Είναι τα όνειρα που βλέπεις ότι διαβάζεις ή σου διαβάζουν κάποιο συγκεκριμένο λογοτεχνικό διήγημα, πεζογράφημα, νουβέλα ή το διαβάζεις ο ίδιος χωρίς να υπάρχει εξωτερικό ερέθισμα. Στην περίπτωση αυτή εξετάζουμε το περιεχόμενο του λογοτεχνικού αναγνώσματος και το μήνυμα που θέλει αυτό να μας δώσει.  Στα ποιητικά βλέπουμε επίσης  ότι μιλάμε με ομοιοκαταληξίες και μοιάζει σαν να παίζουμε κάποιο ρόλο στο θέατρο. Αυτό δείχνει ερωτευμένο άτομο που χαίρεται αυτό που ζει. Ανήκει και στα ακουστικά όνειρα, αλλά εκεί απλά ακούμε. Εδώ προσέχουμε και εφαρμόζουμε αυτά που ακούμε. Αυτή είναι η διαφορά.

Όταν τα λογοτεχνικά έργα έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο είναι ωφελιμα, όπως κι όταν  μας λέει με αλληγορικό ή κυριολεκτικό τρόπο  να προσέχουμε. Αυτά τα αναγνώσματα ωφελούν το πνεύμα, αλλά όταν καταλάβουμε  το μήνυμα που θέλει να μας πει  και το εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας,  ωφελεί και την ψυχή. Όταν είναι όμως καλά το σώμα αυτή η ωφέλεια φαίνεται περισσότερο. Όταν ακούς ένα τραγούδι δεν είναι πάντα όνειρο διασκέδασης. Όταν είναι διασκέδασης ακούμε το ρυθμό, δεν προσέχουμε τα λόγια. Όταν ανήκει όμως σ’ αυτή την κατηγορία ονείρων μας μένουν τα λόγια και τα προσέχουμε πολύ.  Βλέπουμε ότι κάτι θέλει να μας πει. Το αποκωδικοποιούμε και το εφαρμόζουμε.

Λογοτεχνικά ή ποιητικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.