Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν πως ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο ανήκει κάποιος, μπορεί να επηρεάζονται και τα όνειρα που βλέπει. Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει για κάθε ζώδιο. 

 

Ας δούμε αναλυτικά πως μπορεί να επηρεάσει το ζώδιο που ανήκουμε τα ονειρά μας.

ΚΡΙΟΣ
Το ζώδιο των Κριών επηρεάζεται από τον πλανήτη Άρη, κυβερνήτη του ζωδίου. Τα όνειρά τους έχουν να κάνουν με συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, μάχες, νίκες και ήττες, έντονες δραστηριότητες, διεκδίκηση πρωτείων και εξουσίας και είναι έντονα. Τα σύμβολα σχετίζονται με τη μάχη και την αρσενική φύση. Οι εφιάλτες αφορούν ήττες, καταστάσεις πίεσης και αντιμετώπιση δυσκολιών από μειονεκτική θέση.

ΤΑΥΡΟΣ
Το ζώδιο του Ταύρου διακρίνεται για τη σταθερότητα, την ευαισθησία και το πείσμα του. Στα όνειρά τους επικρατεί τάξη και συμμετρία, έχουν συνήθως συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θεματογραφία, ενώ σε αυτά πρωταγωνιστούν όμοια πράγματα, ό,τι έχει σχέση με τη γη και την οικοδόμηση, χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Οι εφιάλτες σχετίζονται με την ανασφάλεια, την απώλεια, την έλλειψη τάξης και σταθερότητας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι Δίδυμοι ταυτίζονται με την έρευνα, τη γνώση, τον ορθολογισμό, την αναζήτηση της αλήθειας. Τα όνειρά τους σχετίζονται με την προσαρμοστικότητα, τη δικαιοσύνη, τη γνώση, την κοινωνικότητα και τα σημαντικά μηνύματα, αφού ο κυβερνήτης πλανήτης είναι ο Ερμής. Τα σύμβολα είναι συνήθως ο αέρας, φτερωτά πλάσματα ή δύο αδέρφια. Οι εφιάλτες είναι η μοναξιά, ο αποκλεισμός, οι λαβύρινθοι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικοί, τρυφεροί, δημιουργικοί και έντονα διαισθητικοί. Τα όνειρά τους είναι δραματικά έντονα και έχουν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Έχουν να κάνουν με την προστασία, την φροντίδα, την απογοήτευση. Κυριαρχούν το υδάτινο στοιχείο, που παραπέμπει στο υποσυνείδητο και τα ζώα. Οι εφιάλτες σχετίζονται με τα αρνητικά συναισθήματα, την απόρριψη και την παραίτηση.

zwdiakaioneira

Πηγή φωτό

ΛΕΩΝ
Οι Λέοντες έχουν εγωισμό, μεγάλη θέληση, είναι ηγέτες και επιζητούν την αναγνώριση και την προσοχή όλων. Τα όνειρά τους πραγματεύονται την εξουσία, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, εξελίσσονται κυρίως μέρα, με καλό καιρό και κοντά στη φύση, λόγω του κυβερνήτη Ήλιου. Κυρίαρχα θέματα είναι η βασιλεία, το λιοντάρι, το θέατρο. Οι εφιάλτες σχετίζονται με την απώλεια, την αποτυχία και το χλευασμό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι Παρθένοι αναζητούν την τελειότητα, είναι οργανωτικοί και μεθοδικοί και βοηθούν τους άλλους. Στα όνειρά τους υπερασπίζονται τους αδύναμους ή δίνουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα ή γρίφο. Σε αυτά κυριαρχεί η λεπτομέρεια, η αγνότητα και η ομορφιά. Βλέπουν συχνά γυναίκες, κοσμήματα, σταυροδρόμια, ζώα. Οι εφιάλτες τους έχουν να κάνουν με την απώλεια του ελέγχου, το αναπάντεχο και ανατρεπτικό.

ΖΥΓΟΣ
Οι Ζυγοί είναι κοινωνικοί και διπλωμάτες, έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες και αναζητούν την ισορροπία και τη δικαιοσύνη. Τα όνειρά τους έχουν θέμα τις προσωπικές σχέσεις, την αρμονία, τη δικαιοσύνη. Τα σύμβολα που επικρατούν είναι η ζυγαριά, ξένα πρόσωπα, μάτια, σταυρός, συμμετρικά αντικείμενα. Οι εφιάλτες έχουν να κάνουν, με την αδικία, την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, τη μοναξιά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Επηρεασμένοι από τους κυβερνήτες Πλούτωνα και Άρη, οι Σκορπιοί γίνονται συχνά μυστικοπαθείς και εκδικητικοί. Τα όνειρά τους έχουν πολλούς συμβολισμούς και σχετίζονται με την εκδίκηση, το σεξ, τη βία, την κυριαρχία και είναι συνήθως έντονα. Κυριαρχεί το αινιγματικό στοιχείο (πρόσωπα και μέρη), το μαύρο και το σκοτάδι. Οι εφιάλτες έχουν σχέση με την απειλή, την καταδίωξη και το θάνατο.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τα ταξίδια, οι περιπέτειες, οι εκδρομές, ο αθλητισμός και η επαφή με τη φύση και τα ζώα χαρακτηρίζουν τους Τοξότες. Τα όνειρά τους είναι παράξενα και πολύπλοκα. Συνήθως βλέπουν πως πετούν και σχεδόν πάντα η φύση πρωταγωνιστεί σε αυτά. Πτηνά, αεροπλάνα, τόξα και βέλη είναι τα κύρια σύμβολα. Οι Τοξότες βλέπουν τους λιγότερους εφιάλτες. Συνήθως προσπαθούν να ξεφύγουν από κάτι που τους κυνηγάει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι Αιγόκεροι είναι σταθεροί, έχουν αρχές, φιλότιμο, επιμονή και υπομονή. Προτιμούν την ηρεμία και αναζητούν τη γαλήνη. Στα όνειρά τους κυριαρχούν η συμμετρία και τα μεταφορικά μέσα. Πρωταγωνιστούν τα ζώα η φύση και εικόνες από παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Στους εφιάλτες τους κυριαρχεί η πτώση από ψηλά σημεία, η αστάθεια, οι περιορισμοί και η απειλή τραυματισμού ή θανάτου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι Υδροχόοι είναι επαναστάτες, αναζητούν το καινούργιο και το ιδεατό και χρειάζονται κάτι να τους εμπνέει. Τα όνειρά τους έχουν σχέση με το μέλλον και σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι κρατούν το ρόλο του ήρωα. Συνήθως ονειρεύονται συνειδητά. Οι πτήσεις, οι ήρωες, οι ιερείς και τα διαμάντια είναι κυρίαρχα σύμβολα. Οι εφιάλτες είναι λίγοι και σχετίζονται με τον περιορισμό και την ακινητοποίηση.

ΙΧΘΕΙΣ
Οι Ιχθείς είναι ευαίσθητοι, ρομαντικοί, τους αρέσει να προσφέρουν και να θυσιάζονται για τους άλλους. Τα όνειρά τους πραγματεύονται έναν ανώτερο, ιδανικό και πνευματικό κόσμο και είναι συχνά εξωπραγματικά. Σε αυτά κυριαρχεί το νερό και η φύση (ζώα, λουλούδια). Οι Ιχθείς βλέπουν συχνά πως πνίγονται ή αντιμετωπίζουν έντονα φυσικά φαινόμενα και κινδυνεύουν από καταστροφές.

Ζώδια και όνειρα
Ετικέτες:        

6 σχόλια στο Ζώδια και όνειρα

 • Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 στο 21:22
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα
  Είδα ακριβώς αυτό το όνειρο :
  Είμαι γυναίκα και
  Είδα όνειρο ότι έκανα έρωτα με άγνωστα πρόσωπα και ήταν δυο γυναίκες (τις είδα γυμνές και τα γεννητικά τους όργανα ) …. σε ένα παγκάκι καθόμουν και μας είδαν και ήρθαν κανάλια έγινε ντόρος και ενώ δεν έφταιγα , βγήκα να μην μπορώ να εξηγήσω πως βρέθηκα εκεί και πως μπλέχτηκα σε αυτή την κατάσταση , η μια γυναίκα ήταν κοκκινομάλλα…
  Υπήρχε και ένα αυτοκίνητο σταματημένο…
  Ακόμη και τα ρούχα που φορούσα τα θυμάμαι ….
  είμαι σε χαλια ψυχολογία από εκείνη τη στιγμή … το όνειρο το είδα Σάββατο αν έχει κάποια σημασία

  Απάντηση
 • Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 στο 19:58
  Σύνδεσμος

  Καλησπερα πριν ενα μήνα είδα στον ύπνο μου οτι ημουν στο σπίτι της γιαγιάς μου απέξω , ειναι μονοκατοικία , και ημουν πίσω απο το σπίτι όπου έτρεχα καθ ξαφνικά βλέπω ενα μεγάλο πουλί μαύρο με γυαλιστερά ματια καθ γαμψή μύτη , μεγάλα νύχια , φρέναρε απότομα και στέκομαι , στεκοταν και αυτο κάτω , δεν πετούσε , με κοίταζε απο το πλάι καταλάβαινα ομως . Λέω τωρα θα περαςω απο μπροστά του ισως ειναι και γεράκι .παιρνω φορα , τρέχω να το προσπεράσω το προσπερνάω και εκει που ησύχασα κοιτάω πίσω μου δεν ήταν συνεχίζω να τρέχω και έρχεται απο ψηλά και με αρπάζει στο αριστερό πόδι όπου ήθελε να με τσιμπήσει στα «γυναικολογικά « την ωρα που Παει να με τσιμπήσει κανω γροθιά το χέρι μου και το πέταξα με πολύ δύναμη …. ουφ παναγια μου τι σημαίνει αυτο ;;;;;

  Απάντηση
  • Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 στο 20:00
   Σύνδεσμος

   Ήταν κοράκι αλλα με μπέρδευε κιολας και έλεγα μήπως ειναι γεράκι … δεν ήταν ξεκάθαρο .

   Απάντηση
  • Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 στο 10:37
   Σύνδεσμος

   Στείλε μου ένα μήνυμα που να γράφει την πρόταση “Από το άρθρο ζώδια και όνειρα μετέφερε εδώ το όνειρό μου” στο λήμμα πουλί ή πουλιά (ό,τι βρεις) . Θα μεταφέρω εκεί το μήνυμά σου, ώστε να απαντηθεί. Εδώ είναι άρθρο της ομάδας του ονειροκρίτη και πρέπει να το σεβαστούμε. Δεν θα το γεμίσουμε όνειρα. Άλλωστε, δεν ταιριάζει εδώ.

   Απάντηση
   • Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020 στο 13:37
    Σύνδεσμος

    Γεια σας, ( είμαι Υδροχόος αν έχει κάποια σημασία αυτό για το όνειρο, και το όνειρο το είδα Σάββατο, νομίζω πρωί ) Το όνειρο που είδα ήταν πολύ περίεργο, ήμουν στην κρεβατοκάμαρά μου, αλλά στο όνειρο ήταν σαν να ήμουν σε μια τάξη από το σχολείο μου, δηλαδή πάνω στην κρεβατοκάμαρά μου υπήρχαν πολλές σχολικές τσάντες από τα παιδιά της τάξης που ήμουνα, και ίσως κάνα-δυο θρανία. Εκτός από εμένα, στο όνειρο υπήρχε και ένα αγόρι που χρησιμοποιούσε έναν υπολογιστή ( στην πραγματικότητα δεν τον ξέρω ) εγώ όσο ήμουν στην τάξη προσπαθούσα να βρω το κινητό ενός κοριτσιού που στην πραγματικότητα γνωριζόμαστε και δεν κάνουμε πολύ παρέα. Οπότε βρήκα την τσάντα της την άνοιξα και βρήκα το κινητό της, το κινητό της ήταν ξεκλείδωτο, και εγώ μπήκα στο facebook της και είδα ένα βίντεο της που την έδειχνε να χορεύει εγώ είδα το βίντεο αλλά εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα ότι είναι η ώρα να ανέβουν τα παιδιά στην τάξη τους, οπότε έκλεισα το κινητό της και το έβαλα στην τσάντα της. Όμως πριν το κάνω αυτό θυμάμαι πως ήθελα να δω το YouTube της, επειδή για κάποιο λόγο την υποψιαζόμουν… Ανέβηκαν τα παιδιά στην τάξη, όπως και ο δάσκαλος της γυμναστικής, αλλά ο δάσκαλος δεν μας ρώτησε τι κάνουμε εκεί, απλώς μας είπε να φύγουμε. Εγώ ετοίμασα την τσάντα μου, και το αγόρι έφυγε. Όμως λίγο πριν φύγω θυμάμαι ένα πολύ παχύσαρκο κορίτσι ( που δεν το ξέρω ) να κοιμάται πάνω στην κρεβατοκάμαρα μου, και εγώ να προσπαθώ να την ξυπνήσω. Σας παρακαλώ εξηγήστε μου.

    Απάντηση
 • Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 στο 15:20
  Σύνδεσμος

  Καλή σκέψη να γράψετε ένα τέτοιο άρθρο.Είναι πολύ ωραίο. Πραγματικά έλειπε και το έχουμε όλοι ανάγκη. Συνεχίστε να γράφετε!

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.