Είναι τα όνειρα που ακούς κουραστικούς ήχους στην μεγάλη ένταση της κλίμακας ντισιμπέλ (db), που μετρά την ένταση του ήχου’ στριγκλιές, κλάξον, φρενάρισμα, σφυριγματα, κομπρεσέρ, και πολλούς ανεπιθύμητους ήχους μαζεμένους. Αυτό το όνειρο είναι κομμάτι από τη ζωή μας. Είμαστε συνυφασμένοι με τους θορύβους της φύσης, της πόλης, των καιρικών συνθηκών, των μέσων επικοινωνίας, των μέσων μεταφορών κ.λ.π.  Όμως το αφτί μας αντέχει μέχρι 120 db.

Ο πρώτος θόρυβος που ακούει το μωρό είναι το ίδιο το κλάμα του. Όμως ο πρώτος ήχος η γλυκιά φωνή της μαμάς του. Όμως, ένας απροσδιόριστος θόρυβος,  δηλώνει το άγνωστο. Είναι οι φόβοι και οι ανησυχίες αν ο θόρυβος είναι κουραστικός ή αποκρουστικός για το αυτί. Είναι καλό όνειρο όταν η μουσική είναι στη διαπασών, αλλά κακό όνειρο γίνεται,  όταν ο θόρυβος προέρχεται από τα έγκατα της κόλασης ή είναι αποτέλεσμα κάποιου εφιάλτη. Γλυκός ήχος είναι μετά από τη θέαση του Χριστού ή κάποιου αγίου.

Μπορεί όμως να μας αφυπνίσει αν είναι ο χτύπος του ρολογιού ή να προσελκύσει την προσοχή μας κρύβοντας ένα μήνυμα από πίσω. Το χτύπημα του τηλεφώνου μπορεί να μας υπενθυμίζει να κάνουμε ένα σημαντικό τηλεφώνημα ή σαν όνειρο συγχρονισμού να χτύπησε στην πραγματικότητα το τηλέφωνο την ώρα του ύπνου μας.

Το όνειρο αυτό δείχνει ότι πρέπει να απελευθερωθούμε αν ακούσουμε καζανάκι, αν ακούσουμε περιπολικό θα πρέπει να είμαστε σωστοί απέναντι στο νόμο, αν ακούσουμε την σειρήνα της  πυροσβεστικής δηλώνει ότι το δάσος της ψυχής μας κινδυνεύει. Επίσης, το όνειρο δηλώνει ότι έχουμε πάρει φωτιά.  Αν ακούσουμε την σειρήνα του ασθενοφόρου χρειαζόμαστε ξεκούραση ή η υγεία μας είναι στο κόκκινο. Κινδυνεύει!!!

Όμως, ένας ευχάριστος θόρυβος μας ωθεί να κάνουμε ένα διάλειμμα. Να μην δουλεύουμε τόσο πολύ. Επίσης, η αναζήτηση να δούμε τι θόρυβος ακούστηκε μπορεί να μας οδηγήσει σε άλλη κατεύθυνση απ’ αυτή που τραβάμε, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο κλειστός δρόμος ή να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια. Μπορεί όμως σαν παραπλανητικό όνειρο να μας χώσει σε μια παγίδα η περιέργεια μας να τον ανακαλύψουμε.

Αν βλέπουμε ότι ακούμε ένα θόρυβο στον ύπνο μας  που δεν προσδιορίζεται τι ακριβώς είναι, σημαίνει ότι το υποσυνείδητό μας απεγνωσμένα μας εφιστά την προσοχή, διότι  προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας σε ένα θέμα και δεν μπορεί. Το θέμα αυτό φαίνεται από το είδος του θορύβου ή το περιεχόμενο του ονείρου που έπεται μετά απ΄ αυτόν.

Υπάρχουν τα ακουστικά και τα ηχητικά όνειρα, αλλά δεν επικεντρώνονται στον θόρυβο. Γι’ αυτό το λόγο  αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων.   Λένε ότι ο θόρυβος μπορεί να μειώσει ή να αφαιρέσει  την ακοή μας όταν ξεπεράσει τα 120 db, τόσο αντέχει το ανθρώπινο αυτί. Ο  ήχος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι κάτι ευχάριστο, κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό. Ο θόρυβος είναι ορμητικός καταρράκτης αλληγορικά. Ο ήχος και η απλή ακοή είναι κάτι ατάραχο και όμορφο όπως ένα ποτάμι. Οι νότες του πενταγράμμου όταν ακούγονται σε ένα στάδιο ευχάριστο για το αφτί, ξεκουράζουν. Μόνο η μουσική στη διαπασών έχει καλή ερμηνεία. Όταν κάποιος μας μιλά δυνατά ή φωνάζουμε θέλουμε ή προσπαθούμε να ακουστούμε.  Αντίθετα,  το κομπρεσέρ, το καζανάκι, το τηλέφωνο, το ξυπνητήρι, τα κλάξον κλπ. είναι σημεία που κράτησε το υποσυνείδητο που μας υπενθυμίζει ότι ενώ δεν μας αρέσουν οι θόρυβοι αυτοί είναι αναγκαία κακά. Πρέπει λοιπόν να συνυπάρχουν με τα καλά για να γίνεται ο διαχωρισμός σε καλά και κακά. Εκεί φαίνεται η αξία του καθενός ξεχωριστά.

Θορυβώδη όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.