Ο Κέρβερος κατά τη μυθολογία μας ήταν το σκυλί με τα τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Άδη, του Κάτω κόσμου για να μην δραπετεύσουν οι νεκροί και πάνε στον Πάνω κόσμο. Άρα,  στα όνειρα είναι ό,τι μας εμποδίζει αλληγορικά να ζήσουμε ή μας εμποδίζει να μπούμε κάπου ή να βγούμε από κάπου. Π.χ. υπάρχει φύλακας και δεν μας επιτρέπει να μπούμε στο νοσοκομείο να δούμε έναν ασθενή μας, ενώ δεν είναι ώρα επίσκεψης. Αυτός για μας είναι ένας Κέρβερος.

Κέρβερος επίσης μπορεί να είναι όποιος μας εμποδίζει να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας και μας κρατά σε μια φυλακή, μια χρυσή φυλακή για να μην  ξεφύγουμε και πληγωθούμε ή προδωθούμε. Σ’ αυτή την περίπτωση πρόκειται για υπερπροστατευτικό άτομο.  Το κάνει, λέει,  από αγάπη.  Επίσης,  το αφεντικό μπορεί να είναι Κέρβερος όταν δεν μας δώσει άδεια ή αύξηση μισθού, ενώ έχει παράλογες απαιτήσεις από μας, εμποδίζοντάς μας να κάνουμε αυτά που είχαμε λογαριάσει αν μας τα έδινε. Όπου μένουμε φυλακισμένοι αλληγορικά ή κυριολεκτικά, όπου εμποδιζόμαστε νιώθουμε ότι έχουμε έναν  Κέρβερο στο κεφάλι μας. Αυτό στο όνειρο είναι αδράνεια, σκοτάδι. Άρα, μας ακινητοποιεί.  Άρα, το 3 και το σκοτάδι δείχνουν αυτό το σκύλο. Δεν είναι παγίδα του σατανά, αλλά ο εν λόγω σκύλος που δείχνει συμβολικά,  ότι κάποιος δεν μας αφήνει να ζήσουμε τα θέλω μας, αλλά τα πρέπει που έχει ορίσει εκείνος για μας. Αυτό το όνειρο είναι κυριολεκτικό και αλληγορικό.

Γενικά,  δηλώνει το απαγορεύεται η έξοδος ή η είσοδος και αυτό που θέλεις δεν πρόκειται να γίνει. Άρα, παραμένεις αδρανής μέχρι να γίνει το αίτημα δεκτό. Άρα, όταν βγει το φως ο Κέρβερος πάει να κοιμηθεί. Το πεδίο είναι ελεύθερο. Νικήσαμε!!! Είναι μια ακόμη χρησιμότητα του 3 στα όνειρα. Η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα νιώθουν ολοκληρωμένα.  Ο Κέρβερος κοιμήθηκε. Όταν όμως πιάσει το σκοτάδι ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε. Εδώ πρέπει να προλάβεις όσο κρατήσει το φως. Όταν αρχίσει το δειλινό όλα τέλειωσαν. Ελπίζουμε στο φως της νέας μέρας!!!

Ο Κέρβερος στα όνειρά μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.