Ο ακοίμητος φρουρός των ατόμων που έχουν πεπρωμένο είναι ο φύλακας άγγελος, που προσέχει κάθε κίνηση τους και προσαρμόζει τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχει κάθε κατάσταση, να παραμένει ζωντανός φρουρός και προστάτης του ατόμου, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την αποστολή που του ανέθεσε ο θεός στη γη. Άρα, η συμμόρφωση και η παρατήρηση στο όνειρο είναι η κίνηση να μας αλλάξει κατεύθυνση απ’ αυτή που πήραμε στην ελεύθερη βούλησή μας,  είναι η συνείδηση να μην πέσουμε σε λάθη, είναι η μάνα αρχέτυπο που μας φροντίζει και μας απομακρύνει από τα λάθη.

Ποια είναι τα άτομα που έχουν πεπρωμένο; Ένα παράδειγμα είναι το ελικόπτερο που έπεσε τώρα που γράφω το κείμενο αυτό. Τα 4 άτομα που πέθαναν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. Όχι όμως η γυναίκα που ήταν μοναδική επιζήσασα  Εκείνη έχει ακόμα κάποια πράγματα να προσφέρει. Γι’ αυτό έζησε, για να τα ολοκληρώσει. Κάποιο όνειρο σίγουρα την έσωσε ή κάποια  ενστικτώδης κίνηση, να πάρει τη σωστή στάση, ώστε να είναι η μοναδική που θα επιζήσει. Το αντίθετο έγινε με την  περίπτωση του τραγουδιστή Παντελίδη. Είχε μικρή αποστολή. Αλλιώς,  θα ζούσε κι εκείνος.  Άλλος τρόπος να ζήσει η κοπέλα του ελικοπτέρου θα ήταν  να μην πραγματοποιούσε για οποιοδήποτε λόγο αυτή την αποστολή. Αφού όμως έπρεπε να ζήσει, κατέληξε τραυματίας.  Σίγουρα,  κάποιο όνειρο λησμονημένο ή μη έχει ενημερώσει τα άτομα αυτά. Όμως, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.

Πολλές φορές είναι όνειρο προβολής, βλέποντας ότι πιάνουν ή συλλαμβάνουν κάποιον άλλο.  Μάλλον, αν έπιαναν εμάς να μην είχε αυτή την ερμηνεία και το όνειρο να ήταν αντίθετο ή πρέπει να το δούμε σε άλλους για να το εμπεδώσουμε καλύτερα. Άρα, ορίζει στο όνειρο ποιοι είναι οι νόμοι που πρέπει να εφαρμόσουμε ή ποιους έχουμε καταπατήσει, αλλά πολλές φορές αυτή η υπόδειξη είναι πλάνη και μας οδηγεί στον ψυχικό μας αφανισμό. Ποτέ δεν γίνεται αυτό όταν έχουμε πεπρωμένο. Άτομα με λίγη ζωή που ήρθαν στην γη εκ παραδρομής, ή άτομα με μικρή σε διάρκεια αποστολή,  που πεθαίνουν νέοι δεν έχουν στα όνειρά τους μεγάλη προστασία. Σε μικρή ηλικία λοιπόν, όπου το μυαλό δεν είναι πολύ ώριμο να αποφασίσει σωστά, βλέπουμε συχνά όνειρα αστυνομικά.  Όμως αν δούμε έγκλημα είναι ότι σκοτώνουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με την συμπεριφορά μας ή μας αρέσει το αστυνομικό μυθιστόρημα κι αυτό συνεχίζεται και στο όνειρο.  Πολλές φορές είναι όνειρο από εξωτερικά ερεθίσματα.

Άρα, φαίνεται ότι δεν είμαστε ελεύθεροι. Κάποιος παρακολουθεί τη ζωή μας, κάποιος μας καθοδηγεί. Είναι λοιπόν κι αυτά καθοδηγητικά όνειρα κατά κάποιο τρόπο. Πολλές φορές είναι η τιμωρία που αξίζουμε κατά τη γνώμη μου να έχουμε ή οι τύψεις ότι δεν τιμωρηθήκαμε στο γήινο δικαστήριο σωστά και επεμβαίνει το ουράνιο με δικαστή το θεό. Άρα, όσο πιο ώριμα φερόμαστε,  τόσο πιο σπάνια βλέπουμε αυτό το όνειρο, διότι δεν κάνουμε λάθη. Όπως ένας πολίτης είναι νομοταγής και δεν επεμβαίνει η αστυνομία, έτσι και ο νομοταγής ηθικά άνθρωπος δεν βάλλεται από τέτοια όνειρα. Μόνο αν φοβάται την αστυνομία ή πιστεύει ότι κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν με όνειρο αυθυποβολής τους τιμωρεί. Αν στην τωρινή μας ηλικία βλέπουμε συχνά τέτοια όνειρα φαίνεται ότι δεν ωριμάσαμε όσο πρέπει και έχουμε μπλέξει με το ουράνιο δικαστήριο που δεν έχει έλεος για κανέναν. Είναι μια προειδοποίηση να αλλάξουμε στάση ζωής ή να είμαστε πιο συνετοί με τον εαυτό μας, το Θεό και τους άλλους.  Πάνω απ’ όλα,  χρειάζονται προσοχή οι επιλογές μας. Μερικές είναι μάθημα ζωής και άλλες δεν μας ωφελούν. Στην καταστροφή μπορεί να μας οδηγήσουν οι επιζήμιες επιλογές.  Αν επέμβει νωρίς η αστυνομία,  ίσως κάτι καταφέρουμε να σώσουμε. Αλλιώς,  είμαστε κυριολεκτικά χαμένοι.

Όταν προχωρήσουμε πέρα απ’ αυτό που πρέπει, όταν ξεφύγουμε από μια κατάσταση και όταν οδεύουμε σε  απαγορευμένες περιοχές βλέπουμε ότι ζητάμε να εξερευνήσουμε πέρα από το επιτρεπτό όριο. Τότε θα δούμε φύλακες που θα μας αποτρέψουν να πάμε πιο πέρα.  Όταν όμως είμαστε φύλακες του εαυτού μας, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη της θέλησης που θα μας βγάλει από το δύσκολο δρόμο.  Άρα, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τις κρυφές του δυνατότητες.

Γενικά,  ο φύλακας ή ο αστυνόμος μας σταματά, μας περιορίζει, μας στέλνει πίσω μας φυλακίζει. Είναι κινήσεις αποτροπής μιας αβέβαιης κατάστασης που μας απομακρύνει από το δρόμο του πεπρωμένου και μας οδηγεί στην καταστροφή. Εκεί που ορίζει η ελεύθερη βούληση.  Αυτή η κατάσταση είναι μια σωστή καθοδήγηση, έλεγχος και προστασία.

Όταν καταδικαζόμαστε σε φυλάκιση δείχνει ότι έχουμε τιμωρηθεί ή νιώθουμε φυλακισμένοι, διότι οι ίδιοι με τις πράξεις μας έχουμε οδηγήσει στην απομόνωση τον εαυτό μας.

Το ίδιο ισχύει αν ο τροχονόμος μας γράφει κλήση. Είναι μια τιμωρία που έχουμε υποστεί εξαιτίας των βιαστικών μας κινήσεων στη ζωή. Όσο τρέχεις δεν ελέγχεις τι κάνεις, αν θα πέσεις ή αν στο πέρασμά σου σπρώξεις κάποιον άλλο στην αφάνεια ή στην  καταστροφή.  Όταν πηγαίνεις στο όνειρο σιγά έχεις όλο τον καιρό να χαρείς τη διαδρομή σου κι αν γίνουν λάθη να τα διορθώσεις. Μπορείς να το κάνεις, φτάνει να το θες.  Μπορεί όμως αν πάρεις λάθος όχημα να σου γράψει κλήση και φυσικά αν δεν έχεις άδεια να σου πάρει για το καλό σου το αυτοκίνητο. Αν μας άφηνε ανεξέλεγκτους θα κάναμε παραβιάσεις.  Το ίδιο γίνεται και με τον αστυνομικό. Επεμβαίνει για να σώσει την κατάσταση, να πατάξει το έγκλημα και να μας σώσει από την καταστροφή. Μια ενύπνια τιμωρία μπορεί να μας σώσει από τη πραγματική φυλακή ή ένα ψυχικό πόνο. Φτάνει να έχουμε ανοικτά τα μάτια και τις κεραίες μας, ώστε να αντιληφθούμε τον κίνδυνο νωρίς και να αλλάξουμε αναίμακτα  πορεία.

Τέλος, ο αστυνομικός μπορεί στο όνειρο να εμποδίσει ένα νεκρό  να πάρει ένα ζωντανό  άτομο μαζί του πριν την ώρα του.  Θα κάνει νόημα στο νεκρό να σταματήσει το αυτοκίνητο, θα βγάλει έξω το ζωντανό άτομο και θα τον αφήσει μετά να φύγει μόνος του. Αυτό ανήκει στα όνειρα επιστροφής.

Η αστυνομία και ο νόμος στα όνειρά μας

9 σχόλια στο Η αστυνομία και ο νόμος στα όνειρά μας

 • Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 στο 09:28
  Σύνδεσμος

  Εγω είδα στο όνειρο μου ότι πουλούσα ψάρια με το φορτηγό μου το οποίο ήταν φορτωμένο κ με πατάτες κ ήρθε η αστυνομία κ κρύφτηκα μαζί με τον σύζυγο μου

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020 στο 09:51
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα εγώ ονειρεύτηκα ότι οδηγούσα ένα αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα ήθελα να στρίψω χωρίς φλας με σταμάτησε η αστυνομία τους είπα ότι έχω ψυχικά προβλήματα με καθησύχασε η αστυνομία και μετά με άφησε να φύγω.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 στο 14:37
  Σύνδεσμος

  Οι σκέψεις πριν το όνειρο με την αστυνομία είναι ένα σαφές μήνυμα καθ οδηγισμού για τις σκέψεις αυτές. Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε σκέψεις που δεν είναι δικές μας, και ειδικά χθες το βράδυ ξαναήρθαν αυτές..
  Συνδέονται μάλλον, γι αυτό και ήρθαν. Μία απεριόριστη αγάπη για το πρόσωπο στην εικόνα που την σβήσαμε και το μετανοιώσαμε. Μας ήρθε αυτή η απορία αυτό το πρόσωπο δεν δακρύζει στην επόμενη . Και εμείς είμαστε κάπως μακριά. Χωρίς να υπάρχει το δάκρυ του , που θα μας κάνει καλά μάλλον γιατί η αποστολή στον καθένα είναι διαφορετική. Και μιας έπιασε ένα παράπονο είμαστε μακριά ή κοντά ; Και εάν είμαστε μακριά πώς το διορθώνουμε ; Αν είμαστε κοντά γιατί δεν το βλέπουμε..
  Πρέπει να δεις κάτι για να πιστέψεις. Το να το νοιώθεις πάλι δεν μπορείς να το ξέρεις αν είναι σωστό ή λάθος. Γιατί δεν το βλέπεις.
  Για αυτά τα δύο παραδείγματα που διάλεξες πώς με κάποιο τρόπο σχετίζονται . Το πρώτο με όνειρο , το δεύτερο με την πραγματικότητα.
  αίσιο για το όνειρο δυσοίωνο για την πραγματικότητα.
  Όσο μπορώ στα μεταφέρω.
  ΗΡΩ

  Απάντηση
 • Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 στο 11:20
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα. Είδα στο όνειρο μου ότι ήμουν σε ένα σχετικά παραθαλάσσιο μέρος (βασικά εκεί που έχει εξοχικό σπίτι η νονά μου που είναι και θεία μου ) και ήμουν με την κόρη της ( μικρή μου ξαδέρφη) και είχα αγκαλιά ένα μωρό κοριτσάκι που ήταν κόρη της άλλης μου θείας (η οποία δεν έχει παιδιά και μάλλον δν μπορεί και να κάνει επειδή είχε καρκίνο του μαστού πριν 3-4 χρόνια ) και έτσι όπως προχωρούσαμε ήταν ένας ξανθός κύριος με κόκκινη μπλούζα γύρω στα 60-65 και οδηγούσε μεθυσμένα και πήγε να μας πατήσει. Τότε αρπάζω το μωρό από την ξαδέρφη μου και της λέω έλα μπροστά μου και τρέξε. Το αμάξι του ήταν γεμάτο κόσμο και μπροστά καθόταν γυναίκα. Μετά από αυτό, βλέπω αυτόν τον κύριο σε ένα μαγαζί με παπούτσια δίπλα στην αδερφή της ξαδερφούλας μου και κ έλεγαν ότι αυτός είναι μεθυσμένος και είναι γνωστός σε εκείνα τα μέρη. Και κρατούσε ένα μπουκάλι που διάφανο και ένα σκούρο καφέ και τα πέταξε κάτω και πηγαν να μας έρθουν γυαλιά και εγώ νευριαζα και τον έκραζα στις 2 μου ξαδερφες. Το μωρό συνέχιζα να το έχω αγκαλιά. Και μετά με κυνηγούσε και μου πετούσε πολύ δίπλα μου μπουκάλια και δεν μπορούσα να ξεφύγω με τίποτα και ένιωθα στο κεφάλι μου μέσα γυαλιά και είχα το μωρό αγκαλιά και έτρεχα. Στο τέλος όταν ένιωθα τα γυαλιά πιο έντονα, το μωρό εξαφανίστηκε και είδα αστυνομία που κατήγγειλα τι εγινε και ξύπνησα. Δεν βλέπω συχνά όνειρα και το συγκεκριμένο με τάραξε πολύ σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 στο 16:55
   Σύνδεσμος

   Δεν μας διευκρινίζεις όμως πότε το είδες.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 στο 10:29
  Σύνδεσμος

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΟΝΕΙΡΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ.ΜΕΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΤΟΜΩΝ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕΙ.ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΓΩ ΜΙΛΑΓΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΡΩΤΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 στο 09:56
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι το μέλλον θα σε οδηγήσει σε έναν δρόμο που ενώ δεν τον ξέρεις, θα σε ανταμείψει. Αυτό οφείλεται στο παρελθόν σου. Φαντάσου πόσο κακό θα ήταν αν ήξερες τον κωδικό του ληστή! Θα ήταν κακό γιατί θα ήσουν ένα μ’ αυτόν. Θα ήταν συνεργός σου. Ένας άσχετος είναι φυσικό να μην γνωρίζει. Να είναι αμέτοχος σε τέτοιες καταστάσεις και το μέλλον τον πληρώνει ανάλογα. Άρα, για ένα καλό μέλλον συμβάλλει πολύ ένα προσεγμένο παρελθόν, διότι όταν είναι επιβαρυντικό σε καίει. Όχι όμως εσένα.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 στο 23:18
  Σύνδεσμος

  Ευχαριστω πολύ.
  Μπορω να υποβαλλω ένα ακομη σχολιο για ονειρο που εχει σχεση με τις επικείμενες πανελλήνιες μου και την αστυνομια γιατι δεν μπορω να το υποβαλλω στην κατηγορια “αστυνομια”; Αν ναι ευχαριστω εκ των προτερων και αναμενω απαντηση, αν όχι … δεν πειραζει.
  Συνανταω έναν αστυνομικο. Δεν τον γνωριζω. Χαιρετιομαστε και μου λεει μπες στο αμαξι(υπηρεσιακο). Μπαινω αν και διασταζα καπως(“δεν είμαι αστυνομικος,δεν φοραω στολη” σκέφτομαι). Πρεπει να συνέβησαν 1-2 γεγονοτα δεν εδειξε πολλα όμως όχι πολυ σημαντικα. Βγαινουμε από το αμαξι και τον ρωταω <> (του επαγγέλματος δηλαδή) “Σαν πρωτοετης απανταει” (πρωτο ετος κατά την φοιτηση στη σχολη προφανως). Ρωτησα κατι ακομα, όμως δεν θυμαμαι. Κρατησα στο νου μου να ρωτησω και κατι τελευταιο για να μην το ξεχασω (φαινεται βιαζομασταν). Υστερα κατεβαίνουμε μια κατηφορα για καποια δευτερόλεπτα (στο χωριο μου, όμως δεν υπαρχει). Ηταν πρωτος εγω ακολουθουσα και μας βγαζει σε μια ανηφορα (που οντως υπαρχει.) Σα να τρεχαμε, και λεω “περιμενε”, “τί;” απανταει. Ηθελα να ρωτησω το ονομα του απο όταν βγηκαμε από το αμαξι αλλα λεω “Άστο” με το σκεπτικο ότι μπορουσα να τον ρωτησω αργοτερα. Συνεχιζουμε να τρεχουμε για 1-2 δευτερόλεπτα και ενώ τρεχαμε ξαφνικα τον βλεπω να εξαφανίζεται, ακαριαια. Μενω ακίνητος, δεν τρομαξα. Κοιταζω αριστερα, κοιταζω δεξια όμως δεν ηταν πουθενα, σκέφτομαι “τωρα δεν θα μαθω ποτε το ονομα του” και απελπιστηκα λιγο. Στο ονειρο ενιωσα φιλικα με το ατομο υστερα από ο,τι εγινε. Μετα ξυπναω. Το ονειρο ελαβε χωρα κατά τη διαρκεια διακοπων (αυγουστος) αφου τελειωσα τα θερινα μαθηματα (ιουνιος- ιουλιος). Γενικα είμαι αισιόδοξος με το αποτελεσμα των πανελληνιων και επιθυμω διακαως να περασω στην αστυνομια. Συγγνωμη που γραφω πολλα και που δινω λεπτομερειες όμως το συγκεκριμενο ονειρο το θεωρω πρωτοφανή το να εξαφανίζεται καποιος, όπως εχει συμβει με την αποθανουσα γιαγια μου και την Παναγία.

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 στο 11:56
   Σύνδεσμος

   Αν διαβάσεις το άρθρο παραπάνω που έγραψα για τα αστυνομικά όνειρα θα γνωρίζεις ποιος ήταν και γιατί εξαφανίστηκε. Το όνειρο δείχνει ότι θα γίνει αυτό που πρέπει. Είτε περάσεις είτε όχι στην αστυνομία πρέπει να το δεχτείς. Αυτό έπρεπε να γίνει. Το όνομά του δεν σε αφορά. Σε έβγαλε από το δρόμο που τραβούσες και σε πήγε εκεί που πρέπει να πας. Άρα, να δεχτείς τα πράγματα όπως έρθουν. Αυτή είναι η ζωή μου πρέπει να πεις και να συμβιβαστείς μ’ αυτό.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.