Επειδή δεν υπάρχει χρόνος πάντα στα όνειρα ο χρόνος δημιουργεί εναλλακτικές πραγματικότητες σε κάποια όνειρα. Έχουμε την πεποίθηση ότι είναι βιώματά μας, μάλιστα έχουμε και αναμνήσεις εικονικές, σαν να γνωρίζουμε τις εξελίξεις κάποιων πραγμάτων που δεν ζήσαμε, αλλά είναι δεδομένα που προστίθενται.  Ένα τέτοιο όνειρο είδα απόψε. Δεν αφορά το παράλληλο σύμπαν, διότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι  δεν είναι. Όταν ξύπνησα είχα αίσθηση ότι ήταν βίωμα και μου έρχονταν στο μυαλό αναμνήσεις που δεν έχω βιώσει με λεπτομέρειες. Τότε κατάλαβα ότι μπορεί κοιμώμενοι να ζούμε μια άλλη πραγματικότητα ή να είναι όνειρο αυτό που βιώνουμε μιας άλλης πραγματικότητας. Για μένα είναι παιχνίδια του μυαλού.

Με μια λογική όμως σειρά, όταν ο χρόνος προχωράει προς τα εμπρός κάποιο λάθος κάνουμε και γεννάμε κοιμώμενοι μια νέα πραγματικότητα που δεν μας ανήκει. Για να την αλλάξουμε λοιπόν πρέπει να μεταφερθούμε πίσω από εκεί που άρχισε να υφίσταται. Να αλλάξουμε την κατάσταση. Άρα, να εντοπίσουμε αυτό το λάθος και να αφήσουμε το χρόνο να κυλίσει σωστά. Είναι όνειρο προειδοποίηση λοιπόν ότι δεν είναι αυτή η ζωή μας, αλλά μια άλλη. Το λάθος μας οδήγησε να ζούμε μια πραγματικότητα που δεν μας ανήκει, με αποτέλεσμα να διορθώσουμε την κατάσταση και να υπάρξει μια σωστή ροή του χρόνου. Αν δούμε ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να αλλάξουμε μια κατάσταση για να μην  επηρεαστεί όλη η ζωή μας. Όπως έγινε στην ταινία επιστροφή στο μέλλον ΙΙ, με τη διαφορά ότι δεν θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω, αλλά εδώ που βρισκόμαστε εντοπίζουμε το λάθος και το διορθώνουμε. Έτσι ώστε αυτή η εναλλακτική πραγματικότητα να πάψει να υφίσταται και να δώσει τη θέση της στο πεπρωμένο. Κάθε λάθος που κάνουμε με την ελεύθερη βούληση μοιάζει σαν να είναι μια εναλλακτική πραγματικότητα, διότι με την ελεύθερη βούληση ξεφεύγουμε πολύ. Σημασία έχει να βρούμε το δρόμο του πεπρωμένου και να τον βαδίσουμε, ώστε να ολοκληρώσουμε την αποστολή που μας ανατέθηκε με επιτυχία. Κάθε φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο όνειρο ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν.

Επίσης,  μια εναλλακτική πραγματικότητα είναι όταν βαδίσουμε στο όνειρο σε μια σκουλικότρυπα, όταν μπούμε σε χρονομηχανή και δούμε κάποιο έτος, όταν πάμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, όταν μπούμε σε μια αστροπύλη ή αν δούμε ότι είμαστε κάτι άλλο απ’ αυτό που είμαστε και νιώσουμε ότι το βιώσαμε, με τη διαφορά ότι δεν είναι αντίθετο το βίωμα. Κάνουμε αυτά που κάνουμε παράλληλα με κάτι άλλο. Όμως, για τα όνειρα η είσοδός μας μέσα σε ένα καθρέφτη ή σε ένα καταρράκτη είναι μια αστροπύλη που μας οδηγεί σε μια άλλη εναλλακτική πραγματικότητα. Πολλές φορές τα όνειρα από το παράλληλο σύμπαν μ’ αυτά τα όνειρα μοιάζουν, αλλά μικρές λεπτομέρειες τα διαχωρίζουν  μεταξύ τους. Ένα έμπειρο μάτι εντοπίζει τις διαφορές. Το άτομο το καταλαβαίνει όταν κοιμάται, αλλά όταν ξυπνήσει είναι δύσκολος ο διαχωρισμός.

Μπορεί όμως αυτό το όνειρο να το είδα από εξωτερικά ερεθίσματα. Να επηρεάστηκα που το ανέφερα σε κάποιο όνειρο που είχα γράψει στα είδη ονείρων ή η ταινία που προαναφέρω και την είδα πρόσφατα να το έχει γεννήσει στο υποσυνείδητο. Είναι δύσκολο να εντοπίσεις ένα λάθος όταν είναι υπαρκτό. Όμως όταν το εντοπίσεις και φτιάξεις τη ροή του χρόνου σωστά, τότε βλέπεις ότι η ζωή  σε πάει εκεί που θέλει, δεν την καθοδηγείς. Τότε καταλαβαίνεις ότι ο χρόνος κυλάει σωστά. Σπάνια η ζωή κυλάει με τα δικά μας θέλω. Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι αυτό θα αλλάξει. Αν δεν αλλάξει ξέρουμε απ’ έξω το ριζικό μας. Είμαστε τυχεροί.

Εναλλακτική πραγματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.