Όταν το άτομο κάνει νυχτερινή δουλειά και ο βασικός του ύπνος γίνεται το πρωί που επιστρέφει στο σπίτι, όπως π.χ. ο νυχτοφύλακας, ο μπάρμαν και γενικά όσοι δουλεύουν μόνιμα τη νύχτα, τότε πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας, διότι είναι ο οκτάωρος κανονικός τους ύπνος, όπου λειτουργεί το υποσυνείδητο και τα μεσημεριανά, μόνο σ” αυτή την περίπτωση, έχουν την ίδια ακριβώς εξήγηση, όπως τα βραδινά για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Απλά, η ώρα  διαφέρει.  Κανονικά, ο μεσημεριανός ύπνος (σιέστα) δεν πρέπει να ξεπερνά το μισάωρο.  Αυτό ισχύει για άτομα που κοιμούνται τη νύχτα και πάνε το πρωί κανονικά στη δουλειά τους. Αν δεν έχουν κοιμηθεί τις σωστές ώρες, ίσως το μεσημέρι να δουν κάποιο υποσυνείδητο όνειρο. Αυτό γίνεται πολύ σπάνια.

http://www.onairnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/ilios1.jpg

Γενικά, το μεσημέρι τα όνειρα είναι απλές σκέψεις του μυαλού. Δεν λειτουργεί το υποσυνείδητο, εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, γιατί κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του.  Όταν κάποιος μας ξυπνήσει απότομα μεσημέρι, προσέξτε ότι δεν τρομάζουμε, όσο θα μας ξυπνούσε το πρωί ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από εδώ φαίνεται, ότι το μεσημέρι ο ύπνος είναι επιφανειακός, καθαρά για να ξεκουράσει το σώμα. Πάντα δεν αναφέρομαι στην  πιο πάνω περίπτωση, που είναι η εξαίρεση. Γι” αυτή την  περίπτωση,  ο βραδινός ύπνος λίγες ώρες πριν φύγουν για τη δουλειά γίνεται επιφανειακός, διότι το βιολογικό τους ρολόι είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής τους. Υπάρχουν και άτομα που διανυχτερεύουν μόνο 1 φορά ή δύο  το μήνα,  όπως ο φαρμακοποιός, ο γιατρός,  ο βενζινοπώλης, ο αστυνομικός, ο δημοσιογράφος κ.λ.π. Ανταλλάσσουν βάρδιες με τους συναδέρφους τους. Αυτά τα άτομα έχουν κανονικό ύπνο. Η μια φορά ούτε θα τους βλάψει, ούτε θα τους επηρεάσει.

Για να δούμε τώρα, τι γίνεται στην περίπτωση που ο νυχτοφύλακας έχασε τη δουλειά του και βρήκε πρωινή δουλειά. Η δυσκολία προσαρμογής από το ένα ωράριο ύπνου στο άλλο θα του φέρει βραχνάδες και δυσκολίες. Στην αρχή, θα δυσκολεύεται να κοιμηθεί μέχρι να γίνει αυτή η νέα προσαρμογή και να συμβιβαστεί μ” αυτή το βιολογικό του ρολόι. Δεν θα περάσει πολύς καιρός για να γίνει αυτό, αλλά κάποτε θα γίνει. Το πρωί τις πρώτες μέρες θα φαίνεται χάλια οπτικά, δεν θα χορταίνει ύπνο και δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί. Πρέπει να ξέρει ότι αυτά τα συμπτώματα δεν θα κρατήσουν για πάντα.

Υπάρχουν και περιπτώσεις ηθοποιών που το βράδυ κάνουν παράσταση στο θέατρο και το πρωί παρουσιάζουν πρωινή εκπομπή. Σ” αυτή την περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να είναι άτομα που δεν χορταίνουν ύπνο. Πρέπει να είναι δραστήρια άτομα που 3-5 ώρες ύπνου τους είναι αρκετές. Υπάρχουν τέτοια άτομα. Άτομα που πάντα έχουν την ίδια ζωντάνια, όσες ώρες και αν κοιμηθούν. Που το υποσυνείδητο δεν είναι τόσο γεμάτο, για να είναι αναγκασμένοι να  κοιμηθούν  το πλήρες οκτάωρο.  Αν δεν ισχύει αυτό, υπάρχει περίπτωση να πάθουν εγκεφαλικό ή υπερκόπωση. Πρέπει να δοκιμάσουν τις αντοχές τους για να ρισκάρουν κάτι τέτοιο.

Τέλος, αν αλλάζουν  τα άτομα συχνά τόπους διαμονής σε χώρες που το ωράριο διαφέρει, κατά πολύ, από τη μια χώρα στην άλλη, το άτομο θα έχει τις ίδιες δυσκολίες και η σιέστα θα έχει χαθεί, γιατί το άτομο θα μπερδέψει το βιολογικό του ρολόι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει ποιες ώρες κοιμάται και ποιες ώρες ξυπνά. Για το λόγο αυτό, οι βραχνάδες και οι εφιδρώσεις, όπως και οι αϋπνίες είναι συχνά φαινόμενα στα άτομα αυτά. Τότε, δεν μπορούμε να πούμε τι εξήγηση έχουν τα μεσημεριανά όνειρα. Γενικά όμως, για τα άτομα που κοιμούνται φυσιολογικά 8 ώρες για να πάνε το πρωί στη δουλειά τους, είναι επιφανειακά και συνειδητά όνειρα, όπως τα κυριακάτικα που ανέφερα σε άλλο σημείο. Κάτι που ανακάλυψα μέσα από ένα δικό μου μεσημεριανό όνειρο είναι ότι είναι και λειτουργικά. Εκείνη την ώρα μπαίνουν δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν την μετέπειτα ζωή μας. Μυστήρια αυτά τα όνειρα, αλλά πολύ ζωντανά.

 

Μεσημβρινά όνειρα ή μεσημεριανά (σιέστα)

Ένα σχόλιο στο Μεσημβρινά όνειρα ή μεσημεριανά (σιέστα)

  • Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 στο 10:42
    Σύνδεσμος

    Την νύχτα Κυριακή προς Δευτέρα, κοιμήθηκα περίπου 5 ώρες. Κοιμήθηκα λοιπόν 2 ώρες, το χθεσινό μεσημέρι Δευτέρας, κι είδα ένα όνειρο. Έμοιαζε σαν να συνέχισα τον ύπνο που στερήθηκα. Γίνεται κι αυτό λοιπόν. Να κοιμηθείς π.χ. λίγες ώρες και να γίνει ο κύκλος του ύπνου το μεσημέρι. Το όνειρο που είδα ήταν το εξής:
    Είδα ότι περίμενα μια κλειστή πόρτα να ανοίξει και όταν την άνοιξα μετά βίας είδα μια γάτα να με αρπάζει αλλά δεν με δάγκωσε γιατί την εξουδετέρωσα. Το ίδιο απόγευμα που πήγα στη δουλειά είδα συνθήματα ποδοσφαιρικά, γραμμένα στην πόρτα της δουλειάς και έμεινα ολόκληρο το απόγευμα να τα καθαρίζω. Είναι και καλό και κακό να αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο ή κάποιες ατυχίες. Ποτέ δεν θα μάθω γιατί δεν αντιλαμβάνομαι έτσι και τα καλά!!!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.