Επιδημίες ή πανδημίες. Αρρώστιες μεταδοτικές που ξεκλήρισαν την οικουμένη και έστειλαν  στον τάφο  χιλιάδες ανθρώπους. Πληγές που έστειλε ο θεός στον Φαραώ για την ανυπακοή του σ’ αυτόν. Όλα αυτά είναι όνειρα που βλέπουμε και μας στέλνουν αλληγορικά στο θάνατο, διότι μας έστειλε ο θεός ευτυχώς μόνο στο όνειρο πανδημίες ή επιδημίες. Όμως, μέσα στις επιδημίες ο άνθρωπος δημιούργησε κάποιες που δεν τις έστειλε ο θεός, αλλά δημιουργήθηκαν  από την  δική του υπαιτιότητα. Αυτές, δυστυχώς,  υπάρχουν και στην πραγματικότητα.

Μολύνσεις νερού, εργοστάσια, νέφος, καπνιά από τα τζάκια, σκουπίδια, απόβλητα και ερχόμαστε στα τεχνητά, όξινη βροχή.  Όλα αυτά μεταδίδουν στα ζώα ασθένειες όπως η γρίπη των χοίρων, των πτηνών, των τρελών αγελάδων. Όμως πριν απ’ αυτά υπήρχαν οι επιδημίες που είχαν οι άνθρωποι, λόγω των συνθηκών διαβίωσης και επιβίωσης.  Ίσως κάποιες να τις έστελνε και ο θεός.

Ο Μαύρος Θάνατος

Η πανούκλα του Ιουστινιανού
Η πανδημία γρίπης του 1918-1919
Η τρίτη πανδημία πανούκλας
Η επιδημία πολιομυελίτιδας του 1916
Η πρώτη πανδημία χολέρας

Η πανούκλα των Αθηνών το 430 π.Χ.
Η επιδημία ανεμοβλογιάς στην Ινδία

Ο κίτρινος πυρετός του Μέμφις
Ο  SARS

Όλα αυτά τα συμπτώματα τα βλέπουμε αλληγορικά στα όνειρά μας και δηλώνουν  ότι το άτομο πάσχει από επιδημίες.  Μπορεί να δει κόκκινη τη θάλασσα, μπορεί να δει ένα σημάδι ασθένειας, ότι χάνεται το ανθρώπινο είδος, ότι πρέπει να φύγει πριν μολυνθεί ή χάνεται κι αυτός μέσα στις αρρώστιες που δεν έχουν γιατρειά. Αν το δει σαν προβολή μπορεί να διορθώσει την κατάσταση όταν συνετιστεί. Όταν μολυνθεί η ψυχή μας από βρωμιές, ασωτίες, αλητείες και αφροδισιακά νοσήματα, πάντα αλληγορικά, θέλει ισχυρό καθαρτικό να επανέλθει στην  προτέρα κατάσταση.

Πρώτος που έστειλε τις επιδημίες ήταν ο Θεός στον Φαραώ.

Κάποιοι υποστηρίζουν  ότι δημιουργήθηκαν από φυσικά αίτια, την όξινη βροχή που υπήρχε από τότε,  ή το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, αυτές οι πληγές ήταν οι εξής:

  1. Τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα,με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα πλάσματα που ζούσαν σε αυτόν και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού.                                    
  2. Βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων.
  3. Ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες παρενοχλώντας ανθρώπους και ζώα.
  4. Σμήνη από αλογόμυγες εισέβαλαν σε κάθε κατοικία των Αιγυπτίων,σε σημείο που, όπως αναφέρει η αφήγηση,«η γη καταστράφηκε από τις αλογόμυγες».
  5. Βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια των Αιγυπτίων ώστε «κάθε είδους ζωντανά της Αιγύπτου άρχισαν να ψοφούν».
  6. Ανθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα,μεγάλα σπυριά και πληγές.
  7. Επεσε βροχή από «πολύ βαρύ χαλάζι,που όμοιό του δεν είχε πέσει ποτέ στην Αίγυπτο ως τότε»,τσακίζοντας ανθρώπους,ζώα και βλάστηση.
  8. Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων τα οποία κατέφαγαν τηβλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού.
  9. Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια,σκοτάδιπου «μπορούσε κανείς να ψηλαφήσει» σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη.
  10. Πατάχτηκαν με θάνατο όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων- περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ-,καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους,πράγμα που προκάλεσε ανείπωτο θρήνο.

Άρα, όταν δούμε αυτά τα σύμβολα κάποια άσχημη επιδημία κολλήσαμε. Κάτι κακό θα συμβεί στη χώρα μας, κάτι κακό θα συμβεί στην ψυχή μας. Πρέπει να φύγουμε αλληγορικά ή κυριολεκτικά από αυτή την κατάσταση πριν μολυνθούμε κι εμείς. Όλες οι ασθένειες είναι κατάρα. Η μεγαλύτερη για μένα στις μέρες μας είναι ο Καρκίνος, σαν επάρατη νόσος, όχι το αρχικό στάδιο που γιατρεύεται. Πάντα τα διαχωρίζω. Όμως, αυτό σαν όνειρο δείχνει αλληγορικά ότι κάποιο καρκίνωμα τρέφουμε μέσα μας και πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτό. Όμως, κάποιες φορές είναι θεραπευτικό όνειρο.

 

Επιδημίες, μολύνσεις- πληγές του Φαραώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.