Είναι τα όνειρα που έχουν μια ιδιαίτερη θεματολογία ανάλογα με το άτομο.

Αν είναι έγκυος, αν αύριο πρόκειται να παντρευτεί, αν πρόκειται να κάνει εγχείρηση, αν δίνει εξετάσεις, αν έχει αγωνία για κάτι, αν περιμένει αποτελέσματα, αν έχει συνέντευξη για μια νέα δουλειά, αν  έχει περίοδο, αν είναι σε εμπόλεμη περιοχή, αν αύριο φυλακίζεται ή βγαίνει από τη φυλακή. Αν είναι πανσέληνος, αν νιώθει ανασφάλεια για κάτι, αν αγωνιεί γενικά για μια ασθένεια, ένα δεσμό που θα καταλήξει, αν απαντήσει αύριο θετικά το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει στην πρόταση που θα του κάνουμε κ.λ.π.

Τα άτομα λοιπόν που ζουν τέτοιες καταστάσεις και έχουν αγωνία βλέπουν έντονα όνειρα.  Μπορεί να δουν έντονη αιμορραγία στο εσώρουχο επειδή έχουν περίοδο,  πόλεμο, ένα όνειρο ότι το κυνηγάνε, μπορεί να δει άγρια ζώα. Μπορεί να δει λιμούς, λοιμούς,  σεισμούς, καταποντισμούς, μάχη αεροπορική, να περπατάει στο χιόνι, να πνίγεται.   Γενικά, είναι η ανησυχία που νιώθει ή η κατάσταση που ζει.  Θα μπορούσαμε να τα ταυτίσουμε με τα όνειρα ανησυχίας, αλλά δεν υπάγονται όλες οι κατηγορίες  σ’ αυτά, κι αναγκαστικά είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ονείρων.

Εδώ ο  ονειρομάντης πέφτει μέσα κατά 20%, διότι αν δεν εξηγήσει ο ονειρευόμενος σε ποια κατάσταση ζει απ’ αυτές, δεν μπορεί να το ξέρει, ώστε να πάρει ακριβή ερμηνεία. Ένα όνειρο π.χ. της περιόδου δείχνει ότι μπορεί να έπεσε ο σίδηρος και να βλέπουμε ότι κουραστήκαμε ή κατεβαίνουμε σκαλιά.  Αν δεν διευκρινίσει ότι έχει περίοδο θα πάρει την ερμηνεία ότι είναι πεσμένος ψυχολογικά, ενώ έπεσε ο σίδηρος απλά. Αν τρέχει το αίμα, δηλώνει ότι έχει περίοδο. Όλα αυτά γίνονται με συνεργασία του ενός προς τον άλλο, ώστε να λάβει σωστές απαντήσεις και όχι γενικότητες.

Ιδιαίτερα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.