Οι παλιοί ονειροκρίτες έλεγαν ότι όταν πνιγούμε από το ναυάγιο μας απειλεί σοβαρή ασθένεια. Όχι, ολική καταστροφή είναι, χρεοκοπία και αυτό που λέμε ναυάγια της ζωής, θα τα χάσουμε όλα.  Μόνο αν κάποιος μας σώσει και μας ρίξει το σωσίβιο θα σωθούμε.  Είναι μύθος ότι θα γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα όταν σωθούμε από το ναυάγιο, τα πράγματα θα παραμείνουν όπως ήταν πριν το ναυάγιο,  δεν θα καταστραφούμε. Θα διατηρήσουμε αυτά που έχουμε χωρίς να τα χάσουμε.  Αυτά είναι οι κυριολεκτικές καταστάσεις.

Τα ναυάγια όμως στο όνειρο αλληγορικά πολλές φορές τα προκαλούμε εμείς με τις μαύρες σκέψεις που κάνουμε.

Μοιάζουμε με ναυαγισμένο καράβι που νιώθουμε ότι χάσαμε τα πάντα. Ότι δεν έχουμε σωτηρία. Όμως τα ναυάγια είναι συνώνυμα της ολιγοπιστίας. Μόνο με την συνοδεία του Χριστού το πλοίο μας πορεύεται  σε ήρεμη θάλασσα. Όταν απομακρυνθεί ή κοιμηθεί πνιγόμαστε.  Κάποτε ο Χριστός όταν βρισκόταν στη βάρκα με τους μαθητές του κοιμήθηκε και η θάλασσα φουρτούνιασε ξαφνικά. Οι μαθητές  τρόμαξαν και φώναζαν χανόμαστε. Τότε ο Χριστός επανέφερε τον καλό καιρό και τους μάλωσε. Πού πήγε η πίστη σας;

Μέσα στη μαυρίλα του νου τα κύματα της ψυχής έχουν 12 μποφόρ. Πώς να αντέξει το πλοίο; Άρα, όσο τα κύματα της ψυχής είναι μανιασμένα, τόσο το άτομο κινδυνεύει να πέσει στη θάλασσα, διότι το πλοίο θα το παρασύρει στον πάτο όταν βουλιάξει.  Άρα, πρέπει να εκπέμψει σήματα μορς, να έρθει κάποιος να το σώσει.  Άρα, το υποσυνείδητό μας έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να επέμβουμε,  ώστε να σωθούμε και να σώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί. Όταν πνιγούμε αρχίζει ο ψυχικός μας θάνατος. Η θλίψη γίνεται κατάθλιψη και το πρόβλημα πια δεν έχει λύση. Λύση μπορεί να βρει όταν βρεθεί στην στεριά ναυαγός,  στην παραλία  κάποιου νησιού και κάποιος τον φροντίσει. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα μετά από μια καταστροφή να ξεκινήσει κάτι νέο.  Αν δεν συμβεί αυτό και μείνει μισό το όνειρο, θα πρέπει να κάνει κάτι δραστικό για να έχει το όνειρο ένα καλό τέλος. Το καλό τέλος είναι όμορφο όταν το γράψει στη ζωή. Το όνειρο είναι μια υπόδειξη του υποσυνείδητου. Η πραγματικότητα θα πει την τελευταία λέξη.

Ναυάγια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.