειρα δείχνουν να  έχουν συνειρμό και λογικό χρόνο. Αυτά είναι τα συνειρμικά. Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα όνειρα συνειρμικά.

Όσα μπορούμε να συγκρατήσουμε όταν τα βιώνουμε νιώθουμε ότι τα έχουμε ξαναδεί. Έτσι εξηγείται το deja vu.  Αυτός είναι ο λόγος που δεν θυμόμαστε τα όνειρα, αλλά κάποια κομμάτια αυτών. Μπορεί να δούμε αυτά που περάσαμε να υπάρξουν κάποια κενά μνήμης, να θυμηθούμε ένα κομμάτι που έγινε στο παρελθόν και να νομίζουμε ότι αφορά το μέλλον. Τα όνειρα δεν παρουσιάζονται πάντα με συνειρμό.  Κάποια κομμάτια αφαιρούνται και κάποια γίνονται ένα. Μπορεί να δούμε τι θα γίνει σε 10 χρόνια με ένα πραγματικό ή εικονικό μέλλον, αλλά δεν το θυμόμαστε. Η ψυχή ξέρει το μέλλον, αλλά όχι ο εγκέφαλος.  Το φαντάζεται!!!

Μπορεί να δούμε πρώτα το αποτέλεσμα και μετά τον αγώνα που κάνουμε, όπως βλέπουμε το 10 επεισόδιο  σε ένα έργο και μετά βλέπουμε το πρώτο και έπειτα τα παίρνουμε με τη σειρά. Μπορεί κάτι να το σκεφτήκαμε απλά και να δούμε ότι το βιώνουμε ή θα το βιώσουμε. Δεν ξεκαθαρίζεται πολλές φορές αν αναφέρεται στο παρόν ή στο μέλλον, σε βίωμα ή σκέψη. Μπορούμε να δούμε το κοντινό μέλλον, (μέχρι 3-4 χρόνια), αλλά όχι το πολυ μακρινό. Το πολύ μακρινό φανερώνεται στα λησμονημένα όνειρα. Αυτά που δεν θυμόμαστε.

Το παρελθόν  μπορούμε να το δούμε όπως το ζήσαμε και όπως θα θέλαμε ή δεν θα θέλαμε να το ζήσουμε. Το παρόν το βλέπουμε μόνο του ή με στοιχεία του παρελθόντος ή και με στοιχεία του μέλλοντος σαν να τα έχουμε ζήσει. Μπορούμε να δούμε το παρελθόν με νέα τεχνολογία και να νομίζουμε ότι ζούμε το παρόν.  Αυτό δείχνει πόσο αγαπούσαμε εκείνη την εποχή και θα θέλαμε να ζούσαμε το τότε τώρα.

Ο χρόνος στα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.