Για να περιγράψω αυτά τα όνειρα θα πρέπει να πω λίγα λόγια για τα καταθλιπτικά άτομα. Τα άτομα αυτά καταρχήν μοιάζουν σαν να φοράνε συνέχεια ένα βαρύ παλτο και δεν μπορούν να απαλλαγούν απ’ αυτό. Το σέρνουν   Σαν να φοράνε μαύρα γυαλιά και τα βλέπουν όλα μαύρα. Δεν κάνουν απλά κακές σκέψεις όπως οι πεσιμιστές, αλλά έχουν ένα βαρύ φορτίο να σηκώσουν στις πλάτες τους. Αυτό είναι πάθηση. Όχι, απλή θλίψη. Τα άτομα αυτά νιώθουν σαν μυρμηγκάκια, ασήμαντα. Θέλουν να πεθάνουν.  Δεν τους ευχαριστεί τίποτα, ούτε οι δικοί τους άνθρωποι. Δεν θέλουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους και το σπίτι τους. Δεν τους ενδιαφέρει η οπτική εικόνα, γιατί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και κανέναν.

Ένα καταθλιπτικό άτομο νιώθει  ότι απειλείται από ένα μαύρο σκύλο.  Αυτό το σκύλο τον ονόμασε κατάθλιψη. Όποτε εμφανίζεται νιώθει  ένα απέραντο κενό και η ζωή του επιβραδύνεται.  Μπορούσε να τον ξαφνιάσει με μια απρόοπτη επίσκεψη, η οποία γινόταν δίχως λόγο και αιτία. Ο μαύρος σκύλος τον έκανε να φαίνεται και να νιώθει μεγαλύτερος. Όταν ο υπόλοιπος κόσμος φαινόταν να απολαμβάνει τη ζωή του, εκείνος μπορούσε να το δει μόνο μέσω του μαύρου σκύλου. Δραστηριότητες που κάποτε απολάμβανε, ξαφνικά σταμάτησαν να του προσφέρουν ευχαρίστηση.  Του άρεσε να του χαλά την όρεξη.  Μασούσε την μνήμη του και την ικανότητα να συγκεντρωθεί όταν διάβαζε ένα βιβλίο. Κάνοντας οτιδήποτε ή πηγαίνοντας οπουδήποτε με το μαύρο σκύλο απαιτούνταν υπεράνθρωπη δύναμη. Σε κοινωνικές περιστάσεις μυριζόταν την εμπιστοσύνη που είχε και την έδιωχνε. Ο μεγαλύτερος του φόβος ήταν μήπως τον ανακαλύψουν. Ανησυχούσε ότι ο κόσμος θα τον έκρινε γι’ αυτό.  Εξαιτίας της ντροπής και του στίγματος του μαύρου σκύλου  συχνά ανησυχούσε ότι θα τον ανακάλυπταν.  Επομένως, επένδυε σε μεγάλα ποσά ενέργειας για να τον συγκαλύψει. Το να διατηρεί κάποιος ένα συναισθηματικό ψέμα είναι πολύ κουραστικό. Ο μαύρος σκύλος τον έκανε να σκέφτεται και να λέει αρνητικά πράγματα. ……..

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει τη συνέχεια μπορεί να την δει εδώ.

Μέσα από  όλα αυτά που βλέπουμε στο βιντεάκι, όλα αυτά τα ερεθίσματα όποιος τα δει  στο όνειρό του έχει κατάθλιψη ή πρόκειται να αποκτήσει.  Θα πρέπει να ενημερωθεί για όλα τα σημάδια, διότι πολλοί πάσχουν απ’ αυτή την πάθηση και δεν το γνωρίζουν. Οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει αυτοίαση και θα πρέπει το άτομο να απαλλαγεί από τον μαύρο σκύλο με τη βοήθειά του. Μόνος του θα φαγωθεί απ’ αυτόν. Τα όνειρα του καταθλιπτικού ατόμου είναι τα συμπτώματα που περιέχει το βιντεάκι αυτό. Δεν το έγραψα όλο, διότι δεν είναι δικό μου.  Όμως, ήθελα να δείτε μέσα απ’ αυτό τους συμβολισμούς των ονείρων αυτών για να καταλάβετε αν εσείς ή κάποιος δικός σας πάσχει απ’ αυτή την πάθηση για να το γνωρίζει και να λάβει τα μέτρα του.

καταθλιπτικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.