Όλα τα καταστροφικά όνειρα μαζί με την θέαση της κόλασης είναι το χειρότερο όνειρο που μπορεί να ονειρευτεί κάποιος. Όμως η κόλαση στο όνειρο δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται. Το άτομο πολλές φορές δημιουργεί μια δική του κόλαση τις περισσότερες φορές μέσα από τα όνειρα φοβίας, τα εκδικητικά όνειρα και τα εμμονικά όνειρα. Όλα μαζί τον παγιδεύουν σε μια κατάσταση που δεν έπρεπε να μπει.

Είναι ένα όνειρο που βλέπουμε συχνά. Η κόλαση που βλέπουμε, είναι η κόλαση που βιώνουμε ή τα υποσυνείδητα μηνύματα που πήραμε, τα εξωτερικά ερεθίσματα, ο τρόπος που ζούμε, που ενεργούμε, που σκεφτόμαστε, οι τύψεις, η καταδίκη μας, η συναισθηματική μας παγωνιά, σκοτεινά, κατάθλιψη  και δυσκολία γενικά. Είναι καλό να μην  κατακτάμε την κόλαση, αλλά να φεύγουμε απ’ αυτή.  Κάποια στοιχεία  δεν είναι στο μυαλό μας, αλλά μας διοχετεύουν μ’ αυτά, γίνεται ένας έλεγχος του νου, που γίνεται πίσω από τα υποσυνείδητα μηνύματα που κρύβουν κάποιες παγίδες από διαφημίσεις, τραγούδια, βίντεο κλιπ κ.λ.π.

Γενικά, σαν όνειρο δείχνει πώς αισθανόμαστε εκείνη ακριβώς τη στιγμή που ονειρευόμαστε. Μπορεί να συμβεί όμως και κάτι κακό.  Όταν είμαστε καμμένοι, πικραμένοι, δυστυχισμένοι, όλα είναι ταραγμένα μέσα μας, κοφτερά μαχαίρια που μας τρυπάνε ή ο πόνος μοιάζει σαν να μας έβαλαν οινόπνευμα στην πληγή. Όλα αυτά μας απομακρύνουν από τον παράδεισο. Χάνεται το ήρεμο τοπίο και δημιουργείται μια άλλη κατάσταση. Μεταφερόμαστε στην κόλαση.

Εδώ δεν αλλάζει το τοπίο, ούτε μεταβάλλεται το όνειρο από απλά μια κακιά σκέψη. Είναι πολύπλοκη η κατάσταση. Εδώ φεύγουμε από τον παράδεισο ακούσια.  Όμως, όσο καθόμαστε μέσα στην κόλαση, όταν δούμε πια την πύλη της, όλα γίνονται ένας εφιάλτης που μας χαλά την γαλήνη και την ηρεμία. Όλα ξεκινάνε από την αδυναμία να θωρακίσουμε την ψυχή. Ένα όνειρο δαιμονικό μετατράπηκε σε σατανικό, επειδή δεν αναγνωρίσαμε την πλάνη. Η κόλαση έγινε στα μάτια μας παράδεισος. Όταν φανεί  πια το πραγματικό τοπίο, είναι πολύ αργά. Το άτομο δεν μπορεί να κάνει πίσω. Έπεσε στην παγίδα!

Όταν βλέπουμε κόλαση,  επ’ ουδενί λόγο δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουμε και θα επισκεφτούμε την κόλαση. Αυτό συμβαίνει, διότι όταν πεθαίνουμε  βλέπουμε ότι εγκαταλείπουμε τη γη, ψάχνοντας τον προορισμό μας. Δεν βρισκόμαστε μέσα σ’ αυτόν. Ούτε καν σκεφτόμαστε που θα πάμε, σαν να βαδίζουμε τυφλοί  σε ένα νέο κόσμο που δεν ξέρουμε τι θα βρούμε ή τι μας περιμένει εκεί. Απορίας άξιο είναι,  τι συμφωνίες κάνουν και τι αποκαλύψεις οι νεκροί όταν έρχονται να πάρουν έναν ζωντανό,  λίγο πριν το τέλος. Αυτό κανείς δεν μας το έχει φανερώσει. Έφυγε άμεσα χωρίς να προλάβει να πει οτιδήποτε. Άρα, η  κόλαση  που ονειρευόμαστε λογικά,  είναι ένας τόπος καταδίκης  με τα ανθρώπινα δεδομένα. Εδώ όμως επεμβαίνει και ο Θεός, η συνείδηση που μας τιμωρεί με βαριά ή ήπια καταδικαστικά όνειρα. Παράλληλα, υπάρχουν και τα ενοχικά. Όταν όμως ανακατεύονται τα εμμονικά και τα όνειρα φοβίας, τότε η κόλαση γεννήθηκε μέσα  από ένα όνειρο αυθυποβολής.

Αν μας διώξουν, σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πια στο σημείο να είμαστε για λύπηση. Ούτε ο ίδιος ο σατανάς δεν μας έχει ανάγκη. Πήρε αυτό που ήθελε. Τότε καταλήγουμε έγκλειστοι στα ψυχιατρεία δυστυχώς. Αν σε διώξουν από την κόλαση δεν βρίσκεις επιστροφή στον παράδεισο. Είναι τόσο επιβαρυμένο το άτομο ψυχικά,  που θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο θαύμα για να επιτευχθεί μια τέτοια κατάσταση. Να αλλάξει τρόπο σκέψης. Εκτός, αν η ψυχή είναι ακόμη ζωντανή. Αν γινόταν όμως αυτό ο σατανάς δεν θα του άνοιγε την πόρτα να φύγει.  Αν φύγουμε οικιοθελώς, σημαίνει ότι μόνοι μας αντιληφθήκαμε ότι η ψυχή έχει ακόμη τη δύναμη να παλέψει. Δεν τελείωσαν όλα.  Άρα, θα πάμε να αναζητήσουμε τον παράδεισο μετανιωμένοι, όπως έκανε ο άσωτος υιός όταν κατάλαβε το λάθος του και απομακρύνθηκε απ’ αυτόν. Όμως ο σατανάς θα μας καταδιώξει για να μας πάρει πίσω ξανά, με φοβερότερα όπλα και κόλπα.  Αν μας καλούν να δούμε την κόλαση πρέπει να φύγουμε από εκεί, πριν δούμε τις πύλες της, να  αντιληφθούμε την πλάνη. Θα μπορούσε να είναι όμως  μια  μεταμορφωμένη κόλαση,   που σαν δέλεαρ μετατράπηκε σε παράδεισο για να μας παγιδέψει. Τότε το σκηνικό γρήγορα αλλάζει.

Όταν νιώσουμε ότι βρεθήκαμε στην ουράνια κόλαση,  δηλώνει ότι το άτομο που την ονειρεύεται είναι ταραγμένο ψυχικά, έχει κρίματα, χρειάζεται να μετανοήσει ή να εξομολογηθεί. Δεν μπορεί να κάνει απελευθερωτικά όνειρα, έχει τύψεις, έχει σκοτώσει, έχει πληγώσει, έχει κάνει κακό. Ο Θεός δεν είναι ευχαριστημένος μαζί του, φυσικά δεν  βαδίζει το σωστό δρόμο. Αν περάσαμε πρώτα από τον παράδεισο  και καταλήξαμε στην κόλαση, δηλώνει αλληγορικά μια όμορφη κατάσταση που άλλαξε σκηνικό και έγινε μια επίγεια κόλαση. Φυσικά, στην περίπτωση αυτή ο παράδεισος δεν μας ωφέλησε, διότι ήμασταν περαστικοί. Η  κόλαση που καταλήξαμε είναι ο προορισμός μας και  μπορεί να μας βλάψει, γιατί δεν είμαστε δυστυχώς περαστικοί απ’ αυτή. Όταν σκεφτόμαστε ένα όμορφο  παρελθόν μέσα στην κόλασή μας οι πληγές μας γίνονται αφόρητες, εκεί νιώθουμε μέσα στο καζάνι μας αφόρητη ζέστη, ματώνουμε για όσα χάσαμε. Νιώθουμε μεγάλη και ανυπόφορη ζέστη.  Φυσικά το τοπίο δεν χάνεται, αλλά μεταβάλλεται με το χειρότερο τρόπο που μπορεί ή δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Κάποιοι ονειρεύονται καζάνια, άλλοι βλέπουν φωτιές. Η κόλαση είναι όμως κάτι που μας προκαλεί φρίκη και πόνο. Καλό είναι να είμαστε θεατές στο όνειρο  και να βράζουν άλλοι στο ζουμί τους, χωρίς εμείς να πάθουμε κακό.  Παίρνουμε μια εκδίκηση μέσα απ’ αυτό για όσα μας κάνανε.  Για μάς, δεν έχει μια συγκεκριμένη μορφή. Εκεί δεν έχουμε την ανάγκη να αμαρτήσουμε, αλλά να βρούμε λίγο νερό να μας δροσίσει τη γλώσσα. Να βρούμε αλληγορικά ένα μαλακό κρεβάτι για να έχουμε που την κεφαλή κλίναι. Όμως, η αδυναμία δεν μας αφήνει  να ξεφύγουμε από ό,τι  μας κρατά δέσμιους σε μια κατάσταση που δεν έχει επιστροφή, τότε το μαρτύριό μας γίνεται εθισμός. Ενώ θέλουμε να ξεφύγουμε δεν μπορούμε πια. Η ανάγκη δεν είναι πια να αμαρτήσουμε, αλλά να απελευθερωθούμε. Εδώ είμαστε ευάλωτοι άνθρωποι. Ψάχνουμε ένα κλειδί να ανοίξουμε τις βαριές αλυσίδες που έχουμε δεθεί, το βρίσκουμε, το κρατάμε και δεν τολμάμε να το χρησιμοποιήσουμε και να φύγουμε. Ακόμη προσπαθούμε  να τηρήσουμε τους κανόνες, μήπως και μας λυπηθούν και μας αφήσουν να φύγουμε ή να παλέψουμε με όση δύναμη μας έμεινε για μια τελευταία ρανίδα ευτυχίας.  Με τις πράξεις μας λοιπόν μπορεί να απεγκλωβιστούμε από την κόλαση ή να  κερδίσουμε τον παράδεισο με αγώνα. Πρέπει να βρούμε την γαλήνη που τόσο μας λείπει. Να απαλλαγούμε από τις τύψεις μας Χρειαζόμαστε λοιπόν ηρεμία και γαλήνη.  Όταν φύγουμε από την κόλαση είναι εύκολο να ξαναμπούμε. Όμως όταν δούμε την πύλη του παραδείσου, πάλι είναι εύκολο να ξανακυλήσουμε. Δεν μας πτοεί ο παράδεισος. Ούτε μας συγκρατεί. Το αντίθετο γίνεται όταν δούμε την πύλη της κόλασης. Η κόλαση είναι μια τιμωρία. Πιο άσχημο γίνεται όταν το άτομο αυτοτιμωρείται, διότι πολλές φορές δεν αξίζει τέτοια τιμωρία. Ο ίδιος όμως την υποβάλλει στον εαυτό του και την εκτελεί.

Επίσης, σαν όνειρο φοβίας  η κόλαση εμφανίζεται τιμωρός πολλές φορές. Η φοβία όταν  μας οδηγεί εκεί, η κόλαση είναι εικονική. Ο διάβολος είναι η πάλη που γίνεται μέσα μας μεταξύ  του καλού και του κακού. Όταν υπερισχύσει το κακό, τότε καταλήγουμε εκεί. Όταν υπερισχύσει το καλό, ο δαίμονας επιστρέφει ηττημένος στο σκτεινό του βασίλειο.  Όποια μορφή κι αν έχει  η κόλαση στο όνειρο,  μας τρομάζει, ο ύπνος γίνεται βασανιστικός, το άτομο υποφέρει. Ζητά τον παράδεισο και ελπίζει ότι ο θεός θα του δώσει την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του όσα τον βαραίνουν και να μετανοήσει. Ο Θεός είναι ανοικτός και μας περιμένει όλους με ανοιχτές αγκάλες. Όταν υπάρχει πίστη, μπορούν να γίνουν τα πιο μεγάλα θαύματα. Όταν δεν βρίσκουμε την κόλαση έχουμε θωρακισμένη ψυχή. Τα εμμονικά μας όνειρα διαλύονται  και μένουμε στον παράδεισο Είναι η πλήρης ευτυχία για το άτομο αυτό. Να ψάχνεις την κόλαση και να μην την βρίσκεις. Τι ευτυχία!!!  Πρέπει να φροντίσουμε να μην την βρούμε  ποτέ.

Αυτό το όνειρο είναι δηλητήριο ψυχής για να  δείξει στον άνθρωπο που βαδίζει,  κι αν μπορεί να αγωνιστεί πρέπει να το κάνει νωρίς. Πρέπει να αναζητήσει τον παράδεισο για να δυναμώσει η πίστη του και να αποκτήσει θετική ενέργεια, αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία που του  παρουσιάζεται στη ζωή. Να βρούμε τη δύναμη να νικήσουμε το σατανά και να  φέρουμε το Χριστό στη ζωή μας καθοδηγητή.  Γενικά, το όνειρο αυτό μας κατεβάζει ένα σκαλοπάτι κάτω από τον γήινο κόσμο. Είναι μακρινή και ανύπαρκτη η  πνευματικότητά μας  που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε να φτάσει τα γήινα. Τόσο μάλλον να τα περάσει. Πώς φαίνεται στην κοινωνία μας αυτό,  απλά, το άτομο θα είναι περίγελο ή κατώτερος στα μάτια των άλλων.

Η κόλαση είναι σκοτάδι, είναι δυστυχία. Ευτυχισμένος είναι αυτός που την ονειρεύεται, αλλά δεν την  βιώνει. Όταν υπάρχει μόνο στο μυαλό του. Είναι πιο άσχημη όταν την κατακτήσεις με ένα λάθος και όχι πολλά κρίματα. Είναι άσχημα για ένα λάθος να ζεις ανάμεσα σε εγκληματίες και απατεώνες. Αν ονειρευτούμε ότι παλέψαμε να ξεφύγουμε απ’ αυτήν με αγώνα και κόπους, η κατάκτησή του παραδείσου είναι πολύ γλυκιά. Μπορούμε λοιπόν μετά κόπων και βασάνων να μπούμε κι εμείς και να μεθύσουμε από το αμπέλι της χαράς που φυτρώνει εκεί. Δυστυχώς αυτό δεν το πετυχαίνουν όλοι, μόνο αυτοί που είναι δυνατοί.

Είναι δυσάρεστη η κόλαση για όλους;

Αυτό τα λέει όλα!!!

Μέσα στην κόλαση μπορεί να βρεις ηρεμία αν σε δελεάζει ή την έχεις συνηθίσει, έγινε τρόπος ζωής. Μπορεί να ξεπεράσεις τα όρια της αντοχής σου για να το πετύχεις ή να καταφέρεις να επιβιώσεις μέσα στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, όμως με ψυχαναγκαστικά μέσα το πετυχαίνεις. Αργότερα γίνεται συνήθεια, τρόπος ζωής.  Όμως, μια κόλαση πολύ εύκολα μετατρέπεται σε παράδεισο. Τότε πρέπει να μείνεις ζωντανός και να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια, να δεχτείς αυτή τη νέα κατάσταση, αν δεν έχει γίνει συνήθεια. Όταν όμως ξεφύγεις απ’ αυτήν μπορείς να επισκεφτείς έναν  παράδεισο. Μπορεί όμως πανεύκολα μια κόλαση να μετατραπεί σε παράδεισο. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για το άτομο που θα το πετύχει, φτάνει να μην είναι πλάνη και να μην εισχωρήσει πιο βαθιά. Να συνηθίσει τον τρόπο ζωής και να μην ζητά τα μαρτύρια που πέρασε εκεί. Θα αντέξει όμως τη νέα κατάσταση;

 

 

Η κόλαση στα όνειρά μας

3 σχόλια στο Η κόλαση στα όνειρά μας

 • Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 στο 10:09
  Σύνδεσμος

  Είδα στο όνειρο ότι πήγαιναμε με τους γονείς μου με το αυτοκίνητο κάπου και υπήρχε ένταση. Μέσα ήταν και η ξαδέρφη μου και εγώ έτρωγα χόρτα και μου λέει δεν ανησυχείς? Μετά πήγαμε σπίτι και στο μέσα δωμάτιο ο πατέρας μου σκότωσε την μητέρα μου και την τεμάχισε. Εγώ ένιωσα την απώλεια της και ένιωθα μίσος για αυτό που είχε γίνει. Μετά ο πατέρας μου γνώρισε μια άλλη γυναίκα και εγώ πήρα ένα μαχαίρι και τον σημάδεψα στην καρδιά και μου λέει δεν μπορείς να με σκοτώσεις έτσι. Τον χτύπησα με το μαχαίρι στο λαιμό και το αίμα βγήκε καθαρό. Η γυναίκα που είχε γνωρίσει με βοήθησε με τον άντρα της και εμφανίστηκε η μαμά μου που υποτίθεται είχε πεθάνει και θα πηγαίναμε σε ένα καταφύγιο για αναζήτηση εξαφανισμένων για να μην μας υποψιαστούν. Στην πραγματικότητα ζουν και οι δύο οι γονείς μου και έχουμε καλές σχέσεις. Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Απάντηση
 • Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 στο 21:26
  Σύνδεσμος

  Όπως σου είπα και προσωπικά η έμπνευση σου είναι αστείρευτη!συγχαρητήρια Νεκταρια μου!

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 στο 18:47
   Σύνδεσμος

   Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ κάθε φορά να βρω κάτι που θα κινήσει το ενδιαφέρον. Πολλοί βλέπουν την κόλαση. Ήρθε ο καιρός να μάθουν γιατί. Μια κόλαση όμως μπορεί να είναι η κατάσταση που βιώνει το άτομο ή η κατάσταση που νομίζει ότι βιώνει. Το όνειρο είναι κοινό. Εξαρτάται από το άτομο και πώς αισθάνεται η ερμηνεία. Έτσι, αναλύοντας αυτές τις καταστάσεις γράφτηκε το κείμενο.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.