Είναι η προσπάθεια να φύγουμε από μια κατάσταση για να βρεθούμε σε μια άλλη διάσταση – νέα φάση στη ζωή μας,  ή να σταματήσουμε τη ζωή που κάνουμε και να ανανεωθούμε ή να καταπιέσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο, όταν αρνηθούμε όσα μέχρι χθες μας έκαναν ευάλωτους και δυστυχισμένους.  Οτιδήποτε λοιπόν μας απομακρύνει από την ευτυχία με την αυτοκτονία στο όνειρο, το απομακρύνουμε. Όμως, για να δούμε ένα τέτοιο όνειρο,  η ζωή μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, είμαστε δειλοί κάνοντας αυτή τη σκέψη και δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ή να την δεχτούμε ως έχειν.  Άρα, ζητάμε να φύγουμε απ’ αυτή τη ζωή με σκοπό να την αλλάξουμε.

Άρα, αν έφυγε κάποιος που θέλαμε πολύ,  αυτοκτονεί αυτή η πλευρά του εαυτού μας που τον ζητούσε, αλλά αν υπάρχει δεύτερη υπόσταση που μας κάνει να ζούμε κάπου,  τον κρατάμε και δεν θέλουμε να χαθούν τα δεδομένα του από την ψυχή μας. Επίσης, αν χάλασε κάτι που αγαπάμε πολύ προσπαθούμε να αυτοκτονήσουμε στο όνειρο για να απομακρύνουμε αυτή ακριβώς τη θλίψη. Χάλασε το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα και δεν φτιάχνει, πεθαίνει η θλίψη μου με την αυτοκτονία και μου δίνει την δυνατότητα η ζωή να αγοράσω άλλο.

Αν ονειρευόμαστε ότι αυτοκτονούμε αντιπροσωπεύει την απεγνωσμένη επιθυμία μας να  αλλάξουμε ζωή, να  απελευθερωθούμε από τα προβλήματά μας και να αποδράσουμε από όσα μας βασανίζουν και μας πονάνε.  Θέλουμε να ξεφύγουμε για να πάψουμε να πονάμε. Κυριολεκτικά,  όμως δείχνει πόσο δειλοί είμαστε και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μπορεί να νιώθουμε ενοχές, που δεν μπορούμε να  τιμωρήσουμε αυτόν που μας έφερε σ’ αυτή την κατάσταση και αυτοτιμωρούμαστε. Όλα αυτά ισχύουν στην κυριολεκτική εκδοχή. Όμως η πιο επικρατέστερη ερμηνεία είναι ότι αποχαιρετάμε μια  δύσκολη ή άσχημη πλευρά  του  εαυτού μας και καλωσορίζουμε μια νέα. Άρα, είναι μια νέα  φάση στη ζωή μας. Προγνωστικό όνειρο είναι σε αρρωστημένες καταστάσεις και πιο αρρωστημένο γίνεται όταν το όνειρο μας φωτίσει να το πράξουμε. Τότε ανήκει στα αυτοκαταστροφικά όνειρα.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος άλλος αυτοκτονεί  δείχνει ότι εμείς είμαστε πιο δυνατοί απ’ αυτόν, είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση και θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να δει τα πράγματα με διαφορετική ματιά.  Επίσης, δείχνει ότι πρέπει να σκοτώσουμε ό,τι μας έδενε με το άτομο αυτό, διότι είναι πιο αδύναμος από μας. Άρα, με την αυτοκτονία του μας ωθεί να σβήσουμε από μέσα μας όσα μας έχει κάνει. Πρέπει να ξεφύγουμε εντελώς από το άτομο αυτό και να γίνουμε διαφορετικοί άνθρωποι. Αφού είμαστε ζωντανοί, μπορούμε. Έχει πολλές διαφορές και ομοιότητες με τα όνειρα αυτοκαταστροφής.

Η αυτοκτονία στα όνειρά μας

17 σχόλια στο Η αυτοκτονία στα όνειρά μας

 • Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 στο 13:38
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα, δε πρόκειται για δικο μου ονειρο αλλα του φιλου μου. Ειδε πως συγκατοικουσαμε αλλα εγω συνέχεια ηθελα να φυγω και να μην ξαναγυρισω, ομως παντα επεστρεφα. Ήθελα λεει να αυτοκτονησω.

  Απάντηση
  • Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 στο 11:11
   Σύνδεσμος

   Σήμερα το πρωί ειδα ένα τόσο κακο όνειρο
   ΜΑΛΩΝΑ με την αδερφή μου γιατί θα έβγαινε με τους παλιούς μου φιλους ενω μου είχε πει ότι αν το κανω εγω ( βγω με τις παλιές της φιλες θα θυμώσει ) μετά από πολύ κλαμα οργή και θυμό πήγα στην βεράντα ανέβηκα στα κάγκελα και πήγα να αυτοκτονήσω αλλά η μητέρα μου ήταν από πισω και έκλαιγε και εγω εκείνη την ώρα ξύπνησα πως το ερμηνεύεις αυτο το όνειρο ;

   Απάντηση
 • Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018 στο 07:44
  Σύνδεσμος

  είδα στον ύπνο μου πως ένας καλός μου φίλος με τον οποίο έχουμε χαθεί λίγο στην επικοινωνία μας για κάποιούς λόγους (αλλά χωρίς να έχουμε τσακωθεί) ότι αυτοκτόνησε και σκεφτόμουν να τηλεφωνήσω στην γυναίκα του για να μου πει που θα γίνει η κηδεία του. πως ερμηνεύεται αυτό;

  Απάντηση
   • Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 στο 21:13
    Σύνδεσμος

    συγνώμη που άργησα να απαντήσω τώρα είδα το σχόλιο…νομίζω 2 μέρες πριν σας γράψω το σχόλιο

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 στο 09:51
     Σύνδεσμος

     Το όνειρο δείχνει ότι υπάρχει περίπτωση να μην συναντηθείτε ξανά ή να αποδειχθεί ότι η φιλία σας δεν είναι και τόσο πολύτιμη. Ότι μπορείς και χωρίς αυτόν.

     Απάντηση
  • Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019 στο 08:45
   Σύνδεσμος

   Είδα τον πατέρα μου να αυτοκτονη Σον ύπνο μου ,ήμουν πολύ δεμένη μαζί εν ζωή έχει φυγή από την ζωή αυτή εδώ και 16 χρόνια,Τι συμβολιζει το όνειρο,

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 στο 09:42
    Σύνδεσμος

    Είδα στον ύπνο μου ότι μια φίλη μου ήταν στο μπαλκόνι της στον 4 ορόφο και της φώναζα να μην αυτοκτονήσει και τελικά εκείνη έπεσε και αυτοκτόνησε, και την είδα μέσα στα αιματα, όχι πολλά βέβαια. Και μετά την έκλαιγα μαζί με την μητέρα της. Και άκουγα την φωνή της μέσα στον ύπνο μου να με φωνάζει, με το όνομα μου.

    Απάντηση
 • Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 στο 17:22
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα ούτε σημερινό όνειρο είναι ούτε του Σαββάτου και μου κάνει εντύπωση που το θυμάμαι κιόλας από την Τετάρτη.
  Είδα στον ύπνο μου ένα πρώην μου που του γνώρισα μια φίλη για να τα τα φτιάξουνε.Τα έφτιαξαν γιατι κατάλαβαν ότι δεν έχω δόλο.Μάλιστα τους είδα να αγκαλιάζονται.Ήμασταν σε ένα κρουαζιερόπλοιο όλοι μαζί,Ξαφνικά ο πρώην μου πήδηξε στην θάλασσα με σκοπό την αυτοκτονία.Τρελάθηκα γιατί νόμιζα ότι τώρα που γνώρισε αυτήν την κοπέλα ήταν καλά.Πήγα στο πιλοτήριο και είπα στον καπετάνιο ακριβώς τι έγινε και ότι πρέπει να σταματήσει το καράβι ή τέλος πάντων να κατεβάσουν βάρκες διάσωσης μήπως και σωθεί το άτομο που πήδηξε το άτομο.Όντως έγιναν οι διαδικασίες και ξαφνικά βλέπω τον πρώην μου στο κατάστρωμα ολοζώντανο χωρίς να είναι βρεμένος να μου λέει :Στην έσκασα.Έκανα ψέματα ότι πέφτω στην θάλασσα ποτέ δεν έπεσα….Ξύπνησα…

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 στο 09:34
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι η ψυχή σου σε ξεγελά. Κάθε φορά σου δίνει την εντύπωση ότι τον ξεπερνάς, κι εκείνος βρίσκεται ολοζώντανος να σε παιδεύει. Όμως, αυτό το θέλεις κι εσύ. Δεν ξεπερνιέται!!!

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 στο 19:37
    Σύνδεσμος

    Δεν ξέρω.Δεν τον σκέφτομαι πάντως γενικότερα.

    Απάντηση
    • Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 στο 19:40
     Σύνδεσμος

     Πιθανόν λοιπόν το υποσυνείδητο να σε ξεγέλασε ότι έχουν φύγει τα δεδομένα που τον αφορούν και αυτό να μην έχει γίνει, ανεξάρτητα αν τον σκέφτεσαι ή όχι.

     Απάντηση
     • Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 στο 17:31
      Σύνδεσμος

      Ούτε θα ήθελα να κάνω έρωτα μαζι του.Οπότε τι ;;;;

      Απάντηση
      • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017 στο 10:14
       Σύνδεσμος

       Είναι το αντίθετο φυσικά θα χωριστείτε, θα χαθείτε.

       Απάντηση
       • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017 στο 13:58
        Σύνδεσμος

        Μα το αντίθετο νιωθω.Δεν τον θέλω και δεν εχω αισθήματα για αυτόν.Ειδη συμβάνει αυτό αφού εχουμε χωρίσει από το 2003.

        Απάντηση
        • Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 στο 19:26
         Σύνδεσμος

         Πάντα βλέπουμε τους πρώην με έναν περίεργο τρόπο. Διάβασε το αντίστοιχο άρθρο στα είδη ονείρων. Ίσως κάτι βρεις.

         Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.