Είναι τα όνειρα που βλέπεις τον εαυτό σου σε φωτογραφίες, να καθρεπτίζεσαι στη λίμνη, να βλέπεις το είδωλό σου γενικά στον ουρανό, στη γη, στο σύμπαν και να βλέπεις σκηνές απ’ αυτό. Όταν τραβάμε όμως εμείς μια φωτογραφία, τότε το όνειρο γίνεται υποσυνείδητο. Επίσης, μπορεί να βλέπεις ομοιώματα που αφορούν το άτομο αυτό.

 http://www.kulturosupa.gr/upload/pages/image/sintaktes-arthra/karabatea-kathreptis.jpg

Όλα αυτά τα όνειρα τα βλέπουμε για να ερμηνευτεί μια κατάσταση ότι είναι αντίθετη για μας. Ότι κάποιος άλλος θα το πάθει αυτό, όχι εμείς. Ότι έχουμε εμμονές, ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Αν το καλό σημείο είναι μέσα στο είδωλο, δηλώνει ότι αποκλείεται να κάνουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Ότι ματαιοπονούμε. Αυτό συμβαίνει, για να έχει καλή ερμηνεία ένα κακό όνειρο ή κακή ένα καλό.  Π.χ. αν δούμε ότι φοράμε νυφικό, είναι κακό όνειρο. Αν όμως το φοράμε στη φωτογραφία που κρατάμε, τότε γίνεται καλή η ερμηνεία. Αυτά τα όνειρα υπάρχουν για να μας δείξουν μια κατάσταση, ώστε το όνειρο να έχει καλή ή κακή  ερμηνεία. Αν π.χ. δούμε στον καθρέπτη ότι φοράμε μωβ ρούχα είναι χαρά.  Αν  τα φοράμε όμως κατάσαρκα εμείς, δείχνει πένθος. Αντίθετα, αν στον καθρέπτη φοράμε κίτρινα και στην πραγματικότητα μωβ, τότε κάποιος άλλος θα είναι χαρούμενος, όχι εμείς.  Νομίζω είναι κατανοητό. Όταν ο καθρέπτης δείχνει την πραγματικότητα, τότε έχουμε εκπληρώσει το σκοπό μας, έχουμε ψυχική πληρότητα. Είμαστε ευτυχισμένοι.  Όπως καταλάβατε, στα όνειρα αυτά υπάρχει το στοιχείο της άλλης πλευράς και τα βλέπουμε  για να γλιτώσουμε από μια συμφορά, ή να ανοίξουν τα μάτια μας και να μάθουμε ποια είναι η αλήθεια. Είναι παράλληλα και αντίθετα από τα όνειρα από κάποιο παράλληλο σύμπαν.

Η αντανάκλαση μας αντιπροσωπεύει τον αληθινό μας εαυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας. Δείχνει τα ελαττώματά μας και τα προτερήματά μας.  Άρα, πρέπει να μάθουμε μέσα απ’ αυτά για να τα βγάλουμε στην επιφάνεια ή να βελτιώσουμε την κατάσταση. Να εκτιμήσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Παράλληλα, να εκτιμήσουμε τις αρετές και τις δυνατότητές μας. Η  αντανάκλαση δείχνει πώς θέλουμε οι άλλοι να μας βλέπουν. Όχι πώς πραγματικά είμαστε. Επίσης,  δείχνει αυτά που θέλουμε να κρύψουμε και δεν θέλουμε να τα δουν οι άλλοι.

Αν δούμε  κάτι άλλο στον καθρέπτη εκτός  από το είδωλό μας, εμάς τους ίδιους, τότε σημαίνει ότι περνάμε κρίση ταυτότητας. Δεν είμαστε σίγουροι ποιοι είμαστε πλέον. Έχουμε χάσει την προσωπικότητάς μας. Δεν αναγνωρίζουμε ποιοι είμαστε,  γιατί δεν φαίνεται.

Ονειρα αντικατοπτρισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.