Είναι ένα σημαντικό όνειρο, διότι το σπάσιμο ή  η διάλυση είναι κάποιες καταστάσεις που  δεν χρειαζόμαστε πια, μπορούμε χωρίς αυτό που διαλύεται ή σπάει,  το στέλνουμε στη λήθη. Π.χ. αν δούμε ότι διαλύεται η οδοντόβουρτσα δεν την χρειαζόμαστε πια. Αν διαλύεται στο νερό το αλάτι έχουμε δεχτεί πια σαν αξιότιμο έναν παλιό ανεπιθύμητο επισκέπτη. Επίσης ας γίνει νερό και αλάτι μέσα μας αυτό που είπαμε. Όμως η ζάχαρη όταν διαλυθεί στο νερό χάνει τον όγκο της, την δύναμη της, αλλά συνεχίζει να υπάρχει.  Όταν διαλύεται ένας γάμος μια ένωση αλληγορική ή κυριολεκτική διαλύεται, όπως και μια φιλία. Όταν σπάει ένα κόσμημα δηλώνει ότι αυτό το άτομο που μας το χάρισε δεν υπάρχει πια για μας. Όταν σπάει ι ένα βραχιόλι δηλώνει ότι αυτό το άτομο δεν μας περιορίζει πια να τον θέλουμε και να τον αγαπάμε έχουμε απελευθερωθεί από τα δεσμά του. Το ίδιο γίνεται και αν σπάσουν  οι χειροπέδες που μας φόρεσαν. Είμαστε ελεύθεροι.   Τι γίνεται όμως όταν τα σπάμε εμείς,  δηλώνει ότι εμείς προκαλούμε, με τη θέλησή μας, αυτές τις καταστάσεις. Δεν το θέλουμε αν σπάνε μόνα τους ή τα σπάνε κάποιοι άλλοι.

Πολλές φορές το σπάσιμο είναι γούρι, όταν δούμε σπασμένο ρόδι. Το σπασμένο κλειδί είναι κακοτυχία.  Το σπάσιμο νεύρων είναι κριτικό όνειρο. Μας αρέσει να φέρνουμε τον άλλο σ’ αυτή την κατάσταση προς τέρψη μας, αλλά δεν τολμούμε στην πραγματικότητα. Όταν όμως έχουμε σπάσιμο νεύρων εμείς, κρύβουμε πολλή οργή μέσα μας.

 

 

Όταν σπάμε ένα ρεκόρ είναι όνειρο επιθυμίας τις περισσότερες φορές.

Όταν σπάμε κέφι τότε το όνειρο δεν είναι πάντα καλό.

Όταν σπάμε κάποια αντικείμενα μας ενοχλούν ή θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτά. Μας κούρασαν. Όταν τα σπάει άλλος, αυτό δεν μας ευχαριστεί, διότι μπορεί να σπάσει κάτι χρήσιμο. Όταν π.χ. σπάσει το πληκτρολόγιο, δεν υπάρχει συνέχεια. Το κομπιούτερ θα μείνει αδρανές, μέχρι να αγοράσουμε καινούριο πληκτρολόγιο. Όταν σπάσει το κινητό ή μιλάμε πολύ ή δεν μιλάμε και είναι άχρηστο. ( Για περισσότερα διαβάστε τα όνειρα βλάβης και ζημιάς).

Όταν διαλύονται τα όνειρά μας, τότε παύει η ελεύθερη βούληση να δουλεύει για μας. Παίρνει την θέση της το πεπρωμένο. Όταν ο αέρας μας διαλύει τα κάστρα που χτίζαμε στην άμμο, τότε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά είναι ψεύτικα. Ότι δεν έχουν γερά θεμέλια να στηριχθούν. Είναι κούφια όνειρα που μια μέρα ή θα διαλυθούν από τα κύματα ή από τον δυνατό άνεμο.

Όταν διαλύεται το είναι μας και νιώθουμε ανήμποροι να αναδημιουργηθούμε, τότε πρόκειται για ατομική καταστροφή ψυχική, σωματική ή πνευματική.

Αν γίνονται διάλυση τιμών τότε πρέπει να διαβάσουμε τα όνειρα εκπτώσεων.

Αν γίνεται διάλυση ενός κράτους, υπάρχει περίπτωση να γίνει πόλεμος.

Μια διάλυση φιλίας στο όνειρο είναι όνειρο φοβίας,  προβολής, υποσυνείδητο και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μια πραγματικότητα. Αντίθετο είναι μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις ονείρων.

Η διάλυση και το σπάσιμο στα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.