Αυτή η κατηγορία ονείρων χωρίζεται σε δύο μέρη στην επίσκεψη των νεκρών και στην επίσκεψη των ζωντανών φίλων ή εχθρών μας. Η δεύτερη κατηγορία συμπεριλαμβάνει και τις ανεπιθύμητες  επισκέψεις. Όταν γνωρίσουμε ένα νέο άτομο πάντα κάνει μια επίσκεψη σε μας, σαν να μπαίνουν νέα δεδομένα. Όταν αυτή η γνωριμία δεν συνεχιστεί, τότε το άτομο φεύγει.  Κάθε τι νέο μας επισκέπτεται για να μας δείξει ότι μπαίνει στο υποσυνείδητό μας. Είναι λοιπόν μια νέα πρόκληση για μας.   Επίσης, ένα δικό μας άτομο μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει.

Αν αναγνωρίσουμε ποιος μας επισκέφτηκε, κάτι θα συμβεί με το άτομο αυτό. Θα υπάρχει μια νέα εμπειρία καλή ή κακή μαζί του που θα κρατήσει λίγο, όσο κρατά μια επίσκεψη.  Αν είναι απειλητικός αυτός που μας επισκέπτεται, θα είναι απειλητική και δύσκολη η κατάσταση που πρέπει να διεκπεραιωθεί μαζί του, όσο φυσικά κρατήσει.

Μπορεί να σου χτυπήσουν το κουδούνι, αλλά όταν δεν θες να δεχτείς επίσκεψη μπορείς να δεις ποιος είναι κι αν είναι ανεπιθύμητος να μην του ανοίξεις.

Επίσης, κάτι μας ενώνει καλό ή κακό με το άτομο αυτό ή δηλώνει την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους και να μην απομονωνόμαστε.

Ο νεκρός έρχεται με την θέλησή του ή με όνειρο αυθυποβολής για να μας θυμίσει ότι υπάρχει, για να εξιλεωθεί από μας, για να μας πει ότι κάτι καλό ή κακό θα μας συμβεί, για να μας δώσει κάτι, για να μας δει για τελευταία φορά ή να μας αποχαιρετήσει.

 

Αν δούμε  τέλος ότι εμείς είμαστε επισκέπτες,  δείχνει ότι θα δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στους άλλους ή ζητάμε την συντροφικότητα των άλλων. Κάτι προσωρινό θα μας απασχολήσει.  Όμως όταν φιλοξενήσουμε κάποιον δείχνει την φιλανθρωπία μας, αλλά παράλληλα ότι δεχόμαστε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία και να την αντέξουμε όσο κρατήσει.

Υπάρχουν όμως οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες, τους οποίους μπορούμε να γνωρίσουμε με τον τρόπο που χτυπάνε την πόρτα ή το κουδούνι ή να τους δούμε από το ματάκι της πόρτας. Όταν λοιπόν σαν όνειρο δεν ανοίξουμε την πόρτα της ψυχής μας στα άτομα αυτά, δεν πρόκειται να εισχωρήσουν με το ζόρι. Εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να τους διώξουμε ή να προφυλαχτούμε απ’ αυτούς. Μπορούμε από ευγένεια να τους πούμε να περάσουν μέσα. Όμως είναι ρίσκο, διότι όταν μπουν δεν μας εγκαταλείπουν εύκολα. Κρατάνε τη βαλιτσούλα τους μαζί και οικειοποιούνται κάθε τι δικό μας. Έχουν το θάρρος να το παίζουν οικοδεσπότες και να μας βγάλουν από το ίδιο μας το σπίτι. Όταν όμως τους κρατήσουμε έξω από την πόρτα και φωνάζουν και επιμένουν να μπουν, καλούμε αλληγορικά την αστυνομία. Άρα, οτιδήποτε εισέρχεται στο υποσυνείδητο καλό είναι να το ελέγχουμε, έτσι ώστε να είναι λιγότερα οδυνηρά αυτά που πρόκειται να ζήσουμε μαζί του. Γι’ αυτό λέει ο σοφός λαός όπως στρώσεις θα κοιμηθείς. Δεν φταίει ο θεός για όσα δεινά περνάμε. Βάζει και η ελεύθερη βούληση το χεράκι της.

 

 

 

 

 

 

Η επίσκεψη στο όνειρο

Ένα σχόλιο στο Η επίσκεψη στο όνειρο

  • Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020 στο 16:47
    Σύνδεσμος

    Εγώ είδα στο όνειρο μου πως ο αδελφός μου(που ειναι παντρεμένους και μένει Γερμανία)ήρθε σπίτι στην Ελλάδα και έμενε σε εμάς.Καποια στιγμή κάποια μέρα εκεί που ξυπνάω(στο όνειρο μου όλα αυτα)βλέπω μια ξαδέλφη μου απο την Καβάλα που έχω χρόνια να την δω και ενώ καθόμαστε εγώ ο αδελφός μου και η ξαδέρφη μου στην βεράντα και τα λέμε λεει η ξαδέρφη μου,”κοιτα ποιος έρχεται” και γυρνάω και βλέπω την έγκυο νύφη μου να έρχεται σπίτι.Μας έκανε έκπληξη.Εκει ξύπνησα στην πραγματικότητα μετά.Τι θέλει να πει αυτό?Παρακαλώ απαντήστε στο email μου αν γίνεται.giotern@gmail.com

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.