Είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε όταν ονειρευόμαστε και μετά τη θέαση ενός τέτοιου ονείρου παθαίνουμε κρίση πανικού.  Είναι ένα επεισόδιο που το αίσθημα του φόβου είναι έντονο  με έντονες τις σωματικές μας αντιδράσεις. Νιώθεις σαν να χάνεις τον έλεγχο, δεν ξέρεις εκείνη τη στιγμή τι είσαι, ποιος είσαι, τι κάνεις. Τα αίτια αποδίδονται στο όνειρο, αλλά είναι γνωστό ότι η κρίσεις πανικού δεν εκδηλώνονται σε όλα τα όνειρα που μας τρομάζουν. Είναι μεμονωμένες καταστάσεις που συμβαίνουν πολύ λίγες φορές στη ζωή μας.  Λένε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό τις περισσότερες φορές, αλλά κάποιες άλλες χρίζουν την επίβλεψη κάποιου ειδικού. Εξαρτάται από την περίπτωση.

Από το ίντερνετ βρήκα τα συμπτώματα που έχει κάποιος όταν πάθει ενύπνια κρίση πανικού:

– αίσθημα επικείμενης καταστροφής ή κινδύνου

– φόβος για την απώλεια ελέγχου ή το θάνατο

– ταχυπαλμία, δυνατοί καρδιακοί παλμοί

– εφίδρωση

– τρέμουλο

– δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος

– γρήγορες ανάσες (υπεραερισμός)

– ρίγη

– εξάψεις

– ναυτία

– κράμπες στην κοιλιακή χώρα

– πόνος στο στήθος

– πονοκέφαλος

– ζαλάδα και τάσεις λιποθυμίας.

Τέλος,  αν ονειρευόμαστε ότι έχουμε κρίση πανικού, σαν όνειρο δηλαδή, χρειαζόμαστε βοήθεια. Η ζωή μας βρίσκεται εκτός ελέγχου. Πρέπει να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας και να ηρεμήσουμε!!! Αν βλέπουμε άλλους να έχουν κρίση πανικού κατά μεγάλο ποσοστό είναι όνειρο προβολής.

Κρίση πανικού την ώρα του ύπνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.