Στο σημείο αυτό θα κάνω αναφορά στα  μεικτά όνειρα. Είναι τα όνειρα που περιέχουν πάνω από μία κατηγορίες, αλλά σαν βάση τους είναι τα εξωτερικά ερεθίσματα.

http://static.in2life.gr/media/pics/514208-oneira_exelixh600_183153_3G253M.jpg

1) Όλοι οι πρώην μας και οι φίλες που δεν έχουμε πια καμία σχέση μαζί τους. Αυτό υπάγεται και στα ειδικά όνειρα.

2) Παντός είδους μηνύματα, δελτία, βιογραφικά, εφημερίδες, περιοδικά, λάθη κ.λ.π.  Εδώ περιέχονται πολλά όνειρα ευτράπελα και μη.

3) Όταν μια γυναίκα κάνει δίαιτα μπορεί να ονειρευτεί ότι πάχυνε ή μια παχιά ότι αδυνάτισε. Και αυτό ανήκει στα όνειρα από εξωτερικά ερεθίσματα. Ανάλογα πως θα νιώσει, θα νιώθει πραγματικά, γιατί πολλές φορές τα όνειρα αυτά συνδέονται με την πραγματικότητα και μοιάζει με ένα συνειδητό- διαυγές όνειρο.  Το άτομο αυτό θα ξυπνήσει πανικόβλητο ή χαρούμενο και ανάλογα με το τι θα δει, θα ξανακοιμηθεί ή θα χάσει τον ύπνο του.

4)  Κάποιος μπορεί να ονειρευτεί επίσης ότι γύρισε στην παλιά του τη δουλειά ή κάνει ένα από τα χαμένα επαγγέλματα.  Είναι και αυτό το όνειρο εμπνευσμένο απ” αυτή την περίεργη κατηγορία ονείρων (συνειδητό και εξωτερικού ερεθίσματος).

5) Όλα τα σπασμένα, χαλασμένα, κατεστραμμένα αντικείμενα που δεν υπάρχουν πια.  Όσα πράγματα είχαμε ή θα είχαμε αν τα επιλέγαμε και δεν επιλέγαμε κάτι άλλο εκτός απ” αυτά. Π.χ. ανάμεσα σε μια φούστα και ένα παντελόνι διάλεξα τη φούστα. Τώρα στο όνειρο φορώ το παντελόνι που απέρριψα.  Αυτό το όνειρο είναι ένα είδος τύψης που απέρριψα- η σκληρή αυτό- και πήρα το άλλο, η πώς θα μου πήγαινε αν το είχα αγοράσει. Δείχνει όμως και την αντίθετη περίπτωση ότι έκανα τη σωστή επιλογή.

6) Απορρίψεις δικές μας και άλλων  μπορούμε να δούμε σ΄αυτά τα όνειρα.

7) Όλες οι σκέψεις μας πραγματοποιούνται εδώ ή τις βλέπουμε με υπερβολή ή δεν θυμόμαστε τίποτα. Τις περισσότερες φορές είναι εικόνες σκόρπιες που δεν έχουν συνειρμό, είναι ενύπνια και όχι όνειρα,  και αν έχουν μια συγκεκριμένη ιστορία,  το όνειρο δεν βγάζει νόημα. Εδώ υπάγονται τα κυριακάτικα και τα μεσημεριανά όνειρα.

8) Σκουπίδια, περιττώματα, βρομιές στο όνειρο αυτό, είναι στην πραγματικότητα χρήματα και τύχη. Τυχερός όποιος δει αυτό το όνειρο.

9) Παρελθόν ή μέλλον δείχνει την ανησυχία μας για το παρελθόν ότι έχουμε αφήσει εκκρεμότητες στη μέση ή κάποια πάθηση που είχαμε στο παρελθόν θα επανέλθει ή βλέπουμε μια εποχή που θα θέλαμε να ζήσουμε ή μια που ζήσαμε και δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε.  Τα όνειρα που αφορούν το μέλλον είναι όνειρα που κάτι θα μας συμβεί στο μέλλον ή απορούμε πώς θα είναι το μέλλον μας. Τα περισσότερα όνειρα που αφορούν το μέλλον είναι μυστηριώδη, ασαφή και μάλιστα πολλές φορές τα πράγματα δεν τα θυμάσαι καλά, δεν μπορείς ή δεν ξέρεις να λειτουργήσεις αυτά τα μηχανήματα ή τα γράμματα τα βλέπεις, αλλά δεν μπορείς να τα διαβάσεις, όπως τα άτομα που πάσχουν από πρεσβυωπία βλέπουν τα γράμματα χωρίς γυαλιά.  Επίσης βλέπεις ότι η κίνηση που πας να κάνεις εμποδίζεται ή  μένει το όνειρο μισό και το διαδέχεται ένα άλλο σειριακό.

10) Αντικείμενα των νεκρών. Είναι τα όνειρα που βλέπουμε τους αγαπημένους μας που χάσαμε, να φορούν να κρατούν να κοιτούν τα αγαπημένα τους αντικείμενα, όπως έκαναν τότε που ζούσαν. Αυτό το όνειρο μπορεί να μας το γεννήσει στο μυαλό  η ανακάλυψη του μπαστουνιού του παππού που είχε χαθεί και το βρήκα το προηγούμενο μεσημέρι όταν έψαχνα κάτι άλλο  ή η ρόμπα της γιαγιάς που είναι καθαρή στο ντουλάπι, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι πια σε θέση να τη φορέσει ξανά, παρά μόνο στα όνειρά μας.

11) Επίσης, μπορεί να δούμε αλήθειες και αερολογίες, άσκοπα γέλια που κάναμε και δάκρυα που χύσαμε, βάσει ολόκληρης της ζωής μας. Εδώ μπορεί συνειδητά να σκεφτούμε τι ήμασταν και τι γίναμε. Που ήμασταν και που φτάσαμε!  Συνειδητά μπορεί να κυλήσει ένα δάκρυ από τα μάτια μας.  Εδώ λοιπόν το όνειρο συνδέεται με μια συνειδητή πραγματικότητα.  Μπορεί να νομίζουμε ότι ονειρευτήκαμε, αλλά να είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα.  Να μη γίνει ποτέ αυτή η ξεκαθάριση.

12) Όλες μας οι αποτυχίες στη δουλειά,  στο στρατό. Μπορεί να δούμε έναν περιφρονεμένο άνθρωπο και συμβολικά να είμαστε εμείς. Μπορεί να  δούμε τα αποτυχημένα μας άρθρα, τις αποτυχημένες  διαλέξεις που κάναμε, τα γέλια των ακροατών και τα «ου»  που ακούσαμε μετά από κάτι βαρετό που τους έχουμε πει. Είναι ένα συνειδητό όνειρο που επηρεάζεται από εξωτερικά ερεθίσματα.   Μετά από ένα τέτοιο όνειρο ξυπνάμε και ο νους στροβιλίζεται σε όλη μας την ύπαρξη. Λέμε, εγώ είμαι αυτός;  Τι προσέφερα, τίποτα. Είμαι ένα τίποτα. Τότε ο ύπνος γίνεται βασανιστικός.  (βλ. άρθρο).

13)  Επίσης στα μεικτά υπάγονται τα όνειρα που αφορούν αποτυχημένα πειράματα, εφευρέσεις ή  άνθρωποι που δεν δοξάστηκαν όσο ζούσαν και αυτό έγινε μεταθανάτια. Για να δεις ένα τέτοιο όνειρο έχεις το φόβο (όνειρο φοβίας , εξωτερικού ερεθίσματος και συνειδητό) ότι  ο κόπος σου δεν θα αναγνωριστεί όσο ζεις. Πρέπει να ανήκεις στα δραστήρια άτομα, που παλεύεις για το καλό της ανθρωπότητας,   για να βλέπεις τέτοιου είδους  όνειρα.

14) Χάσιμο περιουσίας: (Αντίθετο, προειδοποιητικό όνειρο, προγνωστικό)  Και αυτό το όνειρο έχει πολλές ερμηνείες και το βλέπουν άτομα που τους αρέσει πολύ να ρισκάρουν, χώνουν βαθιά τα χέρια στις τσέπες και κάνουν πράγματα πάνω από τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτός ακριβώς ο κίνδυνος.  Όμως το βλέπουν και άτομα που είναι στην πραγματικότητα φτωχοί και το μέλλον τους βρίσκει να κολυμπούν στο χρήμα. Πάντα το άτομο πρέπει να προσέχει, διότι αν δεν γίνουν οι σωστές επενδύσεις τότε μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα.  Δυστυχώς,  έρχεται η στιγμή που μια λάθος κίνηση μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.  Το ίδιο ισχύει αν είναι χαμένος γενικά ή παγιδευμένος σε ένα πρόβλημα και δεν μπορεί να βρει λύση.

15) Αν κάποιος ονειρευτεί αντικείμενα από το μέλλον, σημαίνει ότι είναι καταγεγραμμένα στην ψυχή, αλλά το μυαλό δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει και τα βλέπει σαν σκιές χωρίς να τα θυμάται με λεπτομέρειες. Μένουν λίγα, πολύ λίγα. Στο όνειρο μπορεί να δεις το αντικείμενο να δυσκολεύεσαι να το ανοίξεις, να μην ξέρεις τη λειτουργία του. Είναι επειδή δεν υπάρχει ακόμα. Όταν το δεις θα πεις αυτό μου φάνηκε ότι το ονειρεύτηκα κάποτε.  Τότε θα θυμηθείς το παλιό εκείνο όνειρο με περισσότερες λεπτομέρειες.  Εδώ μπερδεύονται τα όνειρα από εξωτερικά ερεθίσματα με τα όνειρα  deja vu.

16) Ό,τι έχει χαθεί ή ακυρωθεί και δεν ισχύει πια. Από εισιτήρια, νόμους ως φωτογραφίες γάμων και dvd που έχουν διαλυθεί.

17) Όνειρα ερεθίσματα από την ψυχή χωρίς τη συμμετοχή του εγκεφάλου: Είναι όλα τα όνειρα που αφορούν την υποθετική ύπαρξη της μετεμψύχωσης, όνειρα που αφορούν την τηλεκίνηση, κάποιο ενύπνιο όραμα, φυσικά όλα τα deja vu όνειρα και τέλος, όσα όνειρα αφορούν αντικείμενα, θεωρίες από το μέλλον.  Εδώ σ” αυτά τα όνειρα όλα τα αναπάντητα ερωτηματικά παίρνουν απαντήσεις. Επίσης, μπορεί ένα πρόβλημά μας να βρει τη λύση του. Όταν όμως το άτομο ξυπνήσει δεν μπορεί να θυμηθεί τις απαντήσεις αυτές ή θυμάται λίγα και σημαντικά, όσα χρειάζεται ακριβώς για να επιβιώσει.  Εδώ συμμετέχουν πολλές κατηγορίες ονείρων. Ανήκουν στα μεικτά και ειδικά όνειρα.

Υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες μικτών ονείρων που είναι αδύνατον να τις βάλουμε όλες εδώ. 

Μεικτά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.