Είναι τα όνειρα που βλέπουμε όταν είμαστε φυλακισμένοι, όταν μας κυνηγούν, όταν μας κλείνουν το στόμα και δεν μπορούμε να φωνάξουμε, όταν μας φοβίζει κάτι και ακούμε τρομακτικές μουσικές, όταν γενικά ο φόβος μας απειλεί ακόμα και τη ζωή ενύπνια.  Οι εφιάλτες δημιουργούνται από: Έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αλλαγή στις ώρες που κοιμάται το άτομο, κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, στεναχώριες,  από κάποιο εξωτερικό ερέθισμα, από αλόγιστη κατάποση υπνωτικών, από βαρύ βραδινό γεύμα, από κάποια ουσία ναρκωτική, από υψηλό πυρετό, μετά από ένα βιασμό ή κακοποίηση,  μετά από ένα κακό προαίσθημα,  αν υπάρχει οργή θεού, αν είσαι σοβαρά άρρωστος, ένας θάνατος, ένα διαζύγιο, άγχος,  παιδικά άσχημα βιώματα, αν διαβάσεις τη σολωμονική  κ.λ.π.

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20140513/engine/newego_LARGE_t_1101_54347676_type12128.jpg

Υπάρχουν 2 ειδών εφιάλτες οι προσωρινοί και οι μόνιμοι.  Οι προσωρινοί είναι αυτοί που τους βλέπεις για ένα μικρό διάστημα, όσο κρατάει το πρόβλημα και μετά εξαφανίζονται μόνοι τους χωρίς να αφήσουν σημάδια στο πέρασμά τους.  Αντίθετα, οι μόνιμοι είναι αγιάτρευτοι σε άτομα που έπεσαν σε κώμα βαθύ, σε άτομα που έζησαν  την φρίκη του πολέμου, σε άτομα μανιοκαταθλιπτικά και αυτοκαταστροφικά, σε άτομα που έχουν κάθε είδους σχιζοφρένεια, σε άτομα που δαιμονίστηκαν, βιάστηκαν κ.λ.π.  Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις υπάρχουν άτομα που διέλυσαν εντελώς την ψυχή τους. Αυτά τα άτομα που είναι επικίνδυνα για την κοινωνία μας και χρειάζονται νοσηλεία δεν ονειρεύονται ποτέ. Δεν έχουν συνείδηση, διότι ο εγκέφαλός τους έχει αρρωστήσει.

Ειδικά, ο βραχνάς  είναι ο εφιάλτης, ο οποίος δεν μπορούμε να μιλήσουμε, σαν κάποιος να μας έχει βουλώσει το στόμα, μετά τη θέαση κάποιου φοβερού ονείρου. Αυτό το πνίξιμο μένει μέχρι το τέλος του ονείρου.

Εφιάλτες ή βραχνάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.