Είναι μια άλλη κατηγορία ονείρων που δεν ανήκει πια  σε πάθηση, αλλά σε προτίμηση. Μια νέα κοπέλα 20 ετών βλέπει ερωτικά έναν  60χρονο.  Έλκεται ερωτικά από το σοβαρό κύριο με τις ρυτιδούλες του και τα γκρίζα μαλλιά του κι αυτός βλέπει σ’ αυτήν την νεότητα που έχει χάσει. Νιώθει όμως ανασφαλής πιστεύοντας ότι τον κυνηγά για τα λεφτά του. Αυτό δεν ισχύει πάντα.  Ναι, καλά διαβάσατε. Θα πω σε ποιες περιπτώσεις δεν ισχύει:

  1. Το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας. Η κοπέλα αυτή έχει ερωτευθεί τον πατέρα της. Μη μπορώντας να τον έχει ερωτικά ψάχνει τον πρώτο χωρισμένο φίλο του και κάνει μαζί του σχέση.  Αν δεν βρει κάποιον ψάχνει στο σχολείο το σεβάσμιο καθηγητή της και αν δεν της δώσει σημασία προχωρά πιο πέρα.
  2. Ένα άτομο που θαυμάζουμε. Βλέπουμε σ’ αυτόν τον πατέρα μας και νιώθουμε  σίγουροι και εξασφαλισμένοι δίπλα του ότι δεν αρέσει σε άλλες.Θα είναι πιστός.
  3. Μια ερωτική απογοήτευση πολύ δυνατή από άτομο σχεδόν στην ηλικία μας.
  4. Οι νέοι είναι ανώριμοι στα μάτια της κοπέλας, ενώ ένας γέρος ξέρει τι θέλει, έχει πείρα.
  5. Ψυχαναγκασμός ότι αφού δεν έχουμε πέραση στους νέους, να πάρουμε έναν γέρο για να μην μείνουμε μόνοι.

Αυτές είναι οι κυριότερες αιτίες που το άτομο έχει τόση μεγάλη διαφορά ηλικίας από το σύντροφό του. Αν εξαρχής ήταν γεροντόφιλο τότε μόνιμα βλέπει στα όνειρά του ότι ο σύντροφός του απέχει ηλικιακά απ’ αυτόν. Αυτό θέλει πραγματικά.  Αν όμως οι συγκυρίες τον έκαναν γεροντόφιλο,  ο παρτενερ στα όνειρά του είναι νέος. Αν είμαστε σχεδόν 45 ετών και πάρουμε ένα σχεδόν στην ηλικία μας, δεν λεγόμαστε γεροντόφιλοι. Αν όμως το κανει μια 20 χρονη τότε γίνεται!!!

 

Η Γεροντοφιλία στα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.