Η ιστορία δηλώνει το παρελθόν. Πρέπει να προσέξουμε ποια περίοδο της ιστορίας βλέπουμε. Προσπαθούμε να ξαναζήσουμε αυτή την ιστορία αν ήταν ευχάριστη,  ή να μην την επαναλάβουμε όταν μας ζημίωσε και μας ωρίμασε. Μπορεί να προσπαθούμε με το όνειρο αυτό να  νιώσουμε όπως τότε ή να αλλάξουμε ριζικά απόψεις.  Πρέπει λοιπόν να δούμε τα πράγματα με τη σωστή οπτική γωνία κρίνοντας το τότε και συγκρίνοντάς το με το τώρα και το αύριο.  Όμως ένα ιστορικό μυθιστόρημα στο όνειρο δηλώνει κάτι νέο. Μια νέα πρόκληση που καλούμαστε να ζήσουμε.  Μπορεί όμως να έχει ομοιότητες με το χθες. Όταν λοιπόν δούμε ιστορικά γεγονότα, θα πρέπει να πάει εκεί το μυαλό μας.

Η συχνή αναδρομή στο παρελθόν δείχνει ότι κάποιο κεφάλαιο από το χθες δεν έχει κλείσει. Κακό είναι αν ζούσαμε τότε καλύτερα και αναπολούμε εκείνη την εποχή. Όμως επειδή έχει τελειώσει ήταν μια λαμπερή παγίδα που μας στέλνει εκεί το όνειρο, για να μην την  επαναλάβουμε στο παρόν. Κάτι που τελειώνει είναι ψεύτικο. Αν ήταν αληθινό θα το είχαμε και σήμερα. Όσο ωραίο κι αν ήταν το παρελθόν έχει χαθεί σήμερα. Άρα, αφού δεν διατηρήθηκε δεν ήταν ωραίο και δεν αξίζει να το σκεφτόμαστε.  Πρέπει λοιπόν αν μας δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία που είναι παρόμοια με το παρελθόν να συμπεριφερθούμε, όπως θα έπρεπε να κάνουμε τότε. Να πάρει άλλο δρόμο από εκείνο, μήπως και διατηρηθεί αυτή τη φορά. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πρέπει να αφήσουμε λοιπόν το παρελθόν και να προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. Είναι λάθος να αυτοτιμωρούμαστε ή να νιώθουμε ενοχές για αυτό που έκανα τότε και για αυτό που δεν έκανα. Μια ζωή θα βλέπουμε ιστορικά γεγονότα όσο θα επαναλαμβάνεται αυτή η κατάσταση.  Άρα, κάθε φορά που τελειώνει μια ιστορική περίοδος και αλλάζει το σκηνικό, τόσο πιο κοντά στο παρόν ερχόμαστε, αφήνοντας πίσω μας ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει.  Άρα, εμείς θα ορίσουμε το τέλος του ονείρου αυτού. Αν αναφέρεται σε αναδρομές της μετεμψύχωσης είναι άλλο κεφάλαιο.  Αυτό δεν θα μας απασχολήσει εδώ.

Αν ονειρευόμαστε  την εποχή πριν την ανθρωπότητα, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος δηλαδή, οι σκέψεις μας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το όνειρο μας ωθεί να βρεθούμε στη σωστή συχνότητα.  Έχουμε χαθεί. Το ίδιο ισχύει κι αν ονειρευόμαστε την ζωή μετά τον άνθρωπο.  Το παρελθόν πρέπει να το θυμόμαστε μόνο για να παραδειγματιζόμαστε μέσα από τα λάθη μας. Να είναι δάσκαλος για μας.

 

Ιστορικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.