Είναι τα όνειρα που σαν περιεχόμενο τους έχουν ιππότες, κάστρα  κοπέλες ντυμένες με μεσαιωνικές στολές, κρινολίνα, έφιπποι άνθρωποι, καντάδες, αλλά και μάγισσες που καίγονται, αιχμάλωτοι, βιβλία που καίγονται, ακόμα και την Ιερά εξέταση μπορεί να δει κάποιος. Γενικά,  το σκηνικό θυμίζει την γνωστή ελληνική ταινία “ένας ιππότης για τη Βασούλα”. Ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο ερωτικό αριστούργημα όλων των αιώνων γράφτηκε το Μεσαίωνα από τον Ουίλλιαμ Σαίπηρ.  Είναι “ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα”.  Το φεγγάρι, το μπαλκόνι, τα τριαντάφυλλα του κήπου και τα όμορφα λόγια, τα ποιητικά μιας άλλης εποχής, αλλά υπάρχει και η αντίθεση της καταδίκης νέων θεωριών και το κρέμασμα ή κάψιμο αυτών που τολμούσαν να έχουν άλλες ιδέες απ’ αυτές που πίστευε το κατεστημένο εκείνης της εποχής. Παράλληλα, υπήρξαν οι σταυροφορίες και αντίθετα οι πόλεμοι των κατακτητών πειρατών. Αλλά με την άνθηση των τεχνών και του εμπορίου ήταν μια ξεχωριστή εποχή γεμάτη συγκινήσεις. Άρα, αυτές οι αντιθέσεις υπάρχουν στα όνειρα αυτών των ατόμων.  Επειδή όμως είναι μιας άλλης εποχής και ο τρόπος σκέψης τους διαφέρει από το σήμερα,  τα άτομα αυτά έχουν κολλήσει σ’ αυτή την εποχή,  που για κάποιους θεωρείται αθώα, ότι οι αγάπες ήταν πιο αληθινές, ότι έδιναν την ζωή τους για τα άτομα αυτά. Πέθαιναν ο ένας για τον άλλο. Τώρα στην εποχή μας αυτά πιστεύουν ότι δεν συμβαίνουν ή είναι σπάνια.

Από την κακή πλευρά υπήρχαν πειρατές κουρσάροι στη Δυτική Ευρώπη  και τα φριχτά βασανιστήρια της Ιεράς εξέτασης. Μπορούσε με τη λαιμητόμο να αποκεφαλίσει το άτομο, να το κάψει στην πυρά σαν μάγισσα  ή να το φυλακίσει, ανάλογα με όσα διέπραξε. Υπήρχαν πολλά βασανιστήρια.   Αν άλλαζε γνώμη και πήγαινε με τα δικά τους νερά, του χάριζαν τη ζωή. Όπως έγινε με το Γαλιλαίο.

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι όνειρα από μια άλλη ζωή. Τίποτα δεν απορρίπτω, διότι δεν γνωρίζω αν υπάρχει μετεμψύχωση. Όμως δεν την ασπάζομαι.  Κάποιοι λοιπόν θεωρούν ότι είναι βιώματα εκείνης της εποχής από μια προγιαγιά. Όμως υπάρχουν και τα όνειρα βιώματα άλλων που έχουν μείνει στο δικό μας DNA.  Ένα απ’ αυτό πιστεύω ότι είναι το όνειρο αυτό. Όμως αυτή η ελληνική ταινία που προανέφερα έχει μείνει στο υποσυνείδητό μας σαν τον αγνό έρωτα που η βασιλοπούλα ψάχνει τον γαλάζιο της πρίγκιπα. Εκείνη την εποχή ο έρωτας είχε άλλη μορφή από την σημερινή. Σήμερα τα λόγια που λέει κάποιος σε σένα, δεν ξέρεις αν τα λέει και σε άλλη. Όμως, τότε αυτό δεν γινόταν. Τότε μάχονταν για την αγάπη τους και πέθαιναν αν χρειαστεί γι’ αυτήν. Ίσως τα άτομα αυτά έχουν πρότυπο αυτή την εποχή και ζητάνε μια τέτοια αγάπη σήμερα. Γνώμη μου είναι ότι και τότε υπήρχαν οι καλοί άνδρες, όπως κάπου υπάρχουν και σήμερα. Κάτι που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ο Ρωμαίος πριν γνωρίσει την Ιουλιέτα ήταν αρραβωνιασμένος και χώρισε για εκείνη. Άρα;

Μεσαιωνικά και ρομαντικά όνειρα.

Ένα σχόλιο στο Μεσαιωνικά και ρομαντικά όνειρα.

  • Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018 στο 09:42
    Σύνδεσμος

    Χθες στο Power of love ένα παλικάρι, ο Σάκης, είδε ένα τέτοιο όνειρο. Το όνειρο αυτό το ερμήνευσαν λάθος. Αν το δει, πρέπει να μάθει την ερμηνεία την σωστή. Αν κάποιος που διαβάζει τη σελίδα μας τον γνωρίζει, ας του πει την ερμηνεία.
    Είδε λοιπόν ότι ήταν ντυμένος ιπποτικά σε ένα κάστρο και οι γυναίκες όταν πήγαινε να τις πλησιάσει, εξαφανίζονταν. Από την μια, έχει ιπποτική καρδιά, θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Ψάχνεται όμως και θέλει να δοκιμάζει από κάθε γυναίκα την αύρα της, να δει ποια του ταιριάζει. Οι γυναίκες τον καταλαβαίνουν και τον θεωρούν επιπόλαιο. Αυτό τις κάνει να χάνονται και να μην τον παίρνουν στα σοβαρά. Όταν μπήκε μέσα είδε την Βίβιαν σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Το σημείο αυτό δείχνει ότι το υποσυνείδητο του έδωσε την δυνατότητα να κρατήσει ένα άτομο. Είναι το μόνο άτομο που τον πιστεύει, γι’ αυτό δεν χάθηκε. Όμως αυτό το άτομο δεν κάνει γι’ αυτόν. Επόμενο είναι η κοπέλα αυτή να φύγει από το παιχνίδι σήμερα.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.