Παλιά πίστευα ότι ήταν καλό όνειρο. Όμως έχω ανακαλύψει στην πορεία ότι δεν είναι πάντα καλό όνειρο δυστυχώς. Όταν έχει φρούτα το φόντο δείχνει υγεία και ενέργεια. Άρα, μας λείπει ενέργεια και πρέπει να την αποκτήσουμε απ’ τα φρούτα.  Όμως, όταν έχει νεκρά ζώα το φόντο ή σκελετούς, δείχνει ότι όλα γύρω μας έχουν πεθάνει. Από την ελπίδα μας μέχρι και εμάς τους ίδιους. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Βιβλία ή αντικείμενα  δείχνουν ότι έχουμε παραμελήσει τη μόρφωση ή τη δουλειά μας και χρειάζεται να γίνουμε συνεπείς.  Καλή η διασκέδαση και  η λούφα, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε μ’ αυτά.

Όμως έχει και την καλή ερμηνεία ότι  όσα νεκρά αισθήματα ή ασθένειες έχουμε μας εγκαταλείπουν και φεύγουν από πάνω μας. Πεθαίνουν. Όταν μείνει το άτομο ζωντανό περιφέρεται μέσα σ’ αυτή την κόλαση με το φόβο ότι αν μείνει πολύ μέσα σ’ αυτή θα πεθάνει. Θα τελειώσει το νερό ή το οξυγόνο.

Αν όμως ζωγραφίζει την νεκρά φύση με πεθαμένα ζώα ή ανθρώπους και ξερά λουλούδια είναι εντελώς σίγουρος ότι είναι ζωντανός- νεκρός στο όνειρο, αλλά όταν ζωγραφίζει αντικείμενα ενδιαφέρεται για την ύλη. Άρα, κάνει μια βόλτα στον εγκέφαλό του και βλέπει ότι όλα έχουν πεθάνει. Όλες οι ελπίδες και τα όνειρά του μένουν  είναι εκεί πέρα. Όταν πεθάνει τίποτα δεν πρόκειται να πάρει μαζί του από όλα αυτά. Όσο μένει εκεί, τόσο ενσωματώνεται με όλα αυτά που βλέπει μπροστά του. Ξερά δέντρα, νεκρά ζώα αλλά και άψυχα αντικείμενα.

Άρα, δείχνει ότι ο άνθρωπος ενδιαφέρεται μόνο  για το τι θα φάει, τι θα διαβάσει, τι θα δει. Είναι δεμένος με τα υλικά αγαθά. Άρα, απομονωμένος σε μια δική του κατάσταση. Μακριά από την συντροφικότητα, την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη, έννοιες μετά από το όνειρο αυτό, τις περισσότερες φορές άγνωστες σ’ αυτόν.

Νεκρά φύση στα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.