Εξηγήσεις ονείρων από την αρχαιότητα ως σήμερα

 

Τα όνειρα και τα μυστικά που κρύβουν εξακολουθούν να απασχολούν την ανθρωπότητα. Η ενασχόληση των ανθρώπων με τα όνειρα και η περιέργεια τους να μάθουν όλο και περισσότερα σχετικά με αυτά χάνεται στα βάθη των αιώνων και ξεκινάει από την αρχαιότητα. Εκατοντάδες σπουδαίες μορφές της ανθρωπότητας, φιλόσοφοι, επιστήμονες, αλλά και απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, προσπαθούν μέσα από πειράματα, αλλά κυρίως μέσα από τις εμπειρίες τους να βρουν την άκρη του νήματος.

 

Οι απόψεις των αρχαίων σοφών

 

Ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τα όνειρα και τη σημασία τους ήταν ο σπουδαίος Αριστοτέλης. Στις πραγματείες του «Περί ενυπνίων» και «Περί της καθ’ ύπνον μαντικής», αναφέρεται στις δύο επικρατούσες τάσεις σχετικά με τη μελέτη των ονείρων στην εποχή του. Πρώτα στην ιατρική, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση του ύπνου επιτρέπει την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ψυχής και σώματος. Έτσι, οδηγεί στη διάγνωση σωματικών ασθενειών μέσω των ονείρων, και την ερμηνευτική, που μελετά τα όνειρα ως δείκτες γεγονότων που θα συμβούν στο μέλλον.

Henri Rousseau - Il sogno
Henri Rousseau – Il sogno

Έπειτα, υπάρχει και η ερμηνευτική, με την οποία έχουν ασχοληθεί ακόμη οι Γαληνός και Ερμής ο Τρσιμέγιστος, ο πρώτος στα ιατρικά συγγράμματά του και ο δεύτερος στα αποκρυφιστικά του κείμενα. Μια καλύτερη σύνοψη όλων αυτών βρίσκουμε στα «Ονειροκριτικά» του Αρτεμίδωρου του Δαλδιανού από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Πρόκειται για μια σειρά από πέντε βιβλία, στα οποία πραγματεύεται την προφητική ιδιότητα των ονείρων, παρουσιάζοντας ενενήντα πέντε όνειρα (από μαρτυρίες συγχρόνων του). Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, όλα τα παραπάνω όνειρα βγήκαν αληθινά. Έτσι, ανέπτυξε την θεωρία πως τα όνειρα είναι προφητικά, αλλά απαιτούν τη συμβολή ενός ονειροκρίτη, ώστε να αποδοθεί η σωστή ερμηνεία τους.

 

Ωστόσο, συμπληρώνει πως η ερμηνεία των ονείρων δεν μπαίνει σε καλούπια (το ίδιο όνειρο δεν σημαίνει το ίδιο για όλους). Για να αποδοθεί το σωστό νόημα, είναι απαραίτητος ο σωστός συσχετισμός του εικονικού περιεχομένου του ονείρου με το κείμενο της αφήγησής του από αυτόν που ονειρεύεται και  με τα συμβάντα της εν εγρηγόρσει ζωής του. Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα στοιχεία του ατόμου (φύλο, επάγγελμα, ηλικία, περιβάλλον, κοινωνική θέση) και τα συναισθήματα που εκφράζει σε σχέση με την εμπειρία του ονείρου. Ο Αρτεμίδωρος καταλήγει στο συμπέρασμα  πως τα όνειρα υπάγονται συχνά σε ένα σημασιοδοτικό σύστημα, με βάση τη συνάφεια ή το συνειρμό.

 

Άλλες απόψεις

 

Ο Ησίοδος στην «Θεογονία» θεωρεί πως η προέλευση των ονείρων δεν είναι ανθρώπινη και τυχαία, αλλά προερχόμενη από ανώτερη δύναμη και είναι γεμάτη μυστήριο. Σύμφωνα με τον Όμηρο, τα όνειρα είναι θεόσταλτα. Οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά και οι Ρωμαίοι μιλούσαν συχνά για όνειρα, που αποτελούσαν ένα είδος μηνύματος ή συμβουλής από τους θεούς, πριν από μάχες, συνελεύσεις, ή άλλα σημαντικά γεγονότα. Μάλιστα, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το ονείρεμα σε ειδικά υπνοθεραπευτήρια. Οι Αιγύπτιοι έδιναν μεγάλη σημασία στα όνειρα και την ερμηνεία τους και όσοι μπορούσαν να κάνουν ερμηνείες ονείρων, κατείχαν ξεχωριστή θέση και απολάμβαναν το σεβασμό όλων. Οι ιερείς της Αιγύπτου πίστευαν πως τα όνειρα ήταν ένα παράθυρο για έναν μυστήριο μεταφυσικό κόσμο, στον οποίο μπορούσαν να μπουν συνειδητά μόνον όσοι ήταν μυημένοι.

Αλλά και στη Βίβλο, υπάρχουν περισσότερες από 700 ιστορίες που σχετίζονται με όνειρα. Τα όνειρα παίζουν σημαντικό ρόλο και στα πιστεύω των Μωαμεθανών. Οι Κινέζοι πίστευαν πως τα όνειρα ήταν ένας τρόπος για να επισκεφτεί κανείς τα αποθανόντα μέλη της οικογένειάς του. Αρχαίες φυλές σε Αμερική, Λατινική Αμερική και Μεξικό εξακολουθούν να πιστεύουν ακόμα και σήμερα πως ο ονειρικός κόσμος είναι ένας διαφορετικός κόσμος από αυτόν που ζούμε ξύπνιοι.

 

Αλλαγή δεδομένων

 

Τα πράγματα άλλαξαν σε ό,τι αφορά τα όνειρα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, με τα όνειρα να αποκτούν… κακή φήμη, αφού η άποψη που επικρατούσε ήταν πως είναι δαιμονικά και ικανά να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην πραγματοποίηση κακών πράξεων. Το ίδιο πίστευε κι ο Λούθηρος, που παρακινούσε τους οπαδούς του να αγνοούν τα όνειρα. Για αυτό σχεδόν όλοι οι άνθρωποι δήλωναν πως δεν ονειρεύονταν, προκειμένου να μην περάσουν από την Ιερά Εξέταση και καταλήξουν στην πυρά.

Όλα άλλαξαν ξανά με την έλευση της Αναγέννησης. Η ερμηνεία των ονείρων απέκτησε ξανά πρωτεύοντα ρόλο και οι αυλές είχαν το δικό τους μάντη, που ερμήνευε κάθε όνειρο. Από το 19ο αιώνα εντάθηκε η μελέτη των ονείρων και όλο και περισσότεροι επιστήμονες σπαταλούν πολύτιμο χρόνο για να ασχοληθούν με το μυστήριο των ονείρων. Το έργο του Σίγκμουντ Φρόιντ «Η ερμηνεία των ονείρων», αποτέλεσε τη βάση για τις σχετικές μελέτες του 20ού αιώνα. Ο ίδιος πίστευε πως τα όνειρα τα βλέπουμε για την εκπλήρωση των επιθυμιών μας.

Ο Καρλ Γιουνγκ παρότι εργάστηκε πολλά χρόνια δίπλα στον Φρόιντ, θεωρούσε πως μέσω των ονείρων οι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν, ώστε να ωριμάσουν και να αποκτήσουν κατανόηση του εαυτού τους. Πίστευε πως με τη βοήθεια των ονείρων μπορούν να βρουν λύση για τα προβλήματά τους και απάντηση στα ερωτήματα και τις απορίες τους. Σε αντίθεση με τον Φρόιντ, δεν πίστευε πως μέσα στα όνειρα κρύβονταν αισθήματα που σχετίζονταν με το σεξ και την επιθετικότητα.

 

Στις μέρες μας

Η επιστημονική έρευνα έχει προχωρήσει πολύ σε ό,τι αφορά τα όνειρα και την «μηχανική» τους, ωστόσο, οι περισσότεροι μελετητές υποστηρίζουν πως έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, αν θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για το μυστήριο των ονείρων. Προς το παρόν μπορούμε να αρκεστούμε σε μια σειρά από διαπιστώσεις. Τα όνειρα είναι νοητικές και συναισθηματικές εκφράσεις, που προβάλλονται την ώρα που κοιμόμαστε. Ονειρευόμαστε περίπου μία με δύο ώρες κάθε φορά. Μπορεί δούμε από ένα μέχρι και επτά όνειρα κατά μέσο όρο.

 

Όλοι ονειρεύονται, αλλά δεν θυμούνται όλοι τα όνειρά τους. Τα όνειρα συχνά εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις μας. Κάποιες φορές επαναλαμβάνεται το ίδιο όνειρο ξανά και ξανά και άλλες φορές έχουμε την αίσθηση πως κάποιο όνειρο το έχουμε ξαναδεί ή ονειρευόμαστε άγνωστες περιοχές και καταστάσεις, οι οποίες παραδόξως μας φαίνονται γνώριμες.

 

 

35 σχόλια στο Εξηγήσεις ονείρων

 • Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 στο 00:52
  Σύνδεσμος

  Γεια σας, αυτό το όνειρο μου κινεί εδώ και καιρό το ενδιαφέρον.Σας΄παρακαλω αν μπορείτε να μου πείτε τι σημαίνει.
  Έγινε πριν από καιρό και δεν θυμάμαι πολλά.
  Ήταν πολλά και περίεργα αλλά θυμάμαι ότι μπορούσα να μεταμορφοθω σε λιοντάρι αλλά το χρησιμοποιούσα για καλο και δεν θυμάμαι τι άλλο αλλά μετά στο ίδιο όνειρο ήμουν με έναν συμμαθητή μου που παρόλο που δεν μου αρέσει περναγαμε τόσο ωραία και τρυφερά και τώρα αυτός ο συμμαθητής μου αρέσει σε μια “φίλη”(πλέον). Σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου πείτε τι σημαινει.Ευχαριστώ.

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 στο 14:42
  Σύνδεσμος

  Γεια σας Νεκταρια, ειδα στον υπνο μου τον πατερα μου που εχει πεθανει εδω κ 20 χρονια κ κρατουσε κατι τεραστιους ασπρους κρινους 2 για την ακριβεια κ ελεγε σε καποιον δεν εβλεπα ποιος ( ηταν σαν να βλεπω τον πατερα μου εκει που ειναι τωρα κρυφα χωρις να με εβλεπε αυτος)κοιτα τι μου εφεραν τα παιδια.κ σε ενα αλλο καθοταν σε ενα τραπεζι κ ειχε πανω ζωγραφισμενο τον αριθμο 8 κ ελεγε σε κατι αλλους (που δεν τους εβλεπα καλα) περιμενω την κορη μου να περασει,φορουσε ασπρα αερινα ρουχα.γενικα εγω δεν τον εχω δει ποτε σε ονειρα πριν απο αυτα κ πηγαινω στο μνημα του οποτε μπορω λουλουδια.αλλα ολα αυτα μου φαινονται συμβολικα κ λιγο περιεργα…

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013 στο 19:07
  Σύνδεσμος

  Γεια σας, ειδα οτι τυλιγα μελιτζανες με σαλτσα ντοματας και τυρι φετα. Εκτος απι το οτι ισως πεινουσα, μπορει να σημαινει κατι αλλο;

  Απάντηση
 • Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 στο 09:24
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα σας! Εγώ είδα στο όνειρό μου ότι το αφεντικό μου με απέλυσε! Μου το είπε επί λέξη : απολύεσαι .. Πριν με απολύσει μου έλεγε τους λόγους που ήταν δυσαρεστημένος, αλλά δεν μπορούσα να τους καταλάβω καλά γιατί μου φαίνονταν ότι έψαχνε αφορμή,όπως π.χ ότι μιλάω πολύ στο τηλέφωνο (που δε μιλάω καθόλου), αλλά το “Απολύεσαι” το άκουσα πεντακάθαρα! Ταράχτηκα λίγο, εύχομαι να ισχύει το αντίθετο!

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013 στο 00:59
  Σύνδεσμος

  Γεια σας είδα ότι ήμουν σε πολύ γνωστή μου τοποθεσία που την βλέπω συνέχεια και ανέτειλε ο ήλιος ο οποίος ήταν πολύ μεγάλος. Από κει που ανέτειλε ο ήλιος τα βουνά ο ήλιος και όλα ήταν σε ενα χρώμα ροδοκόκκινο πάρα πολύ όμορφο και λαμπρό υπήρχε και λίγο λευκός καπνός. Η μέρα μετά ήταν φωτεινή και το βράδυ είδα ότι είχαμε κόσμο και μάλιστα ψήναμε και σουβλάκια. Δίπλα από εκείνη την τοποθεσία ήταν ένα σπίτι με κόσμο τους οποίους δεν γνωρίζω και αυτός που έψηνε τα δικά μας σουβλάκια, επίσης δεν το γνωρίζω, τους πήγα δίπλα για να γνωριστούν ωμά.
  Ευχαριστώ.

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 στο 10:54
  Σύνδεσμος

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ !ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΗΜΟΘΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ!ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Κ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΤΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΚΟΣ!ΟΜΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ!ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ Κ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!ΥΠΗΡΧΕ Κ ΕΝΑΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ Κ ΚΑΠΩΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!!(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ!)ΤΟΝ ΦΙΛΗΣΑ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!ΕΙΔΑ ΕΜΕΝΑ Κ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ Κ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ (ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ!)ΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΑΣ!ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΙ Κ ΟΙ ΔΥΟ!ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΑΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ Κ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΕΣ!ΞΑΦΝΗΚΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ Κ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΞΑΝΘΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΝΤΥΣΟΥΝ ΝΥΦΗ!ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΣΠΡΟ ΦΟΡΕΜΑ!(ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ!)ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΣΚΑΣΑ!Κ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΛΥΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΜΗΣΟΥΜΕ!Κ ΕΚΕΙ ΕΜΓΑΝΗΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΦΝΗΚΑ ΤΟ ΠΟΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ Κ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΒΕΙ!ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ Κ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΩ ΠΑΛΙ!ΗΤΑΝΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΠΟΡΣΕΛΑΝΙΝΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ!ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝΕ ΜΠΛΕ!ΗΤΑΝΕ ΚΑΝΟΝΗΚΑ ΜΠΕΖ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ!Κ ΤΗΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΩ!Κ ΞΑΦΝΗΚΑ ΕΜΦΑΝΗΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ “ΤΑΔΕ” Ο ΞΑΝΘΟΣ ΔΛΔ ΜΕ ΨΑΧΝΕΙ Κ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ Κ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑΓΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΦΟΡΕΜΑ!ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑ Κ ΜΕ ΠΟΝΑΓΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!ΕΚΛΑΙΓΑ ΓΙΑ ΩΡΕΣ!!ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΟΛΛΑ!!!ΗΤΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 στο 12:46
  Σύνδεσμος

  καλησπερα!βρισκομουν σε ενα σπιτι πανω σε ενα κρεβατι σιδερενιο με μια κοπελα που ηταν φιλη μ αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι! το δωματιο ηταν αδειο και κατι καναμε πηγαιναμε απο δω απο κει και ξαφνικα γεμιζει και ηταν σαν αιθουσα δικαστηριου !ηρθε ενας παλιος μου “φιλος” με την κοπελα του κ ουσιαστικα προσπαθουσαν να λυσουν μια παρεξηγηση με τον πατερα αυτου τον οποια ελεγαν βαγγελη!να συμπληρωσω οτι αυτη που ειδα στον υπνο μου ως κοπελα του δεν την ξερω καν και αυτη που ηταν η φιλη μου εμοιαζε πολυ στην πρααγματικη του κοπελαεγω σχολιαζα με τη φιλη οτι ειναι πολυ καλα μαζι κ ετοια!σε καποια φαση αρχισα να κουνιεμαι εκει που καθομουν εντονα και εκανα πολυ θορυβο αλλα δεν το ειχα αντιληφθει με κοιταξαν καποιοι περιεργα και τοτε ακουσα οτι κανω θορυβο ηταν σαν να ειχα κουφαθει για λιγο!μετα αδειαζειη αιθουσα και ηταν μονο αυτος παω να κατεβω τις σκαλες και σκεφτομουν να μιλησω η να μη μιλησω ηταν ακριβως διπλα!του ειπα απλα ενα γεια κ δεν θυμαμαι με ρωτησε τι κανω πως ειμαι και με αποκαλεσε κατι σαν μομολο κατι τετοιο!κατι γυριζω του λεω και φευγω κατεβαινει τις σκαλες και αρχιζει να με κυνηγαει για να με φιλησει βρεθηκα σε μια αυλη που ειχε αρκετο κοσμο καιαρχιζει να παιζει ενα τραγουδι το οποιο δεν εχω ξανακουσει ποτε μου δυστυχως δεν θυμαμαι τους στιχους ,ηξερα οτι το ειχε γραψει αυτος ηθελα να το τραγουδησω αλλα δεν ηθελα να ξερει οτι ξερω τα τραγουδια του :/ ,στο τελος με πιανει αγκαλια και παει να με φιλησει αλλα δεν μπορω να θυμηθω τι εγινε!παρακαλω απαντηστε μου!ευχαριστω!(να προσθεσω οτι ξυπνησα το πρωι και ηταν σπιτι ενας φιλος του πατερα μου τον οποιο ελεγαν βαγγελη και με το που ξυπνησα ακουσα το ονομα αυτο! χαζη συμπτωση!)

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 στο 07:38
  Σύνδεσμος

  ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ (ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ)ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ;

  Απάντηση
 • Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 στο 10:01
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα. ida ένα πολύ άσχημο όνειρο ..μιλούσα με κάποιον σε ένα δωμάτιο σαν αποθήκη με ράνκο σαν αυτόν του νεκροτομείου και ήτανε ένας με ιατρική ζακέτα λευκη και καθαρή που είχε γδάρει ένα μοσχάρι πολύ μικρό το οποιο ήτανε όρθιο και μετά με πρόσωπο προς εμενα και το μοσχάρι όρθιο πίσω από την πλάτη σαν να ήθελε να το κρύψει προσπαθούσε να το σφάξει.

  Απάντηση
 • Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013 στο 09:05
  Σύνδεσμος

  καλημερα ειδα στν υπνο μ οτι εκοβα βασιλοποτα και οτι κερδισα δυο φλουρια εψαξα αλλα πουθενα δεν υπαρχει μπορειτε να μ τ εξηγησετε΄; ευχαριστω…!

  Απάντηση
 • Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 στο 21:32
  Σύνδεσμος

  Θα ήθελα αλήθεια να μάθω τι σημαίνουν αυτά τα όνειρα και αν είναι θετικά ή αρνητικά

  Απάντηση
 • Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 στο 10:47
  Σύνδεσμος

  ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΕ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ,ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑΤΑ ΟΧΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΠΟΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. ΜΕΤΑ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5 ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ Η ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΝΤΕΛΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΩ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ Ή ΕΦΑΓΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΣΑΣ.

  Απάντηση
 • Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 στο 10:46
  Σύνδεσμος

  ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΕ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ,ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑΤΑ ΟΧΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΠΟΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. ΜΕΤΑ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5 ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ Η ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΝΤΕΛΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΩ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ Ή ΕΦΑΓΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 στο 08:10
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα
  Είδα οτι ετρωγα στο σπίτι της πεθαμένης μου θείας.

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 στο 18:06
  Σύνδεσμος

  είδα στον ύπνο μου έξω από την πόρτα του σπιτιού ένα φίδι και έναν σκύλο. Ο σκύλος υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι αδέσποτος και το συμπαθώ. Ο σκύλος έφαγε το φίδι κι εγώ με ένα μαχαιράκι αναμνηστικό σκότωσα τον σκύλο. Επίσης μία άλλη φορά είχα δει τον θείο μου που έχει πεθάνει λίγο πιο ψηλό και πιο γεμάτο από αυτό που ήταν και με ρώταγε αν ξέρω για την θεία αν έχει βρει κάτι άλλο και ότι έχει βάλει τους δικηγόρους να ξεκινήσουν τις διαδικασίες του διαζυγίου. Κ συγκρατήθηκα να μην του πω τι λες αφού έχεις πεθάνει αλλά του είπα θείε τι κάνεις πώς τα περνάς άλλαξες λιγάκι. Αυτά τα 2 όνειρα τι σημαίνουν;

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 στο 13:52
  Σύνδεσμος

  το ονειρο μου ξεκινησε.. με τον πρωην μου να λεει στην κολλητη μου οτι δεν με ηθελε ποτε,οτι δεν του αρεσα και με εκμεταλλευτηκε.
  επειτα ειδα να διαδραματιζετε μια μαχη, με αλογα και καβαλλαρηδες και εγω ημουνα στο σπιτι μου και πηγα να κατεβω σκαλες αλλα δεν τελιωναν… ηταν κιτρινα σκαλια.. εγω κρατουσα απτον τοιχο γιατι δεν εβλεπα καθαρα και κατεβενα τισ σκαλες σχεδον σαν τυφλη… και δεν τελειωσαν ποτε..
  στο τελος ομως τελειωσε η μαχη και επεζησε ο πολεμιστης μας.. εγω ετρεξα και τον αγκαλιασα.. εκλαιγα απο χαρα.. υποτιθετε ηταν ο συντροφος μου.. ξυπνησα με δακρυα στα ματια και συνειδητοποιω πως εγω δεν εχω καποιον που ναγαπαω τοσο.. δεν εχω την πραγματικη αγαπη που εσφιξα στην αγκαλια.μου.
  δεν μπορω να καταλαβω τι θελει να μου πει το ονειρο μου. σας παρακαλω.. αν μπορει να το εξηγησει καποιοσ θα το εκτιμουσα

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 στο 13:51
  Σύνδεσμος

  το ονειρο μου ξεκινησε.. με τον πρωην μου να λεει στην κολλητη μου οτι δεν με ηθελε ποτε,οτι δεν του αρεσα και με εκμεταλλευτηκε.
  επειτα ειδα να διαδραματιζετε μια μαχη, με αλογα και καβαλλαρηδες και εγω ημουνα στο σπιτι μου και πηγα να κατεβω σκαλες αλλα δεν τελιωναν… ηταν κιτρινα σκαλια.. εγω κρατουσα απτον τοιχο γιατι δεν εβλεπα καθαρα και κατεβενα τισ σκαλες σχεδον σαν τυφλη… και δεν τελειωσαν ποτε..
  στο τελος ομως τελειωσε η μαχη και επεζησε ο πολεμιστης μας.. εγω ετρεξα και τον αγκαλιασα.. εκλαιγα απο χαρα.. υποτιθετε ηταν ο συντροφος μου.. ξυπνησα με δακρυα στα ματια και συνειδητοποιω πως εγω δεν εχω καποιον που ναγαπαω τοσο.. δεν εχω την πραγματικη αγαπη που εσφιξα στην αγκαλια.μου.
  δεν μπορω να καταλαβω τι θελει να μου πει το ονειρο μου. σας παρακαλω.. αν μπορει να το εξηγησει καποιοσ θα το εκτιμουσα

  Απάντηση
 • Σάββατο, 4 Μαΐου 2013 στο 10:54
  Σύνδεσμος

  Είδα πως γνωριστήκα με αυτόν που μ αρέσει και ότι τα φτιάξαμε και ήταν πολύ γλυκός και μετά παντρεύτηκαμε…

  Απάντηση
  • Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 στο 00:10
   Σύνδεσμος

   @Κατερίνα,
   Σημαινει πως δεν θα γινει τιποτα πρεπει να κοιταξεις αλλου μου χε συμβει κ μενα να δω κατι παρομοιο και ποτε μα ποτε δεν εγινε κατι, λυπαμαι φιλη μου.. Καλο θα ταν να μην σου δινε καθολου σημασια στο ονειρο παντα..
   Ελαχιστες εως μηδαμινες ειναι οι περιπτωσεις που βγαινουν αυτα τα ονειρα ακριβως οπως τα βλεπουμε.

   Απάντηση
 • Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 στο 21:07
  Σύνδεσμος

  evgena apo ena aftokinito me thn oikogeneia mou kai me thn mikrh ksaderfh m kai ekso uphrxe ena kokkino xali kai lew sthn ksaderfh m ela pame mesa.proxorontas edina 5evrw stous uphretes ekei ekswe.Ekei uphrxe mia terastia avlh me futa kai dentra kai mia vilara pssss terastia . molis mphka mesa hda ton sef pou htan enas hthopios. phga hda to saloni thn kouzina kai mia terastia asoterikh phsina /ola htan terastia kai polu megalous xorous.anevika se mia megalh skala kai eftasa sto domatio.to somatio htan me anoiksiatika xromata kai hda thn aderfh mias ksaderfhs mou kai xtenizotan meta to mpanio p ekane kai ths hpa ti doulia kaneis sto spiti mou.o kairos htan kaloskai oraios.

  Απάντηση
 • Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 στο 21:01
  Σύνδεσμος

  το σημερινο μου ονειρο ηλικρεινα ηταν ενα θριλερ…αρχιζε οταν ανεβαινα μια μεγαλη ανηφορα με την οικογενεια μου και με το δεξι μου χερι εσερνα απο τα μαλλια μια νεκρη γυναικα, η οποια φορουσε μαυρα μαρια ρουχα και ειχε γκριζα μαλλια που ηταν στο υψος του ομου της.οταν φταναμε στο νεκροταφειο για να την κυδεψουμε η μητερα ισχυριζοταν οτι η νεκρη της ειπε να μην παμε στην κυδειας κι εγω αρνηθηκα και ρωταγα το γιατι,διχως καμια απαντηση .τοτε τα μαλλια της νεκρης μου θειας εφυγαν και εμειναν στο χερι μου αφηνοντας πισω τη νεκρη(η νεκρη με κοιταξε λεγοντας μου κατι με το τρομακτικο της βλεμμα)….τι
  σημαινει?????????
  υ.γ. ανεβαινοντας την ανηφορα ο ουρανος εριχνε βροντες και ηταν σκοτεινος………..

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 στο 21:43
  Σύνδεσμος

  Το αγόρι της κολλητης μ πέθανε πριν δύο μήνες ακριβώς. Χθες ονειρεύτηκα ότι ήμασταν μαζί στν στάση τν λεωφορείων όπως συνήθως επειδή είμαστε από χωριά μόνο Π ήταν βράδυ είδα ότι ήταν κάπως αλλαγμενο το μέρος κ ότι πήγε η φίλη μ σε ένα υπόγειο μαγαζί που είχε ξύλινα πράγματα για να αγοράσει ένα ενθύμιο για το αγόρι της εγώ ήμουν πάνω κ τν περημενα οταν ήρθε κ τ λεωφορείοπου περιμέναμε κ κατέβηκα κάτω για να τν πάρω κ εκείνη την ώρα πλήρωνε το όνειρο μ τελείωσε εκεί σήμερα την είδα κ της το είπα κ μ είπε ότι κ αυτή με ονειρεύτηκΕ είδε ότι ήταν επίσης βράδυ κ ότι πήγαμε στο χωριό του παιδιού κ ότι πειγαμε στο σπίτι τ κ ότι ζήτησα τα κλειδιά από τν μαμά τ γτ θα γυρίσω τ πρωί όπου όταν ζούσε το παιδί της έλεγε πάντα ‘μανα δώσε τα κλειδιά γιατί θα γυρίσω το πρωι’ αυτό.. Πιστεύουμε ότι το όνειρο της ήταν η συνέχεια τ δικού μ κ ότι το λεωφορείο το περιμέναμε για να πάμε στο χωριό τ.. Πραγματικά ελπίζω να μ το εξηγήσετε ευχαριστώ προκαταβολικά:)

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 στο 10:57
  Σύνδεσμος

  καλημερα ειδα στον υπνο μου οτι ενας γνωστος μου ηταν στο νοσοκομειο με τραυμα στον αυχενα και εγω τον φροντιζα και αναπτυχθηκε μια σχεση μεταξυ μας ημουν πολυ προστατευτικη δεν τον αφηνα καθολου! Καναμε και ερωτα..μπορει να σημαινει κατι?

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 στο 16:57
  Σύνδεσμος

  Γεια σας
  Ήταν μια κύρια γειτόνισσα μεγάλη σε ηλικία και μου ζητούσε τα κλειδιά του σπιτιού μου, εγώ πήγα να ψάξω για τα κλειδιά αλλά τις έλεγα πως δεν τα βρίσκω ενώ κράταγα στα χέρια μου 2 ή 3 κλειδιά. Τα εζήταγε επίμονα αλλά δεν τις τα έδινα με πρόφαση πως δεν τα έβρισκα. Τι όνειρο είναι αυτό;

  Απάντηση
 • Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 στο 12:41
  Σύνδεσμος

  ΕΊΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΖΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ Κ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΩ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ Κ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΣΑΝ ΣΥΡΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ Κ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΝΩ ΕΓΩ ΚΑΛΥΠΤΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ Μ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΘΑ ΤΡΥΠΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 στο 23:50
  Σύνδεσμος

  ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΕΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΥΣΩ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ. . . ΑΛΗΘΕΙΑ !! ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ;; (ευχαριστώ εκ τών προτέρων)

  Απάντηση
 • Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 στο 12:14
  Σύνδεσμος

  ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΒΡΕΧΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΡΑΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΝΑΖΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΞΕΤΡΥΠΩΝΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στο 10:24
  Σύνδεσμος

  Γεια σας, θα ήθελα να μου εξηγήσετε ένα όνειρο που είδα. Απ’ όσο θυμάμαι βρισκόμουν κάπου (μάλλον σε εξωτερικό χώρο) και με κυνηγούσαν πολλά φίδια αλλά όχι όλα μαζί και φοβόμουν έντονα αν θα καταφέρω να σωθώ.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 στο 20:39
  Σύνδεσμος

  γειά σας, είδα όνειρο (όσο το θυμάμαι) να ματώνουν τα μπροστινά μου δόντια σημαίνει κάτι κακό???

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 στο 09:22
  Σύνδεσμος

  Εβλεπα οτι ειμουν καπου στην εξωχη με την παρεα μου εγω κοιμομουν κ οι αλλοι πηγαν βολτα. Ενω κοιμομουν ηρθαν 2 κακοποιοι ο ενας προσπαθισε να με δεσει ξυπνισα και τελικα τον εδεσα εγω με τα μαλια μου.

  Απάντηση
 • Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 στο 17:35
  Σύνδεσμος

  βλεπω συνεχεια το ιδιο ονειρο καλοκαιρι στη θαλασσα ο συζυγος κανει βουτιες κολυμπαει και δεν τον ξαναβλεπω απο τοτε περιμενω ωρεσ ατελειωτεσ και δεν εμφανιζεται ξυπναω με λυγμους και κλαματα δεν ξερω αν εχει σχεση με το οτι ειναι αρρωστος και κανει καποια θεραπεια
  σας παρακαλω αν θελετε απαντηστε μου στο email μου
  ευχαριστω

  Απάντηση
 • Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013 στο 17:09
  Σύνδεσμος

  γεια σας…ειδα χτες ενα ονειρο αλλα δεν το θυμαμαι και πολυ καλα.ειδα τον πρωην μου,εμενα κατι φιλες μου και την κοπελα του πρωην μου σε ενα χωρο.σαν δωματιο σπιτιου ασ πουμε.αυτος μεσα στο ονειρο μου μιλαγε οχι κανονικα ετσι λιγο κοφτα κυριως αμηχανα γιατι υποτιθετε οτι δεν ηθελε να καταλαβει τιποτα η κοπελα του και νευριασει οτι εγω και αυτος μιλαμε πλεον(στο ονειρο παντα ολα αυτα.στην πραγματικοτητα,δεν μιλαμε καθολου).εγω παλι μιλαγα στο ονειρο και με την κοπελα του για κατι ασχετα,επισης λιγο αμηχανα.και αν θυμαμαι καλα πρεπει να αστιευτηκαμε καποια στιγμη..
  -αν μπορουσατε θα η8ελα να μου δωσετε και μια εξηγηση σε ενα αλλο ονειρο.ειδα οτι καιγοταν το σπιτι μου(οχι αυτο που μενω,αλλα ενα παλι δικο μου που ειναι γιαπι ακομα,διπλα απο το κανονικο μου)δεν ηταν μεγαλη η φωτια.οταν την ειδα ομως απο το σπιτι μου φωναζα και ελεγα στους δικουσ μου καλα δεν βλεπεται την φωτια??και την εσβησα λεει εγω τελικα…ευχαριστω!

  Απάντηση
 • Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 στο 13:20
  Σύνδεσμος

  ειδα 2 φορες εντος ενος μηνα οτι κθκλοφορουσα με ασπρα εσωρουχα.
  Τι σημαινει;

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 στο 12:44
  Σύνδεσμος

  ειδα οτι επεσα μεσα στο ποταμι με το αυτοκινητο αλλα σωθηκα δηλαδη βγηκα απο το ποταμι και ξαφνικα βρεθηκα σε εναν γαμο

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.