Καθρέφτης
Αν ονειρευτείτε πως κοιταζόσαστε σε καθρέφτη, σημαίνει πως θα συναντήσετε αποθαρρυντικές καταστάσεις και αρρώστια θα σας στοιχίσει την απώλεια της τύχης σας.
Αν δείτε σπασμένο καθρέφτη, σημαίνει πως κάποιος συγγενής, γνωστός ή φίλος θα πεθάνει από ξαφνικό ή βίαιο θάνατο.
Αν δείτε άλλους να καθρεφτίζονται, σημαίνει πως κάποιοι θα σας αδικήσουν στην προσπάθεια τους να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.
Αν δείτε ζώα να καθρεφτίζονται, σημαίνει απογοητεύσεις και ατυχία.
Για τη νέα γυναίκα που θα δει πως έσπασε καθρέφτη, σημαίνει πως θα κάνει άτυχες φιλίες και δυστυχισμένο γάμο. Αν είδε τον αγαπημένο της να καθρεφτίζεται και να είναι χλωμός και καταβεβλημένος, σημαίνει θάνατο ή διάλυση αρραβώνα. Αν είδε πως ήταν ευτυχισμένος, σημαίνει πως θα υπάρξει μεταξύ τους ένας πρόσκαιρος χωρισμός.
Καθρέφτης
Δες και το λημμα facebook ειναι η συννεχεια του ονειρου εκει….
Επειτα βρισκομαι στο μπανιο του σπιτιου που μενουμε τωρα παω να καθαρισω το προσωπο μου κοιταω στο καθρεφτη και παθαινω πλακα το προσωπο μου τα μαγουλα μου ηταν γεματα σπυρια ( στην πραγματικοτητα το προσωπο μου ειναι πολυ καθαρο) λεω πως εγινα ακουμπουσα τα μαγουλα μου και ηταν αναγλυφα λεω πως ετσι και αρχησα να σπαω ενα δυο σπυρια ειχαν βγαλει κ λιγο αιμα. Ερχεται η μητερα μου εγω ολη αυτη την ωρα κοιτουσα το καθρεφτη κατι μου λεει και της λεω αυτα θελουν υπομονη αφου δεχτηκε το αιτημα μου στου fb ( στην πραγματικοτητα ακομα δε το εχει δεχτει) θα του στειλω μνμ να δω εαν θελει να παμε ενα καφε να γνωριστουμε…
Τ λες για ολο αυτο το ονειρο Νεκταρια μου τη φανερωνει αξιζει να ασχοληθω?
Όχι, απέσυρε το αίτημα. Φανερά δεν δέχτηκε το αίτημα σου διότι δεν ενδιαφέρεται, για να σου δείξει καθαρά ότι σε έχει καταλάβει και δεν θέλει περαιτέρω σχέσεις μαζί σου. Διάβασε και το όνειρο του αντικατοπτρισμού στα είδη ονείρων. Όσο συνεχίζεις να επιμένεις, θα αποκτήσεις αυτά τα σπυριά αλληγορικά.
Πεμπτη ξημερώματα κοιμόμουν ελαφρά δίπλα στο αγόρι μου… και με είδα οτι ήμουν στο σαλόνι του σπιτιού του μάλλον αλλά ηταν διαφορετικό, είδα ενα σκούρο καναπέ και απο πίσω ηταν ενας μεγάλος καθρεφτης ολόσωμος. Δεν θυμάμαι αν κοιτάχτηκα αλλά αυτό που θυμάμαι έντονα και μου έκανε εντύπωση ειναι οτι είδα τον εαυτό μου, (σαν άλλη κοπέλα) να κάθομαι οκλαδόν στο πάτωμα με την πλάτη γυρισμένη στον καναπέ, ακίνητη. Σαν να ήταν άλλο άτομο αλλά ήμουν εγώ. Και σαν να ήμουν σε καλύτερη κατάσταση, φόραγα μια μπλούζα που φαινόταν η πλάτη μου γυμνασμένη. Τότε αρχισα να με φωνάζω μπάς και αντιδράσω αλλά εκείνη (εγώ) δεν αντέδρασε και ήταν λεει λογικό αφου ήμουν εγώ και φώναζα εμένα. Μου φάνηκε λιγο τρομακτικό σαν εικόνα…
Το όνειρο δείχνει ότι δεν είσαι ικανοποιημένη από την ζωή που κάνεις, αυτό σε τρομάζει και όχι το άλλο κομμάτι του εαυτού σου που περνά καλά. Είναι όσα θα μπορούσες να ζήσεις, ενώ τα χάνεις.
το άλλο κομμάτι του εαυτού μου που περνά καλά;;
Η πιθανή και ανύπαρκτη οντότητα σου που θα περνούσε καλά αν δεν ζούσες τη ζωή που ζεις. Για να δεις την σύγκριση και να γίνει υπαρκτή.
την φώναζα δυνατά στο όνειρο (αυτήν-εμένα) να γυρίσει. Βέβαια αν γυρνούσε θα τρόμαζα περισσότερο! Αρα λές υπάρχει μια πτυχή μου που θα μπορούσε να περνάει καλά…και ίσως τη συναντήσω-βρώ.
Θα την συναντήσεις όταν αποβάλεις όλα όσα σε φέρνουν στην κατάσταση που βιώνεις τώρα. Όλοι είμαστε πλασμένοι να γνωρίσουμε την ευτυχία. Εξαρτάται πολύ από τη ζωή που κάνουμε, τις επιλογές μας και τα πάθη μας. Ό,τι μπορεί να μας κάνει κακό όταν το απομακρύνουμε τότε αλλάζει αυτόματα και η ζωή μας.
Καλημέρα..
Εγώ είδα πως πήγαινα κάπου μ ένα μηχανή Κ για καποιο λόγο εσέρνα το σταθερό μας τηλέφωνο.. Γύρισα πίσω το μάζεψα και μετά είδα ότι ήμουν σ ένα αμάξι στο πίσω μέρος του καθίσματος με έναν γνωστό μου που δεν έχουμε. Πολλά πολλά.. Και τον έκανα παράπονα κι αυτός έλεγε ότι θέλει μόνο εμένα και μπλα μπλα Κ κοίταξα εμάς στον καθρέπτη του αυτοκινήτου Κ είδα ότι καθόμουν πάνω Τ Κ τον κρατούσα το κεφάλι.. Σημαίνει κάτι; ή να κόψω τις ταινίες
Τις άρχισα εγώ, θα τις κόψεις εσύ. Να φανταστείς είχα δει ένα επαναλαμβανόμενο ότι με σκοτώνουν με ένεση και είδα θρίλερ το ίδιο βράδυ το χάρισμα. Ακόμη βλέπω εφιάλτες. Ναι επηρεάζουν πολύ αυτες οι ταινίες το υποσυνείδητο.Ούτε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έχω δει. Εκεί θα το απέδιδα κι εγώ αυτό το όνειρο γιατί ήταν παρόμοια εμπειρία. Γι’ αυτό στο είπα. Μόνο που εγώ είδα τον εφιάλτη πριν δω το έργο. Αντιλήφθηκα ότι θα έβλεπα θρίλερ.
Καλησπερα!το ονειρο το ειδα σαββατο πρωι.ειδα οτι ημουν ντυμενη με λευκα ρουχα,πολυ ομορφα κ καλοραμμενα κ στη μεση φορουσα μια ζωνη σε χρυσο χρωμα.καθομουν μπροστα σε εναν ολοσωμο καθρεφτη κ με κοιταζα με θαυμασμο.ο καθρεφτης ηταν ολοκαθαρος.κρυσταλλο.ημουν πολυ ομορφη!!!ελπιζω αυτη τη φορα να ειναι κατι καλο γιατι το εχω πραγματικα αναγκη.σας ευχαριστω πολυ!!
Αυτό που είδες στον καθρέφτη ειναι ουσιαστικά η όμορφη ψυχή σου.Είσαι ένας όμορφος,χρυσος άνθρωπος ψυχολογικα.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
Καλησπέρα σας. Είδα πως άρεσα κάποιου (ερωτικά) και όταν πήγα και κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, τα μαλλιά μου ήταν μακριά (μέχρι τους γοφούς) και το πρόσωπό μου παραμορφωμένο και σκέφτηκα “μα πώς του άρεσα έτσι όπως είμαι?”. Όταν όμως βγήκα και πήγα ξανά κοντά του, εγώ σαν θεατής του ονείρου, είδα τον εαυτό μου κανονικά, όμορφη..όχι όπως στον καθρέφτη. Ακούμπησα το κεφάλι μου στον ώμο του και ηλιακές ακτίνες με τύφλωναν. Αυτός έβαλε τα χέρια του πίσω απ’ το κεφάλι και έκρυψε τον ήλιο. Ο λόγος που γράφω το όνειρο είναι ότι χθες το είδα και σήμερα συνάντησα τον νεαρό άνδρα. Σας ευχαριστώ
Αυτός ο καθρέφτης ήταν το μέσο για να τον βρεις και να του αρέσεις. Πραγματικά, αν δεν έβλεπες τον καθρέφτη δεν θα του άρεσες. Θα ήταν η αληθινή σου εικόνα στα μάτια του αυτή που φαίνεται στον καθρέφτη. Έτσι θα σε έβλεπε, αλλά το έσωσες.
Γεια σου ομαδα, ειδα λοιπον οτι κοιταζομουν στο καθρεφτη και εφ εξης οτι σας πω τα εβλεπα μεσα απο εκεινον. Πλησιασα, ημουν οπως ειμαι κανονικα ουτε ομορφοτερη ουτε ασχημοτερη, απλως βαμμενη , πλησιασα ακομα πιο πολυ και ειδα τρεις φραγμενους πορους στη μυτη μου με πυον, ξεκινησα λοιπον να σπαω, ομως σουρρεαλιστικα τελειως, η επιφανεια εγνε διαφορετικη, και ενα αηδιαστικο κλαδακι εβγαινε απο μεσα και ξαφνικα τομπροβλημα μετατοπιστικε στα ρουθουνια μου απο τα οποια σε μεγενθυνση και διαφορερικη οπτικη γωνια εβγαιναν βλαστοι σαν παρασιτα, και εγω εβγαζα εγβαζα και σκεφτηκα οτι εφταιγε που εφαγα γλιστριδα – εδω γελαμε – η οποια ειναι δυνατο φυτο και φαινεται φυτρωσε μεσα μου, εβγαζα εβγαζα στο τελος μεχρι μακρυα κοτσανια που ηταν σαν καθετηρες και τα εβλεπα να βγαινουν και εγω τα τραβουσα και τα μαζευα σε μια σακουλα να τα δει γιατρος. Επισης εβλεπα πολλα σπορακια να εχουν εισχωρησει εσωτερικα της μυτης μου τα οποια βλαστιζαν αργα, δεν μπορω να πω ξεκαθαρα οτι ειδα και ανθακια. Τρομαξα πολυ. Δεν βιαζομαι για την εξηγηση, ηταν ενα περιεργο ονειρο και ειπα να το αναφερω.
.
Αν δεν υπήρχαν τα σπορακια θα σου έλεγα ότι είναι ένα είδος απελευθερωτικού ονείρου.Τωρα όμως ανήκει στα φυτρωτικα όνειρα.Ειναι μία ενοχλητικη κατάσταση που σε ενοχλεί και όσο κι αν προσπαθείς να την αποβαλλεις εκείνη βγάζει κι άλλα θέματα στην επιφάνεια.Εχεις πάντως πολύ μέλλον για να ηρεμήσεις από αυτό.
Μια προσθήκη μου επιτρέπεις αετέ στο όνειρο αυτό. Είναι συμπληρωματικό στην ερμηνεια σου. Αν ήταν φυτρωτικό μέσα στον καθρέφτη είναι κάποιες φοβίες και εμμονές ότι υπάρχουν προβλήματα χωρίς να υπάρχουν. Όταν φυτρώνουν φυτά στο σώμα μας είναι ένα όνειρο που κατά μεγάλο ποσοστό μας προειδοποιεί για καρκίνο. Θα πρέπει να θυμηθεί πως το είδε!!! Αυτό συμβαίνει όταν βγαίνει κλαδάκι από μέσα, και θα πρέπει να κάνει εξετάσεις πρώτα στο σημείο που είδε το κλαδάκι. Εύχομαι να το είδε μόνο στον καθρέφτη.
Στον καθρεφτη,δεν βλέπουμε την πραγματικότητα?Αυτο είχα καταλάβει.
Είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα. Αυτά όλα δεν είναι πραγματικά, είναι φανταστικά. Είναι φυτρωτικά όνειρα. Αν πραγματικά είχε αυτά τα σπυριά και τα προβλήματα θα τα παρουσίαζε ο καθρέπτης. Βλέπουμε ρούχα, βλέπουμε όψη, βλέπουμε νυφικά, γιατί μπορούμε και στην πραγματικότητα να τα βάλουμε, αλλά τα σπυριά δεν μπορούμε εμείς να τα φυτρώσουμε, αυτό γίνεται μόνο του, αλλά μπορούμε να ρυθμίσουμε εμείς όψεις και συναισθήματα, ανάλογα πώς αισθανόμαστε. Αν πραγματικά είχε αυτά τα σπυράκια, και τα έβλεπε στον καθρέπτη τότε θα ίσχυε αυτό το σημείο να δει στον καθρέπτη την πραγματικότητα. Κατάλαβες τώρα;
Ναι κατάλαβα!!ευχαριστώ!!!!
Σασ ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις σας, θα κανω καποιες εξετασεις, αλλα ολα τα ειδα μεσα απο το καθρεφτη και οντως με απασχολει κατι που οσο και να το εκφρασω δεν υπαρχει καμμια αλλαγη καμμια ανταποκριση και με τρωει. Πιθανον να το διογκωνω εγω …..σας ευχαριστω και παλι για το χρονο σας….
Νεκταρια μου δεν εχω τετοια σπυρακια και οπως ειπα το ονειρο διαδραματιζεται ως το τι εβλεπα μεσα απο το καθρεπτη…..οποτε μακαρι να μην ειναι κατι οπως ειπες και εσυ….
Τότε είναι εμμονές και φοβίες. Αν θέλεις όμως για καλό και για κακό να κάνεις εξετάσεις για να ξέρεις που βαδίζεις, δεν ειναι κακό. Θα σε ωφελήσει, μια που είδες ένα φυτό να φυτρώνει στο κορμί σου, ας είναι και στον καθρέφτη. Όταν ξέρεις ότι είσαι καλά, θα ζεις πιο ήρεμα, με λιγότερες φοβίες και εμμονές. Αν έχεις όμως κάτι, θα το προλάβεις.
Δεν θυμαμαι πολλα απο το ονειρο αλλα θυμαμαι πως ειδα οτι ημουν στο δωματιο μου και κοιταζομουν σε εναν καθρεφτη κ ηταν σπασμενος και ελεγα παει κατι κακο θα συμβει και κατι σαν οτι θα με σκοτωσει η μανα μου οταν δει σπασμενο καθρευτη(στην ρουμανια τον σπασμενο καθρεφτη τον εχουμε να συμβολιζει θανατο)
Σιμονα 17χρ.
Πράγματι, είναι θάνατος στον ονειρικό κόσμο ο σπασμένος καθρέπτης, αλλά θάνατος ψυχικός, σωματικός ή πνευματικός. Το καλό όμως στην δική σου περίπτωση είναι ότι δεν θυμάσαι όλο το όνειρο και δεν ξέρουμε αν αυτός ο θάνατος είναι ευνοϊκός, αν έχουν σβηστεί κάποια άχρηστα δεδομένα. Ευτυχώς, σχεδόν ποτέ τα βαθιά λησμονημένα όνειρα δεν έχουν κυριολεκτική ερμηνεία.
Γεια σας είδα στον υπνο μου ότι κοιμομουν και ακουγα θορύβους απο το σπίτι προσπαθούσα να φωναξω βοήθεια και άρχισα να τρέχω είδα το είδωλο μου στο τζαμί και είχα γίνει τέρας….τι σημαίνει???
Μήπως ειδες το όνειρο Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής?αν ναι δεν έχει ερμηνεία.διάβασε γι αυτά τα όνειρα στα ειδη ονείρων.
Επίσης ερμηνεία δεν υπάρχει αν βλέπεις πολλά θρίλερ και είσαι επηρεασμένη.
Αν ξυπνησες καταφέρνοντας να φωνάξεις,(αυτο δηλ.που προσπαθουσες να κανεις στο ονειρο)είναι ένας βραχνας- εφιάλτης επίσης χωρίς ερμηνεία!
Αν δεν ισχυει τίποτα απ αυτά τοτε το υποσυνείδητο σου σε προειδοποιεί πως ακούγοντας ύπουλα λογια αλλων,(τα οποια καταβαθος δεν σ αρεσουν γι αυτο ετρεξες να τα αποφυγεις)θα αλλαξεις και εσύ συμπεριφορα εν τελη και θα μετατραπείς σε κάτι τρομαχτικό αλληγορικά παντα.
Είναι ένας απλός βραχνάς αετέ!!!
Γεια σας, ειδα οτι κοιταζομουν σε καθρεπτη ωστοσο δεν φαινοταν καθολου ο καθρεπτης στο ονειρο ουτε κ το προσωπο μου αλλα σαν να εβλεπα τον εαυτο μου απο αλλη οπτικη γωνια και καλα οτι ημουν εγω κ κοιταζομουν στο καθρεπτη κ φαινοταν μονο το τζιν μου παντελονι δηλ απο τη μεση κ κατω εβλεπα κ κοιτουσα αν λεει παχυνα ή οχι κ φαινοταν το σωμα μου σαν να ειχα παρει πολυ λιγο στη περιφερεια …..το τζιν ηταν μπλε ….
@Μίνα,
http://www.ονειροκριτησ.gr/%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BC%CE%B9/comment-page-1/#comment-20297
egw eida oti koitazomoun ston kathrefth alla ta matia mou htan kapws paramorfomena kai kathe fora pou koitazomoun fovamoun..kai se kapoia fash me pianh enas polu dunatos ponos sta matia kai peftw katw klegwntas mexri pou eirthe h aderfh mou kai me sikwse…kai ki kophke to oneiro!! pws to ermhneuoume twra auto??
εγω ειδα οτι ειχα ενα μικρο καθρευτακι μεσα στιν τσαντα μου που οντως το εχω αυτο το σιγκεκριμενο παντα μεσα στην τσαντα μου.και ετοιμαζονουν για ενα ταξιδι και ηρθε ενας γερος και μου μιλουσε για καθρευτακια και μου ειπε πως εχει ενα αλλα ειναι και απο τις 2 πλευρες καθρευτης και λοιπον εγω εβγαλα το καθρευτακι μου και κοιταζομουν και ξαφνικα του τον εδωσα τον καθρευτη μου..και βρεθηκα αμεσως στον προορισμο μου. τι ειναι αυτο?
Αν δεις ότι σου τρακάραν τον καθρέφτη του αυτοκινήτου και σπάσει σε πολλά κομμάτια,τι είναι αυτό?
@Ιωάννα, Το αυτοκίνητο στο όνειρο είναι η ζωή μας. Δηλώνει λοιπόν κάτι κακό ένα χωρισμό, ένα βιασμό, μια απάτη σε μάς ή σε άλλους από το οικείο μας περιβάλλον κ.λ.π. Θάνατος όμως ή ολική καταστροφή δεν ερμηνεύεται στο συγκεκριμένο όνειρο, γιατί θα έπρεπε να καταστραφεί το αυτοκίνητο κι όχι ο καθρέφτης.