Είναι τα όνειρα που βλέπει κάποιος που πέρασε μερική ή ολική αμνησία. Τώρα λένε ότι βρέθηκε τρόπος τα άτομα αυτά να επαναφέρουν πιο γρήγορα τη μνήμη τους. Τα όνειρα είναι κανονικά απ’ ό,τι έχω ακούσει, απλά το άτομο αρχίζει να αναγνωρίζει τι βλέπει.

Μετά από το σβήσιμο των περιοχών του εγκεφάλου που δημιούργησαν τα κενά μνήμης χρειάζεται να τα ξανασχεδιάσουμε με το μολύβι για να γίνει η ολική επαναφορά της μνήμης όπως παλιά. Για να γίνει αυτό χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Όπως ένας τυφλός που αναβλέπει ανοίγει αργά- αργά τα μάτια του, έτσι κι οι αναμνήσεις του ατόμου αυτού επανέρχονται αργά- αργά και μπορεί να περάσει αρκετός καιρός για να γίνει αυτό. Τον βοηθούν πολύ τα εξωτερικά ερεθίσματα για να αποκτήσει εικόνες. Τον πάνε σε ένα γνωστό μέρος.  Κάποτε αυτό τον τόπο τον γνώριζε, έχει ζήσει σ’ αυτόν. Σαν άτομο με αμνησία τον έβλεπε χωρίς να ξέρει τι βλέπει. Σήμερα που επαναφέρεται σιγά- σιγά η μνήμη του αρχίζει να γνωρίζει τι βλέπει. Αυτό δεν γίνεται απότομα σε όλα τα όνειρα που βλέπει. Κάθε φορά ανακαλύπτει κάτι νέο και σιγά σιγά τα θυμάται όλα. Η ονειροθεραπεία του προσφέρει πολλά. Το άτομο αρχίζει να αναγνωρίζει τα πάντα και είναι πια σε θέση κάποια στιγμή να πει ότι έγινε ολική επαναφορά της μνήμης του, ότι τα θυμάται όλα.

Ονειροθεραπεία επαναφοράς μνήμης μετά από αμνησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.